Svi moji highlighteri


Nedavno sam imala malu ''čistku'' svoje makeup kolekcije. Među njima je bilo još par highlightera, dva sam bacila, a podijelila sam tri ili četiri. Tako da sam spala na brojku od šest highligtera, što mi je zapravo baš drago, jer ove najčešće koristim, a ostali su samo skupljali prašinu.

Ja sam tip koji ne može zamisliti niti jedno šminkanje, a da ne nalijepim na sebe hrpu highligtera. Naravno, ne mislim da izgledam kao da sam se premazala margarinom, nego volim taj glowy, wet skin look.
Budući da mi je ostatak lica uvijek matiran zbog pudera za setovanje, highlighteri su ono što mom licu daju jednu posebnu dimenziju, a kako imam normalno, ponekad suho lice, zaista mi treba nešto za postizanje svježine.

Evo, predstavljam vam svoju trenutnu kolekciju highlightera, vjerujem da će ih biti još...khm khm.
Želja su mi, naravno, The Balm - Mary Lou-Manizer, Becca - Opal, te MAC - Lightscapade.
Želje su jedno, stvarnost je drugo, pa bolje da ne duljim, te da se posvetim ovim svojim i da za svaki napišem pokoju rečenicu.


__________
FLORMAR - PASSIONATE DOTS, SHIMMERING TERRACOTTA POWDER, PD52
Tako dugo sam čekala da nam stigne ova kolekcija kod nas. Sve samo zbog ovog highlightera. Gledala sam swatcheve kod turskih blogerica i slinila nad njim i nad ovom prekrasnom limenom kutijicom. Da bi bila iskrena u potpunosti, više me je privlačila ambalaža, nego sam proizvod, ali trebao mi je zlaćani highligter, ma ko kec na desetku.
Rekli su nam da ga neće nabavljati, jer ne žele uvoziti LE, ali osvanuo je jedan divan, kišni, tmuran dan, pamtim, kao da je bilo jučer. Anelka mi javlja da im je stigla ova kolekcija. Pokupila sam se i odmah ga ugrabila.

Highlighter, iako je teksture poput pečenog rumenila, je divno mekan i svilenkast pod prstima. Od svih ovih, najviše boje ostavlja. Na swatchu je zlatno-brončane boje, sa sitnijim i maaaalo krupnijim shimmerom.
Kada se izblenda na licu, ostavit će vam samo brončani glow. Možete samo zamisliti kako dobro izgleda na tamnijoj puti ili ljeti kada vas sunce dohvati. Ja ga volim nanositi all over myself. Budući da ga koristim samo ljeti, kada dobijem boje, naravno da ga nanosim i po vratu, rukama, pa može i po nogama, why not.
Dobiti ćete 25 grama proizvoda, za nekih 13KM, koliko sam ga ja platila, ako me pamćenje služi.
Tko ga potroši do kraja, evo ruke.

__________
L'OREAL - LUMI MAGIQUE, PURE LIGHT PRIMER
Ovo je multifunkcionalan proizvod. Namijenjen je kao baza prije šminkanja, da vam osvijetli cijelo lice, te podari zdravi izgled. Možete ga umiješati u vašu podlogu, da postignete bolji efekat, kao i nanositi ga preko podloge, isključivo na mjesta koja želite naglasiti.
Doziranje je na pupicu, koje lijepo štiti ovaj tekući proizvod od kvarenja i sušenja. Lagan je za doziranje, jedan pritisak je dovoljan za nanošenje na cijelo lice, pola pritiska pumpice je dovoljno za umiješati u podlogu, a lagani pritisak na pumpcu, izbaciti će vam dovoljnu količinu proizvoda, koju možete rasporediti po jagodicama, iznad usne i sl.

Ovo je najsuptilniji od svih highlightera, sadrži neke iliminirajuće četice, ali su toliko sitne da ih moje oko ne registruje. Ostavit će iluminirajući, bjeličasti trag, a ako ga nanesete preko podloge, osušit će se i nema mu mrdanja. Definitivno preporučujem kao bazu za suho lice ili ako tražite jako blagi highligter.
Ja ga najčešće miješam sa podlogom i zbog toga sam ga kupila.
Mislim da je koštao oko 25KM, a dobijete 20ml. Možda se čini malo, ali evo meni traje oko godinu dana.

__________
CATRICE - PRIME AND FINE, HIGHLIGHTING POWDER, 010 FAIRY DUST
Catrice, highlighting powder, kada dotaknete, to je najsvilenkastiji puder kojega sam imala prilike dotaknuti. Na dodir, po prstima ostaje blijedo ružičasti trag, ali kada se izblenda, ostavit će trag na licu poput spomenute Lumi Magique baze, osim što će iza ovoga ostati zlatni, a ne bijeli, iluminirajući trag.
Kada se dooobro zagledate, tek tada se vidi zlatni shimmer, ali doslovno je nevidljiv na swatchu.

Preporučujem, ako tražite nešto baš baš blago. Možete ga malo i nadograditi, ali ne previše, jer samo ćete ga nagomilavati, pa će na kraju ostaviti bijeli praškasti trag.
Meni nije najdraži od svih, ali često ga koristim na drugima. Moram reći da se na tamnijoj puti više ističe, nego na svijetlijoj koži.

11 grama proizvoda platit ćete nekih 7 do 10 KM, slagat' ću vam, nisam sigurna.

__________
GOLDEN ROSE - TERRACOTTA-BLUSH ON, 07
Nedavno ste mogli pročitati recenziju o ovome proizvodu, pa neću puno pisati o njemu. Više informacija ćete doznati klikom ovdje.
Samo ću reći da mi je ovo trenutni favorit i da ga stalno koristim.
Lagane je breskvaste boje i lijepo osvježi lice.
Košta 7 do 10 KM, ovisno o prodajnom mjestu, a dobijete 4 grama proizvoda..

__________
MAC - MINERALIZE SKINFINISH, SOFT AND GENTLE
Moja beba, njega ipak najviše volim od svih highlightera. Nadogradiv je, moguće je postići nježni highlight sa njim, kao i onaj bold highlight look, kojega trenutno furaju svi na svijetu (većina).

Sam proizvod je boje šampanjca, sadrži srebrni shimmer, te ponegdje malo krupniji zlatni shimmer.
Pisala sam nekada na početku bloganja o njemu, pa vam ostavljam link, do kojeg dolazite klikom ovdje.

Blenda se kao duša i prekrasan je na licu. Super je u svim kombinacijama i lookovima. Pristajat će svima i baš je univerzalan.
Problem je to što se trusi okolo po ambalaži, pa je ambalaža uvijek uprašena proizvodom, ali meni to ne smeta.
Košta nekih šezdesetak KM, za količinu od 10 grama.

__________
ESSENCE - SOO GLOW!, CREAM TO POWDER HIGHLIGTER, 20 BRIGHT UP YOUR LIFE
Poprilično sam se iznenadila ovim prizvodom kada sam ga dobila u ruke. Pigmentacija mu je izvanredna, a možete ga lagano utapkati prstima i lijepo izblendati, kao i nanijeti ga da se baš ističe.
Odličan je za one koji ne posjeduju kistove za sve i svašta jer se lijepo nanosi pstima.
Zbog svoje kremaste teksture, koja se brzo suši, proizvod je iznimno dugotrajan na licu, barem jeste na mojoj normalnoj koži lica.
Na licu ostavlja bijelo-roskasti sjaj.
Baš sam zadovoljna ovim proizvodim i mislim da će ovo biti jedini highlighter kojega ću zapravo i potrošiti do kraja. Skoro pa nemoguće je pronaći solidan proizvod ovakvog tipa, u drogerijama, zato za Essence sve pohvale.
4 grama proizvoda košta oko 6KM, što je itekako još jedan plus.

S lijeve na desnu stranu: L'oreal, Essence, Flormar, Golden Rose, MAC, Catrice

Moram vas pitati da li da opet počnem stavljati watermark na slike? Smatram da watermark pokvari izgled fotografija, pa ću se morati potruditi smisliti nešto oko toga. Iako, ne smatram da će netko krasti moje slike, mislim, who cares....

Došli smo do kraja. Žao mi je sada što vam nisam na vrijeme prikazala još par highlihtera koje sam imala. Bilo je tu Avon CT, nekakav u sticku, par Artdeco highlightera. Kada malo bolje razmislim, možda je i bolje da sam vam predstavila samo ono što se meni sviđa i o čemu vrijedi trošiti riječi.

Koji vam se najviše sviđa i posjedujete li neki od highlightera iz ove moje kolekcije?

Do čitanja. Nina

Broj komentara: 20

  1. Sviiii su mi prekrasni! Ja sam isto jedna od onih koje sline na highlightere, trenutno mi kolekcija nije velika, ali se proširuje, a ove tvoje sam sad pribilježila da mi budu na umu sljedeći put kad budem kupovala. Po mom ukusu su GR i Essence! :)

    OdgovoriIzbriši
  2. Imamo tri ista... i volim ih sveeeeeeeeeee!!! :D

    OdgovoriIzbriši
  3. Svi su predivni, odlicna recenzija!
    Ja sam na preporuku u MAC-u uzela Lightscapade,jer imam dosta svetao ten i kosu.. Ali,planiram na leto i S&G,nadam se da mi nece biti pretaman :) Puno pozdrava!

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Hvala ti. Nece ti biti pretaman sigurno, jer i sama sam jako svijetla, lijepo se stopi sa licem i odlicno ide preko svakog rumenila ili bronzera

      Izbriši
  4. I ja strašno volim highlightere iako sam masnokožac. Svi su mi divni, ali ovako, na prvu, najviše mi se svidjaju Catrice i Golden Rose :-)

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Golden rose je prekrasan, a catrice je jako blag, pa mislim da bi ti odgovarao kao masnokoscu. Mada, uzmi me s rezervom, ne smijem pricati o masnoj kozi, kada ne znam nista o njoj

      Izbriši
  5. Obožavam highlightere! Sviđa mi se tvoja kolekcija, imam Essence sooo glow!, MAC S&G (diiiiivan!) i Loreal Lumi, isto ga miješam s puderima i mislim da predivno oživi lice. :)

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Imamo onda slican ukus. Meni su super svi, ne mogu bas sada ni izdvojiti nekog favorita medju njima. Sve volim i sve koristim

      Izbriši
  6. Meni se najvise sviđaju Essence i Catrice, kad kupim normalno rumenilo kupit cu sigurno i ovaj Essence highlighter, ten mi je svijetao, koža normalna, tako da bi sigurno bio super za mene :D

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. I sama primjecujes da je essence preplavio blogosferu u posljednje vrijeme. Svi ga vole, pa vjerujem da nema greske s njim. Mislim da ce ti odgovarati

      Izbriši
  7. Od ovih imam samo Soft & Gentle koji obozavam, s njim i Mary Lou Manizer, ostali se ili ne vide ili djeluju k'o brasno kad ih stavim :-( Essence Sooo Glow su mi posebno uzas, isceznu u roku od 10 minuta. Ovaj ELF mi djeluje interesantno...

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Joj, ipak mi treba mary, htjela ja to ili ne. Ganjat cu ga po snizenjima

      Izbriši
  8. joj sjećam se i ja tog dana kad smo ganjale flormar highlighter ahhaha :D lude šminkare dvije.
    meni drago što nisam sama luda u galantu :D XD

    i ja sam zaboravila da imam ovaj catrice eto, stid me stvarno i zato neću kupiti više niti jedan. a fin mi je i volim ga, ali samo mary koristim u zadnjih pola godine, možda.

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Zato sto je mary prekrasan, sto ce ti ijedan drugi, eto. Zanimljivo je da nisam nista kupila od ove pin up kolekcije, a opako zagledam rumenila svaki put. Poskupio i galant vala

      Izbriši
  9. Skoro svi mi se sviđaju. Ja ih lično čas nosim svakodnevno, čas nikako, kako mi dođe, hehe.. Vidiš nisam znala da postoji ovaj preslatki Flormar.:)

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Postoji, postoji. Taj ti je iz limitirane kolekcije, al kod nas ga jos uvijek ima.

      Izbriši
  10. Od hajlajtera imam 4, jedan catrice, dva essence i mary. Pa eto sta mislis koji koristim najvise? :D

    OdgovoriIzbriši