AVON | CARROT & SUNFLOWER | maska za lice


Ne znam jesam li vam ikada rekla , ali moja prva skincare linija proizvoda bila je iz Avona. To je bilo davno, prije skoro 10 godina. ( ova brojka me bome zastrasuje :D ) Kako je to bio moj pocetak istrazivanja, nisam se vise vracala tim proizvodima za njegu lica, sve dok me nedavno Avon nije razveselio ovom maskom.

Rijec je o maski sa mrkvom i suncokretom, koja bi vasu kozu trebala hidratizirati, dati joj energiju i vratiti sjaj. No, obavlja li ona to zaista, procitajte u nastavku.

Za pocetak, krenut cu od nekih tehnickih informacija i reci da maska dolazi u tubi, u kolicini od 75ml, koju mozete pronaci u trenutno vazecem katalogu na OVOM linku, po cijeni od 8,50 KM , te vidjeti i preostalu ponudu , te ukoliko se odlucite za kupnju dva proizvoda , mozete ih dobiti po cijeni 9,90 KM . 


Sama ambalaza je vrlo jednostavna, prakticna i nekako neutralna. Niti izgleda jeftino, niti luksuzno . Sami otvor gdje proizvod izlazi nije prevelik, tako da se moze kontrolirati kolicina proizvoda koja se zeli istusnuti, bas kao sto je i sama ambalaza dovoljno mekana, da mogu biti sigurna da cu uspjeti i zadnju kap proizvoda potrositi.


Tekstura je srednje gusta, dovoljno gusta da se proizvod "ne razljeva" a opet,  nije previse gusta, da se ne moze lako razmazati. Bijelo-mljecne je boje, te ima izrazito blagi miris , koji meni osobno ne smeta, ali onako baca na "deterdzent" miris ( Iako sam ja prelosa u opisivanju mirisa, ovaj je zaista blag )


Maska se koristi tako sto se nanese na cijelu povrisnu lica, te pusti da odstoji 5-20 min. Nikada mi ovaj vremenski raspon nije bio jasan, jer normalno da nije isti efekt ako nesto stoji 5 min.  ili 20 min. i zaista ne razumijem to, nit se pridrzavam toga. Ja vam uglavnom stavim masku na lice, i onda nesto krenem citat/radit i uglavnom se nakon sat vremena sjetim da je treba skinuti i onda pogledam i vidim da se sve vec upilo :D Zapravo onda budem bas sretna, jer vidim da je koza bila zedna i da sam je sada nahranila :)


Sastav vam ne znam prouciti kao i inace, ako koga zanima, tu je, pa nam ga moze prouciti i reci koliko je zapravo ovaj proizvod po sastavu dobar. Ja mogu samo reci da je ovo jedna solidna maska, kada se uzme u obzir odnos kolicine/cijene/efekta ovog proizvoda. Moje lice nakon ove maske izgleda smireno, cvrenilo je umanjeno i dobije neku zivost. Ne izgleda umorno i bas dadne neku dozu sjaja i energije. Obozavam je staviti nedjeljom, kada se pripremam za novi tjedan, i zelim izgledati zdravo i blistavo.

Jeste li vi vec probali ovu ili slicnu masku? Koji su vasi najdrazi proizvodi iz Avona? 
Hvala na citanju, 
pozdravcek od Tanje :*

Broj komentara: 5

  1. Probala, i meni se sviđa, baš nekako umiri kožu :) bude kao bebina :D

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Vidim da se ja i ti slazemo u zadnje vrijeme oko istih proizvoda :DDD

      Izbriši
  2. Tanja ja sam tek sad odgledala neke tvoje snimke i mnogo si mi se svidela kao blogerka <3 <3
    Htela sam te pitati da li mozes snimiti video sto pre moguce :D o tome sta si ti sve koristila od kozmetike kada si imala 13 ,14 godina ili sta bi preporucila devojkama tog uzrasta. Izvini sto ti ovde postavljam pitanja ali na yt mi nesto nece. <3 :D

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Mogu napisati post o tome , jer na zalost nemam vise tih proizvoda kod sebe da bi ih pokazala u videu , a na blogu mogu skinuti slike sa interneta :) hvala ti na javljanju , drago mi je kada mi se javite i dajete prijedloge sta dalje snimati :*

      Izbriši