DEPILACIJA ŠEĆERNOM PASTOM


Pozdrav svima. Dugo me nema. Čudno mi je uopće započinjati novi post, jer kada dugo ne tipkam, baš ni zafali inspiracije za pisanje. Ali da ne duljim o tome, tipkati ću o svojim iskustvima sa šećernom pastom za epilaciju. Moram priznati na početku iskustva nisu bila najugodnija, a i sada nisam posve na ti sa ovom tehnikom uklanjanja dlačica.

Moja prva iskustva sa šećernom pastom bila su prije nekih četiri ili pet godina, kada sam pastu pokušala izraditi sama kod kuće i da se pohvalim, uspjelo mi je. Pokušala sam odstraniti dlačice pastom i išlo je vrlo dobro. Međutim nisam ovladala samom tehnikom epilacije i sve mi se činilo jako dugotrajno i zamorno, pa sam odustala od svega.




Prije par mjeseci, pasti sam odlučila pružiti drugu šansu, ali ovoga puta sam kupila svoj primjerak, umjesto da prljam tonu suđa kojega je poslije koma oprati od paste.

U DM sam našla na Cleopatra šećernu pastu u više varijanti. Odlučila sam se za ovu u crnom pakovanju pod nazivom Strong-Epil sa dodatkom aloe vere i kadife (?).


U kartonskoj kutijici naći ćete upute o korištenju, špatulicu koja zbilja olakšava samu upotrebu paste, te šećerna pasta upakovana u plastičnu teglicu na odvrtanje. Kada je otvorite, prvo ćete nači zaštitni poklopac, koji je isto dobar kao špatulica.
Sama špatulica je ok, mada je mogla biti malo čvršća, jer nekada imam osjećaj da bi mogla puknuti vrlo lako prilikom vađenja paste iz ambalaže.

Što se tiče paste, ona je jako čvrsta na sobnoj temperaturi i prilikom upotrebe, morate je malo omekšati. Nikako ne preporučujem grijanje u mikrovalnoj, jer sam zadnjih par mjeseci vidjela na curama ozbiljne opekotine od paste. Ma koliko vi oprezni bili, uvijek nešto pođe po zlu. Ja najradije pastu koristim navečer i u zimskim danima, ujutro kada krenem na posao, ostavim teglicu na radijatoru i uvečer kada se vratim, pasta je savršena za upotrebu. Drugi način je da uronite ambalažu u posudu sa vrućom vodom i držite dok ne omekša.
U svakom slučaju dovoljno je da možete pastu izvaditi u ruku, a lako se razmekša u ruci.

Pasta je zlatno smeđe boje, miriše na karamelu. Ništa specijalno i neočekivano.

Ako vam se znoje ruke, obavezno se koristite ponuđenom špatulicom ili ovim prozirnim poklopcem. Meni se ne znoje, ali nekako je čudan osjećaj dok pastu razvlačim rukama, kao da mi ruke mokre postaju, ali nisu. Stoga se ja uvijek koristim špatulom, a i lakše je raditi s njom nama smotanima i ne lijepi se za nokte u tom slučaju.


Ako niste prije koristili pastu, a planirate, savjetujem vam da odete na Cleopatra, YT kanal i upoznate se sa načinom upotrebe.
Uglavnom, svi znate kako se vosak aplicira u smjeru rasta dlačica, a uklanja se u suprotnom smjeru, s ovim je drugačije. Pastu nanosite u suprotnom smjeru od rasta dlačica, te energično povučete pastu natrag, tako ćete ukloniti većinu paste, a s pastom i dlačice. Što se tiče mene, u jednom potezu uklonim i najsitnije dlačice i nikada ne moram ponavljati postupak preko istog mjesta.

Ja još uvijek nisam na ti sa tehnikom jer mi se svšta događa s pastom. Prvo, zna nekada letjeti preko cijele kuće, po zidovima, tepihu itd. Sada zamislite da prvo morate počistiti zalijepljenu pastu s kauča, pa nastavljati sa postupkom, pa još tako par puta. Malo sam se ufurala u samo korištenje, ali samo ako mi je nekada mrsko se brijati, pa pustim malo da mi narastu dlačice. Uglavnom je koristim zimi jer ljeti mi se ne da ostavljati noge neobrijane. Pa sam onda mirna oko mjesec dana tijekom zime.

Neću vam previše ni opisivati svoju tehniku, budući da nije najbolja, ali zato vam prilažem link na YT video, pa se pobliže upoznajte sa korištenjem.

Da li je uklanjanje dlačica ovom tehnikom bolno? Ja ću reći da to ovisi od osobe do osobe. Nije ni blizu bolno kao korištenje aparata za epilaciju, što je meni se pokazalo najbolnijom metodom. Znate da kada potegnete trakicu s voskom, tek prilikom uklanjanja dlake boli. Ovo, kako se nanosi u suprotnom smjeru, znači da boli samo nanošenje paste na nogu, a uklanjanje dlačica nije bolno.
Opet ponavljam, sve to ovisi od osobe do osobe. Meni ne smeta.

Pasta je može koristiti i na licu, ali to nisam probala, niti bih probavala uopće. Bolje je neke stvari prepustiti profesionalcima.

Ja za jednu nogu, do koljena, koristim količinu paste, otprilike veličine šljive. Točno mi se tako pasta i istroši, te moram uzimati novu količinu.

Ako nije razmekšana, pasta se užasno lijepi za nokte, ali pod mlazom hladne vode, pasta se ukruti i samo spadne sa ruku, bez ikakvih ostataka, pa se ne morate brinuti kako ćete je ukloniti.


Nakon korištenja i uklanjanja dlačica, ostaju vam noge glatke, a i ukloni mrtve stanice na koži, pa ste usput uradili i piling nogu.
Efekat glatkih nogu, meni traje oko mjesec dana, tek tada vidim pokoju dlačicu.
Nisu mi ostajale modrice, kao prilikom korištenja voska, niti sam imala neke podljeve, urasle dlake i sl.

Sve je potpuno prirodno, ne uzrokuje alergije i pogodno je za osjetljivu kožu.

Ja bih ocjenila pastu čistom desetkom, zbog efekta koji daje, a neku srednju peticu bih dala zbog načina upotrebe, jer treba biti vješt s ovim.

Ne bih pastu više kupila, baš iz razloga jer sam smotana, ali rado bih se prepustila stručnjaku u kozmetičkom salonu i uklanjanju dlačica ovom metodom.


Pastu sam kupila u DM-u, a platila sam je cca 15 KM. Nisam sigurna, ali cijene dosta variraju od mjesta do mjesta kako sam primjetila. Tako, npr. u Frizerlandu je ova pasta skuplja za oko 4 KM, ako me pamćenje ne vara. Ako znate podatak, molim vas napišite, jer ništa nisam mogla pronaći.


Hvala na čitanju
Nina

Imate li vi nekih iskustava sa korištenjem šećerne paste? Ako da, kako vladate tehnikom i imate li neki savjet?


Broj komentara: 25

  1. Koristila sam je nekoliko puta za depilaciju nausnica. Izvadim malo na prst špatulom i napravim kuglicu koju onda "razvlacim" po dlacicama. OK ona to sve počupa, ali tokom tih 5 min posla bar 4 puta moram da operem ruke jer se pasta brzo topi i lepi po prstima. Rekla bih da manje boli nego voskom, ali nisam baš previše oduševljena. Čak se ni ne usudjujem probati na vecim povrsinama, kad je na ovako maloj toliko zahtevan posao.

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Joj. Ja bas mislim da je lakse na nogama izvoditi cijelu stvar. Nekako sam nausnice navikla cupkati trakama s voskom pa ni ne planiram probavati. Sve mislim, u nos ce da mi ude koliko sam smotana

      Izbriši
  2. Evo mene s ozbiljnim opeklinama od paste iz mikrovalne.. :D Uzasno iskustvo kojeg se ne zelim ni prisjecati, ali ipak kao izrazito dlakava osoba moram reci da mi je secerna pasta spas! Istina, vise se ne upustam sama u eksperimentiranje (osim sto sama s njom skinem brcice), ali kad mi kozmeticarka sredi noge to mi je zakon! Vosak mi je u usporedbi s pastom grozan, ostavlja podljeve, iritacije a o urastanju da je pricam, epilator jos gore a britvicu ne smijem ni pogledati. Pasta mi je stvarno spas i preporucam je svima koji imaju problema s dlakavoscu :) ja sam se s njom preporodila i bas mi je korijen izrazito oslabio otkad se redovito depiliram secernom.

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. I da, ja na brcice stavim pastu i onda onim trakama sto se koriste za vruci vosak potegnem-tako mi je puno jednostavnije i bude gotovo za pola minute sve.

      Izbriši
    2. Mozda bi tako trakicama bilo i jednostavnije, to mi nikad nije palo na pamet. E da znas i tebe sam se sjetila sa ovim opeklinama. Jednom sam se oprzila dok sam topila secer kuci i pretpostavljam da boli isto, UZASNO. Ja bih nastavila koristiti ovu metodu, ali kod tete kozmeticarke

      Izbriši
  3. Tim: Grijala sam šećernu pastu u mikrovalnoj :D
    Ali, šećerna pasta mi je najbolji vid depilacije, ali vjerovatno ću neko vrijeme ići kod kozmetičarke, dok se budem dovoljno hrabra da je opet sama koristim :P

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Svima nam je najlakse ubacit pastu u mikrovalnu, ali nemoj ziva bila. I ja sam zadovoljna pastom, ali tek nakon tri sata rada na nogama. Bas mi je to mrsko, ali ipak sam je koristila cesto

      Izbriši
  4. Ja sam imala samo iskustvo u salonu. Efekat je predobar, koža dugo bude mekša i bez dlaka nego sa voskom. I sjećam se da je ta pijena nije bila toliko topla kao vosak i da ju je kozmetičarka zagrjevala i omekšavala prstima. Meni je ličila na plastelin :). I dlake rastu zaista sporije i prorjede se! A u kućnoj varijanti, samo vosak koristim.

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. I jeste najbolje kod kozmeticarke kada te sredi, ali mi u blizini i nemamo bas kozmeticarki . jos je plus sto je ova metoda najmanje bolna sto se tice cupkanja dlaka iz korijena

      Izbriši
  5. meni ovo služi za brkove :D najlakše, najbrže i najbezbolnije, nema iritacija, a ni brkova duže vrijeme.
    ova tegla mi bude dugo za to, jer mi treba mala količina. od depilacije nogu s ovim sam odustala, dlake narastu za desetak dana i svejedno ih moram brijati. sljedeće zime ću biti upornija, pa ću samo ovo koristiti, ne bi li oslabile, đavo ih odnio.

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Nosi ih dobrina....hahaha. Svi brkove cupaju s ovim, samo ja ne. Ja sam cesto sredivala noge, iako sam smotana boguplakat i dugo mi drzi bez dlacica.

      Izbriši
  6. Efekat po meni je odlican, ali samo za zimsko vreme.

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Isto mislimo. Nikome se ljeti ne da hodati dlakav.

      Izbriši
  7. Već dugo godina koristim šećernu pastu i mogu potvrditi da su mi se dlačice jako prorijedile!
    Probala sam sa ovom šećernom pastom postupak raditi sama kod kuće. Depilacija nogu ide mi ok, ali problem su prepone. Tu sam bila puna podljeva. Od tada, ovu depilaciju radim samo kod kozmetičarke.

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Ti si bas iskusna. Zapravo meni se najbolje pasta pokazala na bedrima i gornjem dijelu nogu. Ovo do koljena mi je uvijek lako zacas izbrijati, a bedra i dalje ostanu bez dlacica, buduci da mrzim britvicom uklanjati dlacice na njima. Gnjavaza. Jadne mi zenske

      Izbriši
  8. Od kad uklanjam dlačice radim to čupanjem, sve načine sam probala i niti jedan me više ne boli. Jučer sam kupila ovu pastu (jer je u dm neka akcija da za dva proizvoda platiš cijenu jednog), danas sam ju isprobala na preponama i trebalo mi je malo više vremena da se snađem ali prvi dojmovi su izvanredni. Hello smooth skin! :D

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Rezultati uvijek budu izvanredni, ali sama tehnika je problematicna stvar. Nadam se da ces se brzo usteliti.

      Izbriši
  9. svaka čast ženama koje ovo mogu! probala, jer mi je zvučalo super i daleko lakše nego voskom i trakama. nisam zadovoljna uopće, iako dopuštam da je rezultat bio nikakav jer sam smotana i jer mi dlake možda nisu bile dovoljno duge (ako je moguće)
    možda imam neke svemirske noge, ali meni se ta pasta ili zakelji na kožu da je ne mogu pomaknuti, ili se ne uhvati uopće.
    na kraju mi je zaključak bio: neka, hvala. britivice su mi i dalje favorit.

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. I ja se divim ovoj teti na gore prilozenom videu. Kako to ona tako elegantno i s poslom odradi. I sve znas ti prije negoli pocnes....e kad vec krenes lijepiti stvar po nogama, ode mast u propast. Da imam love ostavljati kod kozmeticarke svaki mjesec, britvice me ne bi vise vidjele...

      Izbriši
  10. Probala, jako zadovoljna, do trenutka kad sam je previše ugrijala u mikrovalnoj i zapalila je :D Totalno sam zaboravila na ovu divoticu, moram je ponovo nabaviti :) Nisam skidala dlačice s lice, ali jesam s nogu i ruku i super mi je u tu svrhu! :)

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Svi imaju iskustvo s mikrovalnom, hahaha. Znam da si i ti govorila da ti je pasta super i meni je, samo sto sam ja smotana

      Izbriši
  11. Isti nam je zaključak: pasta je SJAJNA, ali kad bi me neko drugi njome depilirao. :D
    Prezadovoljna sam efektima jer su trajali preko četiri sedmice, ali zato mi je trebalo preko sat i po vremena samo za listove jer sam se sva ulijepila. Ali definitivno je sjajan prirodni proizvod. :)

    OdgovoriIzbriši
  12. Jesam ja jedina kojoj je pasta uopce ne razvlaci? Odnosno, i kad je zagrijes uzmes rukama i krenes razvlaciti ona puca �� u pitanju je cleopatra strog epil

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Nisam to skuzila da mi se dogadalo. Mozda je pretanko razvlacis.

      Izbriši
  13. Upravo sam ju koristila na pazusima(ili pazuhovima?😕), to je nesto najsavrsenije sto sam probala. A probala sam sve i svasta, traka, voskova, razlicitih pasti, krema, svega, nijedna metoda nije bila tako bezbolna i ucinkovita. Bukvalno za par minuta sve dlake su otisle i kako je navedeno u tekstu, ne mora se ponavljati vise puta po istom mjestu. I ne boli, niti trni koza poslije, apsolutno nista. Cista desetka!

    OdgovoriIzbriši