Underrated - Doe Foot Brush



Znate što volim? Kistove. Volim se poigravati kistovima i s vremena na vrijeme rotirati ih u raznorazne svrhe i tako otkrivati nove stvari. Danas vam pišem o jednom netipičnom kistu, koji ima ''tristo'' namijena. Radi se o Doe-foot kistu.
Vjerovatno ste i više nego upoznati sa Doe-foot aplikatorima. To su oni kosi spužvasti aplikatori, kojima nanosite sjajilo, a nalazi se i u pakovanjima nekih concealera. Zbog kosog rezanja dlačica na ovim kistovima, iz neke logike, ovi su kistovi dobili naziv po tim aplikatorima.
Kada sam nabavila Coastal Scents set kistova, godinu dana nisam dotakla ovaj kist. Jednostavno, nisam znala čemu služe. Sve dok mi nije zafalilo čistih kistova.... ljubav je rođena.



Malo sam guglala ovaj kist i nisam ''bogznašta'' našla. Samo je na Coastal Scents sajtu pisalo da kist služi blendanju, sjenčenju i utapkavanju sjenila na oči, osvjetljavanje područja ispod obrve, dakle za sve radnje koje možete obaviti sa sjenilima na oku. Također piše da je namijenjen mineralnim korektorima i hajlajterima za područje ispod očiju, kao i za konturiranje. Dakle, samo po sebi vam govori o multifunkcionalnosti ovog tipa kistova.

Da malo opišem ovaj kist. Moj primjerak je iz spomenutog Coastal Scents seta od 22 kista, što ne znači da ga ne možete kupiti odvojeno. Ja posjedujem ovaj u verziji od prirodne dlake (pony dlaka), dok vi možete birati između kista od prirodnih - ovdje, ili sintetičkih - ovdje - dlačica. Oba koštaju oko pet dolara.
Možete slične naći i na ebayu.

Ako kist gledate sa gornje strane on je okrugao i debeljuškast. Kada ga gledate bočno, dlačice su oštro i koso rezane od njegove polovice. Veličinu bih usporedila sa Sigma E25 kistom za blendanje. Najviši vrh dlačica je točno te veličine kao i sigmin kist.
Unatoč svojoj čvrtsoći  načinu obrade, kist nije nimalo oštar i grub.
Zbog svog izgleda savršen je za bilo koju veličinu oka i vrlo lako ćete se naučiti s njim.
Kada bih morala ponijeri samo jedan kist za oči na putovanje, to bi bio ovaj, sa sigurnošću vam mogu reći.


Sada malo o radnjama koje obavlja.
Isprva sam ga koristila za nanošenje korektora ispod očiju. Odlično izblenda, ali za te stvari ipak preferiram sintetiku. Koristila sam ga i za nanošenje primera na kapke. Jednaka stvar.
Zbilja nisam znala za što bih ga upotrijebila.

S njim šminkam oči od-do. Prvo nanesem sjenilo za highlight u unutarnji kut očiju i ispod obrve. Potom nanosim prijelaznu nijansu od pregiba do highlight nijanse, koristeći se cijelom veličinom kista. Savršeno izblenda, bez da se ''iskilavim''. Gotovo sve obavi sam. Zatim nanesem željenu nijansu na pokretni dio kapka utapkavajući. Vrhom nanesem nijansu za pregib. Vrh kista odlično definira pregib i ostavlja jednu oštru liniju, a vama je na raspolaganju ako je želite malo ublažiti. I to će, naravno, odraditi s lakoćom.
Za kraj, vrhom kista lagano možete nanijeti sjenilo na donji kapak i izblendati ga.
Savršenstvo?! Ima još...

Kist se minimalno prlja, ako koristite neke neutralne sjene. Iz tog razloga ja ga koristim odjednom, za gotovo sve radnje sa sjenilima. Ne funkcionira ako koristite neke pigmentirane crne ili crvene, pa pređete na boju bjelokosti, normalno.

Konturirati lice s njim je prekrasno. Napravite prvo oštru liniju i za čas posla je ublažite, sve s istim kistom.
Ja ga volim koristiti i za fiksiranje korektora ispod očiju ili koncentrirano fiksiranje kamuflaže na nekim nedostatcima.

Highlighter za lice ne volim nanositi onim fan kistovima. Obuhvate previše lica odjednom, ''rade što žele''. Odjednom imam highlightera ispod očiju. Zato posegnem za nekim manjim, čvršćim kistom, pa high. nanesem samo ondje gdje sam naumila.
Za tu namjenu mi je ovaj odličan, jer pokupi optimalnu količinu proizvoda i lijepo ga izblenda i stopi sa rumenilom ili, eventualno, bronzerom.


Jeste li koristili kist ovoga tipa? Ako jeste, pišite mi svoja mišljenja.

Hvala vam na čitanju i veliki pozdrav od Nikoline.

P.S. Ovih dana počinje giveaway na blogu, zato, stay tuned....

Broj komentara: 7

  1. lajk d pikčrs :D da li ima dobrih kopija na ebayu, valjalo bi se zarovit...

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Lajkam i ja sljokastu travu iza kuce. Dok sam cistila soljokice, ona je stradala. Fly glitter, fly. Moras se zarovit, doslovno. Ne pise svugdje doe foot. Samo izbacuje one disposable aplikatore. Ako nades sellera, javljaj. Ja cu ih uzet pet

      Izbriši
  2. Volim ovakve kistove... imam slicam od elfa i one ebay... samo je elf daleko bolji... hiljadu poslova se s njima moze obaviti (konturisanje nosa, citave face... blendanje sjena, korektora, setovanje pudera ispod ociju)... dok su s ebaya dosta grublje dlake i to mi malo smeta, jer ne pokupe kako treba proizvod, a previse izblendaju... i nikako s njima doci u kraj...
    Coastal Scents me nije nikad razocarao sa svojim kistovima! Ovog malisu imam na spisku.... :D

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. E vidis. Trazim ih bo ebayu, sve nesto bezveze. Ili su oni harajuku...nesto nesto, kistovi od 60/70 dolara. Super pa ima elf. Olaksala si mi potragu. Za ovaj mi je previse postarina za samo jedan kist. Isplati se ako uzimas nesto malo skuplje.

      Izbriši
    2. elf ti je angled contour brush i on mi je medju najdrazim kistovima ikad... hahahahah savrsen je za nos i za hoola bronzer... kako sam svijetla mrvica je dovoljna za konturisanje, a on malen i super pokupi proizvod i sve... :D

      Izbriši
  3. Imam neki sličan ebay kist, ali sa ravnom površinom - i nije od neke pomoći, ovo koso mi dijeluje perfekt! Djeluje savršeno za kapak! Čini se da je pogodana taman od donjeg kapka do orbitalnog luka-onako da nalegne :). I ja lajkam fotke i šljoke na sve strane :D

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Upravo to i jest sto si opisala, savrseno nalegne na kapak i mozes ga stvarno koristiti za svasta. Hvala za pohvalu ❤

      Izbriši