AVON - SHINE BURST RUŽEVI


Prošlog mjeseca, Avon je izbacio svoje nove, balzamaste ruževe u prekrasnoj uskoj, metalik ambalaži. Šarene ambalažice su nazvane Shine Burst, tako da odmah otkrivate da se radi o ruževima izrazito sjajne završnice. 

Boja ambalaže, određena je bojom koja se nalazi unutar nje. Tako da crvene kriju crvene nijanse, ljubičaste kriju ljubičaste i tako dalje.

Slagala bih kad bih rekla da me ruževi ne podsjećaju na njihove gel ruževe, Colour Indulgence. Ovi imaju malo mekaniju, klizaviju teksturu, sjajniji su i manje pigmentirani. Također primjetim da se ravnomjernije nanose i pigment im se ne razilazi u borice usana.

Slaba pigmentacija se vodi u blogerskom svijetu kao nešto loše, što ja uopće ne razumijem. Većina će žena posegnuti za nekim laganim ružem svakoga dana, sa tek naznakom neke boje na usnama. Ovi su upravo takvog tipa. Lagani, hidratantni i za popravljanje bez ogledala. Jedino mi nije jasno zašto je Avon izbacio čitavih petnaest nijansi, kada su neke od njih na usnama skoro jednake. Meni, doduše, nisu, koja kada nanosim ruž, odmah razmišljam kojeg je podtona isti, ali ženi koja o tome ne razmišlja na taj način može biti sasvim svejedno. Tako da ako se puno premišljate koju nijansu uzeti iz kataloga, nećete pogriješiti ni sa jednom.

Ove ruževe budite spremni često obnavljati. Nestat će s jelom, pokoje piće možda i izdrže. Ali kao da je to teško kada nosite u torbici male ljepotane.

Također, relativno brzo se trože iz same ambalaže. Vjerovatno zbog svoje mekane teksture.
Meni su ruževi savršeni za ljetne dane i plažu. Čak se ne trebate šminkati. Samo vam trebaju ogromne naočale, juicy usne, te koktelčić i knjiga u hladu.

Enjoy.


__________
AVON - SHINE BURST, NUDE NIJANSE


__________
AVON - SHINE BURST, ROZE NIJANSE


__________
AVON - SHINE BURST, LJUBIČASTE NIJANSE


__________
AVON - SHINE BURST, CRVENE NIJANSE


Ruževi u trenutnoj brošuri koštaju 6,50 KM

Ispričavam se što vam nisam pokazala ruževe na usnama. Imala sam male bolesnike kući, odmor... a silno sam htjela objaviti recenziju.

Ako vas pak zanima kako ruževi izgledaju na usnama, odlične prikaze pogledajte kod naše Jabučice, klikom ovdje (Mela e canella blog).

Sunčani pozdrav od Nikoline.

Broj komentara: 6