BALEA - TOTES MEER SALZ, ULJNI PILING ZA TIJELO


Balea postovi se zaredali, pa tako vam danas donosim recenziju, po meni, ubjedljivo, najboljeg pilinga za tijelo kojega sam ikada probala.
Nedavno je o njemu pričala i The Beauty Department, te navela da je ljuta na sve koji su ga probali, a zadržali ovo savršenstvo za sebe. Tako da sam odlučila i ja malo rejvati o njemu u nadi da ćete ga svi probati.
Pogotovo sada, kada nam već dolazi polako vrijeme za neke kraće hlačice i suknje, svima sa suhom kožom, ovo će dobro doći da se uklone mrtve stanice na koži.

Odmah da vas upozorim, ozbiljno mi se sviđa ovaj proizvod, tako da, oprostite na mojoj preoduševljenosti njime. Ako proizvod kupite zbog moje recenzije, pa požalite, odričem se svake odgovornosti. Mada sumnjam da ćete požaliti.



Jednostavno je, ja čim pročitam da se radi o uljanom proizvodu, letim ko muha na _____ (neka ostane prazno polje). Čak sam počela kupovati u uljane omekšivače, ako želite recenziju najboljeg omekšivača na svijetu, let me know :wink:

Piling izgleda tako grubo i sirovo, kao da ste ga sami radili kod kuće. Uz to ova zelena boja i miris limunske trave, mmmm...

Prvo, ambalaža je odlična naizgled. Ova boja vas naprosto mami da ga kupite. Kada ga otvorite, nađete proizvod zaštićen folijom, koju sam ja odmah po kupnji, otvorila u autu da, eto, pomirišem, pa mi se ulja iz ambalaže izlilo u vrećicu sa ostalim stvarima. Tako da, ambalaža nikako nije dobra za putovanja. Jedino da prebacite malo u neku teglicu sa čvršćim čepom, ali opet, ovo ulje će se izliti iz svega. Tako da bi najbolje bilo da vi svoj piling ostavite u tušu, a ne po nekim ladicama ili policama.

Druga stvar je prekrasan, osvježavajući slatkasto citrusni miris. Podsjeća me na ljeto i na jednu Niveinu prskalicu za tijelo sa mirisom limunske trave, koja se prestala proizvoditi prije sto godina.

Zapravo, sam piling me podsjeća na jedan drugi, kojega sam koristila davno i do tada mislila da je najbolji, a radi se o Oriflame, Swedish Spa pilingu. Sa sigurnošću tvrdim da je ovaj bolji od njega. Zrnca su krupnija, grublji je i ostavlja mekanu nahranjenu kožu. Dok je nakon Oriflame pilinga, koža ostajala voskasta.


Piling je prvenstveno, kako mu sam naziv sugerira, načinjen od krupne morske soli i ulja. Prije korištenja, malo ga promiješajte nečim, jer se sastojci malo odvoje. Ja to činim rukama.

Možete ga koristiti na suhoj i na mokroj koži. Ono što radi kada je koža suha, pa se tako ispilingirate je fantazija. Noge i dlanovi vam se počinju grijati zbog bolje cirkulacije, a dlanove nakratko više ni ne osjećate. Ukloni većinu mrtve kože, a i pomaže pri borbi sa uraslim dlačicama i sitnim prištićima po nogama i bedrima. Moj problematičan dio, bile su ruke i laktovi, stanje je puno bolje, a cijelu zimu se borim s rukama i suhoćom.
Na mokroj koži radi jednako dobru stvar, ali zrnca soli se brže tope.
Jedino vam ne bih preporučila piling nakon brijanja nogu ili ako imate oštećenu kožu i sitne ranice, jer će vas vrlo vjerovatno početi peckati i zažariti će se.

Nakon spiranja pilinga, efekat je jednak kao kada nanesete baby ili bilo koje ulje na mokru kožu. Glatka koža, za ne povjerovati. Nema potrebe da se mažete nekim losionom ili uljem poslije njega. Ako vam se baš i ne sviđa taj masni film koji ostaje na koži, malo više gela za tuširanje i stvar je riješena.  Miris se zadržava relativno dugo na tijelu, da ne spominjem da cijela kupaonica miriše na njega.


Cijena proizvoda je negdje oko 7 KM, a naći ga možete u DM poslovnicama.

Dobijete količinu od 250 ml, što je zbilja izdašna količina jer vam ga jako malo treba.


Jeste li se zaljubili na prvi pogled ili da ga još jednom predstavim?

Hvala na čitanju
Nina

Broj komentara: 27

  1. Inače pravim pilinge, ali ovo čudo svi hvale i tačno ću ga kupiti! :D

    OdgovoriIzbriši
  2. Ista stvar. Glupi mi oni pilinzi sa tri plasticna zrnca u cijelom proizvodu. Ovaj ti je ko da si ga pravila sama, vjeruj

    OdgovoriIzbriši
  3. Juhuu odusevljena si! Ma i ja sam, nadam se da ga nece prestat proizvodit :)) ako ga nisu kupili zbog mene, sad ce ga kupit poslije tvoje recenzije.

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Moras ga spominjat na sve strane. Nek se struze svijet

      Izbriši
    2. Ja sam ona sto je znala a sutila XD aj em soriiii necu viseeee.

      Izbriši
    3. Nikada vise, ni takve ljubavi ni takve izdajeeeeeee..... E ne mogu nac totes meer kremu za lice da si pita. Nema ni u Mostaru.

      Izbriši
  4. Ovo cu definitivno morati isprobati, ako nista volim citrusne mirise :)

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Miris je pravi ljetni, osvjezava. Svidjet ce ti se

      Izbriši
  5. definitivno ću morati nabaviti :D taman sad kako topliji dani kreću :)

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Osevapit ce ti se koza, kakva god da je ☺☺☺

      Izbriši
  6. Odgovori
    1. Normalno. Opeljesit cemo sve deemove... Ja cu kupovat svima za sve rodendane

      Izbriši
  7. Moram probati, cini se kao stvaarno dobar :D

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Aha. Iznenadis se stvarno. Plus je sto iza njega kozs ostaje bas bas mekana

      Izbriši
  8. Ovo već imam na listi na kupnju...
    nego zanima me i taj omekšivač :D :D

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Silan Soft&Oils. Ja imam sva tri. Zlatni najblazi, ljubicasti najljepsi, plavi najjaci, eto. Hahah, svi me pitaju za omeksivac, vjerujes. Prestanu li ga proizvoditi, zalit cu se proizvodacu.

      Izbriši
    2. Nisam ga uopće primijetila na našim policama (nadam se da nije iz dijaspore taj tvoj :D ), ali sad cu obratiti pažnju, vječito sam u potrazi za dobrim omekšivačem

      Izbriši
    3. E pa novi i jesu. Kod nas su eto tek nekako stigli, ali ima ih u dm sto posto. Ja inace mrzim miris lenora, a na duel miris mi se povraca. Osjetm ga i na ljudima u prolazu i opasno mi muka dode. Volim i frosch... Hehe, rekla sam napravit novi blog, a glavna tematika bi bili proizvodi za kucanske poslove. Mozda bih sve azurnije i sa vise elana obavljala isto kao sto isprobavam novu sminku.

      Izbriši
  9. Deluje mi bas primamljivo, definitivno ga kupujem. :)

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Vjerujem da ces se oduseviti, kao i ja. Kao i vecina koja ga je probala

      Izbriši
  10. Trazim ga od kako sam procitale vase recenzije i nigdje ga nema:( teta u dm u zenici kaze da je LM i da ne vjeruje da ce dolazit vise? :/

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Ima ga jos od proslog ljeta. Nemoj me razocarati. Moram zalihe skupiti. Pogledaj u drugom dm

      Izbriši
  11. Ovaj piling je super za sve one koje imaju jake dlake na nogama i koje imaju problema pri brijanju zbog toga, npr. posjekotine ili neravnomjerno obrijane noge. Ja uradim piling nogu nakon tusiranja i onda, posto ostane sloj ulja na kozi, brijem noge ne stavljajuci nikakve pjene, gelove, bas nista, samo sa tim slojem ulja koji ostane od pilinga. I efekat je odlican, bolje od svega sto sam do sad probala.

    OdgovoriIzbriši
  12. Hej to je odlicno. Ovo cu isprobati odmah danas. Piling ionako pecka nakon brijanja, a ovo tvoje, mislim, super funkcionira

    OdgovoriIzbriši
  13. Caooo, imam i ja jedno pitanjce...
    Moze li ovaj piling pomoci kod ujednacavanja boje? Upravo sam se vratila sa mora i peruta mi se koza, sva sam se prosarala :(
    Pa me zanima hoce li ovaj piling pomoci da ubrzam postupak i da konacno ukloni taj sloj koze koja se ljusti...
    Hvalaaaaaa
    P.S
    Divan ti je blog :*

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Ja vjerujem da ce ubrzati proces ljustenja buduci da struzes njime gornji sloj koze. Mozda ne bas iz prvog puta, ali sigurno brze nego inace. Hvala puno :*

      Izbriši
  14. Ej! Vjerujem da bi mi piling bio super za noge, no imam dosta masnu kozu na ledima zbog cega dobivam pristeve, izrazito ljeti, posto nisam puno na moru. Mislis li da bi bio dobar za leda? Strah me malo jer je baza ulje, da mi se ne pogorsa

    OdgovoriIzbriši