AFRODITA - SUN CARE



Iako su posjete morskoj obali nekome već završene, poput mene, neki planiraju tek svoje ljetovanje, a tu su i posjete bazenima i sl.

Stoga, pišem o Afroditinoj Sun Care liniji. Da bi zaokružila sve proizvode koje sam isprobala iz Afroditine Sun Care linije, fali mi i njihov jogurt za tijelo sa hladećim efektom, ali on definitivno zaslužuje vlastiti post, kao i ona klasična marmelada, ali za nju vrijedi isto što i za ovu u ovom postu, pa da se ne ponavljam.

Za početak, nadam se da ste upratili predstavljanje Afroditine marmelade i noviteta iz Sun Care linije, putem društvenih mreža i vlogova naših BiH blogerica i youtuberica. Kod mene ste mogli naći pokoju sliku i live sa događaja.


Neću puno ulaziti u detalje sa sastojcima i sl., samo ću u kratkim crticama opisati proizvode i moje iskustvo s njima.

Afrodita proizvodi su bez parabena i parafina.


DJEČJE MLIJEKO ZA SUNČANJE, SPF 30

Mlijeko za sunčanje dolazi u super praktičnoj ambalaži i prskalici, s kojom je lako rukovati i kada vam se ruke zamaste od krema i sl., u smislu da ne klizi iz ruku dok pokušavate naprskati sebe i dijete.

Mlijeko nema intenzivan miris, ja bih čak rekla da ne osjetim miris kokosa, koji navode da ima. Meni miriše kao apotekarske kreme, što ja baš volim.
Mlijeko za sunčanje ne ostavlja mastan sloj, izuzetno se brzo upija i vodootporno je, što ne znači da ne trebate obnavljati zaštitu nakon izlaska iz vode, nego jednostavno da imate sigurnost da će vas štititi i dok plivate, odnosno djecu. Mlijeko smo koristili i djeca i ja i sviđa mi se što je rjeđe konzistencije, lako se nanosi i na mokro tijelo, a znamo da su djeca non stop u vodi i da ih mažemo u plićaku.
Mlijeko za sunčanje ne ostavlja bijele tragove i bijele naslage.
Napominjem da se koristi izdašna količina proizvoda, oko 18ml po nanošenju, jer u protivnom smanjujete nivo zaštite na koži, kao i da se zaštita često obnavlja, jer tako održavate taj spf koji s vremenom nestaje na koži.

Mlijeko nikome nije izazvalo nikakve alergije na koži.


KREMA ZA LICE, SENSITIVE, SPF30

Kremu za lice smo koristili i ja i muž, kao i djeca.

Sve što sam navela za mlijeko, važi i za ovu kremu, da se ne ponavljam.
Jedina razlika je gušća i kremastija tekstura i blaži miris.

Meni svaki spf u kombinaciji sa slanom morskom vodom izaziva dermatitis i iritacije, ali to je slučaj sa svim kremama, pa sam ja svako ljetovanje osuđena na peckanje i osip po očnim kapcima, i oko usta i na bradi. Tako se dogodilo i ovoga puta, ali ne smatram da je od ove kreme, tako je uvijek i mirim se s tim.


MLIJEKO ZA SUNČANJE, SPF 20

Ne znam da li da opisujem i ovaj proizvod, jer svi su navedeni vrlo slični jedni dtugima, sa malim razlikama u formuli. Ovo mlijeko sam koristila samo za zaštitu nogu, i u satima kada sunce nije baš jako. Mlijeko ugodno miriše, ponavljam, ja ne osjetim taj kokos, ali mi je miris ugodan. apotekarski.

Ovo mlijeko bi trebali ili često obnavljati ili ga koristiti ako ste već malo uhvatili boje, jer pruža srednju zaštitu, ali ono što se meni sviđa je da omogućuje da ipak ''hvatate'' tu brončanu put, pa i nama najbjeljima, samo često obnavljanje i bit će sve ok.


AFRODITA, TROPICAL MARMELADA, SPF 10

Čuvena Afrodita marmelada je dobila svoju nasljednicu, koja je, sudeći po društvenim mrežama, pravi hit ove godine. I mi, sa prozirnom kožom smo se mogli odvažiti da nanesemo marmeladu, bez straha od jakih opeklina.
Marmelada meni miriše vrlo slično kao i originalna, gotovo da ne osjetim razliku ili moje čulo njuha više ne razaznaje miris kokosa.

Spf u marmeladi je definitivno prava stvar jer da nije njega, ja bih vrlo vjerovatno bila kao ona kokoš na ražnju. Nisam je koristila za najjačeg sunca, ali čim bi se na plaži pojavilo malo hlada, nanosim je i šetam se, mrvicu sunca, puno hlada. Čak sam uhvatila neke boje za kratko ljetovanje.
Spf 10 je kao što znate vrlo niska zaštita, iako se i ona važi, pa ipak oprezni budite. Iako sam jako svijetla, rijetko kada se vratim s ljetovanja reš pečena, jer se poprilično pazim i na meni je uvijek puna oprema. Naočale, veliki šešir i neprestano obnavljanje zaštite.

Ako ste isprobali Afroditinu originalnu marmeladu, znate kakve je teksture, a vi koji niste onda vam mogu reći da je doslovno poput marmelade, pa vam nekada dođe da je namažete na kruh. Nije ni čudo da imate napomenu na njoj, da nije za jelo.

Nemojte je nanositi na mokru kožu jer se tako teško razmazuje i upija, kao i pazite odjeću i ručnike jer zna obojati stvari. Uvijek je možete koristiti u kombinaciji sa još nekom spf zaštitnom kremom, a najbolji efekat ćete dobiti koristeći je u kasnijim poslijepodnevnim satima, samostalno.



XOXO Nikolina

Nema komentara