KIKO - Luscious Cream - Creamy Lipstick, 500 Shell Rose


Danas ću sa vama podijeliti riječ, dvije o jednom ružu, jako zanimljivog izgleda. Moram priznati da bolji dojam ostavlja sada, kada ga gledam uživo, nego preko ovih fotki.
Nakon otpakivanja paketića, u kojemu je došao ovaj ruž, iznenadila sam se njegovom veličinom, oblikom, bojom, kao i mehanizmom otvaranja ruža. Još bi mi bilo draže da je stigla nijansa koju sam prvobitno naručila, jer sam mjesecima tražila nekoga da mi je nabavi, a u pitanju je nijansa 524 - Taupe. Zbog nekih nesporazuma, stigla mi je ova nijansa, ali naručiti ću Taupe opet sigurno.
Da ne bih duljila o tome, bacam se na recenziju ovoga što imam.




Kiko ruževi stižu u crnoj kartonskoj ambalaži, koja me svojim izgledom malo podsjeća na MAC ambalaže ruževa, na njemu su ispisane neke osnovne informacije o ružu.
Luscious cream, linija ruževa ima izbor od 24 nijanse ruževa u kolekciji, od kojih ja imam onu prvu, nijansu 500 Shell Rose.

Sam ruž dolazi u ambalaži od jako čvrste plastike. U ruci je dosta težak i izgledom podsjeća na metal. Ambalaža je veoma upečatljivog izgleda i ne ostavlja vas ravnodušnim. Njegov vanjski omot je srebrne boje sa duochrome efektom. Efekat je najbolje uhvatio blic, na slici ispod.

Sada malo o mehanizmu otvaranja. Imala sam priliku susretati se sa sličnim mehanizmima ''na dodir'', ali ovaj je malo drugačiji. Otvarate ga tako da lagano pritisnete vrh ruža unutra. Sa donje strane će vam ''sići'' ruž i samo ga izvučete. Nema brige da će vam ruž ispadati iz poklopca, zatvara se jako čvrsto.


Miris ruža bih okarakterizirala kao slatkasto, puderasti miris. On se vrlo blago osjeti, samo ako gurnete nos u ruž. Na usnama se ništa ne osjeti.

Pigmentacija ruža je neka srednja. Lagano se nanosi, bez olovke, bez ogledala i neće vam izaći van rubova usana.

Tekstura ruža je opisana već u samom nazivu, a to je kremasta, maziva. Vrlo je lagan i ugodan na usnama, a usne mi nije isušio ni mrvice.
Na usnama će se zadržati neka dva sata, nakon čega on blijedi. Vjerovatno zbog teksture. Nekako se upija u usne. Jelo i piće sigurno neće preživjeti.
Zbog same teksture i čestog obnavljanja ruža tijekom dana, on se time brže troši od ostalih.


Da se dotaknem nijanse ruža. Ovo je potpuno identična boja mojih usana. Što bi rekli: ''my lips but better'', samim time me ne ispire i ne pravi neku bitnu razliku u izgledu makeupa, samo ga upotpuni, da usne ne ostaju ''gole''.
Riječ je o nude nijansi, rozog podtona, koja neće pristajati baš svakome. Nije u potpunosti ''korektor nijansa'', ali je dosta svijetla. Ja sam srednje svijetle puti, neutralnog podtona i smatram da mi pristaje.

Tko traži nudać, rozog podtona, ne presvijetao, mislim da je našao odličan ruž, jer je iste teško naći u drogeriji.


Ipak, pored sve te ''prosječnosti'' ovoga ruža, ima jedan ogroman plus, a to je da se ne uvlači u linije usana i ne ističe njihovu, eventualno, suhću.
To je jako rijetko među nude ruževima, kremaste teksture, koji znamo da nekada znaju izgledati smiješno sa nakupljanjem u linijicama usana.
To uostalom možete vidjeti na swatchu na usnama vrlo dobro.


Na slijedećoj slici možete vidjeti swatch koji je rađen na umjetnom svjetlu. Ipak vrlo je vjeran onome na dnevnom svjetlošću, tako da to ne smatrate minusom. Zaboravila sam ga uslikati na ruci na tijekom dana.
Tu su i neke usporedbe sa ruževima koje možda imate ili ste se susretali sa njima, čisto da dobijete bolji dojam o nijansi.

s lijeve na desnu stranu: -AVON, Extreme Nude, -KIKO, 501 Shell Rose, -CATRICE, 240 Hey Nude

Kiko kozmetiku možete naručiti u Srbiju i Hrvatsku sa njihovog sajta, konkretno, ovaj ruž na ovom linku.
U BiH ga možete naručiti od jedne divne djevojke, preko njene Facebook stranice ovdje, odakle sam ga i ja naručila.
Cijena ruža na Kiko sajtu iznosi 6.90EUR, a za tu cijenu dobit ćete 3.5 g sadržaja. Moje mišljenje je da kvaliteta ovoga ruža, opravdava svoju cijenu.

-sastav-

Zaključak o njemu je ruž zanimljivog, edgy izgleda, prekrasne teksture i sasvim solidne pigmentacije.
Najveći minus je brzo nestajanje sa usana, a najveći plus je činjenica da se ne uvlači u linije usana.

Ja sam na kraju zadovoljna ružem, ali prvom prilikom ću naručiti i Taupe nijansu, pa ću vam tipkati i o njemu.

Hvala vam na čitanju. Nina



Broj komentara: 13

  1. Ambalaza je super ali nijansa nije my cup of tea :D ali tebi stoji. :*

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. E da znaš otkada nisam nosala ove nijanse Na meni uvijek neke lude boje. Nije da ni ja ne volim ove boje, ali nekako sam ih prevazišla i postale su dosadne. Lijep je onako, za preko dana, kada ti se ne da nešto izmišljati što ćeš sa usnama.

      Izbriši
  2. prelijepa boja i fensersko pakovanje! Me lajkii :)

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Da znaš da me podsjeća na onaj tvoj myth, samo u kremastijoj i manje pigmentiranoj verziji. Dobar je, ali ja mu ipak dodam malo tamnije olovke, da dobije neku dimenziju.

      Izbriši
  3. Zanimljivo pakiranje, podsjeća me na Pupa ruževe koje su još imale i ogledalce. Ova nijansa ti odlično stoji, mene bi umrtvila

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Hvala ti. Zaista je jako svijetla nijansa, pogotovo ako ima netko tamniji ten od mene. Nisam se susretala sa Pupom kod nas. Nigdje nisam vidjela da ih ima, mozda nekada davno, dok smo imali parfumerije u gradu, sada vladaju samo drogerije, steta. Znam da imaju uvijek preslatku ambalazu, a i lakova lijepih.

      Izbriši
  4. Dobra olovka i ne boj se za njega! :D Ja padam na ovakva pakovanja... hahahahaha!!! XD

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. To i radim. Ima savrsenu teksturu pa mi je dobar u kombinaciji sa dosta olovaka. Ja nisam ni skontala dobro pakovanje dok mi nije stiglo. Uopce ga nisam guglala, samo trazila swatch

      Izbriši
  5. Ne svidja mi se bas nijansa, svijetla je za moj ukus, ali pakovanje je predivno :D

    OdgovoriIzbriši
  6. meni je pakovanje supeeeer, i ja zelim neki :D

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Pakovanje je plafon, hahah. Ja zelim Taupe i black cherry

      Izbriši
  7. Odlično pakovanje, kupila bih samo zbog pakovanja haha :-D

    OdgovoriIzbriši