TRENUTNI FAVORITI (12/2015)

Nisam odavno radila spisak svojih kozmetičkih favorita na blogu. Neke stvari su se vrlo lako izdvojile iz gomile šminke i preparative, pa sam ih poslikala za ovaj post. 
Imam ja tu još puno proizvoda koje bih nabacala na ovaj spisak, ali ovo je nekako osnovno, što koristim konstantno.


__________
NYX TAME & FRAME, BROW POMADE, ESPRESSO


Nemam šta posebno pisati. Sve sam rekla u postu KLIK OVDJE. Favorit definitivno. U moru svih proizvoda za obrve, ovaj je za moje potrebe savršen. Ne namjeravam ga mijenjati, samo još dopuniti kolekciju sa svjetlijom nijansom.
Obožavam preciznost koju postižem s njim, kao i nenametljivi izgled obrva, a i onaj dramatični, koji pristaje uz jače lookove.

__________
AVON - PLANET SPA, VOLCANIC ICELAND, SOUFFLE ZA TIJELO

Cijela ova Planet Spa, Volcanic Iceland linija je saaaavršena. Počinjem prvo od mirisa, pa do zanimljivih proizvoda u liniji. Tipa, maska za tijelo i zagrijavajuća maska za lice koja se utrljava u kožu, a ne pušta da odstoji.
Meni je ipak od svega najbolje legao ovaj hidratantni souffle za tijelo. Miris je božanstven. Miriše čisto, jako, muški.Uopće nije blag miris i ako baš to ne volite, zaobiđite. Čak se poprilično dugo taj miris i zadržava, što je meni fantazija.
Osjećaj je odličan nakon nanošenja. Glatka koža ostaje, pomalo silikonasta, ali to mi ni najmanje ne smeta. Ljepljiv  nije uopće i možete se brzo obući.
Tekstura je isto zanimljiva. Nešto između maslaca za tijelo i tučenog vrhnja, ako se tako može reći. U ambalaži je sedefast, pa sam mislila da će takav biti na koži, ali nije.
Uglavnom, obožavam ga.

__________
ESSENCE - KOSI KIST

Ovo je najtanji kist kojega sam uspjela naći kod nas i meni je super. Nije baš za sve proizvode za obrve, ali sa mojom NYX pomadom se odlično slaže, dok se npr. sa NYX gelom ili bilo kojim praškastim proizvodom uopće ne slaže, u mom slučaju.
Mislim da je odličan i za skidanje laka sa kutikula kada pogriješite. Definitivno mloram nabaviti još jedan. Meni je skroz ok... Vjerujem da ima stotinu boljih kosih kistova na tržištu. I sama imam barem deset komada kosih kistova, ali on mi je omiljeni u posljednje vrijeme.
Na slici je korišten, don't judge me.
__________
MAC - PAINT POT, SOFT OCHRE

Paint Pot sam odmah odlučila koristiti kao bazu za oči i uopće se ne kajem. Sa kvalitetnim sjenama, on savršeno funkcionira u toj ulozi. Od loših sjena, neće ni napraviti bogzna što, niti će istaći pigmentaciju do maksimuma, ali za to imam neke druge primere.
Prekrasno se sve blenda preko i baš zam zadovoljna. Meni traju sjene bez blijeđenja cijeli dan, a ni ne uvlači se u pregib kapaka. Mislim da ću pisati recenziju. No prvo moram nabaviti one nove Maybelline CT sjene, koje uspoređuju sa Soft Ochre i Painterly, pa ću tek onda nešto pisati. Vrag mi ne da mira, moram i njih imati.

__________
JESSUP - KIST ZA BRONZER 05

Recenzija ovih Tom Ford inspired kistova je na blogu bila još ljetos KLIK OVDJE. Ovaj kist mi je najbolji od svih iz te cijele kolekcije i koristim ga maksimalno jer mi bronzer nije bronzer, ako ga ne nanosim ovim kistom. Promijenio me totalno. Na početku su mu malo opadale dlačice, no nakon par pranja više nisu i zaista sam zadovoljna.

__________
DOVE - PURE DEZODORANS

Pri kupovini sam očekivala ipak da će ovaj dezić ipak imati neki miris, ako ništa, barem onaj puderasti ''no smell smell''. Razumije li me netko?
Ovo je doslovno kao da prskam zrak, uopće mirisa nema, ali uopće, jedino sam primjetila da pri kraju bočice malo se osjeti onaj miris plina u raspršivačima, ali to nije od dezodoransa.
Ostavlja odličan osjećaj ispod pazuha, ugodan i svilenkast. Na odjeći nisam primjetila nikakve bijele mrlje ni bilo šta slično.
Ne bih baš rekla da je za ljude koji se užasno puno znoje. Meni je sasvim dovoljan, a pogotovo za ovaj zimski period.
Mana mu je samo što ponekad guši, pa bježite iz oblačića dezodoransa kada se naprskate dok ne nestane.
Meni je najbitnije od svega što ne sadrži nikakve mirise, alkohole.... Ljubav je rođena.

__________
CATRICE - LIQUID CAMOUFLAGE, 010 PORCELAIN

Eh, ovdje se našao jer ga stalno koristim u posljednje vrijeme, ali odnosi među nama nisu baš razjašnjeni.
Prvo, užasno mi puno oksidira na ruci, postaje gotovo narančast, pa ga nisam dugo htjela ni probati. Probam ga, ista stvar mi se ne događa na licu, pa ono, čudno mi je.
Druga stvar je nijansa, koja bi bila bolja da je mrvicu svjetlija.
Može biti da je do toga jer sam ja već našla svoj idealan korektor za posvjetljivanje, ali trudim se ipak potrošiti ovaj u zadnje vrijeme.
Hej, neka me netko podsjeti zašto je ovo u favoritima? Ne znam, vjerovatno jer mu stalno iznova dajem šansu i jer je solidan proizvod i jer su me neki drugi proizvodi ipak razmazili pa mi ništa nije dovoljno dobro.

__________
NYX - MATTE LIPSTICK, MAISON I BUTTER

Butter nisam uslikala, u autu mi je i mrsko mi bilo ići po njega Maison sam dobila od čo'jekove seke za rođendan i obožavam ga. Ne zna se kojega više koristim, Butter ili Maison. Ako se šminkam, posežem za jedan od ta dva. Zapravo radi se od ružu braci i seki. Butter je hladni nudać. Svjetlija sivo smeđa nijansa. Maison je savršen za večeri. Radi se o tamnijoj, hladnoj smeđoj nijansi, koja ima malo sive u sebi.
KLIKOM OVDJE, odvest će vas na look sa njim u glavnoj ulozi.
Tko me zna, zna da sam ja sva u hladnim sivkastim, lilastim tonovima ruževa. Nude ruževe nisam baš obožavala jer ih je većina toplijeg podtona. Otkako sam počela otkrivati sivkaste i taupe ruževe, to je ono što opisuje mene i želim skupiti sveeee..... Tko ima prijedloge, neka piše.

__________
EBELIN - BLAZINICE SA PILING EFEKTOM

Ništa osim ovih i Babylove velikih pamučnih blazinica neće skinuti šminku s moga lica više ikada.
Veličina je odlična, ne treba vam stotine blazinica da uklonite šminku. Skine puder iz svih uglova, ćoškića, porica, borica i sl. i onaj nesretni dio oko nosa. Mrzim kada se umijem, pa skužim po ručniku da mi je ostalo pudera na licu. S njima mi se to ne događa. Usput, vrše blagi piling i masažu lica, što nikako nije naodmet.

__________
OLIVIA GARDEN - CERAMIC + ION TOURMALINE BRUSH, 55MM

Odavno više ne peglam svoju kosu. Fenom i četkom oblikovanje moje kose je sasvim dovoljno i rezultati su mi čak i bolji. Usput, puno manje oštećujemo tako svoju kosu, a jedna ovakva četka i par probranih proizvoda za stiliziranje će vas učiniti profesionalcem  U dobro sušilo je također pametno investirati. Ja u zadnje vrijeme najviše koristim ovu, Olivia Garden okruglu četku za stiliziranje. Žao mi je samo što nisam uzela veću, mislim da lakše daje bolji volumen kosi. Ova četka za kosu je postala dosta popularna u zadnje vrijeme, a jasno mi je i zašto. Ne može se porediti ni sa jednom mojom okruglom četkom za stiliziranje i daje puno bolje rezultate od većine njih. Uz to, lagano je i baratati njome, a ni kosa ne zapinje u utore, što mi se znalo događati sa drugim četkama.
Sve preporuke.



Pozdrav veliki i do čitanja...

Nikolina

Broj komentara: 10

  1. Odlcini favoriti, a tek fotografije, nemam reciii! :) <3

    OdgovoriIzbriši
  2. Aj ove lampice u pozadini su pre,najvise me odusevio NYX ruz,nijansa je prelijepa ! :*

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Vrijeme lampica se mora iskoristiti maksimalno. Meni su uvijek prekrasne i nikada mi ne mogu dosaditi

      Izbriši
  3. Sjajni favoriti, ne mogu da nadjem taj Essence kistic :( Ja imam istu ovakvu cetku, mislim da je veca od tvoje. Mene sluzi fantasticno, bas dugo je imam. Moja je 65cm + iglice :) Imam dosta dugu kosu, malo me na pocetku nervirala jer nisam navikla na bas toliku cetku ali sada sam se ispraksala.

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Ja ne znam zasto sam u startu uzela ovu velicinu. Drugi put, ako budem se odlucila za istu, uzet cu veliku. Ali zao mi da sada redam cetku na cetku, kad je i ova kupljena prosle zime i sluzi izvrsno....

      Izbriši
  4. Essence kistić je zakon, i ja ga koristim za obrve u suradnji sa olovkama, šta'š...crvenokose su zakinute po pitanju proizvoda za obrve :D

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Obicno misle da i crvenokose koriste iste proizvode za obrve kao i ostali. Mislim da od sastrugane crvene sjene i duralinea mozes napravit skroz dobar proizvod za obrve

      Izbriši
  5. Jooj odavno želim probati nyx pomade, ali nikad da ga kupim -.- ' slike su odličneeee. :)

    OdgovoriIzbriši