BOURJOIS - ROUGE EDITION, VELVET, 07 NUDE-IST


Danas sam imala ovaj ruž na usnama i sjetim se da mi je ovaj post u skicama još od prošle godine u ovo doba, pa se mislim da bi bio red napisati koju o njemu.


Iako se prije više od godine dana jako puno rejvalo o ovim ruževima, ja tek sada zapravo shvaćam da je on pravi dragulj među tekućim ruževima.
Nakon njega sam probala dosta mat tekućih ruževa i na kraju krajeva, baš i ne volim osjećaj koji daje takva vrsta ruževa, iako ih jako puno nosam.

Ovaj spada u neku svoju posebnu kategoriju. Tekstura ovog ruža, pored nijanse, je meni najdraža i voljela bih da su apsolutno svi mat ruževi upravo ovakve teksture i osjećaja na usnama
Ne bih rekla da je ovo klasični mat tekući ruž. Ovaj je više pjenast i usporedila bih ga možda sa NYX Soft Matte Lip Cream ruževima, a finiš bih usporedila sa GR Velvet Matte ruževima.

Kada smo već kod finiša, on je mat, ali ipak ne u potpunosti, kao suha tempera na papiru. Zapravo sam naziv ga opisuje najbolje, finiš je poput baršuna. Takav i osjećaj imate na usnama. Usne su vrlo mekane i budući da se ruž ne suši prejako na usnama, vrlo je ugodan za nošenje. Neće se dogoditi da vam se izmrvi sa usana ili popuca kada se nasmijete.


Iako ruž nije baš kiss-proof, zaista je dugotrajan. Kada blijedi, nakon nekih pet sati, on malo nestaje sa unutrašnjosti mojih usana. Međutim on nije tip ruža kojega morate u potpunosti skinuti sa usana, pa nanijeti novi sloj, samo natapkate još malo i bit će ok.
Ne razlijeva se oko usana i meni za njega nije potrebna nikakva olovka.

Aplikator je spužvasti doe-foot i vrlo je jednostavno njime nanijeti ruž precizno.

Pigmentacija ruža je izvrsna. Konkretno govorim za nijansu Nude-Ist. Nijansa na meni definitivno nije nude, to ćete vidjeti na slikama niže. Na meni ruž poprima neku svjetliju, toplu, zagasito crvenu nijansu. Vidjela sam cure na kojima je ruž baš onakav kakav je u ambalaži i na njima izgleda kao prirodna nude nijansa ili, što bi rekli boja mesa. Ruž može proći i pod popularne ''Kylie Jenner nijanse''.


Da nije sve bajno sjajno, navela bih miris kao jednu od mana ovog ruža. Meni ne smeta, jer se na usnama ni ne osjeti, a u ambalaži miriše kao kada tek okrečite kuću ili izlijete estrich po podovima ili fugirate pločice... Evo ne znam, podsjeća me na takvo nešto.
Druga mana je zapravo cijena, koja je nešto viša za drogerijski ruž. Nekih 20KM za 7,7ml, ali možete ga uloviti na za koju markicu niže na sniženjima.


Jako mi je žao jer sam zaboravila swatch na ruci. Bio je jedan tu odavno, a ja izbrisala sliku jer sam smatrala da ne izgleda dobro i htjela uslikati novi. Što je tu je, prikaz na usnama je ipak najvažnji za dojam o nijansi.


Pozić
Nikolina

Broj komentara: 6