AVON - MAGIX, PRIME AND SET SPRAY


Posljednjih dana testiram učinkovitost novog spreja za setovanje šminke iz Avon radionice.
Ovaj sprej je namijenjen i pripremanju kože za šminku, kao i za fiksiranje iste.
Zvuči jako zanimljivo, a kako primjećujem, u zadnje vrijeme isti koncept primjenjuju i razni proizvođači ovakvih sprejeva.


Osnovno prvo. Sprej dolazi u tamnoj pvc bočici sa prskalicom. Moram priznati da bih da je prskalica malo drugačija, da proizvod više izlazi u vidu maglice, ovako je malo neravnomjerno i natopi lice na pojedinim mjestima. Dobiti ćete 125 ml proizvoda, a sastav možete pogledati na slici iznad.

Vrlo je blagog mirisa, na licu se ne osjeti apsolutno ništa, možda mrvicu alkohol, koji ispari za tri sec.

Kada se naprska, suši se kroz minutu-dvije i suši se u mat finiš. Blago zateže lice i stoga ne treba pretjerivati s količinom proizvoda na licu, nikako se bolji rezultati neće postići sa dodatnom količinom spreja. Ako se pretjera, sprej se i ružno suši na licu, te stvara određeni film na koži, koji malo zna naborati kožu i jako zateže lice, te koža djeluje vrlo isušeno i beživotno. Manje je više.

Proizvod bih preporučila masnoj, kombinovanoj i normalnoj koži. Dok jako suhoj i osjetčljivoj ne bih. Moguće je površinsko isušivanje kože, tako da bih ja sprej ipak čuvala za posebnih prilika i ne bih ga koristila svakodnevno.


Koristi se tako što ćete prije šminkanja, kao bazu, jel, naprskati 3-4 puta na lice iz udaljenosti oko 20 cm, sačekati da se osuši, pa nastaviti sa šminkanjem. Također ako želite fiksirati šminku, napravite isto, samo preko već gotovog makeupa, kao završnica. Možete kombinirati oboje, svakako.
Ja sam isprobala sve verzije i kombinacije. Najbolje mi odgovara ta, da poprskam kist za podlogu dva puta, pa njime razmazujem podlogu, i dva puta poprskam lice na kraju šminkanja, samo iz razloga kako bi stopila praškaste proizvode s kožom i kako bi nestao onaj praškasti finiš. Također volim poprskati i kist s kojim nanosim iluminatore, za moj omiljeni ''in your face glow''.

Kao baza mi nije ovo omiljeni proizvod. Bojim se alkohola i eto. Preko šminke i raznih slojeva, to je već druga priča. Nisam još uvijek iskusila neko pretjerano isušivanje kože, niti bilo kakve prištiće i sl.

Iako mi sprej nije produžio trajanje podloge, definitivno jeste trajanje rumenila i ostalih ''prašina'' po licu.
Nema mi ništa mrže kada nakon sat vremena vidim da mi je bronzer izblijedio ili nestao s lica. Rumenilo lošije kvalitete može dosta duže izgledati dobro na licu sa sprejem. Ako ste malo pretjerali sa kamenim puderom, malo se poprskate i to nestane.

Evo primjer na fotografijama. Nanijela sam Essence bronzer. Jedan dio sam poprskala sprejem, a drugi ostavila kako i jeste. Primjetite praškastost na prvoj slici, koja ostaje od bronzera, potrudila sam se da uslikam najbolje što sam mogla, najbolje se vidi na gornjem dijelu ruke. Slobodno kliknite da uvećate sliku.
Na drugoj slici je bronzer poprskan i može se primjetiti kako se bronzer stopio s kožom i nestao je onaj praškasti finiš.



Drugi test je na slici dolje. Taj isti bronzer sam istrljala rukom i dio koji je bio bez spreja, otišao je vrlo lako, dok se dio sa sprejem dobro drži.


Zaključak: Jako dobra stvar. Sviđa mi se najviše zbog izvrsnog fiksiranja praškastih proizvoda, koje dugo čuva nepromijenjenima. Jedino što bih voljela jeste da ima i neka dewy verzija ovog spreja.

Kako se vama čini i jeste li ga probali?
Pozdrav
Nina

Broj komentara: 8

  1. Meni se isto dopapada, ne isusuje moju vec suhu kozu pa je plus. Ne bih ga koristila zimi niti sam ga koristila kao bazu :D

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Nije ni meni nesto kao baza. Strah me da me ne isusi.

      Izbriši
  2. I ja ga testiram zadnjih dana i baš mi se sviđa, nije me isušio ni kao primer i def mi je bolji od onog njihovog klasičnog fiksatora u spreju - nekako mi ljepše i mekanije fiksira a plus je i ugodniji za nositi na koži

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Nisam probala prethodnu verziju tako da ih ne znam usporediti. Ako je bolja ova, onda je i dobro sto sam je propustila

      Izbriši
  3. Odlicno izgleda! Kupujem! Ljeto je sve blize, a ovakvo nesto svakako dobro dodje. :)
    Nego, interesuje me cijena?

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Cijena ti je trenutnoj brošuri 8,50 KM, a regularna cijena je 18,50KM :)))

      Izbriši