Healthy food lifestyle u fotografijama

Prije nepune tri godine počela sam mijenjati životne navike. Svi koji studiraju ili su završili faks znaju kakav je to život studenta. Nekim danima čak i jedeš, posebno kad je vrijeme učenja pa jedeš i kad nisi gladan, i to sve nezdravo. Vikendima,  a desi se i tijekom tjedna piješ, ali uglavnom  uvijek čekaš prvi i džeparac k'o Novu godinu :D

Kako sam savladala neke početničke studentske muke i neke stvari posložila odlučila sam promjeniti i životne navike. Prva odluka je bila pametnije trošit novce, prije svega mislim ne trošiti na gluposti koji organizmu samo štete, te ne živjet samo od čokolade i čipsa. 

Druga odluka je bila ići u teretanu, kojom sam se aktivno bavila dok se nisam preselila u Njemačku prije 6 mjeseci . Trenutno ne idem u teretanu, ali počela sam vježbati po Kayla Itsines 12 tjedana programu , te se trudim što više kretati . Naravno , nakon intezivnog treniranja u teretani i samog prestanka i neaktivnosti vide se fizičke promjene  (na gore :D ) , no nije to ništa što se brzo ne može vratiti i dovesti u red.

Ono što je idalje ostalo u meni je trud da se zdravo hranim . Riješila sam se nekoliko "ovisnosti" , kao što su cigarete i gazirana pića,te općenito sam prestala piti sve sokove,  alkohol ( samo u specijalnim prilikama popijem čašu, dvije ) ,  pijem samo vodu i smoothie kao međuobrok ili doručak. 

Ono čega se još uvijek nisam uspjela riješiti je ovisnost o čokoladi i slatkom. Mliječnu čokoladu sam već davno zamijenila crnom, ali tu su još i ostale vrste "slatkog" kao raznorazni keksići itd. Trenutni cilj je smanjiti/ izbaciti i tu vrstu šećera .

Kroz dosta fotografija pokazat ću vam suštinu moje prehrane, koja će nekome možda izgledati dosadna, ali se se to može kombinirati na još načina.


Što se tiče pića pijem samo vodu, smoothie i čaj. Od nedavno sam počela stavljati u vodu limun, đumbir, krastavac i mentu te pustim da ostoji preko noći i sutradan pijem. Odlično je ! 


 Ovisno o trenutno dostupnom voću tako sam pripravljala i napitke


Jedna od najdražih kombinacija 


Kiwi daje odličan "kiselkast" okus koji ja osobno preferiram








Bijeli čaj koji pijem jako često u posljednjih mjeseci. Inače prije sam kombinirala Zeleni , Crni , Planinski


Nosim ga uvijek sa sobom u bočici


"Večernji" čaj, odlično umiruje i opušta


Kako sam prestala piti kavu tako sam prestala piti i mlijeko. Jednom godišnje kad mi dođe potreba ili želja uzmem bademovo




Što se tiče doručka njega ili prespavam ili fino pripremim. Uglavnom su to kombinacije trenutno dostupnog voća sa zobenim ili ako mi se jede slana verzija onda kuhana jaja, ili omlet sa nekim povrćem




Banana mi je najdraža ujutru, jer daje energiju i zasitna je


Slana varijanta ( uglavnom kad ustanem kasno pa nije vrijeme ni za doručak ni za ručak :) 


Dinju sam ovo ljeto jako zavolila , odlična je u kombinaciji sa jogurtom



Kukuruz i zrnati sir iz Lidl-a, već godinama sam ovisnik :D 



Omlet sa gljivama, tikvice također često na meniju 



Šta god da kombiniram od voća uvijek uz zobene dodam još i sjemenke lana i suncokretove sjemenke


Trenutno sam ovisnik o mangu :D


Za međuobrok popijem ili smootihe, ili uzmem svježeg voća kojeg imam










Ukoliko sam slabo doručkovala ponekad napravim salatu kao međuobrok i nakon nje neko voće


Ili skuham nešto povrća pa samo to pojedem bez dodataka


Ili pojedem konzervu Najboljih kukuruza iz Lidl-a  :D


Ili se borim sama sa sobom pa pojedem nešto slatko ili "zdrave" integralne kekse i sl.



Ručak je moj najobilniji obrok jer ne večeram. Nemam naviku i večeru uglavnom preskočim jer pojedem opet nešto od voća. Između svih obroka pijem dosta tekućine i prije samog jela uvijek popijem čašu vode. 


Obožavam lignje , ubijala sam se u njima posljednja dva mjeseca 


Najčešći ručak, pileća salata u svim kombinacijama


Pureću salatu također često jedem , ionako je to sve isto :D 





Najnovije što sam probala ( još nisam naučila napravit, kao i većinu :D ) Salata  sa mesom od patke i umakom od malina. Jedva čekam da postanem sposobnija u kuhinji :D


Ovo je moj ručak kad kući nemaš ništa konkretno pa povezuješ ono što imaš :D


Također moje djelo, ono kad ne znaš šta ćeš jest pa salata/kukuruz i ostalo šta se nađe u frižideru spasi stvar :D


Ovo su jela koja najčešće jedem, pronađe se tu i nešto kuhano , juha ili kuhano povrće sa mesom i tako neke kombinacije , iako rjeđe ali pravim i to ( uz maminu ili Nikolininu pomoć preko telefona xD ) 

Trenutno ništa ne pravim u pećnici , no s vremenom će se i to promjeniti. Prehrana mi nije raznovrsna toliko koliko bi trebala biti i koliko se preporučuje, ali dok se naučim još  kuhati bit će i raznovrsnije hrane .

Ja živim od salate, dečko od mesa i to je taj balans u frižideru :D 

Kako se vi hranite? Preporučite mi još nekih laganih i ne teških recepta za praviti, rado ću ih probati :)

Hvala na čitanju, pozdravček od Tanje :*

Broj komentara: 16

  1. Ovo izgleda jaaako ukusno! :) Ja sam veliki gurman, mada se stvarno trudim da to bude zdrava hrana, a slatko je moj najveci porok i s njim se (ne)uspjesno borim! :)

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Ja jedem eto da nisam gladna, a istinski uzivam samo u čokoladnim proizvodima, tako da smo slične po tom pitanju :D

      Izbriši
  2. Odličan post zbog kojeg sam ogladnila! Stalno gledam fotke prekrasnih smoothie-ja, ali ja se nikako ne mogu naviknuti na njih... moj brat se u njima tuši odmalena, a ja radije uzmem voće u ruku, iako bi mi vjerojatno ujutro više odgovaralo da popijem takvu voćnu bombu. Ovaj tanjurić s patkom i umakom od malina mi izgleda jako primamljivo!

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Ja ako nekoliko dana za redom pijem samo smoothie onda mi dođe dO malog zasićenja, pa prestanem koji dan i konkretno pojedem voće, pa onda opet, valjda se organizam zaželi nečeg što nije u tekućem stanju :D Patka je bila čudnovato ukusna , umak od malina je predobar, nisam očekivala da može biti tako dobro u slanoj kombinaciiji...

      Izbriši
  3. Od tebe sam ogladnila :D Oduševljena sam fotografijama, pogotovo jer se trudim hraniti ovako (iako često posustanem :D), i sigurno ću se vratiti još koji put na ovaj post po inspiraciju :)

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Svi mi posustanemo, kad-tad, ali ja se držim onog "jedan zdrav obrok te ne čini zdravim, baš kao što ni jedan nezdrav obrok čini nezdravim" tako da ono, dopustim si malo da posustanem :D

      Izbriši
  4. Savetujem da za doručak unapred pomešaš ovsene, ražene, ječmene, pšenične i sojine pahuljice, smrvljene lanene semenke, suncokret, obične semenke, možda nešto od suvog voća. Ja sve to zamešam i stavim u jednu kutiju, onda mešam sa mlekom ili voćnim jogurtom jer mi se ne dopada sa običnim jogurtom, nekad dodam i voće.
    Preporučujem i ovsenu kašu ili ovsene mekinje. Ovsenu kašu možeš kupiti gotovu, ali onda ima šećera ili sama smrviti ovsene pahuljice i pomešaš sa vodom, mlekom, jogurtom..svejedno i dodaš voćke i eto :) možeš i kokos ili kakao :)
    Još nešto kajgana i jagode, neverovatno ali savršeno! :)
    A ručak, pirinač, obavezno! :)
    Ogladneh :D

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Hvala na preporukama, stavljeno je na listu te sigurno da ću probati . Prvi put čujem za kajganu u kombinaciji sa jagodama :D Kako pripremaš , kako jedeš hahhaha ? Baš me zanima , šteta što je prošla sezona jagoda odma bi probala :D

      Izbriši
  5. Joooooj super je sve, zeliiiiiim :D slike ove bas mame da idem i ispraznim frizider. Jedino ne bih mogla bez mlijeka i crvenog mesa. Bez slatkisa mogu, i kuhano mi nesto treba, corbica neka bar dva puta sedmicno, s puuuuno povrca :)

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. e ja sam prije koji mjesec naučila čorbicu pravit pa ubacujem i to nekad , pa ako uspije i pojede se :D Daj ti koji recept, ti si već profi u kuhinji, s obzirom na one kiflice koje sam probala imam nade i vjere u tebe :D

      Izbriši
  6. Sve izgleda preukusno!! I ja sam u poslednjih mesec i po promenila čitav režim ishrane, jer želim zdravije da se hranim. Ukrašću ti neke ideje :) Omiljena stvar iz novog režima mi je bareni brokoli.

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. i ja ga obožavam, malo vegete dodam i jedem ga samog :) javi ako pronađeš još ideja :))

      Izbriši
  7. Gladna sam.

    Obožavam kukuruz i sad vidjeh kombinaciju sa sirom, tako da napadam to sutra :) Smoothie obožavam, pogotovo otkada mi dečko ima novi blender koji sve to toliko samelje da se sve stopi - savršeno. :) Volim jesti kao i ti, kada mi to budžet dopusti

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Ja kukuruz stavljam u sve kombinacije, baš sam ovisnik . Probaj Kukuruz, sir, rajčica, masline ( ukoliko voliš), tunjevina i balsamico , uh , moji mi uvijek kažu da sam ko prase što toliko jedem kukuruza hahaha... da, budžet je uglavnom ograničenje. Tužno je kako su sve zdrave namirnice daleko skupe..

      Izbriši