CATRICE - LOVE, ROSIE! & ESSENCE - BERRY ME UP!, MAT RUMENILA


Nisam najveći fan mat rumenila i skoro svako mat rumenilo ću začiniti sa malo iluminatora. Međutim, ima dosta vas koji vole da im kompletan makeup na licu bude mat, pa stoga evo i dva krasna rumenilca i vrlo prihvatljive cijene.
Radi se o Catrice i Essence rumenilima.


Inače, poslije Artdeco rumenila, najdraža su mi upravo Catrice rumenila i ona njihova klasična rumenila imam sve nijanse i sve volim.


Danas pišem o Multi Matt rumenilu u prekrasnoj nijansi (nijansama) nijansi 010 Love, Rosie!

Rumenilo dolazi u klasičnoj ambalaži za Catrice, prozirna i po mom mišljenju, jedna od kvalitetnijih plastičnih ambalaža. Volim njihove ambalaže. Izgledaju mi kao da se proizvodi nalaze u stakalcima, a ne plastici.

Jedno je od rumenila koja se svrstavaju u multifunkcionalne, odnosno, razne nijanse se mogu miješati, pa ćete dobiti svoju idealnu.

Unutra se nalaze četiri trakice, vrlo blagih nijansi, koje će idealno pasati svijetlim osobama. Na tamnijem tenu vrlo vjerovatno se rumenilo i neće toliko isticati.
Ja sam izrazito svijetla, pa ga ipak moram nadograđivati par puta da se vidi dobro na obrazima. Pa ako ste jaaako svijetli i sve vam se čini previše i prejake pigmentacije, čekirajte ga, jer nećete pogriješiti.

Kada se nijanse pomiješaju, dobije se jedna poprilično neutralna nijansa roze, pa će izvrsno izgledati na svim podtonovima.


Rumenilo je tvrđe teksture, a opet svilenkasto pod prstima. Kada ga uzimam kistom, malo se i trusi. Pretpostavljam da se slična stvar događa sa većinom svijetlih, mat rumenila. Pomalo znaju biti kredasta, ali ništa strašno.

Pigmentacija, već sam spomenula malo iznad, nije baš najjača, ali da se nadograditi do neke mjere da ne izgleda ''skejkano'' na obrazima.

Trajnost. Pa neka četiri sata, ali do kraja dana uglavnom dosta izblijedi sa obraza. Nekako, ne fiksira se na obraze u potpunosti ili je to samo sa mnom slučaj. Blendanjem rumenila gubim dosta, pa ga moram baš nadograditi.


Ne mogu, a da ga ne usporedim sa njihovim klasičnim rumenilima iz Defining Blush linije. Smatram da su ta rumenila dooosta bolje kvalitete i trajnosti.

Iako rumenilo jako lijepo izgleda na obrazima, ja nisam u potpunosti oduševljena njime. Nemojte me krivo shavtiti, rumenilo je odlično, samo nakon njihovih Defining rumenila, teško da me baš oduševljava bilo koje, kada je u pitanju Catrice.


Rumenilo na licu možete pogledati u postu KLIKOM OVDJE.

swatchevi, s lijeve na desnu stranu:
1. pomiješane sve nijanse
2. pomiješane dvije nijanse gornjeg reda
3. pomiješane dvije nijanse donjeg reda
__________


Essence u svojim kolekcijama uvijek nekako pogodi sa nijansama koja meni pašu. Ovoga puta je to jedna lijepa berry nijansa, a ime joj paše samo tako, 20 berry me up!
Nijansa je prekrasna, malo je reći, Ima u sebi i mauve tonova, toplijih rozih i izgleda vrlo laskavo na obrazima.
Paše u dnevnu šminku, s tim da vam je akcenat na obrazima ili sa malo jačim ruževima na usnama toplih nijansi, pa se upotpuni čitav look. Ja ga nosam i sa hladnim tonovima makeupa, pa mi dovoljno zagrije lice. Vrlo je zanimljiva nijansa i nemam baš ovakvu u kolekciji.


Trajnost rumenila na mom licu je dobra. Izdržat će cijeli dan. Na kraju dana će biti bljeđe, ali ipak vidljivo.

Iako malo tvrđe, rumenilo se lijepo pokupi na kist i divno se blenda.

Pigmentacija mu je solidna i potrebno je imati laganu ruku prilikom korištenja, inače je vrlo lako pretjerati.

Što se tiče ambalaže, ona je, hajmo reć, bezvezna, od vrlo tanke plastike, koje se lako slomi. Imam već dva-tri slomljena Essence proizvoda sigurno.


Nemojte da vas slike zavaraju. Iako na slikama djeluje veliko, rumenilo je minijaturno i sadrži 5 grama.

Preporuke idu od mene za ovo rumenilo. Ja ga volim i često koristim. A ako me pitate, omiljeno Essence rumenilo mi je iz linije: soo blush! - sweet as peach. To je cream to powder rumenilo i meni nema boljega.


Fotografije rumenila na licu možete vidjeti klikom ovdje.

essence - matt touch blush, berry me up!

Usporedbe nekih Essence rumenila:

s lijeve na desnu stranu:
1. silky touch blush - autumn peach klik
2. matt touch blush - berry me up
3. silky touch blush - summer dreaming

Broj komentara: 12

  1. catrice sam poklonila i nisam probala, a ovo essence mi je ljepse u ambalazi nego na licu. na licu mi malo mrtvo i bezvezno. :(
    meni je autumn peach njihovo najljepse rumenilo, bas mi osvjezi ten.

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Essence berry meni skroz baca na ono ''upravo sam sišla s planine'' rumenilo i volim kako stoji. autumn volim i ja, ali ga cesto zaboravim u ladici, moram ga ovih dana malo pronosat

      Izbriši
  2. Slazem se sto se tice Catrice ambalaza, kupila sam korektore i iako je plasticni poklopac meni je presladak :) odlicne boje rumenila s tim da bi meni ipak trebale nesto svjetlije. Xx

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. aha, i nekako su ambalaže kockaste pa se lijepo slažu u ladici, ove zaobljene samo lete. ako volis svjetlije, onda ova nijansa summer dreaming od essence bi ti se mozda svidjela

      Izbriši
  3. Ljepši mi je essence, catrice sam samo svočala, al nije mi nešto....
    Zašto nema tvog lijepog lica u postuuuuuuuuuuu???? :-*

    OdgovoriIzbriši
  4. Catrice mi se bas dopada! Bas bih volela da se njihovi proizvodi mogu pronaci u Srbiji :)

    OdgovoriIzbriši
  5. Ovo Catriceovo baš super izgleda, iako ni ja nisam neki fan mat rumenila. I da, Catrice se stvarno potrudi što se tiče ambalaže, s tim se slažem. Poz.:*

    OdgovoriIzbriši
  6. Essence mi je draže, ali su oba jako lijepa :)

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. da je catrice malo puterastiji, bio bi ljepsi za koristenje. previse je kredast

      Izbriši