Moji make-up kistovi za svakodnevnu upotrebu


Do prije nekoliko godina make-up kistovi su bili nešto o čemu sam mogla samo maštati, jer su bili preskupi i teško dostupni. No, na našu sreću, ekonomija čini svoje i napokon su se na tržištu počeli pojavljivati kistovi pristupačnih cijena , a odlične kvalitete.

U ovom postu ću vam pokazati svoje kistove koje svakodnevno koristim već neko vrijeme i jako sam zadovoljna. Cjenovno su prihvatljivi , a kvaliteta im je "peri-deri", dakle odlična :)


Moram napomenuti da ja nisam nikakva vizažistica , ne šminkam druge , tako da je moj broj kistova uglavnom ograničen . Nemam potrebe imati njih 10 iste vrste, a ovo je najuži krug koji  svakodnevno koristim.


Kistovi za podlogu : Sigma flat top kabuki F80 (najdonji ), od kako sam ga dobila na poklon od drage Jasmine sa MAKEUP Arena ne ispuštam ga iz ruku. Uz RT buffing brush (sredina) to su dva najdraža kista za stavljanje podloge. Izmjenjujem ih kako koji je čist, ali definitivno dva najbolja kista ikad. Možete primijetiti kako RT na lijevoj strani ima jednu dužu dlačicu, ona mi je tako došla i namjerno ju nisam htjela skratiti jer sam pratila da vidim opadaju li dlačice, i evo već godinu dana niti jedna nije opala. Možda bi sad bilo vrijeme da je skratim :D
Gornji, Sigma F86 Tapered kabuki, inače nije mu namjena za blendanje korektora, ali meni je odličan u tu svrhu, koristim ga na području oko očiju i savršen je za tu funkciju.


Za fiksiranje šminke kamenim puderom koristim RT powder brush ( lijevo ) , za rumenilo RT Blush Brush , te za konture lica RT multitasking brush i setting brush. RT kistove najpovoljnije možete pronaći na iHerb stranici. Jedini minus je što se ne može preko paypala platiti, ali ja sam već nekoliko puta naručivala i sve je prošlo u najboljem redu. Ovo su zaista kvalitetni kistovi, a cijena im nije visoka da te zaboli glava.


Za oči koristim cijeli RT eyes starter set, te Zoeva blending brush ( sredina ) i pored Flormar kojem ne znam ( nažalost) broj, ali je par markica u Galantu i meni je odličan. Tko je blizu Galanta u Kiseljaku nek' obavezno ode po njega.


Zoeva je brend koji je tek od nedavno postao poznat na tržištu, i moram reći da sam prezadovoljna sa ova dva što sam za početak kupila. Pencil brush (lijevo skroz) je jedan od njih i svakodnevno ga koristim jer super dođe ujutru kada uvijek žurim . Pored njega je mali kistić iz Victoria Secret seta , koji je jedino ostao živ iz tog seta. Ostali kistovi su se raspali, ali ovaj se drži itekako dobro i svoj posao odlično obavlja.  Ostali kistovi su iz RT eyes starter kolekcije, osim ovog "drvenog" on je iz dm-a .


Sve ove kistove održavam sa MAC tekućinom za čišćenje kistova. Uz to, još ih perem sa sapunom/šamponom za dubinsko pranje. Tijekom tjedna uglavnom, svako dva dana, ih očistim sa MAC tekućinom, a subotom, generalno pranje sa sapunom/šamponom.

I to je to od mojih svakodnevnih kistova koje koristim, te s kojima sam jako zadovoljna. Najbolje od svega je što traju već duže vrijeme, a dlake ne opadaju . Cijena je pristupačna, jedini minus je njihova pristupačnost i to što se moraju (uglavnom) preko interneta naručiti. 

Koristite li Vi make-up kistove? Slobodno u komentarima preporučite još neke koji su vama dobri, rado ću ih imati na WL :)

Hvala na čitanju, 
pozdravček od Tanje

Broj komentara: 26

  1. Bas lijepa kolekcija :-D Ja def. moram da poručim ove RT :-D

    OdgovoriIzbriši
  2. RT kistovi su zakon, imam sve za lice, razmišljam se još da li da kupim set za oči :D

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Nećeš požaliti ako kupiš, maksimalno je iskoristivv :)

      Izbriši
  3. meni se dopadaju tvoje posude, nadam se da se nisu sve rasprodale jer će mi ih moja draga Ivana ići nabaviti :) mnogo su mi lijepe :)

    OdgovoriIzbriši
  4. ja se necu smiriti dok ne nabavim i powder i setting i multitasking RT. A nije da mi trebaju. :/ :D

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. powder nek ti bude na zadnjem mjestu, setting i multitasking dolaze u onom setu, pa ti je najbolje onda set prvo uzet :D

      Izbriši
  5. Odlična postava kistova :D Ja jako volim RT, stvarno su kvalitetni i iskoristivi u više namjena, a istovremeno nisu skupi.

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Slažem se u potpunosti, maksimalno su iskoristivi, a kvaliteta na zavidnoj razini.

      Izbriši
    2. definitivno se slažem za RT :)

      Izbriši
  6. ja nažalost još nemam rt kistove, no to će se morati promjeniti :) Isto tako nemam puno kistova jer šminkam samo sebe hahaha i super su mi te Ikeine posudice :D baš su elegantne

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. RT moraš imati jer su maksimalno iskoristivi, kvalitetni, a cijena stvarno pristupačna. a ove posudice su vjerovatno sviju osvojile, iako su namijenjene za cvijeće i saksije, meni su predivne u ovoj Upotrebi :D

      Izbriši
  7. Sviđa mi se tvoj izbor kistova, ja obožavam Real Techniques. Imam jedan Zoeva kabuki i odličan mi je, svakako ću nekad naručiti još, a već dugo želim probati i Sigmin F80 i ostatak kistova iz te linije. Imam svih 5 malih verzija tih kistova, jelte za korektor i slično, i oni su mi postali nezamjenjivi <3 Također volim MAC kistove, pogotovo za oči, 217 (blending) i 219 (pencil) su me oduševili. Ali da, sada se može naći i povoljnijih, a dobrih kistova, i to je super. Essence i Look by Bipa imaju poneki super kist, također i Ebelin, ali oni nažalost nisu dostupni kod nas.

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Joj, ja nikako da se natjeram kupit MAC kist jer su im cijene urnebesne ali svi hvale 217 , pa mi je na WL već duže vrijeme.... ali pričekat' će još :D Look by bipa su mi totalno fensi , izgled im je predivan, iako nisam probala niti jedan osim onog češlja za obrve i trepavice. Čula sam da je mali kabuki super.

      Izbriši
  8. jako mi je dobar ecobella kist setova , a imaju i pojedinacne :) ima i essence par dobrih , kao i aura :) a kako se naruciva preko i herba i kako ide placanje ? moram imat RT kistove

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. iHerb je jako jednostavan za naruciti, treba se samo registrirati, i upisati broj kartice- to je jedina mana, jer nema opciju paypala. Preporucila bi obicnu poštairnu od 4$ , jer ako se uzme ona express automatski ide na carinu.

      Izbriši
  9. Uglavnom koristimo iste kistove :)

    OdgovoriIzbriši
  10. Još jedan fan RT četki. :D
    Prije nego što sam probala njihovu četku za puder mislila sam da nikad neću stavljati podlogu na lice četkama, uvijek sam više voljela prste za to, ali Buffing Brush iz Core seta tako besprijekorno nanese puder, da sam se skroz odvikla od nanošenja pudera rukama.
    Mac 217 ne miči sa liste, savršen je za blendanje, skup je, ali ja svoj imam nekih 5-6 godina već i i dalje sam prezadovoljna, definitivno je dobra investicija.

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. joj, sad mi opet ubacila bubicu u uhu oko 217, morat ću prvom prilikom realizirati tu kupovinu :D

      Izbriši
  11. RT kistovi su super, tako mekani i efikasni :) Imam Blush brush i Expert Face brush, a želim si još Powder brush i Setting brush.

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Jelde da su odlični, ja bi sveee , pogotovo mi je ovaj zadnji set zanimljiv što su izbacili , totalno luksuzno izgledaju :)

      Izbriši
  12. Ponekad svratim u Galant u Kiseljaku, pa ako možeš preporučiti neki za nanošenje tekućeg pudera, a da oni imaju u ponudi? Ili bilo koji drugi?
    Nikako si ne znam odabrati kist, baš sam smotana po tom pitanju.

    Hvala :)
    Ena, Sarajevo

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Draga Ena, odavno već nisam bila u Galantu , a oni često dobijaju nešto novo, svakako bi ti preporučila da baciš pogled na Gold kistove, nažalost brojeve točno ne znam preporučiti jer im ne znam cijelu kolekciju, ali njihovi kistovi su jako njezni i povoljni, što oni za oči tako i za lice. Također, često imaju u ponudi i fake RT kistove, koji zapravo izgledaju jaaaaako slično originalnim , oni dolaze u setovima i oko 20+KM su.

      Izbriši
  13. http://prntscr.com/7ubhrp , dobila sam na poklon, tako da ne znam koja je marka, ali znam da im nijedna dlačica nije ispala. Koristim još i neki koji se može naći u DM-u on mi je onako čvrst, malen, i super je za rumenilo na jagodicama. Vrh su moram da priznam, kupi još ovakav za rumenilo, http://prntscr.com/7ubib8 - ovaj prvi! On mi je zaštitni znak :D :D

    OdgovoriIzbriši