GOLDEN ROSE - LONGSTAY, LIQUID MATTE LIPSTICK (-01, -02, -10, -11)

                             

Kao što sam i napisala u jednoj objavi na FB stranici, neće me promašiti recenzija ovih ruževa iako svi pišu o njima.

Ovo neće biti  moja zadnja recenzija jer imam još komada ruževa koje sam naknadno kupila, ali njihove slike ću objaviti u narednim postovima. Nije mi se dalo slikati ponovo da bude sve jednako jer sam i ove dva puta već slikala. Nadam se da je to ok.




Da puno ne duljim kako ih volim i da ne ponavljam u svom postu stvari iz stotinu recenzija kod drugih blogerica, samo ću kratko se dotaknuti nekih osnova, da post ne bi bio bez teksta. Iako, ja vjerujem, sve već znate o njima. :)

Mirišu slatkasto, na vaniliju, dosta intenzivan miris, pa me to navodi da su tako intenzivnim mirisom pokušali prikriti neki drugi miris koji se pojavljuje od nekog sastojka. Inače tečni ruževi znaju mirisati čudnjikavo.  Ipak, dok se na usnama ruž osuši i taj miris lagano isparava, pa će ga osjetiti samo rijetki.

Ruževi se brzo suše, minuta do dvije. Ne suše se nikada baš do kraja kao neki tekući ruževi, malo ostanu, ne bih rekla ljepljivi, samo ih možete osjetiti kada stisnete usne. Iako se suše brzo, imate dovoljno vremena da ih precizno nanesete, te iako se jedan dio osuši prije drugog, ipak neće biti neravnomjernih nanosa. Barem što se tiče nijansi koje imam. U jednom sloju dobije se puna boja i ravnomjernost.

Na usnama nisu previše teški i kruti, dovoljno su ugodni za nošenje za jedan tekući ruž. Tekstura je kod svih manje-više jednaka, a radi se o rjeđoj kremastoj konzistenciji. Nisam iskusila isušivanje usana.
Neke nijanse su mat u potpunosti, a neke imaju malo shimmera u sebi koji se baš i ne vidi, osim u ambalaži..

Traju mi nekih šest sati uz piće bez problema. Popraviti ga možete jednom, preko starog sloja ruža, ako vam se nije pretjerano ''oštetio'' ili skupio u unutrašnjosti usana. Možda možete i drugi put, mada mislim da vam ne bi bio baš ugodan osjećaj.


Za kraj, ne mrve se, ne pucaju i ne čine usne dehidriranima i izboranima. Dostupni su nam lako. Plusčina do krova. Golden Rose, bravo. Usrećio si puno cura. Samo još koja nude nijansa i to je to.

Ja ih kupujem u Kiseljaku u ''Čiča Kozmetika'', po cijeni od 6,5 KM i mislim da su kod nas najjeftiniji. Čula sam da negdje koštaju i oko 9 KM.

__________
01

Nijansa broj 01 je na meni nude breskvasta nijansa. Iako na prvu djeluje dosta svijetla, nakon sušenja potamni i izgleda puno ljepša. Savjet, prije nego se odlučite na kupnju, sačekajte da se ruževi koje probate, osuše do kraja i pokažu vam pravu boju.



__________
02

02 na prvi pogled djeluje dosta svijetla, Barbie pink nijansa, na swatchu je nešto toplija nego na mojim usnama, Na usnama je  to neka pomalo hladna, fuksija nijansa. Ima vrlo izrežen plavičasti podton.
Uvijek padam na ovakve nijanse, a nikada ih ne nosim. Štetaaa.



__________
10

Zvijezda cijele kolekcije, nijansa broj 10. Hladna nude siva, sa lavandom u podtonu. Volim, stalno nosim. Imam dosta sličnih nijansi, jer sam inače bila ljubitelj sivo-mauveastih ruževa. Kada mi nisu bili dostupni ruževi ovih nijansi, miksala sam lavandasti ruž sa Color Tattoo - Taupe. Eto.



__________
11

Eh, stigli smo do nijanse koja se meni ne sviđa. Kupila sam je jer mi na ruci ne djeluje totalo nijansa boje hrđe. Baš sam se, za vrijeme kupovine, čudila kako je na curama onako narančasta nijansa. Evo i sada baš gledam sebi na ruci, baš lijepa nude smećkasta nijansa, ni tragu hrđavom podtonu. Na usnama mi je bljak. Ne stoji mi i zavidim onima kojima stoji. Općenito mi je žao što ne mogu proći s ovakvim nijansama. Da ne bi sve palo u vodu, miješam je sa desetkom i ta dva su savršen combo.





Očekujte od mene još post ili dva o ovim ruževima, skupljam ih kao Pokemone. Kao uostalom i sve GR ruževe. :D

Pozdrav
Nikolina


Broj komentara: 30

  1. Imam broj 01 i volim :-) a po meni ti bolje stoji 11 nego 2. Dvica mi izgleda nekako metalik...

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Baš djeluje metalik. Ne znam, nisam baš stvorena ni za 11, ni za 2. Nisu mi omiljeni. Bolje da sam se držala ovih ostalih nijansi. Osam me tako privlači na tuđim slikama, a kad je probam u radnji, uopće mi nije nešto. Ljepši su mi ovi ostali crvendaći i mauvejci

      Izbriši
    2. ja imam jos 05 i 06, i 06 mi je divna. Ona prava , klasična crvena...

      Izbriši
    3. 06 danas probavala i ne uzmem je. Draze mi je onako, jedan po jedan

      Izbriši
  2. 11 ti presavršeno stoji! <3

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Fakat? Hvala ti. Meni se cini kako mi ne pase uz ten ni uz trenutnu boju kose eto. Eksperimentirat cu jos

      Izbriši
  3. 10 ti stoji odlicno :D Mislim da bi ti stajala i 03 i 04 super. Mozda sam jedina ali mi se vise svidjaju VM. Mozda nisam navikla na tecne, ocekivala sam da ce biti trajniji i da xe se ravnomjernije skidati tak da drzat cu se ja obicnih. :)

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Hvalaa. VM su i meni najbolji ruzevi ikada. Ovi su mi druga kategorija pa su mi jedni od favorita u toj kategoriji. VM su ipak nesto posebno

      Izbriši
  4. Nijansa 10 mi se baš sviđa, a i cijela kolekcija me jako privlači. Čiča kozmetika mi je odlična trgovina i proizvodi su jako povoljni pa ću vjerovatno tamo i potražiti ruževe. :D

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Cica ima super stvari. Nakita i djidja. Bas sam na izlazu skuzila neka interesantna ulja. Morat cu otic uskoro opet. Sto se tice GR asortimana, djeluju mi najpovoljniji

      Izbriši
  5. Baš ti super stoji 02. Meni inače očajna nijansa ( na meni ), izgleda mi kao... ne znam kako sa se blgo izrazim haha, jeftino. Ali tebi predobro stoji. I ova 10ka. Super slike i post.
    :)

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Upravo tu rijec trazim. Tako se i ja osjecam sa ovakvim nijansama na usnama. Cheap. Zato mi i stoje vecinom po strani. Hvala punoo

      Izbriši
  6. hahaaa ja bila ubjedjena da sam citala post kod tebe, ali se sjetih sad da sam gledala ekskluzivni preview 😂
    divno ti stoje svi. slike svaki put oduseve.

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Kako se bona nisi sjetila da mi se one slike nisu svidale pa nove slikala :P samo ostavila ove sive slike lica. Ahhh mrsko mi ih bilo opet swatchati redom. Thaanks

      Izbriši
  7. Kod nas u Tuzli, na gradskoj pijaci (kod neke tete) su samo 5 KM, pa eto info za djevojke iz Tuzle :)

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Jao, hocemo i mi tu tetu ovamo. :))))

      Izbriši
    2. Gdjeeee tačno? Piši molim te, to je prejeftino :)

      Izbriši
    3. Nisam sigurna da znam bas precizno objasniti ali na onom sredisnjem prostoru gdje je voce i povrce, i oni prvi standovi okolo, pronadji stand sa cajevima i nekim prirodnim pripravcima i tacno preko puta tog standa ima teta prodaje raznu sminku i nesto malo GR. Valjda sam pomogla.. :)

      Izbriši
  8. Odlični su, imam 3, 9 i 10. :)
    Pozdrav, Milica sa bloga ,,Šminke nikad dosta"

    OdgovoriIzbriši
  9. Ajjj moram do kiseljaka ja na siranu platila 8km. Uzela devetku predivna crvena...svidja mi se jos jedno pet boja ali teta nije imala.

    OdgovoriIzbriši
  10. Ajjj moram do kiseljaka ja na siranu platila 8km. Uzela devetku predivna crvena...svidja mi se jos jedno pet boja ali teta nije imala.

    OdgovoriIzbriši
  11. Ajjj moram do kiseljaka ja na siranu platila 8km. Uzela devetku predivna crvena...svidja mi se jos jedno pet boja ali teta nije imala.

    OdgovoriIzbriši
  12. Prelijepi su i prelijepo ti svi stoje, mada po meni ti najljepse stoji 01 :))

    OdgovoriIzbriši
  13. Da li 11 kada se osuši bude "ne prenosiva" kao ostale ili ostavlja tragove zbog šljokica ? :-) p.s. Divno ti stoji ,ne znam zašto ti se ne svidja. :-) Pozdrav

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Hvala. 11 ima jako sitan shimmer, nisu to bas sljokice. Meni je ona teksturom odlicna nijana

      Izbriši