CATRICE - EVEN SKIN TONE, BEAUTIFYING FOUNDATION


Tragajući za jako svijetlim puderom u drogeriji, bez velikog uspijeha, našla sam se kraj Catrice stalka.
Na prvu sam se odlučila za Nude Illusion i ubacila ga u korpicu, ali dok sam još malo prošetala kroz drogeriju, swatch sa Nude Illusion puderom mi je u međuvremenu oksidirao, pa ga vratim opet na stalak.
Even Skin Tone sam već imala otprije. Došao mi je u paketiću od Ovnaka, ali u potpuno pogrešnoj nijansi, koja je mogla proći za večernje prilike, ali jednostavno, na dnevnom svjetlu bi se jasno vidjela razlika u podtonu i vidljivo mi je odudarao od vrata.
Sve u svemu, jako mi se svidio izgled na koži i dosta toga mi je odgovaralo kod njega, pa sam probala nijansu 010, misleći da je ipak 005 presvijetla, s obzirom da niti 020 nije tamna.
Ispostavilo se da je 010 baš baš žut i uzmem 005, koja je jedna lijepa neutralna nijansa. Mrvicu mi jeste presvijetla, ali ništa što ne može srediti bronzer. Uostalom, miješam ove dvije nijanse zajedno i dobijem svoju idealnu.
Zato cure, koje traže jako svijetlu podlogu, obratite pažnju na ovaj. Jako je teško pronaći nijanse slične njemu u drogeriji.


Kao i obično, prije recenzije podloge, napominjem da je moje lice normalno. Ne prosijava tako lako, šminka dugo stoji na licu nepromijenjena, ali nekada znam imati ljuskavu kožu oko nosa i brade. Sve u granicama. Bez problema iznesem mat pudere, kao i dewy pudere i sve moguće razine prekrivanja.

Even Skin Tone podlogu bih opisala najkraće ovako: dewy podloga, srednjeg prekrivanja, namijenjena normalnoj ka suhoj koži.

Podloga dolazi u, svima nam omiljenoj, staklenoj ambalaži sa pumpicom. Plus je što pumpicu možete odvrnuti kada ste pri kraju s podlogom i iskoristiti proizvod maksimalno. Dobijete standardnih 30 ml. proizvoda.

Miris je cvjetni, umjetni... ne znam... Uglavnom, nisam baš veliki fan mirisa u Catrice podlogama. Uvijek su nekako jaki, teški. Ja ih duže vremena čak i osjetim na licu, čudno mi miriše kist nakon njih, ali to mi nije najbitnija stavka meni, pa ako vama jeste, njušnite ga prije kupovine.

Podloga je nešto gušća, ali ipak se vrlo lako može razlijevati po ruci.


Podloga se jako lijepo razmazuje i dobra mi je i sa kistom i sa blenderom.
Neće se baš tako brzo osušiti i možete si dati vremena i razmazivati do mile volje. Zapravo, neće se osušiti u potpunosti nikako. Iza nje će ostati sjajni završetak, koji ne izgleda uopće masno, nego lijepo i zdravo.
Imala sam prije par podloga sa sličnim izgledom na licu, ali skoro svaki je od njih imao neke reflektirajuće čestice u sebi. Ova podloga to nema.
Upravo zato je odličan za suhu kožu. No i suha koža bi trebala biti dobro pripremljena, budući da će istaknuti ljuskice i suhe pečate.
Ja taj dewy finish ipak prepudram, budući da podloga baš ostaje na mobitelu i sl. I ako dotaknem lice prstima, preslikat će se na prste. Čak je moguće i obrisati je vrlo lako s lica, ako često dirate lice.

Ova podloga se nije najbolje snašla sa mojim primerima. Sve sam isprobala. Nikako mi se nije dala razmazivati preko, npr. Inglot silikonskog primera. Ne upija se lijepo i samo ''vozam'' podlogu preko lica.
Najbolje je išla na čisto lice ili na tek nanešen serum ili kremu.

lijevo: 005 Even Ivory, desno:020 Beige Rose

Podloga nudi srednje do potpuno prekrivanje u dva sloja. Ja na slikama imam samo jedan sloj i vrlo dobro je prekrila moje pjegice i ujednačila boju lica. Crvenila nisam imala otkako je koristim, pa ne bih znala reći kako prekriva crvenilo.

Period od barem šest sati će izdržati na mom licu, ako se prepudram, pa onda nestaje. Najprije oko nosa i usta. To je odlično, što se mene tiče, ali sve u svemu, smatram da ovo nije idealno ako tražite dugotrajne podloge.

lijevo: 005 Even Ivory, desno: 020 Beige Rose

Nijansa 005 Even Ivory je nijansa koja će pristajati većini sa toplim i neutralnim podtonom. Lijepo se stapa i jako je svijetla. Mislim da će vas se većina pronaći u njoj, ako tražite jako svijetlu podlogu.

Nijansa 020 Beige Rose je na prvu hladna nijansa. I ona se jako lijepo stapa i nije na licu toliko tamna, kao na ruci. Prolazi i na neutralkama.

Ja pomiješam obje nijanse i dobijem svoju idealnu.

slika gore: pomiješane nijanse 005 i 020

slika gore; lijeva strana lica: nijansa 00Even Ivory, desna strana lica: 020 Beige Rose

Iako na ruci izgledaju jako različite, obje nijanse se stope s mojom kožom i nema prevelike razlike među njima. Imam neutralan podton kože.


Ovdje sam pokušala uhvatiti dewy finish, da otprilike vidite o čemu se radi. Na slici gore je nijansa 020 Beige Rose.

-sastav-

Na kraju, reći ću samo da sam većinom zadovoljna podlogom. Sa njom će se usrećiti sretnice s normalnom kožom. Suhoj koži će također pasati, dok ga masnoj i kombinovanoj koži baš i ne bih preporučila.

Veliki pozdrav cure.
Nina


Broj komentara: 11

  1. Volim ovaj puder. U mene je koža slična tvojoj, normalna i može podnijeti sve i svašta, a even skin tone puder mi baš daje nekako prirodan izgled :) Meni nijansa 020 odlično odgovara :)

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Ma jest. Super mi je ovaj za dnevnih prilika. Zaboravih i spf25. On je uvijek dobar u puderima za dana. Meni je 020 dobar, ali preko dana se bas istice roskasti taj njegov podton, a vrat mi zut zut...

      Izbriši
  2. Meni se baš sviđa puder :D imam ovaj 020 al mi je sad taman, mislim da je 005 odličan za mene duha :D

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Odlicna nijansa kad ti kazem. Jos je lijepa neutralna. Bez nekih prenaglasenih divljih podtonova

      Izbriši
  3. tek sad vidim da sam zapravo tamnija od tebe :D
    meni nije ovako tamna 020, ali ne odgovara mi opet. mozda je do podtona, ne znam.

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Ja sam ljeti kad pocrnem kao ti trenutno, eto. Do podtona je sigurno. Jer 020 nije uopce pretamna cak ni meni.

      Izbriši
  4. bas fino izgleda na kozi, trebala bih ga pogledati posto volim dewy finish i suha mi je koza

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Definitivno mislim da ce ti odgovarati zbog koze. Jedino ako bas imas ljuskice, zapet ce malo za njih, ali kad pripremis kozu, odlican je

      Izbriši
  5. Defitivno puder koji moram da probam!

    OdgovoriIzbriši