BLINGY, FESTIVE MANICURES (ESSENCE & CATRICE)


Još jedno iznenađenje od firme Ovnak, je bila gomila Essence i Catrice lakova. Jedva sam dočekala da ih sve isprobam i evo što sam vam spremila. Većina lakova su šljokice, a ja šljokice, malo je reći, obožavam.

Moram napomenuti da ja nisam nail bloger, te nisam u planu nikada imala stavljati svoje manikure na blog. Zamolit ću vas da zanemarite sitne greške i kožicu oko noktiju. Na jednom noktu mi se manikura malo i oštetila. Obećajem, malo ću poraditi na svojoj tehnici lakiranja noktiju i maštovitosti, pa možda češće raditi manikure za blog.

PLUMALICIOUS

Od tri manikure, koje sam spremila za ovaj post, započinjem sa svojom omiljenom.

Kao bazu imam Eveline 8 u 1, tretman za nokte, kao i obično.


Sivo/ljubičasto/srebrni šljokicavac je iz Catrice, Crushed Crystals, kolekcije. Nijansa koju sam koristila je 05 Stardust.

Ljubičasto zelenkasti, duochrome lak je isto Catrice, nijansa, 46 Berry Potter & Plumbledore. Jako zanimljiv naziv, moram priznati. Volim ove šašave nazive njihovih lakova.


FAIRIES IN THE SNOW

Jedna romantična manikura. Koristila sam nježnu, dusty rozu nijansu, a kontrast joj je dao hrapavi, pijesak-lak, sa laganim bijelim šljokicama. 
Ovaj lak pretvara bilo koji, obični lak, u teksturisani. Ja sam ga nanosila od vrha prema sredini, da dobijem lagani ombre efekat. 


Zagasito roza nijansa laka je, Catrice. Nijansa nosi naziv, 57 Karl Says Tres Chic. Sestri se svidio ovaj lak i u roku keks mi ga je maznula. Valentina, halalim ti.

Teksturac je Essence, Sparkle + Sand, top coat. Nijansa 24 I Feel Gritty!


 COOL TONED GRAFFITI

Ovdje sam se poigrala sa Essence folijama. Mislila sam da će folija pokriti cijeli nokat, ali očito nisam baš vješta s folijama. Kako god, meni se i ovakav efekat svidio.
Malo tirkizne, malo baby plave, malo šljokica i ja sretna.


Baby plavi lak je Flormar, nail enamel, nijansa 423.


Šljokice na kažiprstu su Essence, Effect nail polish / holo graphics, 22 I  magic 

Folije su Essence, Grafitti, a da bi prenijeli foliju na nokat, treba vam poseban lak (tekućina) za transfer, Essence nail art / hello foils


Kratko ću vam objasniti postupak transfera folija na nokat. 
  • Prvo nanesite bazni lak. To je vaš najdraži lak ili bilo koja nijansa po vašem izboru. Možete koristiti i običnu prozirnu bazu za nokte, ako ste vještiji od mene, pa ćete prenijeti foliju na nokat u jednom komadu.Sačekajte da se osuši.
  • Nanesite transfer solution, tj. posebnu tekućinu za prijenos folija na nokat. (Glupa mi je ova riječ prijenos, ali nisam se sjetila ničeg boljeg. Pomagajte, pa ću editovat post.) 
  • Sačekajte 80 - 90 sekundi da tekućina postane ljepljiva. Nemojte foliju odmah lijepiti na svježe, jer ćete samo povući bazni lak i ništa neće ostati na noktu. Možete malo i dodirnuti da vidite je li tekućina postala ljepljiva.
  • Zalijepite foliju na nokat sa sjajnom stranom okrenutom prema gore. Nježno prstom ''utiskujte foliju'' da se dobro zalijepi. Ne zaboravite rubove nokta.
  • Odlijepite foliju.
  • Nanesite top coat. Ja sam nanijela svoj omiljeni, Essence, Better Than Gel Nails.
Ovdje piše da se postupak može ponavljati dok ne dobijemo potpuno prekrivanje nokta. Nisam to probavala jer nisam htjela imati ''milijun'' slojeva na noktima, pa ne znam kako bi to izgledalo. Ovako mi je bilo dovoljno.
 


Kako su vam se svidjele manikure? Imate li favorita među njima?

Puno vas pozdravlja Nina. 

Broj komentara: 18

  1. Stardust je prelijep, najviše mi se sviđa od svih :) Imaš odlične nokte :)

    OdgovoriIzbriši
  2. super su manikurice :D ja isto imam u pripremi manikuru sa Karlom i Berry Potter (moram priznati da su oba naziva super, pogotovo Berry :D )

    A kad si napisala greške ja kontala ono neka katastrofa....ccccc ja ih ni ne vidim

    Prva manikura mi je naj, druga je isto lijepa, kao i treća ali nisu baš moj stil :)

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. hvala ti. ma vidim bona ja. a hodam po kuci sa rukama namjestenim ko u foke pola sata, pa ga zaacim s nekom guposti, hoce mi nesto bit. Prva manikura je i meni naj. Ipak je zima i vise volim ove boje. Da je ljeto, draža bi mi bila ova tirkizna. Ne dijelim boje po godišnjim dobima, sam mi mozak to podsvjesno radi. :P

      Izbriši
  3. Divne si manikire napravila! Ne znam koji mi je lepši...možda prvi? :) L.

    OdgovoriIzbriši
  4. Svakakvih zgodnih manikura tu ima! Zadnja mi je baš posebna, premda su mi i prve dvije lijepe. Inače, sad si me podsjetila na Karls says tres chic, nisam ga dugo nosila a baš mi je nekako stvoren za ove hladnije dane :)

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Bas jeste za ovoga vremena. Nudast, prljavo roz, lijep :D Meni je moj sestra maznula, a neka je,sta cu joj... Posudivat cu ga od nje

      Izbriši
  5. nokti su ti super i ja ti te greske ne vidim. ja nisam uspjela foliju prenijeti al mozda zato sto mi se baza puno osusila. a prvi put je opet bila premokra :/ i eto.. smotana sam.

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Fala zeno. Eno,baby plavi na srednjem prstu u cosku na vrhu, hahah. Folije su fine,al imam nekih folija kod kuce vec. Kineske neke. Valjda ce i na njih djelovat ovaj transfer solution. Imam finih

      Izbriši
  6. Manikura s folijama definitivno odnosi pobjedu! ;)

    OdgovoriIzbriši
  7. Joj Nina što su ti fini nokti :-) a i manikure su brate....što se žališ??? :-*

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Hvala ti Amra. Ma ne zalim se...nego se na slikama vide sve sitnice. Eto,nisam vidjela da mi se praska zalijepila za mali prst na zadnjoj manikuri,dok nisam uslikala nokte,hahah. Luda sam

      Izbriši