Fail proizvodi #2

Pokazat ću vam par proizvoda, koji su, što se tiče mene, baš bezveze. Žao mi je samo što se nakupilo par broizvoda od brendova koje jako volim, tipa Alverde i Catrice, ali što je tu je.

Moram da napomenem, ovi proizvodi ne odgovaraju meni osobno i nema smisla govoriti da vama neće odgovarati. 
Ovih par stvari planiram proslijediti nekome kome će bolje odgovarati, pa prije nego to uradim, skupila sam ih na hrpicu i napisati ću riječ, dvije o njima.

Još jedna napomena. Neke stvari sam već podijelila, pa je par slika preuzeto sa interneta. Ali nisam ih htjela nepravedno zapostaviti*. :D  (*toothbrush not included)


-ALVERDE, olovka za usne, nijansa 14- Farbloss. Uzela sam ju kao bazu za nude ruževe, da ih učinim mrvicu dugotrajnijim. Međutim ovo mi pravi žive rane na usnama. Imam još jednu krem nijansu, ali ona je dobra za highlight obrva. Tekstura ove olovke je tvrda, nije uopće kremasta i rasipa se u nekim grudvicama, a ni ne nanosi se ravnomjerno. Fail.



-ALVERDE fiksator za šminku. Uguši, brate mili. Smrdi na neki voćni sok pun medicinskog alkohola. Baš me strah uopće se poprskati ovim. Ne vjerujem da fiksira išta, a i dobro me lice zateže poslije njega. Sada ga koristim samo kako bih naprskala četkicu kada koristim sjenila mokra, a i to me strah da mi kapci ne otpadnu. 



-ALVERDE strikes again, ovaj puta u ulozi baze za sjenila. Dala sam je mami, njoj valjda valja. Eto, sto ljudi, sto ćudi.
Meni se lijepo ne razmazuje, ne hvata dobro sjenila. Uopće se preko ovoga ne može blendati. Ne upija se u kožu, ostaju nakupine baze u pregibu kapka. Još jedan fail za Alverde.



-BALEA, umivalica za normalnu i mješovitu kožu lica. Ovu umivalicu sam obožavala tijekom cijele srednje škole. Međutim, ili su promijenili sastav ili je moje lice više ne voli. Mislim da je do sastava, jer nisam zahtjevna po pitanju preparative, a i drugačije miriše nego nekada. Jedini plus je što sada puno manje pjeni. Nisam ljubitelj pjenušavih umivalica. Potrudit ću se da je potrošim, ali mislim da mi ona sada izaziva mitesere na bradi, koje usput, imam ili jednu ili nijednu. Sada ih se pojavilo nekoliko. I dalje mislim da je ovo jedna odlična umivalica za normalu kožu, samo meni nije baš neka.



-BLISTEX, Classic balzam za usne. Poslije Blistexa u plavoj teglici i onoga u tubici, ovaj je nula. Ne sviđa mi se okus pošećerene vode, ne njeguje osobito. Mogu ga namazati svakih petnaest minuta, a on će nestati. Dobar je samo ispod ruževa, jer ne ostavlja masni trag.



-MAYBELLINE, Illegal Lenght, te RIMMEL, Show Off, maskare. Ne odgovaraju i to je to. Nema se šta puno pričati. Prva radi grudvice na očima, a druga opet ne ostavlja nikakav trag na trepavicama, a i četkica joj užasno bode oči. Ćao



-NIVEA Pure & Natural, hidratantna krema za lice. Opet jedan proizvod prepun alkohola. Toliko se osjeti alkohol da je nemoguće i pomirisati je. Ne volim se premazivat alkkoholom po licu, tako da leti iz moga ormarića. Par puta sam je nanijela, i počela me isušivati. Ali mlijeko za lice iz iste linije baš volim.



-CATRICE, Lash Brow Designer. Bezveze proizvod. Ne služi ničemu, Onaj u smeđem pakiranju je sasvim druga priča, on je odličan. Ovaj uopće ne fiksira obrve, kao da ih namažeš sa malo vode na četkici. Sadržaj je promijenio boju već nakon drugog nanošenja. Ne smatram to nekim problemom jer znam da je promjena boje sadržaja uzrokovana olovkom za obrve, ali eto. Nije estetski najprivlačniji. Toplo savjetujem da ovaj proizvod zaobiđete, te da kupite onaj u smeđem pakovanju, ako vam ovakvo nešto treba.



-CATRICE, Prime and Fine, Translucent Loose Powder. Znam, znam da ovaj proizvod mnogi vole. Meni ne odgovara ni u kojem slučaju. Probala sam ga na barem deset različitih podloga. Ni sa jednom nije surađivao. Ono što mi smeta kod njega je da mi ističe pore i skuplja se u porama, pregibima, boricama i svemu ostalome. Budem sva cakey i užasna. Matrira izvrsno, a ni ne mijenja nijansu podloge ispod. Za sve ostalo, tu je moj voljeni, provjereni, Rimmel - Stay Matte.


-CATRICE, Prime and Fine, Smoothing Refiner, baza za lice. Opet spominjem Catrice, pomislit ćete da ih ne volim, ali nije tako. Obožavam sve njihovo...ostalo.... Jednostavno mi ova tri proizvoda nisu legla. Prvo što ću reći o ovoj bazi je da se ne upija i nekako samo stoji tek tako na licu. Jako lijepo zagladi lice i na njega lijepo sjedaju silikonske podloge, ali samo to. Inače mi se lice ne masti, a i ne spada mi makeup sa lica tek tako. Čak i bez baze. Ovo kada nanesem, za dva sata se sijam kao pleh i sve mi spadne sa lica. I podloga i rumenilo sa njom, bronzer. Ma sve. Trošim ga sada samo kada swatcham ruževe na usnama, jer ih lijepo zagladi. 



- CURAPROX, Ultra Soft 5460, četkica za zube. Evo jedan nekozmetički proizvod. Moram reći da sam kupovala onu četkcu sa oznakom 3960, ta mi je bila odlična, pa ću je opet kupiti. Ova, sa oznakom 5460, meni uopće ne može oprati zube. Jedino da četkam zube nekih 25 minuta, možda bi se postigli neki rezultati. Ove četkice su jako hvaljene, a dobre su i meni. Samo ne ova vrsta. Ako imate iznimno osjetljive zube, ovo će biti od velike pomoći, samo je potrebno duže vremena četkati zube.

To bi bilo to. Recite mi, imate li vi nešto što vam ne odgovara, ili, nešto sa ove moje liste, da zapravo volite i koristite?

Hugs and kisses, Nikolina

23 komentara

  1. imamo nekih zajednickih failova :D trebas javiti cim skontas da nesto ne valja, nemoj cekati da se nakupi za posta :P
    super ideja za podlogu za slikanje.

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Ideja se jos uvijek razraduje :D A rec cu ja tebi, nista ti ne brini

      Izbriši
  2. Ja obožavam ove četkice, a vjeruj da ne primjetim razliku između 5460 i 3960.. jednom kupim ovu jednom onu, a većinom kupujem u onom paketu 3 za 16KM :-D

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. i ja se slažem sa Emom, kod mene je situacija isa, ali može biti da ti imaš osjetljivije desni od nas pa primijetiš razliku.. meni također odgovaraju i paradontax četkice :) ostale proizvode sa liste nisam kupovala, te će tako i ostati, hehe :)

      Izbriši
    2. Salite se, meni je razlika ogromna. Sa 3960, perem zube najnormalnije, sa 5460, zube moram cetkat 20 minuta... Ma, nikome isto ne pase,to dobro znamo

      Izbriši
    3. Ja sam probala nakon godina koristenja 5460 kupiti 3960 i odmah su mi desni poceli krvarit..mislim da ljudi koji nemaju osjetljive desne nece primjetiti razliku, ja ocito nisam jedna od njih.

      Izbriši
  3. Balea gel su mi svi hvalili kad sam kupila. Meni je užasan. Isuši mi lice, zateže me koža, čak se počne onako perutati... Loše

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Ne znam sta je s njim. Prije par godina mi je bio odlican.

      Izbriši
    2. Kada birate proizvode , treba obratiti paznju na TIP KOZE... Koliko sam primetila , ovde se pominju proizvodi za razlicite tipove koze.Uradite test, da bi ste saznale tip koze I onda nema razocaranja sa proizvodima...

      Izbriši
    3. Ne razumijem. Na koje proizvode mislite? Par puta sam navela da imam normalan tip koze lica i da mi vecina proizvoda odgovara.

      Izbriši
    4. Normalnom tipu koze, nece odgovarati proizvodi za masnu kozu, jer ce je isusivati...masnoj kozi nece odgovarati proizvodi za suvu kozu, jer ce se jos vise mastiti... nista lose samo sam imala na umu savet, jer mnogi neznaju svoj tip koze...I onda neki proizvod nacrne najstrasnije bez razloga...poz

      Izbriši
  4. Imam Alverde olovku za usne u nijansi Nude i takođe nisam zadovoljna. Kao što si rekla, veoma je gruba i vuče kožu te stvara rane. A baš sam se ponadala da sam pronašla savršenu nude nijansu...

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Steta za tako lijepe nijanse. Samo da su mazivije i kremastije

      Izbriši
  5. Alverde dekorativa je i mene razocarala. Za Curaprox moram reci da i ja nisam primjetila razliku izmedju cetkica :D

    OdgovoriIzbriši
  6. meni je recimo balea umivalica ok, nije ništa posebno, ima boljih ali meni nije radila nered po licu ili isušivala, no ipak mi je draži piling iz ove linije :) ostalo nisam probala ali alverde po meni ima bolju preparativu nego dekorativu, ja se sjećam da sam jednom uzela neki tekući puder koji je izgledao ka maska kad se nanese - doslovno zagletovana faca XD

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Nisam probala taj piling, vidjela sam da si ga recenzirala. Ne znam,super mi je bila davno. A alverde ima par finih proizvoda iz dekorative, ali vecinom nisam sa ti sa njihovom dek.

      Izbriši
  7. Rijetko kad komentarisem ali ovaj put moram. Curaprox cetkice bas i postoje u bezbroj razlicitih varijanti iz razloga sto svaka cetkica ne odgovara svakome i sto svaka ima odredjenu namjenu pa je sasvim normalno da ti jedna savrseno odgovara a druga nikako 😀

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Na pocetku posta ja kazem da sve ne odgovara svima. Nekome je naprimjer odlican ovaj catrice puder, dok meni nije. Isto tako i cetkica :D

      Izbriši
    2. Apsolutno se slazem,na to sam i mislila ;-) Pozdrav

      Izbriši
  8. Moram da stanem u odbranu curaprox cetkici! :)
    Naime one se preporucuju osobama sa paradontozom i osetljivim desnima, zato su tako mekane i guste.

    OdgovoriIzbriši