Macadamia Natural Oil - maska za kosu

Zbog obaveza na faksu nemam baš slobodnog vremena, no odlučila  sam izdvojiti vremena i natipkati kratki osvrt na Macadamia masku za kosu jer sam imala dosta upita o njoj nakon što sam je spomenula u ovom postu gdje sam ukratko objasnila svoj put do duge i zdrave kose.

Macadamia Deep Repair maska dubinski hrani i njeguje kosu, ostavlja svilenkasti trag te zdravi sjaj kose.



Moram odmah na početku naglasiti da ovo nije prirodna / veganska kozmetika , kao što možete i vidjeti iz njenog sastava.


 Moje pakiranje ove maske je ono od 100 ml. za koje će te izdvojiti 89 kn ( kupljeno u Arena Centru u frizerskom salonu )  , ili nekih 25 KM koliko se sjećam da sam vidjela u Cm , uglavnom, malo je isplatnije u Hrvatskoj nego u Bosni.



Da, skupa je, ali  meni osobno najbolja maska koju sam ikada probala ! Zato, treba štediti, odvajati sa strane i onda prelomiti i izdvojiti tu sumu novca , jer njen učinak je odličan.

Sama tekstura maske je malo gušća, te ima neku laganu boju koju ne znam ni opisati , rekla bih blijedo breskvastu :D



Ovisno o vašoj dužini kose i potrebama toliko dugo će vam ovih 100 ml i trajati. Na moju dužinu kose stavljam količinu od prilike veličine manjeg oraha , i evo nakon 6-7 puta korištenja ostalo mi je još dovoljno količine za jedno korištenje. Ja sam je koristila kako i oni sami preporučuju, jednom tjednom, jer je dakle toliko jak tretman da sve više nema potrebe.


Sama ambalaža mi je jako lijepa, te dovoljno "mekana" da uspijete izvući i zadnju kap iz nje, ili u krajnjem slučaju, skinete poklopac skroz i iščačkate sve što je ostalo :D 

Dakle, ja masku koristim jednom tjedno, nakon nje ne stavljam ništa drugo jer ne želim kvariti onaj divni miris koji ostavi iza sebe. Moju kosu ne otežava u smislu da je slijepi, nit je čini masnom . Stavljam isključivo na vrhove, te držim minimalno 10 min ( njihova je preporuka 7-10 min ), no kada imam više vremena držim je i do pola sata. 

Tijekom korištenja ove maske kroz zadnjih skoro dva mjeseca moja kosa se jako popravila na području sjaja kose te suhih vrhova, dakle NE ISPUCALIH VRHOVA , jer mi je kosa zdrava i očuvana no zbog njene dužine i godina starosti vrhovi se s vremenom suše , ali onda ih ova maska omekša i problem riješen. 

Moj jedini problem sa kosom je petaljnje iste, jer zbog njene dužine imam osjećaj da to ne mogu nikako izbjeći. Petlja se čim obučem zimsku jaknu, onaj zadnji dio vrata , ajme meni, cirkus pravi , ne znam kako da to spriječim . Zato svaki put pri pranju kose imam problema sa raščešljavanjem, ali kad koristim ovu masku vidno je taj proces olakšan, a i moja Tangle teezer četka izuzetno pomaže da cijeli taj proces bude što manje bolan :) 

Jedino rješenje koje sam pronašla da mi se kosa više ne petlja prilikom spavanja jest da spletem pletenicu, no ona se onda lagano uvije, a s obzirom na "težinu" kose kroz sat vremena se već sve to izvije, i onda mi ne bude ni ravna ni valovita, što me opet živcira :D 

Na slici ispod možete vidjeti kako kosa izgleda nakon što sam splela pletenicu i držala preko noći. 



Na sljedećoj slici  možete vidjeti zdravi sjaj kose ( bez naknadno korištenih ikakvih ulja ili sličnih preprata ) i već nakon nekoliko korištenja ove maske, koju ću sigurno nastaviti koristiti bez obzira na njenu cijenu . Ako se odlučite na istu, preporučujem prvo malu količinu čisto da probate i da se uvjerite da to vašoj kosi odgovara, a onda štednja za veće pakiranje, jer se definitivno ne isplati ovako manje. Sljedeće količine koje imaju su 250ml, te 500 ml po idalje visokim cijenama, al uz omjer količine i cijene nešto povoljnije ipak.



Koristite li Vi ovu masku za kosu ili neke druge proizvode iz Macadamia linije ? Kakvi su vaši dojmovi?


Hvala na čitanju :* 

Broj komentara: 11

  1. Prekrasna ti je kosa! Nisam još probala ovu masku ali svakako je na listi :)

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Hvala , trudim se njegovat je i održavat zdravom :) Ova maska se ili voli ili ne, nekom smeta miris, a ja ga naprosto obožavam, dok nekima oteža kosu i čini je masnom, stoga, prvo onaj mini uzorak pa onda odluka o daljnoj kupovini :)

      Izbriši
  2. Odgovori
    1. Od vode naljepnica se oštetila, te se boja isprala jer je kemijskom olovkom pisano, piše 89, 00 kn :)

      Izbriši
    2. Aha, pitam jer istu masku sam kupila u Beogradu za 8,50€.

      Izbriši
  3. Ne postoji bolja maska od ove, garantujem :D barem od onih malih milion koje sam isprobala...
    Miris, mekoca koju ostavlja, njega...ma sve!

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Ljudi, taman sam je kontala zaobići, a mamite me...

      Izbriši
    2. Ne zaobilazi je više, stisni pa prevali i kupi nećeš požalit :D

      Izbriši
  4. Kupila sam je davno i nikako da je počnem koristiti,sad baš hoću!! :)
    Divna kosa. :)

    OdgovoriIzbriši
  5. Gdje se u Zg moze kupit?Dali ima u dm u muller

    OdgovoriIzbriši
  6. Gdje se u Zg moze kupit?Dali ima u dm u muller

    OdgovoriIzbriši