SHISEIDO - PERFECT REFINING FOUNDATION, I 00


Alert: Uvod jako dugačak, ako vas zanima samo recenzija, preskočite ovaj prvi dio.


Ja nisam tip koji impulzivno kupuje. Bilo da se radi o kozmetici, jeftinoj, skupoj, odjeći, cipelama... ja to dugo važem. Ovo sam kupila jer sam taj dan morala nešto da kupim, čudo jedno. Surfajući po mnogobrojnim online shopping stranicama, kao i svaki dan pred spavanje (to je moja uspavanka), skontam da mi treba novi puder. Prvobitno sam htjela EX1, ali nijansa koja meni treba bješe OOS. Skoknem tako do ''Jagodice'' i ugledam ovu divotu koju odavno želim, sniženu za oko 20 KM. Nije prošla sekunda, već sam ga naručila.
Ne znam zašto blebećem o ovim bespotrebnim stvarima, idemo ga recenzirati.


Prvo krećemo od pakovanja, što je jedno veliko iznenađenje bilo za mene. Iako podloga sadrži standardnih 30 ml, ova ambalaža je toliko minijaturna da je to nevjerovatno. Nedajte da vas slike zavaraju, imam ruževe veće od ove bočice, zapravo većina ruževa je viša u odnosu na ovu prekjut bočicu (druga slika dolje). Ako ga nosite negdje, nećete ga ni osjetiti. Ambalaža je načinjena od kvalitetne crne plastike, koju je moguće malo i stisnuti ako je potrebno. Iako nije na pumpicu, doziranje je vrlo jednostavno. Kroz malo otvor na bočici. I garantujem da ćete potrošiti proizvod do kraja, zbog same teksture proizvoda.

Kada pričamo o teksturi, ona je izrazito vodenasta i brzo se razliva, skoro kao voda. Shiseido - Sun Protection je možda zericu tečniji i rjeđi od ovoga, ako imate njega, možda dobijete bolji dojam o teksturi Perfect Refining podloge.


Nemoguće mi je ne uspoređivati Perfect Refining sa omiljenom mi ljetnom podlogom, Shiseido Sun Protection. Kada sam ovaj dobila, mislila sam da će imati sličan miris poput njega, ali me razočaralo kada sam osjetila miris alkohola, doduše vrlo blag, ali ipak prisutan. Ostalih nekih mirisa baš i nema.

Iako je u sastavu naveden alkohol na vrlo visokom mjestu, ja nisam osjetila nikakvo isušivanje kože. Čak što više, koža mi s njim izgleda toliko bolje nego s bilo kojim puderom kojega sam probala, ikada. Nikakve ljuskice se neće vidjeti s njim, čak i ako su prisutne oko nosa, na bradi, itd.

Nevjerovatna stvar kod Perfect Refining podloge je da nešto s ovolikom moći prekrivanja je zapravo nevidljivo na licu. Nitko vam nikada ne bi rekao da nosite bilo što na licu, iako je pokrivna moć srednja, čak u jednom vrlo vrlo tankom sloju.
U dva sloja, možete dobiti jače prekrivanje i tekođer se neće vidjeti na licu.
Vrlo dobro prekriva crvenilo na koži.


Perfect Refining će se u potpunosti osušiti na koži. Nakon sušenja ostavlja polumat finiš. Zbog toga vam fiksiranje možda neće biti ni potrebno, ali ja ga ipak prepudram, čisto iz navike.

Podloga je vrlo dugotrajna na licu. Ako ste ikada probali njihov Sun Protection, znate da je to jedna od podloga koja izdržava na licu sve i svašta, ovaj je vrlo blizu njemu. Izdrži bez problema cijeli dan, Iako mi se brada nekada zna prosijati, on ostaje jednak i na tom mjestu, ništa mu ne smeta,


Moja nijansa je I 00, Very Light Ivory i to je najsvjetlija nijansa iz ponude, neutralnog podtona. Odgovarat će onima koji koriste NC 20, ili Bourjois HM, 52 Vanilla.

Sadrži SPF 15, pa nije baš najljepši kada se navečer blica mobitelom, iako je odličan na fotografiji sa blicom na kamerama.


Sniženje je na Jagodici još uvijek aktuelno, pa ga možete nabaviti za 37 eura KLIK (vrijedi samo za pojedine nijanse), dok u slobodnoj prodaji doseže i oko 50 eura.

tekstura;
Lijevo: SHISEIDO - PERFECT REFINING, I 00
Desno: SHISEIDO - SUN PROTECTION. SP 40

usporedbe;
lijevo: BOURJOIS - HEALTHY MIX, 52 VANILLA
sredina: SHISEIDO - PERFECT REFINING, I 00
Desno: SHISEIDO - SUN PROTECTION. SP 40

-na lice je nanešen jedan tanki sloj-

Zaključak: Odlična podloga i moj favorit trenutno. Preporučila bih ga normalnoj i kombiniranoj koži lica. Izrazito suhoj i osjetljivoj ne bih, jer sadrži neke iritanse, kao ni jako masnoj koži lica.

-sastav-

Pozzić
Nikolina

2 komentara

  1. Jest zanimljivo pakovanje :D Meni uvijek bude sumnjivo kad je malo ima li tu stvarno 30ml :)

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Ima haha. Gledala sam u baby bocici koliko je 30ml zapravo. Vrlo vrlo malo. Ocito da puno puta platimo i ambalazu vise nego li je potrebno. Ali mi volimo lijepe ambalaze, pa nam ne pada tesko hahah

      Izbriši