MAC - STONE vs. NYX - MAISON


Hello.
Volite li vi postove o proizvodima koji uvelike nalikuju jedan na drugi? Ja obožavam. Međutim, nisam baš ljubitelj kupovati jednake stvari i gomilati ih. Iako ponekad zaboravim što imam, pa kupim puno sličnih ruževa i rumenila. Privuku me te neke slične boje i šta ću. Sigurno i vas privlače određene boje u određenim trenutcima.
Danas ću napraviti usporedbu dva ruža. Iznenadila sam se koliko su slični. Razlikuju se zaista vrlo malo.
Neću puno ulaziti u detalje, samo par crtica o oba ruža i to je to. Ostavljam vas sa slikama.SLIČNOSTI:
- Skoro pa jednaka nijansa
- Oba ruža su iz mat linije, te oba su ipak polumat završnice
- Dugotrajnost na usnama
- Iako jako pigmentirani, ispod njih se može nazirati prirodna crvenkasta boja usana.

RAZLIKE:
- Cijena
- Miris
- Kvaliteta ambalaže


Da ne bih ulazila previše u detalje o pakovanju, sastavu i slično, samo ću opisati malo oba.

Što se tiče NYX ruža, jako bitna stavka je njegova cijena, koja je puno povoljnija od MAC ruža.
NYX je mrrrvicu toplijeg podtona, sa malo žućkastog u sebi, dok je MAC nešto hladniji, što bolje primjetim na usnama. Hladniji podton dolazi jače do izražaja kada poljubim maramicu, ako želim da je nešto blaži na usnama.
Stone je puno teži na usnama i vrlo ga je teško nanijeti bez zapinjanja, pa ga ja većinom mažem sa kistom, preko balzama. To ide u prilog i njegovoj dugotrajnosti, koja je izvanredna. Maison, iako nešto kremastiji i laganiji na usnama, nema ništa lošije trajanje i jednako dobro izgleda dugo vremena, kao i Stone.

Ponekad se zna nazirati boja usana ispod oba ruža i zahtijevaju malo bogatiji sloj, ako želite to sakriti, mislim da se to jasno može vidjeti na slici na usnama dolje, gdje imam samo jedan sloj ruža.

Jedino što preferiram kod MAC ruža je njegov vanilasti miris, dok kod NYX ruževa mrzim onaj ''plastični'' miris.

gore: NYX Maison
dolje: MAC Stone

Zaista mi je teško bilo uhvatiti podton oba ruža, koji je hladniji nego na swatchevima. Na slikama se to jednostavno ne vidi. Ruku na srce, neke razlike među njima baš i nema, kada gledamo sve u kompletu.

U ovom postu KLIK OVDJE, možete vidjeti kako izgleda NYX Maison na usnama i na umjetnoj rasvjeti.
Na slici dolje je MAC Stone, na dnevnoj rasvjeti. 

Ekskjuz mi na aljkavo nanešenom ružu. Ovo je bilo ''okolokućno'' isprobavanje ruža, pa sam ga usput uslikala. Čak nemam ni podlogu, samo korektora malo, a ljepše ipak izgleda kada imam full face šminku.


Ćaoooo

Nina

Broj komentara: 11

 1. blago tebi kakvo lice imaš :D i super ti stoji iako nije ful fejs šminka. možda zbog boje očiju, mora biti neki kontrast na licu. kod mene smeđe oči pa moram ili uz smouki ajz ili uz deblji tuš upariti smeđi ruž.

  OdgovoriIzbriši
 2. Imas i ti odlicno lice, ne zezaj... Ruz puno bolje ide uz jacu sminku, ali i ovako nije los... Moze proc i samo uz maskaru i kilu iluminatora

  OdgovoriIzbriši
 3. Fenomenalni su i uz tvoje oci stoje prelijepo! :) Ja sam sva tamna, nisam sigurna kako bi mi stajala ova boja, ali moram oprobati :)

  OdgovoriIzbriši
  Odgovori
  1. Hvala ti. Probaj, ja volim ove hladnije nijanse. Meni ne stoje opet one toplije smedje i kestenjaste nijanse

   Izbriši
 4. tuga najveca, kad sam u Stuttgartu htjela kupiti Stone i Maison, nije ih bilo haha Kupila Butter na kraju, ali moram ova dva dodati kolekciji

  OdgovoriIzbriši
 5. Svidja mi se nijansa baš je u Kylie Jenner fazonu ^^ super post btw.

  OdgovoriIzbriši