EUCERIN - PH 5 SKIN PROTECTION SHOWER OIL


Može li tuširalica pokrenuti pravu malu revoluciju u tuširanju? Ako mene pitate, prije ove Eucerin uljne tuširalice, rekla bih ne, sve je to u ''pet deka''. Nakon isprobavanja, sada definitivno kažem da i ovo će biti zasigurno višeponovljena kupovina.

U ovom postu ću više prenositi iskustva na dječjoj koži, više nego svoja. Pa da imate to na umu.



Ova tuširalica nije bila namijenjena meni. Kupila sam ju iz razloga što moja djevojčica ima problema sa atopijskim dermatitisom po tijelu i nakon tušranja se obavezno iščeše do krvi. Probali smo svašta. Do sada joj je najbolja bila Mustelina Stelatopia. Međutim ona je malo pricey, pa smo često odlagali kupovinu.

Ovo ulje je jedna od boljih kupovina u dugo vremena, budući da sam uz razumnu cijenu dobila proizvod koji njoj savršeno odgovara, a i meni također.

Ulje koristim tako što na spužvicu nakapam malo proizvoda koje se sasvim blago zapjeni. U ovom slučaju manje je više. Sasvim malo proizvoda je dovoljno da se očisti koža tijela. Nema potrebe sipati pun dlan ulja.

Ulje je vrlo blagog mirisa koje se meni užasno sviđa u startu, u kontaktu s kožom ipak možete osjetiti miris ricinusovog ulja, ne znam je li ugodan ili ne, ali nije prejak. Miris (onaj fini) se na koži zadržava nekih petnaestak minuta.


Tekstura proizvoda je uljasta (tko bi rekao) i vrlo rijetka. Iako bi pomislili da će vam ulje ostaviti neki film ili sloj na koži, tako nije. Ulje se u potpunosti ispere s kože, pa ako vam koža traži bogatiju njegu, svakako namažite nešto.

Iako ne hdratizira kožu nešto pretjerano, on je čuva od isušivanja i odličan je za kronično suhu, ispucalu kožu, te kožu koja reagira na agresivne tuširalice, kao i za alergije i dermatitise.

Sada ću zvučati kao sa reklame. Otkako koristimo ovo ulje, dermatitis je pod kontrolom i ne pamtim kada se češala po rukama i trbuhu. Potpuno je iščezla ona ''kokošja koža'' i na mjestima gdje se najčešće češala (nadlaktice, pregibi ruku...) je imala nešto kao gubitak pigmenta, vjerovatno od grebuckanja po koži. Sada se tu vratio pigment i sva koža je jednake boje.

Ulje se također dosta sporo troši i za dva mj korištenja, ima ga više od pola u boci. Vjerovatno što ja posežem za njim najviše jednom tjedno, a ona mala, pa joj je potrebna mala količina.


Eucerin ulje za tuširanje možete kupiti u apotekama po cijeni od 10-15 KM, zavisno od prodajnog mjesta.

Zaključak: Ovom ulju bih dala 9.5. Ovo još 0.5 nije tu samo iz razloga što osjetim ta neka dva različita mirisa, od kojih mi taj ''podmiris'' nije baš najnaj, ali to je vrlo mala stavka. Za svoje preformanse mu dajem čistu desetku jer sam dijete riješila neugodnosti sad zasad. Nadajmo se da će na tome i ostati.


Veliki pozdrav od Nikoline.

Broj komentara: 7

  1. Nina šta misliš da li bi ovo radilo na tjemenu (također dermatitis) ili je isključivo tuširalica za tijelo? :)

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. masno je ovo za tjeme. ovo je bas bas ulje i mozda se ne bi tako lako ispiralo s kose. imas li naci neki sampon za dermatitis tjemena?

      Izbriši
    2. Probala sam ih sve... nažalost. Uvijek kada ugledam nešto "novo", zasijaju mi oči i kontam da sam našla spas, ali sa hroničnim oboljenima je tako, uvijek borba, a nikad izlječenje.

      Izbriši
    3. Jel imaju neki oralni lijekovi za dermatitis tjemena?

      Izbriši
  2. Zasto sam ja mislila da je ovo cudo mnogoooo skuplje? Citala sam nekoliko recenzija i u svakoj ga hvale maximalno pa sam ocekivala da je cijena paprenija...
    Nemam nekih posebnih problema, i vecina tusiralica mi stima, ali ova zvuci kao nesto posebno...tako da cu je vjerovatno nekad i probati :)
    A posebno mi je drago sto malenoj stima i sto su problemi s kozom nestali.

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Gledam po online sajtovima i cini mi se da je skuplji svugdje. Doduse ima i velika verzija s pumpicom, ona je oko 25- 30km. Ja sam svoju uzela u scc u apoteci, bila samo ova standardna velicina. Oko 13 km. Probaj, neces pozalit.

      Izbriši
  3. Post je prelijep,slike odlicne .
    Pogledaj moj blog https://herecomesajla.blogspot.ba/

    OdgovoriIzbriši