Golden Rose - Velvet Matte, ruževi za usne


-za prikaz u punoj rezoluciji, kliknite na fotografiju-


Sigurno ste o VM ruževima pročitali desetak recenzija. Pitam se, zašto je radim sada, nakon, skoro, godinu dana  korištenja, ali rekli ste da želite i moju recenziju, pa evo, ja je radim. Jeste da su ruževi poprilično iskorišteni, nadam se da to neće utjecati previše na estetiku slika.


Ja sam se, kada su tek došli kod nas, malo zanijela u kupovini i uzimala nemilice, sve nijanse redom, dok nisam shvatila da ih imam puno sličnih. Ne samo među ruževima iz ove kolekcije, nego i u mojoj čitavoj kolekciji. Četiri komada su otišla nekome tko će ih bolje iskoristiti, a toliko sam nakupila ruževa - istih- da sam počela dijeliti onima koje našminkam s jednim od njih. Reko '' ponesi majketi, šta ima veze, ne moraš vraćat'.''

 01 - 03 - 04 - 09 - 10 -11 - 15 - 20

Sada malo o osnovnim karakteristikama ruževa. Cijela kolekcija se sastoji od 27 ruževa, od kojih su to, najviše, raznorazne varijacije nude nijansi, lijepih, nosivih pink i rozih nijansi, te crvene i bordo nijanse. Ponegdje je zalutala i neka narančasta.
Uglavnom, većina kolekcije su nudaći, ali nećete naći one korektoraste ruževe, nego lijepe nude nijanse u rasponu od hladnih, toplih i neutralnih podtonova u više valera.

Ambalaža je napravljena od crveno-crne plastike i užasno je labava i nekvalitetna, mada na oko izgledaju ljepše nego klasični GR ruževi. Meni na stalku stoje naopako i u većine ruževa je sadržaj par puta ispao iz ležišta u poklopac. Nisam previše zabrinuta zbog toga, ali bilo bi lijepo da se barem to ne događa, kada već imamo tako kvalitetan sadržaj. Slova na ambalaži se s vremenom obrišu.

Ruževi prekrasno mirišu, na vaniliju, standardan miris koji ubacuju u ruževe u posljednje vrijeme. I neka, meni odgovara. Miris je blag i nenapadan.

VM ruževi su mat, dakako, ali par nijansi ostavlja ipak malo kremastog finiša, pa nije u potpunosti flat-matte.
Ugodni su na usnama, ne razmazuju se, a niti ne isušuju usne, jednom prilikom sam navela da je to meni jako bitan faktor, jer su mi usne -u žas ne-.

Trajnost, kao kod većine ruževa, ovisi od nijanse do nijanse, ali u opisu svake nijanse ću navesti i njegovu trajnost.

Pigmentacija im je ''do daske'', što se zapravo i očekuje od mat ruževa. Kakav je u ambalaži, takav je i na usnama, jer moje usne se ponašaju kao ''prazno platno'' za ruževe i većinom dobijem ono što je i opisano. Barem tako jeste na mojim, jer su mi usne jako svijetle, ne garantiram da bi bio takav i na vama, no i kod mene ima nekih izuzetaka. Vidjet ćete na slikama.

Sve u svemu, ja sam prezadovoljna ovim ruževima i dok ne kupim neki bolji, trenutno su mi u vrhu i njih najviše koristim od svih ostalih.

Čekala sam dan kada mi usne budu u savršenom stanju za swatchanje, ali sam shvatila da taj dan nikada neće doći, a i ako dođe bit će napolju neka pomrčina, mrak ili mećava. Pa eto, što je tu je. Mat ruževi su, naglasit će još više suhoću usana,imajte to na umu.

__________
01
Nijansa broj 01 je slična nijansi broj 03. Razlika je u njihovom podtonu. Ovo je nude nijansa sa nekim žutim primjesama. Na swatchu djeluje smeđe, ali na usnama i nije toliko.
Trajnost ove nijanse je barem dva-tri sata, bez jela i pića, što je za svaku pohvalu, kada se radi o jednom nudaću.
Malo se uvlači u borice i definitivno ne podnosi isperutane usne, kakve su često moje.


__________
03
03 je sestra nijanse broj 01, kako sam i navela. Samo kod nje je slučaj da je puno neutralnija i većini će pristajati puno bolje od jedinice. Mislim da bi se mnoge cure mogle zaljubiti u ovu nude nijansu. Čak i kada ne volite te boje. Napominjem da ove nijanse nisu od onih s kojima ćete isgledati iscrpljeno.
Kao i kod prethodnog, navodim jednaku trajnost i NEljubav sa ispucalim usnama.


__________
04
04 je neon koraljna nijansa. Baš vrišti na usnama, a fotografije, njiegov opis uživo, ne mogu prenijeti. Što je baš šteta, jer je prekrasan. Za tamnopute djevojke, dušu dao. Ako imate Maybelline ruž i Vivid linije, u nijansi Shocking Coral, moram reći da vam ne treba ovaj, jer mu je vjerna kopija. Na mojim usnama su bojom isti, a razlikuju se samo po teksturi. Ovaj je mat, a Maybelline je kremastog finiša. Moguće je da ovaj ima mrvicu roze više u sebi.
Trajnost ove nijanse je na zavidnom nivou, i uz manje popravke, cijeli dan će biti uz vas, bez puno muke.

 __________
09
 Stigli smo i do omiljene mi nijanse.
09 je opet jedan nudać, sa primjesama roze. Jako volim ovu nijansu i nju sam nabavila posljednju. Ovo ja zovem ''pinched lips'' nijansom, jer mi tako izgleda na usnama.
Valerom je jednak nijansi broj 01. Nijansa sadrži sasvim dovoljno roze da vam podari zdrav izgled cijelog lica, a dovoljno je svijetla da se toliko ne ističe na usnama. 
Trajnost je dva do tri sata.  Kada spominjem trajnost neke nijanse, u to se ne ubraja trajnost kao kada bi jeli ili pili.



__________
10
 Nude lips strikes again. Da se ne ponavljam o trajnosti, isto je kao i što sam napisala za prvu, drugu i četvrtu nijansu. Samo ću se dotaknuti nijanse. Tamnija nude nijansa, toplog podtona, sa primjesama roze u sebi.



__________
11
Po mom skromnom mišljenju, nijansa broj 11 je zvijezda cijele VM kolekcije.
Radi se o fuksijastoj nijansi i jedino za nju mislim kako će na svima biti drugačija. Kao kameleon je. Navečer ćete vidjeti neon crvenu nijansu, sa tek malim daškom roze, a u dnevnim prilikama je to intenzivna malinasto-fuksijasta nijansa. Pomalo djeluje kao neonska i zaista je ovo jedinstvena nijansa u mojoj kolekciji.
Na prvi mah, pomislila sam da je ista kao GR ruž iz klasične linije, pod brojem 53. Da, jako su slične, ali smatram da pedeset trojka sadrži malo više koraljne u sebi. Kada bi pomiješali nijansu 04 i nijansu 11, dobili bi 53. Kako sam ovo zapetljala, nadam se da me razumijete.
Trajnost, o njoj je bolje ne govoriti. Tokom dana ili večeri, popraviti ćete ga samo jednom ili dva puta. A i ako odlučite to ne uraditi, tako se dobro uhvati za usne da vam ostavlja intenzivan stain.


__________
15
 15 je jarka crvena nijansa, neutralnog podtona. Ovo mi je, moram priznati, najbolja i najintenzivnija nijansa crvene koju posjedujem. Pretpostavljam da je do toga jer je poprilično svijetla i upada u oči, sve ostale crvene, koje posjedujem, su nešto zagasitije i smirenije. Ova je baš ''divlja''. Nema šanse da je netko ne primjeti na vama. Čini zube izrazito bijelima.
Trajnost je kao i kod prethodne nijanse, odlična.

Ne zamjerite zbog ruža, koji je malo pobjegao preko ruba. Zbilja mi se nije dalo ponovo ga nanositi, a ovu točkicu je nemoguće popraviti, a da sve ne upropastim.


__________
20
20 je tamna bordo nijansa i dosta je tamnija, nego to pokazuje slika na usnama. Moram priznati, po izlasku ove kolekcije, njoj sam se najviše radovala, a kupila sam ju među posljednjim nijansama. Čisto iz razloga jer sam do tada nakupila već nekih bordo nijansi, ali nisam posjedovala niti jednu mat, pa je to na kraju i presudilo.
Ako ikako tražite tamniji bordo ruž, ovaj bi bila moja preporuka. Od onih je koji stoje dobro svima, intenzivne, pune boje, izvanredne trajnosti i lakoće nošenja na usnama. Da ne spominjem nisku cijenu.




SWATCHEVI, s lijeve na desnu stranu
01 - 03 - 04 - 09 - 10 - 11 - 15 - 20


Velvet Matte ruževi se prodaju po cijeni od 4 do 5 KM. Ja ih dobijem nešto jeftinije, jer me teta koja ih prodaje voli. Neću da se hvalim.

Količina koju dobijete iznosi 4,2 grama.

Možete ih naći po radnjama sa turskom kozmetikom, koji drže GR, Flormar, Gabrini i sl. Ako ih nema kod vas, a želite ih, naći ćete ih na Arena, online shopu.




Kako vam se sviđaju VM ruževi? Imate li neki i planirate li kupiti još neku nijansu?

Hvala na čitanju. Nikolina


24 komentara

  1. uh, razbijas s postovima u zadnje vrijeme :D ja sam pravi vijerni fan, odmah klikam cim upratim objavu hahaha
    i sto si bona dala 14???
    i treba li meni 15 joooj joj.

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. dala 14 jer nije ista na meni ko na tebi vala, bas cudno. a vision 115 mi isto izgleda na usnama ko 14. vision mi je malo draži zbog toga jer je malo blazi. hocu onu nijansu koja se vidi kao kod tebe, sa malo mauveaste

      Izbriši
    2. btw, hvala ti... 15, ako hoces probaj od mene, ponijet cu drugi put

      Izbriši
  2. Složila bih se sa Anelkom, postovi su vrh, o fotkama da ne pričam :D

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Hvala ti Neira. Malo sam se aktivirala u zadnje vrijeme. Imam malo više slobodnog vremena na poslu hahah, pa tipkam i ubijam vrijeme. Nemojte me reć...

      Izbriši
  3. fotke su odlične :D potpisujem anelu također
    ja mislim da sam ja jedina koja nema nijedan ovaj ruž...to se mora promijeniti

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. To se definitivno mora promijeniti jer se kvalitetom mjere sa puno skupljim ruzevima. Mislim da ces se zaljubiti u dvadeset tri... Ja sam taj proslijedila jer imam bruku tamnih karmina

      Izbriši
    2. da, vidjeh ga na swatchevima, baš je divna nijansa....moram se dočepati par primjeraka

      Izbriši
  4. Prvi koji sam kupila je 9 jer je bas neka nudasto roskasta nijansa koja osvjezi lice (izgubila sam ga negdje) ali kupit cu drugi...imam jos i 2, 4 i 19...Svidjaju mi se jos i 10, 12 i 14...nisu skupi i moram ih imati...mada gledajuci slike po ostalim blogovima 2, 12 i 14 su skroz slicne nijanse ili se meni to cini :D

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. E da znas da ti se ne cini. Toliko ih ima slicnih medusobno, a razlikuju se samo podtonom. Cist primjer je ova 01 i 03 nijansa. Ja sam imala brok 14... Njega ti mogu preporuciti, on je bas zanimljiv i neobican.

      Izbriši
  5. Ovi ruzevi su predobri, meni su bolji i od nekih dosta skupljih ruzeva. Trenutno imam nijanse 02 i 19 , od ovih tvojih mi se najvise svidja 09, i nju cu sledecu uzeti definitivno mada mi se svidjaju skoro sve nijanse :D Prije par dana sam prijateljici poklonila 23 nijansu i zao mi sto nisam i sebi kupila ccc a ganjala sam je par mjeseci, brzo rasprodaju tu nijansu.

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Osim ambalaze, zaista im je tesko naci manu. Sve pohvale za njih, napravili su pravu pomamu za njima

      Izbriši
  6. Krasan post baš sm uživala čitajući, a još više u slikama :)

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Hvala ti na pohvali. Drago mi je da ti se svidjelo. Lijepo je cuti tako nesto ❤

      Izbriši
  7. Najljepša mi je nijansa #09. Imam jedan GR mat ruž, ali mi jako isušuje usne, pa ih zato više nisam kupovala

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Bas mi je zao zbog toga. Evo ja, imam kronicno isusena usta, ali nisam nikada primjetila da mi ovi ruzevi stvaraju nelagodu i dodatno isusuju.

      Izbriši
  8. Imam 01 i 12, a 01 je na meni malo tamnija nego na tvojim usnama. Sviđa mi se 20, slažem se sa curama da su slike odlične. :)

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. U pravu si. Cak su i na swatchu tamniji nego na usnama. Meni je trica puno ljepsa na meni od broja jedan. Jedan je kao stvoren za topli podton koze. Hvala ti. Trudit cu se praviti jos bolje slike ❤

      Izbriši
  9. Svi su divni, ali moja nijansa bi bila 09 :)! Odlicni su ti swatchevi :)

    OdgovoriIzbriši
  10. Dobadaju mi se 9 i 20, toliko sam citala o njima a jos nijedan nisam nabavila :) Volela bih da imaju malo veci izbor tamnijih i ljubicastih nijansi, malo vise su se orijentisali na nude boje koje meni ne stoje :) Slike su predivne kao i post :)

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Zaista nemaju ni jednu ljubicastu, a tamnih im fali. Slazem se s tobom da im te boje fale da bi kolekcija bila potpuna. Nadajmo se da ce izbaciti novih nijansi. Hvala ti (^.^)

      Izbriši
  11. Gdje u BiH nabavljas GR kozmetiku? Divan post, divni ruzevi!

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Imas ga u radnjama sa turskom kozmetikom i sl. Ja ga nabavljam u Kiseljaku u Cica cosmetics ili u Galantu.... Hvala na pohvali ☺

      Izbriši