RECENZIJA | AVON | NJEGA LICA | ORIENTAL RADIANCE |


Ukoliko nas pratite vec neko vrijeme, znate da je ovo moje podrucje i tema o kojoj volim pisati i istrazivati. S obzirom da godinama vodim borbu sa svojim problematicnim licem, proizvodi za njegu lica su glavni otimaci mog novca i s obzirom na iskustvo sa svim cjenovnim rangovima i samom kvalitetom proizvoda, brzo znam raspoznati koliko proizvodi (ne)dobro obavlja posao i kada je vrijeme da se isti prestane ili nastavi koristiti. 

Danas cu vam pisati o Avonovim proizvodima iz Oriental Radiance linije sa bijelim cajem,  a prije samog pocetka, jos cu jednom naglasiti kako ja imam masnu; problematicnu kozu lica, te uz to jos i osjetljivu .


BALANCING FACIAL CLEANSER- Krenut cu sa proizvodom za ciscenje lica, kojeg na zalost ja trenutno ne mogu pronaci u katalogu. Ne znam jel me vid vara ili ga stvarno trenutno nema, no preostala dva proizvoda iz iste linije i dalje stoje u katalogu, pa ne znam o cemu se radi.
S obzirom na zahtjeve mog lica, reci cu odmah jasno da je gel obavljao odlican posao. Iako sam ga koristila samo u kombinaciji sa Clarisonic Mia2, on je svoje dobro obavljao. Osjecaj nakon umivanja je jasno cist, ne ostavlja nikakve tragove niti zateze lice.
Moram pohvaliti i sami izgled ambalaze , dolazi na pumpicu i jako je prakticno. U bocici dobijete 150 ml proizvoda, koji je malo gusce prozirne teksture , nego inace normalni gelovi za umivanje. Jedan jedini minus koji cu dati jeste da grize za oci. Ne jako, ali nije ugodan osjecaj ako vam sama pjena udje u oci, tako da veliko upozerenje ide na to i jedan jedini minus istog. 


Iako sadrzi neke sastojke koji nisu pogodni za osjetljivu kozu lica, prema mojoj se nisu pokazali agresivni. Nije mi izazvalo nikakve gadosti na licu, cak sto vise, u kombinaciji sa proestala dva proizvoda pomoglo mi je pri smanjivanju sitnih pristica , te je umirilo crvenilo lica.


ENERGISING FACE MASK - Od sva tri proizvoda odmah cu reci da je ovo moj najdrazi proizvod. Maska za lice, koja obavlja odlican posao, te je trenutno mozete pronaci u KATALOGU ; na snizenju za 6, 90 KM. Ono sto me na prvu odma odusevilo je sami nacin nanosenja/djelovanja/otklanjanja iste. Tekstura joj je nekako ljepljiva , te izgleda kao gusci gel. Nanosi se u tankom sloju, te se saceka da se osusi. Pri samom susenju, ona zateze kozu, ali taj osjecaj nije nimalo neugodan. Kada se potpuno osusi na povrsini lica mozete vidjeti kao sjajnu , prozirnu foliju koju vrlo jednostavno samo "ogulite" sa lica. To je ono sto me na prvu zaista fasciniralo, a onda sami osjecaj i efekt koji se postigne ovom maskom. Koza bude uistinu meka, smirena, te pore budu vidno cisce. 
Preporucuju da se maska koristi jednom tjedno , i ja se iskreno jedva suzdrzavam da je ne koristim i vise puta, jer mi se jednostavno efekt  svidja i budem zadovoljna stanjem svog lica.


Nema nesto puno sastojaka, a niti vam ih ja sada znam detaljno prouciti, no ono sto  mogu reci je da preporucujem ovu masku, jer koza nakon nje izgleda mekano, smireno, obnovljeno i jednostavno osjecam se zadovoljno kada je skinem jer u istom trenutku obavi lijep posao, a nije teska i agresivna prema mom licu.


Na slici iznad mozete vidjeti kako izgleda tek iz tube, dakle providna, gusca gelasta tekstura, koja se pri susenju pretvara u "prozirnu foliju" . 


INVIGORATING FACE POLISHER-  Kao treci porizvod , ima jednako odusevljenje kao i odusevljenje maskom, jer me podsjeca efektom na neke puno skuplje proizvode. Njega takodjer mozete pronaci u trenutnom KATALOGU po cijeni od 6, 90KM .
Kada su u pitanju ovakvi proizvodi moje lice odma pri prvom koristenju reagira i daje ili zeleno svjetlo ili crveno. Ovo je proizvod koji je dobio zeleno svjetlo i ono sto mi se posebno svidja je sto je dovoljno blag da se moze skoro svakodnevno koristiti. Ja ga koristim svako drugi dan, ovisno o situaciji i nije se pokazao kao agresivan, niti mi je stvorio ikakve gadosti na licu.
Podsjeca me na puno skuplji Clinique proizvod, koji se takodjer mogao koristiti svaki dan i s obzirom da sam i njega koristila, moram priznati da Avonom dajem prednost , jer za puno manju cijenu,dobije se isti efekt, te je proizvod jos blazi prema licu. 


Bijele je boje, te je tekstura kao gusca pasta za zrncima, koji svojim oblikom ne ostecuju povrsinu koze ,dakle zrnca nisu gruba, te samim tim ne ostavljaju nikakve sitne (uglavnom nevidljive) rane po licu , koje se pri koristenju ovakve vrste proizvoda znaju ocitati kasnije, kada stavite sljedeci proizvod za njegu lica, pa vas krene peckati. 


Ovaj proizvod u kombinaciji sa maskom od srca preporucujem, jer obavljaju odlican posao , a nisu se pokazali agresivni prema mom licu. Moj redoslijed je da prvo lice lijepo "ispoliram" , a onda nakon tog koraka stavim masku , te je pustim da se dobro osusi i onda je "ogulim" .

Na kraju cu jos reci da iz vlastitog iskustva i zadovoljstva preporucujem ove proizvode, ali to ne znaci da ce svima vama odgovarati, te da uvijek morate osluskivati stanje i potrebe svog lica, te sami prepoznati u sta se isplati uloziti novac. 

Jeste li vi koristili ove proizvode ? Imate li neke druge maske za preporuciti , a koje rade na ovom principu?

Hvala na citanju, 
pozdravcek od Tanje :*

Broj komentara: 12

  1. Imala sam nekada avon masku od zelenog caja,ako me pamcenje sluzi. Radila je na istom principu i lijepo cistila pore, a mirisala kao san. Ne znam jel je ima vise, narucila bih je opet. Mozda ovu probam umjesto te.

    OdgovoriIzbriši
  2. Imam ovaj gel za lice i istina je da pecu oci kad ude u njih:')

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. dakle nisam jedina koja je imala takvo iskustvo , sve je do sastava ...

      Izbriši
  3. Imam peel-of masku na ovom principu, Avon-zeleni čaj.
    Čudim se kada tako ružno govoriš o svom licu, meni se čini da ti je ten bez prijekoran

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. O daleko je on od toga ,samo sto se bas trudim i borim da ga odrzavam cistim , ali nisam zadovoljna samom teksturom...

      Izbriši
  4. Jako volim proizvode planet spa i sa većinom sam zadovoljna. Trenuto koristim neku pilng masku od Purple Rain cosmetcs i najbolje mi do sada "radi" posao :)

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Moram priznati da prvi put cujem za Purpule Rain, pa cu morat ici detaljnije proguglati :)) Sad si me zainteresirala :))

      Izbriši
  5. Interesantne, nikad ih ne bih pogledala kao nesto sto bi bilo dobro i za moju kozu, da su u dm isla bih kupit, a ovako sve se bojim da cu zaboravit na njih :D

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Masku nemoj bona zaboravit , odlicna je :D

      Izbriši
  6. Moja koža je suha ali isto sam jako zadovoljna ovim proizvodima, očiste lijepo pore a koža bude nježna i glatka nakon svakog od njih, posebno maske. Palac gore za ovu liniju od mene!

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. E bas mi je drago da si se javila i komentirala, jer volim cuti kada i drugim tipovima koze odgovara :))

      Izbriši