Najčešće korišteni lakovi




1. Prvo mjesto definitivno zauzima ova predivna 132 nijansa Essence laka. Općenito nisam neki posebni ljubitelj Essence lakova , jer prije svega obećavaju brzo sušenje , što po mome mišljenju nije ni malo brzo. No, kada uzmemo u obzir sav onaj izbor nijansi i boja koje imaju, te samu cijenu laka, rijetko tko da im može odoliti. Trajnost ovog laka je srednja, nije da spadne nakon prvog dana, ali ne ostane ni čitav nakon trećeg dana.  Moram naglasiti da je moje mjerilo trajnosti sljedeće :  do 5 dana odlična, jaka trajnost, do 3 dana srednja, normalna trajnost, manje od 3 dana -loša , slaba trajnost.



Ovaj lak nanosim u dva sloja i potrebno je dosta vremena da se osuši i naknadno ne ošteti. Nakon sušenja , ovisno o baznom laku zna ostavljati tragove poput crta ili ovisno od što prislonite nokat. Tako da sam uz ovaj lak prestala koristiti bazni, i crte se više nisu pojavljivale. Bez obzira na sve nedostatke, ova nijansa mi je hit u ovoj prvoj polovici proljeća.



2. Drugi, najčešće korišten lak je Anny u nijansi 222 rush bunny. Što se tiče njegovog sušenja, taj proces nije ništa kraći od Essence lakova. Trajnost također nije znatno bolja , ali je ipak malo bolja . Jedinu prednost koju ovaj lak ima jest njegova tekstura i pigmentiranost,  te je dovoljan samo jedan sloj da se nokat u potpunosti prekrije i dobije ovu boju. Idealan mi je za svakodnevne kombinacije , ne ističe se previše ,a opet je dovoljno efektan da se zamjieti. 



3. Treći često korišten lak je Eveline kojem ni ne znam točan naziv nijanse, ima neki broj 688 ali nisam sigurna da je to broj nijanse. Uglavnom, gdje god da vidite ovaj lak, koliko god bio na sniženju , bježite od njega ! Trajnost preloša, dakle nakon jednog dana nošenja spada, potrebno je najmanje 3 sloja da bi boja bila lijepa i vidljiva i opet, kao što vidite na slici nazire se "providnost", i još uz sve to ne suši se brzo kako obećaje. Dakle, ovaj lak ne ispunjava ni brzo sušenje niti dugu trajnost. Sad se pitate zašto sam ga toliko često nosila u posljednje vrijeme ? Zato što sam mu svaki put davala novu šansu ! Naprosto nisam mogla vjerovati da se lak toliko suši i počne spadati nakon jednog dana. Svaki put sam tražila neki izgovor, možda je do baznog laka, pa možda je do ovog, možda je do onog. Tako , nakon isprobanih svih mogućih kombinacija i želje da ovaj lak traje barem dva dana bez oštećenja, jer ipak ima lijepu crvenu boju zaključak je - U SMEĆE! 



4. Zadnji i konstantno korišten lak zadnjih 15 dana je mini lak iz H&M-a , u nijansi Pink Paradiseflower . Prvo sam ostala oduševljena zbog mini izgleda, a tek onda zbog nijanse :D Ovo je jedan vrlo solidan lak, dobre, normalne trajnosti , dakle 3 dana. Nanosim ga u dva sloja, i uživo se ne nazire providnost, no na fotografiji možete vidjeti kako se ipak malo prozire. Ne znam koja je to igra svjetlosti,pa se na fotografiji prozire,  no vjerujte mi u živo se ne prozire . I mogu reći da se najbrže od svih navedenih suši, što je za mene ogromni plus, jer sam jako nestrpljiva i ne mogu mirno sjediti i čekati da se lak suši sat vremena :D 


Ovo su bili moji najčešće korišteni lakovi u prvoj polovici proljeća, već sam u potrazi za nekim novim, ljetnim  nijansama , imate li neke nijanse za preporučiti ? 

Hvala na čitanju :*

Broj komentara: 10

  1. Sve nijanse su predivne kao i tvoji nokti <3 , a moj favorit je ipak Anny lak jer i inače najčešće nosim te nijanse koje idu na sve.

    OdgovoriIzbriši
  2. Imam taj Anny Rush Bunny od tebe i divan mi je, meni mrvicu vuce na ljubicasto sto mi se kod njega najvise svida

    OdgovoriIzbriši
  3. i moj favorit anny.
    lijepi su ti nokti.

    OdgovoriIzbriši
  4. Znači nisam jedina koja sa Evelinom ne može na zelenu granu :D 8u1 mi je nešto najbolje na svijetu, ali obični lakovi su im (blago rečeno) katastrofa. Davala sam im nove šanse jer ih neki ljudi vole, ali nijedna nijansa koju sam probala nije valjala.

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Nisi jedina ! :D Također i meni je 8u1 predobar, ali ovo ne znam šta je, totalni promašaj. Još sam se baš trudila da ga zavolim jer je lijepa crvena nijansa, al jok, nema šanse :D

      Izbriši
  5. Hejtam essence lakove ali ovog prvog definitivno moram imati, moram! :D

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. ja neke nijanse hejtam, neke ispadnu dobre, ova je odlična :D

      Izbriši