Balea - Uljni Fluid za Čišćenje Lica


Balein uljni fluid za čišćenje lica ljudi ili vole ili ne. Često čitam da njime skidaju šminku, a stvar slabo obavlja taj posao. Ja sam među onima koji ovaj fluid apsolutno obožavaju.
Dakako, ne skidam njime šminku. Ja ga koristim kao umivalicu nakon skidanja šminke. Ovo je jedina umivalica koju sam probala, a da mi njeguje lice i ne zateže kožu ni u kojem slučaju. Još k tome nije mi isušila lice i izazvala bilo kakav nered na koži, a moje lice je u posljednje vrijeme sklono nekakvom isušivanju, suhim pečatima i potkožnim bubuljicama, prvenstveno po bradi.
Nekako te gamadi na bradi pripisujem nošenju debelih šalova na posao, svakodnevno, jer nam je hladno na poslu, ali i nekim proizvodima koje sam testirala.


Balein flud je nešto rjeđe konzistencije i lako ''izađe van''. Prozirno bež boje je kada je nerazrijeđen, ali u doticaju s vodom, on postaje mliječno bijela, rijetka, emulzija.
Nema neki poseban miris, tj. nije parfumiran, a dakako osjeti se nešto, poput suncokretovog ulja.

Dakle, napomenula sam da ja njime ne skidam šminku, ali to ne znači da nisam istu stvar isprobala. Moram vam reći ako vam baš treba ovo za skidanje šminkice, pređite na nešto drugo. Jedino što čini, jeste da razmaže šminku po licu i oko očiju, a ni maskaru ne otapa baš tako lako. Druga stvar jeste, da ne možete umiti s lica to što ste već razmazali, jel. Ostavit će masnjikav trag na licu, što uopće nije čudno, s obzirom da se radi o uljanom proizvodu.
Meni taj masni trag uopće ne smeta. Ja se volim zamastiti uljima i masnim kremama, budući da to moja koža najvoli.


Ja njega koristim tako što najprije očistim lice od šminke, micelarnom, dvofaznim, bademovim, što mi je pri ruci. Zatim uzimam fluid i utrljam ga na suho lice, čak i preko očiju, jer ne iritira oči, ali ako pretjeram, ostat će mi ''mutne'' oči. Nakon utrljavanja, uzmem malo vode i još malo umasiravam, te uzimam mokru spužvicu za lice i skidam umivalicu s lica.
Moram priznati da mi lijepo očisti i osvježi lice. Taj trag koji osjetite dok vam je još mokro lice, nakon brisanja lica, uopće više ne osjetite. Ako vam taj trag baš smeta, dovoljno je još jednom preći preko lica micelarnom ili tonikom.
Mislim da će biti pogodan za osjetljivu, suhu kožu, koja ne podnosi većinu agresivnih umivalica.
Ovo je jedan blag proizvod, kojeg ja volim koristiti čak i kada mi je lice čisto od šminke. Inače, kada se ne šminkam, umivam lice samo običnom vodom.


Ova umivalica je obogaćena vitaminom E, te uljem kamelije, kojega u posljednje vrijeme, često susrećem u proizvodima. Morat ću se malo bolje raspitati o tom ulju.

Fluid možete kupiti u DM poslovnicama, po cijeni, slagat ću vam, 5/6/7.. KM. Nisam sigurna.
Dobit ćete 100 ml proizvoda, koji se, po mom mišljenju, izuzetno brzo troši, ali za ovu cijenu, nikakav problem.


Koristite li uljne umivalice ili bježite od apsolutno svega na čemu piše oil? :)

Pozdrav
Nina

Broj komentara: 14

  1. Volim sve što ima ulje u sebi, ali onda sam se dobro zeznula kad sam kupila ono drugo ljubičasto, ne znam sad pravo ime :) Nije loše, ali nisam ni potrošila. Čudno nekako, bolje da sam ovo kad sa već htjela nešto novo probati :D

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Nisam sigurna je li kod tebe ono suha koza. E, a moj momak :wink:, Goss, nedavno prica da se u svaki puder kapne kap bademovog ulja, arganovog, kojeg hoces. I naneses na lice. Probam ja, rekoh lud mi momak, kad se iznenadi. Puder savrseno izgleda na kozi, ne klizi, nit mi se prosijava lice, pa probaj..

      Izbriši
  2. Izgleda kao dobar, na prvu mi se ambalaža svidjela odmah :D Definitivno ću ga isprobati kad potrošim Niveinu umivalicu koja je odlična. Mislim da će mi i ovaj odgovarati s obzirom da imam suhu kožu :)

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Koju si Niveinu koristila. Nesto bjezim od nivee, jer mi je uvijek li-la... Nez kako da objasnim. Ja cu iducu probati baleinu sensitive pjenu za ciscenje. Probala sam je od jedne cure i izuzetno dobro cisti kozu, a blag je. Joj sto volim jeftine, a dobre proizvode

      Izbriši
    2. I ja sam bježala isto, pa se ova pokazala kao odlična. :D To je zapravo kremasti gel za čišćenje lica, u rozoj ambalaži. Prije njega sam koristila Neutrogenin gel, ali mi je isušivao kožu pa sam prestala s njim i kupila Niveu.
      To je ovaj : http://shop.nivea.de/media/catalog/product/cache/1/image/9df78eab33525d08d6e5fb8d27136e95/8/1/81111-01000-12-wasch_emulsion.png

      Izbriši
    3. Ima i ovaj neki sa zrncima. Bas cu pogledati pri iducoj kupovini, kad kazes da ne isusuje. To mi uvijek treba, a nece se bacit

      Izbriši
    4. I ovaj u sebi ima neka zrnca ali se ne osjete toliko. Meni stvarno bude glatko lice i svježe poslije umivanja. Ne baca se sigurno :D

      Izbriši
  3. I meni bi ovo moglo odgovarati. Imam ja sensitive pjenu ali mene od svega lice zateze, takva mi koza. I od vode isto. Hocu da probam apivita pjenu za umivanje, interesuje me bas bas.

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Probala ja pjenu kod marije. Sav mi puder skinulo, a imala onu ultraprijanjajucu illamasqu na licu. Nije me nista zatezalo, al me jest pecnulo za ovaj ekcem iznad usne. Nez sta cu od sebe vise

      Izbriši
    2. ne proizvodi se ona više, sad imaju neki gel sensitive med. kod nas je ostalo još par komada, pa eto, ako ti treba, uzmi :D ja neću, tražim neku bolju. Meni je ona Alverde sa zelenim poklopcem i nekim voćem nacrtanim savršeno skidala šminku, bolje od Balee, možda nju opet uzmem nekad.

      Izbriši
  4. Deluje mi bas zanimljivo, nikad do sada nisam koristila ovakve proizvode. :)

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Ni ja, a u zadnje vrijeme brendovi nas obasipaju uljnim cistilicama za lice.

      Izbriši
  5. Slazem se s tobom, ovo nikako nije za skidanje sminke. Prvi put kad sam to pokusala razocarala sam se, ali onako za umivanje je super :) xx

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Jeste, doduse, nije ni namjenjena uklanjanju sminke. Vidim da se cure uveliko razocaraju u njega... Meni je super jer je ultra blag i ne zateze mi lice

      Izbriši