MAC - Prolongwear Paint Pot, Soft Ochre


Čvrsto sam odlučila odraditi postove, čije slike stoje u skicama preko godinu dana. Želim sve završiti u što skorije vrijeme i napraviti mjesta za nove postove. Skica ima jako puno i već ću se pogubiti u njima.

Za početak, lagano štivo. Dobro nam znani Mac Paint Pot. Moj je u nijansi Soft Ochre. Njegova recenzija je odgađana jer sam planirala kupiti Maybelline Color Tattoo, ove nove nijanse, pa da ih usporedim, ali kada sam ih isprobala na stalcima, bila su mi baš suhonjava i nisam se odlučila na kupnju.


Znamo da su ovo kremasta sjenila, ali par nijansi je najviše korišteno u svrhu baze za ostala sjenila. Vjerujem da već svi znate za popularni Painterly i Soft Ochre. Za SO sam se odlučila jer je neutralniji, ka žućkastome, dok mi je Painterly preroz bio za moje potrebe, ali mislim da je on izvrstan upravo kao baza za tople nijanse sjenila. Što drugo reći nego, treba mi i on. :)

Ja sam u startu Paint Pot namijenila kao bazu i to je to. Kao sjenilo je isto ok. U pregib samo dodam malo bronzera kojega koristim na licu i dnevni look gotov za tili čas.


Tekstura Paint Pota je na prvi pogled suha, ali u dodiru sa kožom postane lijepo kremasta i maziva.
Vrlo brzo se osuši pa bi trebalo brzo da ga izblendate i rasporedite po kapku.

On mi je super za pigmentirana sjenila, jer ovo nije tip baze koji će istaći pigmentaciju sjenila i neće izvući ono najbolje iz kredastih, suhih sjenila, vrlo loše pigmentacije. Za te svrhe je nabolja NYX bijela baza (klik).

Sjenila se preko njega blendaju kao san. Sve izgleda vrlo ujednačeno i nema patchy mjesta koje je teško izblendati. To je bio problem sa Artdeco bazom. Kada krenete raditi sa sjenilima, ondje gdje počnete zalijepit će se odjednom hrpa sjene koju je teže izblendati.

Dolje na slici je usporedba Essence I love Stage baze, koju većina vas ima, pored Paint Pota. Čisto da imate bolji dojam o kakvoj nijansi je riječ.

desno: Essence - I Love Stage, baza
lijevo: MAC - Soft Ochre

Iako se osuši vrlo brzo, sjenila se dobro zalijepe za njega i ne mrdaju cijeli dan. Moguće je da će sjenila vrlo malo izblijediti, ali ništa bitno. Meni se ne uvlači u pregib i vjerujem da će biti dobar i za masne kapke.

Još jedan ogromni plus kod njega je njegova pigmentacija. Bolja je od nekih kamuflaža koje imam. Totalno zamaskira sve na kapcima i bilo da imate jako izražene venice i kapilare, koje znaju provirivati i ispod sjenila, ona će to odlično prekriti i napraviti savršeno platno za daljnji rad.

Ja ponekad imam suhe kapke, a znaju se i perutati zbog kojekakvih alergija, još češanje... Moguće je da će istaći suhoću kapaka, ako se nanosi samostalno.


Poslije ovako dobrog proizvoda, dvoumim se između kupovine Maybelline Color Tattoo u nijansi Creme de Rose ili se ipak odlučim za kupnju Painterly nijanse. Razlika u cijeni je veća od duplo, a opet kada razmislim, ako je Maybelline onako suh, za njega bih dala novce pa bi čamio u ladici nekorišten i to je bezveze. Ne znam. Tko ima oba proizvoda, neka mi da neke smjernice.

Puno pozdrava
Nina

Broj komentara: 8

  1. Essencova baza mi je poprilicno dobra iako nije nadmašila Avonovu.
    Mogu tek mislit kakva je Mac-ova :)

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. i ja volim essence bazu, ali zna malo probijati žutilo njeno. avon je isto ok, mada ga slabo koristim iako imam dva primjerka

      Izbriši
  2. i ja se sad dvoumim..treba li mi mac ako imam maybelline? :D
    pa jest maybelline suhonjava ali nije pod prstima, mozda su se testeri sasusili. suha mi je ako su mi kapci imalo suhi, odmah mi naglasi to, ali i avon baza zna uraditi istu stvar, a cim sjenilo preko stavim, ne vidi se. cudno mi to, trebalo bi da se jos vise vidi kad natapkam sjenilo preko, ali eto nije, srecom :D

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. eto ne znam ti ni ja rec. da imam maybelline rekla bih ti. mozda u maybelline kapnuti malo duralinea za maziviju teksturu

      Izbriši
  3. Fotke jako lijepo izgledaju ali sam zadovoljna essence bazom i avonovom :)

    OdgovoriIzbriši