Proljetne boje na noktima

Kalendarski proljeće još nije stiglo-obviusly, ali lijepo vrijeme prošlog tjedna me natjeralo da se već uživim i da razmišljam o njemu kao da je već tu. Budući da su, trenutno, vani oblaci prekrili nebo, stiže vam jedan ''cvjetni post'', čisto da se malo ubrza proces prizivanja proljeća. Dosta je bilo više.

Svaki lak ću usporediti s nekim od proljetnih cvjetova, eto zato. Postala sam pjesnička duša.
__________
CATRICE - 820 PIMP MY SHRIMP
Pimp my shrimp, lak zanimljivog naziva i još ljepše nijanse. Mene podsjeća na narančaste tulipane ---> klik.
Tko ne voli tulipane, tko? Nitko. Mana im je samo što prekratko traju i ne daju da uživamo u njihovoj ljepoti, barem još mjesec ili dva.
Inače, tko me zna, zna kako ne volim narančaste nokte na svojoj bijeloj puti. Ali i kod mene ima iznimka, a to je ova nijansa laka. U bočici i na mojim noktima je to jedna sasvim druga priča, uostalom, vidi se na slici.
 __________
 GOLDEN ROSE - WOW!, 08
Nedavno mi je sestra rovila po lakovima i našla pet ili šest lakova jednake boje, tj. boje kao što je ova nijansa laka na slici. Kriva sam, uvijek me privuče ista nijansa. Ne znam što imam kod kuće i tako gomilam. Briga me, draže mi kupiti lak za marku, nego čokoladicu. Svakome njegovo.
GR, Wow, u nijansi 08 bih usporedila sa prekrasnim dalijama, peachy boje ----> klik. Obožavam dalije, kupim si ih svake godine, ali ne znam s njima postupati.
 __________
FLORMAR - 234
Volite li miris narcisa ----> klik. Ja obožavam, iako sam alergična na pelud i imam velikih problema u proljeće s tim, još ''pomognem'' sama sebi tako što njušim sve cvijeće okolo. Naberem sebi narcisa po selu i stavim ih sebi u vazu, da ih mogu mirisati stalno po kući. Zato sve do ljeta pijem ogromne količine antihistamina. Što se mora, nije teško...
Mislim da ću ove godine to preskočiti, zdravlje je najbitnije. Zato sam našla sebi zamjenu, u vidu Flormar laka za nokte, pod brojem 234. Lak nije ni izbliza lijep na slici, koliko jeste uživo. Zbog nekog bisernog sjaja u sebi, nokti izgledaju gotovo pa plastično. Gotovo da ne možete povjerovati da su to pravi nokti. Nemojte ne pogrešno shvatiti, kada kažem plastično, mislim na lijepo, u ovom slučaju.
__________
GABRINI - 3D, 35
E ovaj lak, definitivno, predstavlja jaglace, bez ikakve dvojbe ----> klik. Lak mi je prekrasan. Dugo sam tražila baš ovu nijansu, našla sam je na Gabrini stalku, a nijansa je pod projem 35.
Jedina zamjerka ovom laku je da mu treba tri tanja sloja, jer je dosta vodenast i razljeva se, a i poprilično je loše pigmentacije. Ja na slici imam samo dva tanja sloja, jer me već počela glava boliti od swatchanja. Nisam vam to trebala reći.
 __________
GOLDEN ROSE - RICH COLOR, 38
Eh, tu sam se dvoumila. Da li ovaj lak predstavlja jorgovan ---> klik, ili ljubičasto-plave zumbule ---> klik.
Pomozite vi pa recite, kako god, ja obožavam oba cvijeta i njihove mirise. Zumbule često stavljam u čašu sa pijeskom ili kamenjem, bez ikakve zemlje. Jedan dio lukovice treba biti namješten tako da je u stalnom doticaju sa vodom i bez problema ćete dobiti prekrasan cvijet. Nakon cvata, lukovicu pažljivo očistite i osušite, pa odložite za iduću godinu,  možete je ubaciti i negdje u vrt, gdje će vas uveseliti svake godine svojom ljepotom i opojnim mirisom. PRIMJER.
__________
GOLDEN ROSE - HOLIDAY, 85
Potočnice ---->klik, su cvijeće mog djetinjstva. Nevjerovatno da taj maleni cvijet nisam vidjela od kako sam bila mala, a uvijek sam ih brala kao dijete i igrala se s njima. Tko nije pravio tortu od blata i nije ukrašavao istu cvijećem, taj ne zna što je djetinjstvo. Šala, ali definitivno mi je to bila najdraža igra.
Ovaj lak sam usporedila s potočnicama i sada što duže pišem ovaj post, više me hvata neka nostalgija.
Lak je iz Golden Rose radionice, riječ je o teksturiranom laku iz Holiday linije, a nijansa je broj 85. Nisam ga davno nabavila, a već ga nema trećina. To je dobar pokazatelj koliko volim ovaj lak.


Čekate li vi proljeće nestrpljivo, poput mene ili ste više zimski tip? Imate li nekog favorita među ''buketom'' ovih mojih lakova ili više volite neke klasičnije varijante?


Hvala vam na čitanju i veliki pozdrav. Nikolina

Broj komentara: 29

  1. Ova dužina i oblik nokta su mi savršeni. Slike su ti krasne a sve nijanse lakova zaista prelijepe ali sebe najviše vidim sa ovim malenim wow lakićem, nijansa baš po mom ukusu :)

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Hvala ti puno. Ja sam jedno vrijeme patila za dugim noktima i onda ih pustila uz pomoc Evelinea. Nekako je na meni to izgledalo vulgarno i odrezem ih. Wow lak,mislim da je nijsnsa 07, bio je cak i u zimskim favoritima, mi je toliko dobar, da sam nabavila jos jedan, za svaki slucaj. Mali su. Imaju prekrasnih boja, ja bih sve one nude i roskaste pokupila.

      Izbriši
  2. Ne znam koji lak mi je lepsi, da li plavi GR, Gabrini, GR u boji breskve ili Catrice. :) Inace, imas jako lepe nokte. :)
    http://beautybyketi.blogspot.com/

    OdgovoriIzbriši
  3. Jaooo, sad ću i ja postati patetična :) Zarazila si me ovim bojama, izvadila sam jutros neki bordo i čitam tvoj post i reko samoj sebi:" Mirna, vraćaj to vadi nešto veselo!" GR "WOW" nisam probala, baš ću da vidim da li su stigli ovdje kod mene, predivna boja, divan efekat laka i Gabrini 35, čarobno! Složila bih se i dodala, divan oblik noktiju :)

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Suosjecam s tobom u vezi ovog vracaj to,vadi nesto veselo haha :D

      Izbriši
    2. Ako wow nisu stigli, trazi da ih nabave, tako ja hahah. Doduse nemaju sve nijanse, ali eto bar da probam. Bas su zgodni, mali, ali sa predobrom cetkicom.. Da znas da su mi bordo i smede i sive vise preko glave, neka cekaju jeseni. Hvala ti. ❤

      Izbriši
  4. WOW je najbolji, ludim za nudastim noktima! <3

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Vidis, bas ja pisem da mi je seka uzela lakove i poredala ih sest, jedan do drugoga i kaze, pa shvacas li ti da su ovo isti lakovi, samo u drugim pakovanjima... Sta cu ja, uvijek me privuce ta breskvasta nijansa. Sad mi se jedu dlakave breskve, hahaha... 💋

      Izbriši
  5. Golden rose - rich color 38 je tako wow ! :)

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Ne mogu ti ni opisati njegovu preljepotu. Obozavam ga.

      Izbriši
  6. idealna duzina i oblik noktiju, a i slike su ti savrsene.
    volim proljece ali ja svoje bordo i crvene lakove ne ostavljam :D
    (ni karmine)

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Jest idealna. Ja ne mogu drugacije, nisam onda to ja. Lijepi su meni i dugi nokti, kao kod Dz, ali ja ne znam s njima, ne znam kako da ih oblikujem, savijaju mi se. Znam ja tebe, bordo-crveno-mauve, and again. Neka, tako i ja volim nudaste lakove i tirkizne.... ❤

      Izbriši
  7. sve nijanse su po mom ukusu i sve ih imam..također kad su mi nokti tog oblika držim ih na istoj to j dužini,sad su okrugli pa su mi ljepši kao takvi duži...

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Ja najvise volim ravne, na krajevima zaobljene, kada su bas dugi, tako mi daju najbolji efekat. Lijep mi je i bademasti i okrugli obli. Jedino se grozim na spic nokte, brrr....

      Izbriši
  8. Moram se i ja složit s komentarima iznad, ova dužina i oblik su meni apsolutno najljepši i najuredniji, a slike svakim postom sve bolje! Ja sam, nažalost, u procesu lječenja infekcije na noktu tako da mi nema lakiranja do daljnjeg, a sve lakove koje imam prosljeđujem da se ne osuše. Baš mi fale nalakirani notki, ovako se ko malo dijete osjećam :D

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Hvala ti Marija. Slike ce, nadam se biti jos bolje. U planu mi je kupiti 50mm objektiv, cisto zbog sebe. Zelim imati lijepe slike u zivotu. (^.^) Ja ne znam kada sam imala "gole" nokte, posljednjih par godina. Toliko sam se navikla na obojane nokte, tako da, mogu samo zamisliti kako ti je... Osjecala bih se isto

      Izbriši
  9. Catrice, Gabrini i Golden Rose lakovi su mi najbolji, stvarno kvalitetni. Imam ovaj prvi Catrice lak :) Super slikice!
    http://www.itsmissivana.blogspot.com

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Vjeruj mi da meni kvalitetniji lakovi i ne trebaju, s obzirom da su ovi i vise nego odlicne kvalitete. Hvala ti.

      Izbriši
  10. I ja se slazem sa prethodnim komentarima, oblik i duzina noktiju je super, bas mi se svidja :) ja sam cijelu zimu prizivala proljece, cesto sam nosila mint i roze lakove.. Ovaj GR WOW mi se najvise svidja, moram ih i ja potraziti, volim GR lakove, ali ovu WOW kolekciju jos uvijek nisam probala :)

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Hvala, hvalaaaaaa. Wow je nova linija mini lakova, GR to stalno mijenja. Meni se svidaju sto su mali i zbog odlicne velike cetkice.

      Izbriši
  11. Lijepi ti noooooookti, i duziiiiiiiina, i boooooooje, i slikeee savrseneee. Bas imas ideja a i fino uslikas, profi. Veri veri gud!
    Prica ti je skoro ko Z. :D al sreca tvoja pa cvijece volim vise od oblaka :D

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Hvala Mel. Trudim se i trudit cu se i dalje. Prica mi je zajebana, pardon my french... Ne mos me usporedivat s njom, ona barata usporedbama kao nitko. Eto ti ideja za zumbule, znam ja da ti volis te fensi ideje sa cvijecem... ❤❤❤❤❤❤

      Izbriši
  12. Mnogo su ti lijepi noktići i izbor boja..ako možeš primijetiti kod mene, uglavnom su neki vedri tonovi, i ja takođe dozivam proljeće :). Posebno mi se dopada Catrice i GR 38

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Thank you. Znas sta, moji su sareni nokti nekakva kompenzacija za moj dosadni stil odijevanja. Vidim ja da se vec svi pomalo povlacimo iz bordo/sive/smede/tamnoljubicaste. Boje opet nastupaju, ove neka cekaju jeseni opet. (^.^)

      Izbriši
  13. Krasan mi je tvoj oblik noktiju! *.* Od svih lakova GR wow 08 mi se najviše sviđa i ako budem u prilici jer mi GR baš i nije dostupan, svakako ću ga kupiti ;)

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Hvala ti Mell. A smislit cemo nesto da ga dobijes.

      Izbriši