REVIVA LABS - 10% GLYCOLIC ACID CREAM



Pri kraju mi je ova kremica, pa je vrijeme da pišem malo o njoj. Prvenstveno jer je u mojoj rutini ova krema must must must have, a pišem vam i zašto.

Prvo malo o glikolnoj kiselini općenito.

Glikolna kiselina je prirodni sastojak, koji se izvlači iz šećerne repice. Spada u grupu AHA kiselina. Za razliku od ostalih AHA kiselina, tipa voćnih ili mliječnih kiselina, glikolna ima najsitnije molekule koje stoga bolje prodiru u kožu i daju skoro pa trenutni efekat. Ja efekat osjetim doslovno preko noći. Ako je nisam koristila duže vremena, uhvatim se sa par ljuskica ili suhih pečata po licu, namažem navečer i ujutro ne nađem ništa.

Glikolna kiselina je eksfolijator. I dok je uvriježeno mišljenje da trebamo otklanjati mrtve stanice kože, grubim spravicama i jakim pilinzima, ja sam ipak za ove blaže ali daleko efikasnije metode.

Ono što ova kiselina radi je da otklanja mrtve stanice s površine kože i nakon nje se pojavljije mlada  koža. Suha koža će ove kiseline obožavati, jer suhoj koži pomaže da otkloni te suhe dijelove, jel. Također je dobar tretman u antiage njezi ili ako imate mrlje od sunca. Neće vam otkloniti pjegice koje možda mrzite (iako ne trebate), ali će sigurno izblijediti hiperpigmentacije, pogotovo viši postotci glikolne kiseline. Ako trebate takav jedan tretman, savjetujem vam na odlazak dermatologu, pa nastaviti sa nižim postotkom glikolne kiseline u kućnoj varijanti.

Također potrebno je nositi spf tijekom tretmana glikolnom kiselinom i nije baš preporučljivo namazati se ovom kremom pa ići van tijekom dana, pa čak i po oblačnom vremenu. Ova krema je konkretno noćna krema i savjetujem da sve vrste kiselina ostavite za noć, a po danu neka lagana spf kremica.


Ja imam normalan tip kože lica i sretna sam zbog toga, ali to ne znači da je nije potrebno njegovati ničim ili ne voditi računa što stavljam na nju. Koristim općenito bogatije proizvode, namijenjene suhoj koži jer mi takve odgovaraju, što ne znači da će i vama. Previše masnih krema na normalnoj koži može čak uzrokovati milie, znate one bijele kvrgice na licu. Tako da ipak savjetujem neki balans i što se tiče normalne kože, jer kožu je lako upropastiti u vrlo kratkom vremenu.

Reviva Labs je krema, lagane, ali izrazito bogate formule, puna krasnih i prvenstveno prirodnih sastojaka, možete se spustiti na zadnju sliku pa provjeriti njene sastojke za koje ne trebate biti magistar kemije da pročitate i razumijete. Postoji u verziji sa nižim postotkom glikolne kiseline (5%) koja služi za ''navikavanje'' kože na kiseline. Ja vam savjetujem odmah uzeti veći postotak jer se koža brzo navikne.

Krema nema dodanog mirisa, ali ima malo neugodan miris, koji je zaista blag i osjeti se samo kada gurnete nos u teglicu.

Brzo se upija u kožu i ne ostavlja nikakav trag. s obzirom da je krema noćna, ništa vam se neće oslikavati na jastuku.

Na ambalaži piše da je možete kombinovati s uljima, ali ja je koristim samostalno, dva puta tjedno ili češće, po potrebi. Nekada je ne koristim i dva do tri tjedna i to je nešto što mi se sviđa kod nje. Kada osjetim potrebu za pilingom ili sličnim, navečer je namažem i ujutro sam kao nova. ''Sorcery...''


Krema peče minuticu, dvije nakon nanošenja. Primjetila sam kada se namaže na potpuno zdravu, svježu kožu, bez ikakvih mrljica ili bubuljica, ona uopće ne peče. Dok u drugim situacijama, kada imam nešto po licu, tipa suhi pečati, tada zna baš jako zapeći. Ništa što se ne može izdržati, lagano neugodan osjećaj i to je to. Nestaje nakon minutu bez obzira.
Navikli smo da kada nas nešto zapeče, obično i ostavi ružno crvenilo na licu. Glikolna krema, konkretno ova, neće izazvati nikakvo crvenilo. Barem nije meni, a koliko sam čitala, nisam naišla da je nekome bilo išta slično.

Sve u svemu, zaista preporučujem kremicu, za sve tipove kože. Mislim da se nećete pokajati, pogotova ako tek počinjete s kiselinama, ova će krema biti dobar uvod.
Reći ću i da se ne bojite kiselina. Nedavno sam imala jedan ''glup'' razgovor o kiselinama i vidim da se žene boje koristiti to. Kiseline su dobre za lice, samo treba naći odgovarajuće, te zaštiti lice spf-om i neće biti problema.

Kremu možete nači na iHerb sajtu, a prilažem vam link ---> KLIK OVDJE.

Ako neste baš za online naručivanje, a zanima vas, pitajte u apoteci jer znaju tu praviti ovakve kremice.



Jeste li vi proali neke kiseline i imate li nešto za preporučiti?

Pozdrav od Nine



2 komentara

  1. AHA i BHA kiseline su nesto najbolje sto sam otkrila u zadnjih par godina. Ako mi je ista dalo pozitivan rezultat i vidljivu promjenu u izgledu i teksturi koze,to je ovo. Sad cu pomalo poceti i s retinolom pa cemo da vidimo desava li se sta :D

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. sta koristis s retinolom? Moram pod hitno uzeto onas cosrx tonik s kiselinama, sto vise citam o njemu, vise me mami

      Izbriši