Golden Rose - Terracotta Blush On, 07


Predstavit ću vam danas jednog svog favorita među highlighterima, u posljednje vrijeme. Essence, kremasti highlighter je zauzeo visoko mjesto, a ovaj je ipak nešto posebno i lijepo. Nije isti kao svi, jednostavno nije.

Iako u nazivu stoji Blush-On, ja se s tim ne bih složila. Budući da sam naručivala iz kataloga ovu nijansu, ne mogu vam reći da li se i ostale nijanse ponašaju kao prava rumenila, ili su to ipak highlighteri. Zbunjena sam, ali ovo definitivno ne može biti rumenilo. 


Budući da ja volim biti glowy, malo drugačija nijansa highligtera mi je dobrodošla. Imam highlightere u srebrnkastim, zlatnim i šampanjac nijasama, a ovakav nisam imala. Riječ je o nježnoj, breskvastoj nijansi, koja vuče malo više na rozo. Sadrži srebrni i rozi shimmer. 

Ima najsitnije mljeveni shimmer, koji sam ja imala prilike, do sada, vidjeti. Nećete se slijati kao disko kugla, nego ćete dobiti efekat mokre kože, što je veliki plus. Krupne šljokice uopće ne sadrži.

Ne bih ga preporučila nikome sa masnom kožom, jer će to dodatno istaći, a imožda će naglasiti proširene pore. 


Neću vas lagati, ja moram biti pažljiva s ovim. Ako ga nanosim umjereno, lijepo će se stopiti s kožom, ali ako ga malo jače nansem, dakako da će se primjetiti. Ako i pretjeram, vrlo lako se da izblendati, pa nije neki problem. 

Moram priznati da ga ja volim malo jače nanijeti za večernjih izlazaka, kad je bal.... 

Za malo suptilniji izgled, nanosim ga na vrhove jagodica, sa fan kistom, a kada želim biti kao Amrezy (like I can, pfff....) onda ga nanosim prstom, cijelom dužinom obraza na najvišem dijelu, malo iznad gornje usne, uzduž nosa, te malo iznad obrva, sve do kose.


Jedina zamjerka je to što se proizvod ''odlučio'' sam depotirati, pa mi ispada. S malo vrućeg ljepila i to je riješeno. 

Ambalaža je, standardna za Golden Rose, napravljena od jeftine plastike, ali čvrsto se zatvara.

Ovo je jedan od skupljih GR proizvoda, a cijene se kreću od 7 do 10 KM, zavisi od prodajnog mjesta. Dobijete 4g proizvoda, što neka sjenila imaju. Minijaturan je, ali ja ga zasigurno neću potrošiti za života, pa hajde. 


-SWATCHEVI-


Za slikanje sam ga morala staviti  barem ''kilogram'', opet se jedva primjeti. Možda bih ga bolje uslikala na umjetnoj rasvjeti, ali vjerovatno ćete ga vidjeti u nekom od narednih postova sa lookovima, sigurno ću ga koristiti, pa ćete ga moći vidjeti na djelu i u takvim uvjetima.


-SASTAV-

Pitanje. Koji je vaš omiljeni Golden Rose proizvod? Ja  ne mogu bez njihovih mat ruževa, evo i moj odgovor.
Još jedno pitanje. Da li bi voljeli da vam predstavim svoju mini kolekciju highlightera? 

Hugs and kisses.
Nikolina.

24 komentara

  1. imam i volim :D stvarno je lijep.

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. i voljela bih kolekciju da vidim. i ne samo highlightera vec svega :D

      Izbriši
    2. eeee moja ti. nećemo to dok si ne kupim adekvatno mjesto u koje ću posližit svoje stvarčice.... nadam se uskoro. A neš' se nešto oduševiti, hahahah. Mislim da je moja kolekcija skromna :P

      Izbriši
    3. skromne su ljepse. ja se odusevim svacijom kolekcijom :D

      Izbriši
  2. Imam ga i ja i isto mi se desilo da se tako odlijepio :-) ali nema veze, opet ga volim i cesto koristim :-) ja sam ga kupila na ciglanama bas zato sto sam vidjela da ne ostavlja boju vec samo sjaj a trebao mi je highlighter, mislim da su ostale nijanse vise pigmentirane :-)

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Dakle, ostale nijanse su kao rumenila. Ja sam zapravo mislila da je i ovo malo jače, kada sam ga naručivala i da ću ga i koristiti kao rumenilo. Nema veze i ovako sam oduševljena. Meni stvarno ne ostavlja nikakvu boju na obrazima

      Izbriši
  3. Zaista prelijepo izgleda. :) Ja tek postajem fan GR kozmetike. Kupila sam tri ruža kojima sam oduševljena, a kolekcija će se sigurno povećati. :D

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Mat ruževe nemoj zaobići, oni su puno bolji i kvalitetniji od većine drigerijskih ruževa

      Izbriši
  4. Imam ga i davno sam pisala o njemu, samo ja ga definitivno koristim kao rumenilo. Ne znam da li su mozda nesto skorije mijenjali jer ga nisam kupovala u zadnjih godinu i nesto, ali meni itekako ostavlja boju i vidi se na licu, a i imam tamniji ten od tebe sto me onda navodi na pomisao da su mozda ipak nesto mijenjali, sto bi mi bilo zao.

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Išla sam tražiti ga kod tebe. Meni se čini i da je pakiranje malo veće kod nekad bilo. Moguće je da su nešto mijenjali,. jer kod tebe ostavlja punu boju, kakva se vidi i u ambalaži. Ja ću i dalje tražiti rumenilo točno takve boje, kao što je ta kod tebe na swatchu

      Izbriši
  5. Super recenzija. Ovaj proizvod moram da kupim. Jako mu se dopada kako izgleda na tvom licu, a kako imam svetao ten misim da ce biti idealan za mene. Volim sve sto daje blagu boju i malo zdravog sjaja licu, a tesko pronalazim odgovarajuci proizvod :).

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Mislim da će ti se svidjeti, samo se nemoj razočarati ako ti ne ostavljao boju na licu, samo će lijepo posvijetliti obraze i dati im svježinu. Ja na obrazima nemam nikakvo rumenilo ispod njega, samo mrvicu bronzera

      Izbriši
  6. Odlična i vrlo detaljna recenzija! Ova nijansa mi je prekrasna :)

    OdgovoriIzbriši
  7. Jako lijepo izgleda i super ti stoji :)))
    Ali nasmijala sam se na njegovu odluku da sam sebe depotira :D glavno da si to uspjela riješiti :)

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Hvala ti. Problem zacas rijesen. Bolje losa ambalaza, nego los proizvod

      Izbriši
  8. Uhhh što je divan :D Pa nemojte ovih divnih proizvoda, bankrotirat ću!! Bloggers made me do it!

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Ma neces bankrotirat radi GR, ne sekiraj se (^.^)

      Izbriši
  9. Izgleda fantasticno, ali zasad preskacem...ali definitivno ne preskacem Golden Rose Velvet Matte ruzeve... kad god ih ugledam dobijem zelju da imam jos jednu nijansu :D sreca pa su jeftini :D

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Znam na sta mislis. Imala sam ih oko 15 komada, neke sam podijelila. I eto, sad ti podijeljeni mi fale

      Izbriši
  10. OVO MI TREBA! :D Nista slicno nemam u kolekciji... :D Recenzija me kupila, kao i uvijek!

    Od sada vam vise necu komentarisati anonimno, jer sam sinoc napravila i ja blog... tu je i prvi post, pa stvratite da se druzimo skupa! :*

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Bas mi je drago. Svratit cu kod tebe. Dobro dosla (^.^)

      Izbriši