MANIC PANIC - SEMI PERMANENT HAIR COLOR, BLUE STEEL


Nedavno sam dosta posvijetlila kosu. Iako je bilo dosta često perioda kada sam imala jako svijetlu kosu, ne mogu reći da mi je takva boja idealna, upravo iz razloga jer mi s vremenom žuti. Čak m se i pepeljasti tonovi znaju zažutiti nakon par pranja. Ako sam blond, volim ipak ledenije nijanse, ako sam namjenski narančasta, onda mi je to ok. Ne razumijem frizere koji to ne čuju ili ne žele čuti, ili im je pak mrsko baviti se pola dana samo jednom glavom. Sreća, sa svojom frizerkom imam dobru komunikaciju i vjerujem proizvodima koje ona koristi.



Kada sam se tek ofarbala, prije neka četiri tjedna, imala sam lijepu tamnoplavu na korjenu i dosta svjetlije nijanse na dužini, kao i malo pramenova (klik za sliku). Do sada je već uspjela dosta da požuti, a korjen ''pohrđa'', što ćete vidjeti na slikama dolje. Silver šampon mi nije bila najdraža opcija jer mi svaki jako isuši kosu, a nisam htjela na novo farbanje još neko vrijeme. Srećom, moja Tanja kao da je znala šta mi treba, poslala mi je ovu farbicu. Međutim, ja nisam htjela biti plavo siva, što ova farba i treba da napravi, meni je bilo potrebno samo da mi ''ubije'' brassy tonove na glavi.


Ova farba funkcionira na principu, što je duže držiš na kosi, bolje će se pigment primiti za dlaku. Također je bolje da je kosa što svjetlija i što hladnija nijansa, ako želite postići OVU nijansu, te je držati najmanje tri sata pod najlonom, te je koristiti nerazrjeđenu, ovako direktno iz pakiranja.

Budući da ja nisam htjela srebrnu kosu, ja sam farbu razrijedila sa istim omjerom regeneratora. Tako imam boje za dva korištenja za moju dužinu kose.
Boju sam držala na kosu sat i pol pod plastičnom vrećicom i to je bilo sasvim dovoljno da se riješim žutila u kosi.

Najbolje od svega je, ako mi se ne svidi, znam da će se iprati kroz dva ili tri pranja. Meni se svidjelo, pa mi je malo žao.
Farba je napravila odličnu stvar, iako ja mislim da bi i obični silver šampon napravio slično, ako ga ostavite na kosi nekih sat do sat i pol, te dobro natopite kosu njime.


Na slici gore su slike prije i poslije na jednakom dnevnom svjetlu. Najmanje se boja primila za korjen kose, ali stanje je ipak bolje.
Slika dolje je dnevna svjetlost, a druga dolje je umjetna, bijela rasvjeta.



Nisam sigurna gdje kod nas imaju kupiti ove boje, u Srbiji imaju online shop, ali uvijek se može naručiti sa Ebay. Još jedna preporuka su Revlon Professional Nutri Color Creme, maske za kosu u boji, njih možete naručiti na Revlon prodajnim mjestima ili u frizerskim salonima.


Kisses od Nine

3 komentara

  1. Boja ti je super.Sad mi opet dodje da budem plava.

    OdgovoriIzbriši
  2. Ima za kupiti MP u Zagrebu u shopping centru Prečko, trgovina Valera. Ja tamo kupujem neke 2-3 god, malo skuplje nego online, ali nema shippinga, pa je isto...

    OdgovoriIzbriši