AVON - BRIGHT START, TEKUĆI PUDER


Prošli mjesec stigao mi je paketić Avon noviteta, a u njemu se našlo i pet nijansi novih tekućih pudera, pod nazivom Bright Start, fresh look foundation.
Odmah se dalo naslutiti o čemu je riječ. Riječ je o podlogama za suhu ili normalnu kožu, sa dewy efektom.




Sve je upakovano u kartonsku ambalažu, koja skriva prozirnu plastičnu ambalažu, pomalo jeftinog izgleda. Ja zapravo volim ove amabalaže na pumpicu, kojima se odiže dno prilikom izlaženja proizvoda. Tako na kraju nećete ostati sa puno proizvoda po dnu, pa razvaljivati ambalažu da bi se proizvod dosegao. Ovo jednostavno kupi proizvod sa stjenki ambalaže i sve ćete do kraja moći iskoristiti bez ikakvih problema.

Svi puderi imaju raspon od neutralnih do toplih nijansi. Hladne nijanse neće se naći među njima, iako bi nijansa almond mogla proći na svjetlokošcima jer je neutralna i blagog prekrivanja, pa bi se stopila s licem.

Miris im je ugodan, barem meni. Nije prejak i ne guši me. Sadrže spf 15, što je dobro za ljetni period, za što pretpostavljam da je ovaj puder i namjenjen. Lagan i blag za ove toplije dane. No ja ipak tražim nešto sa većim zaštitnim faktorom za taj period, pa nije naodmet koristiti i neku kremu sa zaštitnim faktorom ispod pudera.

Teksturom su nešto gušći i zapravo podsjećaju me na BB kreme. Prva asocijacija mi je bila bb krema, već kada sam istisnula puder na ruku. Jako je gust i nije baš najmaziviji proizvod na planeti, baš kao i Garnier bb krema, slična mi je njoj, teksturom.
Ima jako blago prekrivanje, koje neće zakamuflirati nesavršenosti na licu, kao niti podočnjake, ali lijepo izjednači boju tena.
Nadograditi ga se može na pojedinim mjestima gdje vidite da ga fali, ali ne bih baš preporučila gomilanje proizvoda. Prvo iz razloga jer se sloj ispod jako sporo suši na licu i kada se nanosi drugi sloj, povlači jedan drugi i nekako mi zna izgledati neuredno.
Jednostavno, ako vam treba jače prekrivanje, ipak ga zaobiđite, a vama koji želite nešto lagano, svakodnevno, za ove toplije dane ili ako ste ljubitelji bb krema, predlažem da isprobate.


Puder je na licu baš dewy i nije baš namijenjen masnokošcima, pogotovo na duže staze i cjelodnevno nošenje. Meni traje neka tri sata, ali kada ga matiram na početku, onda mi može izdržati i po pet sati bez problema.

Zna istaći suhe ljuskice na koži, pa nastojte da ih se riješite, ako planirate koristiti ovaj proizvod.

Meni se puder najbolje pokazao nanošenjem prstima ili mokrim blenderom, najbolje mi rasporedi pigment po licu i najlakše se nanosi. Sa bilo kojim kistom, imala sam manjih problema sa nanošenjem i ponekad bi ostajale linijce od kista ili bi bio premekan, pa ga nisam uspjela lijepo nanijeti njime.

Nijansa Almond se meni pokazala savršenom za moj ten, a mislim da bi mi na ljeto odgovarala nijansa Deep Wheat, mada ove godine ne planiram da se sunčam ni u ludilu, pa ću ostati bijele puti cijele godine.

Po meni, podloga radi ono za što i jeste namijenjena. Kao jedinu manu istakla bih, preslikavanje podloge, npr. na mobitel ili majicu, ako se oblačite nakon šminkanja.

(sa desne na lijevu stranu: -NUDE, -ALMOND, -DEEP WHEAT, -HONEY, -CREAMY NATURAL)

(sa desne na lijevu stranu: -NUDE, -ALMOND, -DEEP WHEAT, -HONEY, -CREAMY NATURAL)

Budući da sam redala nijanse kako su išle u katalogu, najsvjetlija nije prva, pa tako neću ni krenuti od nje, nego tim redoslijedom kao na swatchevima, u ovom slučaju sa desne na lijevu stranu.

-NUDE je nijansa toplog podtona, najsvjetlija topla u među nijansama
-ALMOND je najsvjetlija nijansa, neutralnog podtona. Neće baš pristajati izrazito svijetlim djevojkama.
-DEEP WHEAT, srednje tamna nijansa, neutralnog podtona. Većini nas, srednje svijetle puti bit će dobra na ljeto, ako baš ne tamnite nešto pretjerano, baš kao ja.
-HONEY nijansu ne znam u šta bih svrstala. Jako je topla, skoro narančasta. Što se mene tiče, mogao bi se koristiti kao tekući bronzer. Mislim da će malo kojoj djevojci pristajati
-CREAMY NATURAL je najtamnija nijansa, toplog podtona. Mislim da bi ona bila puno bolji izbor za tamopute djevojke, od Honey nijanse, jer je nešto neutralnija i ljepše se stapa s licem


Kako izgleda na mom licu, vidite na donjoj slici. S prvim slojem se jasno vidi tekstura moje kože i njene nepravilnosti, ali lijepo ujednači boju lica.
Drugim slojem nadodate samo još malo boje na lice, ali nepravilnosti se i dalje ističu. Čini mi se da se drugim slojem i nešto bolje popune pore, ali to je sve nevidljivo golim okom.


U trenutnoj Avonovoj brošuri, c07, puder je dostupan po cijeni od 12,90 KM.
Dobijete standardnih 30ml proizvoda.

Sastav:


Hvala na čitanju.
Ninaaaaaa.........

Broj komentara: 8

  1. Nisam zadovoljna kako prekriva, prekrivanje je dosta slabo po mom misljenu. :/

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Mislim da i jeste lagano ujednacavanje tena bit ovog pudera. A meni bas pase ovo, malo laganije za promjenu ☺

      Izbriši
  2. slike su odlicne, opet da kazem :))) a znas da volim prekrivanje tako da ovi moji puderi ce biti proslijedjeni nekome. :/

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Thank you, thank you. Ja sam odredila kome ide koja nijansa za rodendan (^_^)

      Izbriši
  3. Odlicna recenzija! Zaista vam je super blog! Ja sam avon lady i vec dugo godina koristim avon kozmetiku, neki su mi proizvodi super , neki malo manje...
    Voljela bih da posjetite moj blog kad uhvatite vremena, ukoliko vam se svidja mozemo se pratiti putem GFC-a i ostati u kontaktu!
    Pusa iz Italije,
    Sonia Verardo
    http://www.trenchcollection.com/

    OdgovoriIzbriši
  4. Kad sam videla ovaj post oduševila sam se i morala sam da poručim ovaj tečni puder. Utisci su fantastični, inače imam jako svetlu kožu a poručila sam najsvetliju nijansu i mislila sam da sam pogrešila ali je nijansa savršena. Uglavnom mi ovakva vrsta pudera ne odgovara ali ovaj je toliko lagan za ove letnje dane iako je većina rekla da ne prekriva najbolje, meni daje savršen cover up. Hvala na ovom postu ♥

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Hvala tebi na prenesenim utiscima. Drago mi je da ti se nešto svidjelo na temelju moje recenzije i preporuke. Zbilja je puder lagan i savršen za ljetne dane i za neke kraće izlaske.

      Izbriši