Liebster award - Nominacija od Le prettiness

Ovo je naš prvi post ovakve vrste, zahvaljujemo Le prettiness na nominaciji to nam puno znači. Na ovakav način možemo bolje upoznati jedni druge, te razmijeniti razna iskustva kao i ljubav prema onome o čemu pišemo. S obzirom da ovaj blog vode dvije prijateljice, Nikolina & Tanja , u odgovorima ćemo stavljati početno slovo imena da znate na koga se odnosi sami odgovor. 

Pravila su sljedeća :
  1. Zahvali se osobi/osobama koje su te nominovale
  2. Odgovori na 10 pitanja koja ti je postavila osoba koja te je nominovala
  3. Postavi svojih 10 pitanja
  4. Nominuj 10 blogera i označi ih
  5. Obavesti nominovane blogere o nominaciji

Pa počnimo :)





 1. Zašto i kad si pokrenula blog?

T- Zašto? Zato što godinama već čitam blogove, i divim se svim curama na trudu i radu i koliko su samo meni osobno pomogle svojim savjetima i slično, tako sam s godinama mnogo toga naučila, te iz vlastitog iskustva sam voljna podijeliti svoje znanje i reakcije na pojedine proizvode sa drugima, koji isto kao i ja uvijek traže nešto bolje i  više . Blog je pokrenut 05.11.2014. godine. 


NPokrenule smo blog prije nepuna dva mjeseca. Iz razloga sto Tanja i ja po cijeli dan trabunjamo o kozmetici. Pa smo shvatile da bi nam bolje bilo da tu energiju usmjerimo u pisanje tekstova za blog


2. Nabroj tri omiljene blogerke.

T- moja definitivno najdraža i na prvom mjestu je Casey Holmes , a ovdje možete pogledati i njen youtube channel , obožavam je jer imamo sličan tip kože lica, pa mi njena riječ preporuke puno znači, aw zar nije divna? :)

Ne znam dal se na ovom pitanju trebam ograničiti samo na blogspot svijet, ja sam nekako više youtube girl, pa ću na drugo mjesto staviti Nicole Guerriero  ,njen nekada naporni smisao za humor mi je simpatičan i kad je naporna :D Također i ona je masnokožac ( ovu sam riječ pokupila od Jasmine :D ) tako da je pozorno gledam šta koristi i slušam savjete. 

Na treće mjesto ću staviti Zoellu , ona mi ima predivnu kosu, volim njen stil te način života, kod nje nećete pronaći neke make up trikove ili slično, ali će vas svaki put oraspoložiti svojim osmijehom i akcentom :) 

N-Variola Vera , Snow White's beauty case, a od stranih blogerica, izdvojila bih MakeUp by Tiffany D,mada se ona ubraja u youtuberice,ali ima i blog pa sam je svrstala tu.

3. Koji ti je omiljeni kozmetički brend? (jedan o kome sanjaš i jedan koji ti je pristupačan)

T- Ne mogu reći da mi je omiljeni, ali trenutno često mislim na Hourglass, točnije o čemu sanjam jest  HOURGLASS Immaculate Liquid Powder jer su ga mnoge youtube cure nahvalile, a meni je trenutno nedostupan, a ono što mi je dostupno uglavnom mi nije previše omiljeno, ali u zadnje vrijeme volim Beauty UK ruževe , pa ću eto njih spomenuti pod omiljeno a dostupno :)

NOmiljeni brend o kojem sanjam mi je YSL, a od dostupnih brendova,najdrazi mi je Flormar, bez dvojbe.

4. Da li si upoznala neku blogokoleginicu i da li ti je neka prirasla srcu (imenuj)?

T- Nisam još upoznala ni jednu kolegicu iz blogosvijeta ( Nikolina se ne računa da je nisam upoznala,  ona mi je prije svega najbolja prijateljica, još smo dva puta kume, ne trebam ni spominjati koliko mi je ona prirasla srcu još davno ) , a samim tim ne želim nikoga imenovati niti jednu izdvajati jer ih nisam sve upoznala , a one koje su mi prirasle srcu to i same znaju jer im se obratim u inbox i slično :) 

N-Da,jedna živi odmah do mene. A srcu mi je prirasla moja Tanja. I ona se broji.

5. Da li si ikad doživela neprijatno iskustvo u svetu blogovanja? / Da li si se ikad pokajala što imaš blog?

T- Za sada nisam još doživjela neprijatno iskustvo u svijetu blogovanja, osim možda nekoliko( naravno iza leđa )  komentara od tzv. prijatelja koji se čude o mojoj kolekciji šminke, iako dobro znaju koliko to volim , takvim poručujem : neko voli pojest , neko popit, neko zapalit, a ja šminku kupit - i doviđenja ! :) 

N-Jos uvijek nije bilo negativnih iskustava, na srecu. Zbog bloga se nisam pokajala,a vjerujem da niti necu. Jer blog mi je jedna vrsta terapije.


6. Postovi koje vrste su ti omiljeni?

T- Svi postovi vezani za preparativu meni su najomiljeniji, još ako su za moj tip kože njih obavezno stavim u arhivu :)

N-Omiljeni su mi DIY postovi i tutorijali, a volim i recenzije dekorative.

7. Nabroj pet kozmetičkih proizvoda bez kojih ne bi mogla da živiš.

T- Proizvodi bez kojih ne bi mogla živjeti je preko 5, i ne znam koga bi ponajviše izdvojila, ali na prvo mjesto definitivno je gel za umivanje, hidratantna krema, nešto za njegu usana , antibakterijski gel za ruke, te dezedorans.

N-To je lako. Tekuci puder, maskara, lip balm, bronzer i gel za umivanje.

8. Da li tvoji prijatelji i porodica znaju da poseduješ beauty blog i kakvo je njihovo mišljenje o tome?

T- Uži krug prijatelja znaju, a mislim da je moja majka naš najveći fan, te je izuzetno ponosna na nas, samo dok ne vidi sliku/post " New in " vrste, jer onda se boji da joj dIjete gladuje i štedi za šminku jer stalno nešto kupuje :D 

N-Vecina moje porodice ne zna za blog. Pojedini prijatelji znaju, a misljenja su podijeljena medu njima. Neki smatraju da je kozmetika povrsna i ne razumiju ljubav prema kozmetici, a opet drugi su odusevljeni blogom.

9. Koji je najbolji proizvod koji si koristila u životu?

T- najbolji proizvod do sada mi je Clarisonic Mia 2 , jer je u tako kratkom vremenu popravila moje lice, koje idalje nije super savršeno , ali kakvo je bilo sad je još dobro , naravno očekujem još bolje rezultate jer koristim tek 2 mjeseca. 

N-Najbolja stvar koju sam koristila su Crest trakice za izbjeljivanje zuba. Zar moram i napominjat koliko je lakse nositi ruzeve ako imas biserno bijele zube.

10. Gde ćeš za doček Nove godine i sa kim? 

T- Gdje ću - ne znam, baš kao što ne znam ni s kim, jer dečko ne može dobiti godišnji pa će ljubav na daljinu opet da pati , ali vjerojatnu ću u zadnji čas nešto , jer mi se neda ništa posebno planirati kad je glavni plan propao. 

N-Za docek Nove godine trenutno nemam planova. Obicno to isplaniram u zadnja dva dana. Tako da ne znam ni s kim cu je slaviti.



Naša pitanja su:

1. Koja je najčešća greška koju ste pravili kao početnici u šminkanju ?

2. Da možeš izabrati jedan proizvod besplatno (neovisno o cijeni) i biti njegov ponosni vlasnik koji bi to bio ?

3. Napišite neki svoj beauty savjet koji ste iz iskustva naučili .

4. Koji je najgori proizvod koji ste probali ili koji vas je negativno iznenadio i stvorio nerede na licu/tijelu/kosi ?

5. Smatrate li da kreme treba razlikovati po potrebama kože ili po godinama korisnika?

6. Da imate mogućnosti proizvesti neki kozmetički proizvod , neku inovaciju ili već postojeći proizvod u poboljšanoj verziji - koji bi to proizvod bio i koja je njegova namjena?

7. Napišite jedan primjer cipela i torbe iz visoke mode koju bi voljeli imati u svojoj kolekciji.

8. Koliko dugo vam treba da se našminkate za dnevnik look, a koliko za večernji ?

9. Po vašem mišljenju koji je must have proizvod ove zime ?

10. Ukratko vaša wishlista i planovi za 2014. godinu ?


Nominovani blogovi su:

1.Lipstick attack

2.Petite Cherie

3.Zipa this

4.A little make up obsessed

5.MAKE UP ARENA

6.Makeup NER(e)D

7.Anaviglam

8.The beauty department

9.The Belle Adventures

10.Sanjin ŠminkeRaj


Nadamo se da vas ne tlačimo ovim odgovorima/pitanjima, trudile smo se staviti što zanimljivija pitanja i baš jedva čekamo vidjeti vaše odgovore :) 

Ukoliko vam je ovo zamorno i smatrate da je nepotrebno, ili ne volite postove ovakve vrste možete ignorirati ili nam u komentarima odgovoriti na pojedina pitanja.







Hvala na čitanju :* 




Broj komentara: 13

  1. Ja tagujem da odgovore na pitanja u komentar sve koji zele. Ne moraju to biti samo nominovani :) ;)

    OdgovoriIzbriši
  2. Kul odgovori :D najsmejala sam se od srca za Tanjina neprijatna iskustva u svetu blogovanja i slažem se sa Nikolinom u vezi DIY postova :)

    OdgovoriIzbriši
  3. http://lipstickattack.blogspot.com/2013/12/liebster-award.html

    odgovorila, hvala na tagu :D

    OdgovoriIzbriši
  4. Hvala puno na nominaciji <3
    Evo ja ću odgovoriti ovdje pošto sam već prije pisala ovakav post.

    1. Koja je najčešća greška koju ste pravili kao početnici u šminkanju ?
    -Nisam shvaćala bitnost blendanja sjenila. :/

    2. Da možeš izabrati jedan proizvod besplatno (neovisno o cijeni) i biti njegov ponosni vlasnik koji bi to bio ?
    -T.M. Alien, baš dugo dugo želim taj parfem.

    3. Napišite neki svoj beauty savjet koji ste iz iskustva naučili .
    -Ni najskuplji ni najbolji puder ne izgleda dobro na dehidriranoj koži, tako da mislim da je najbolje što sam naučila o makeup-u to da bi puder izgledao dobro najvažnija je uravnotežena i hidratizirana koža. Uložiti u dobru kremu je bolje nego uložiti u skup puder.

    4. Koji je najgori proizvod koji ste probali ili koji vas je negativno iznenadio i stvorio nerede na licu/tijelu/kosi ?
    -Hm, hm, ne mogu se sjetiti da mi je išta stvorilo strašne nerede na licu i koži osobito u zadnje vrijeme kad baš pazim šta kupujem. Ali npr. Rexona i Balea dezodoransi su mi se skroz zgadili u zadnje vrijeme, od dekorative me nisu oduševili Essence ruževi za usne..
    5. Smatrate li da kreme treba razlikovati po potrebama kože ili po godinama korisnika?

    6. Da imate mogućnosti proizvesti neki kozmetički proizvod , neku inovaciju ili već postojeći proizvod u poboljšanoj verziji - koji bi to proizvod bio i koja je njegova namjena?
    -Super pitanje, ja bih da postoji ruž koji ujedno i povećava usne i izbjeljuje zube :D

    7. Napišite jedan primjer cipela i torbe iz visoke mode koju bi voljeli imati u svojoj kolekciji.
    -A nikako ne patim za dizajnerskom odjećom, ali recimo da bih se voljela udati u vjenčanici hrvatske dizajnerice Matije Vujice, njene vjenčanice su mi san snova :)

    8. Koliko dugo vam treba da se našminkate za dnevnik look, a koliko za večernji ?
    -Za dnevni 10-15 min, za večernji oko pola sata,

    9. Po vašem mišljenju koji je must have proizvod ove zime ?
    -Meni osobno tamni ruževi, šljivasta rumenila i dobra krema za lice i ruke, te neki gurmanski parfem. No to su meni mast haveovi već dugo zima ;D

    10. Ukratko vaša wishlista i planovi za 2014. godinu ?
    -Planovi su uvijek isti kao i za svaku nadolazeću godinu-biti redovitija u teretani, ne ostavljati svo učenje za zadnji čas, upisati se ponovno na tečaj talijanskog jezika, otputovati negdje gdje još nisam bila i provoditi što je više moguće vremena s najdražima.
    Wish lista nije jako velika-Naked 3 da upotpunim kolekciju, Mac Rebel ruž kojeg želim već dugo dugo ali ga se nikako dočepati, YSL Rouge Volupte i parfem T.M Alien, a od odjeće hitno želim jaknu za skijanje :D


    :***

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Hvala ti na odgovorima i što si uhvatila vremena za ovo :) Za puder na dehidriranoj koži se slažem, bolje ništa nego dodatno mučiti lice :)

      Izbriši
  5. Nikolina, koje crest trakice si koristila?

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Koristila sam Proffesional effects, one bi trebale biti kao najbolje Crest trakice. Sad planiram uzeti 2-hours express, čisto da održavam bjelinu :)

      Izbriši
    2. Razmišljam koje da uzmem pa zato pitam :)
      Odakle si ti naručivala?

      Hvala! Blog vam je odličan!

      Izbriši
    3. Hala ti puno :) Najbolje da uzmes proffesional effects, čitala sam dosta recenzija i one su se činile najboljim, ne odljepljuju se sa zubiju kao njihova prethodna verzija i imaju malo jači učinak. Ja sam naručivala sa face stranice:https://www.facebook.com/Crest3DwhiteSarajevo , jer mi je bilo mrsko čekati, njih sam dobila odmah ujutro. A ako naručivala sa ebaya, za istu cijenu ćeš dobiti duplo više.

      Izbriši