Moje iskustvo profesionalnog bijeljenja zubi

Napokon, došao je i taj trenutak ! Dugo iščekivano bijeljenje zubi sam napokon napravila. Ukratko ću vam samo nešto reći o mojim zubima. Nisam imala baš najljepše raspoređene zube, te sam bila primorana nositi fiksni aparatić neke 3,5 godine.  Kroz to razdoblje moji jadni slabašni zubi su postali još jadniji, jer je gospođa zubarica  izgleda bila školovana u nekom pretprošlom stoljeću, pa je posao "odlično" obavila, šalu na stranu , neću reći da je apsolutno bačeni novac, ali kada vidim rezultate kod drugih , i sami postupak i tretman, dođe mi da plačem. No, šta je tu je :D Kroz to razdoblje nošenja aparatića moji zubi su postali žući nego prije, iako sam primjenjivala max. njegu ništa nije toliko pomoglo koliko sam ja mogla ispijat kava :D  Nakon skidanja aparatića jasno se vidjela razlika korijena zuba koji je bio žući nego ostatak.

Zbog samog izgleda uvijek sam priželjkivala to bijeljenje zubi, no zbog visoke cijene ( 500-700 KM , ovisno o ordinaciji ) nisam to sebi priuštila , sve do sada , gdje sam iskoristila Božićni popust od 40% u  Stomatološkoj ordinaciji " Kraljević "  , te cijeli tretman profesionalnog bijeljenja zubi platila samo 300 KM . Zamislite mog veselja ! Netko će reći da je i to previše, no kada nešto toliko dugo želiš , ovakva prilika se ne propušta !

Stomatološka ordinacija "Kraljević"  , nalazi se na Brnjacima, u izuzetno lijepo uređenom prostoru ,te samoj ordinaciji koja je opremljena na zavidnoj razini . Zamislite, imaju i WIFI , danas definitivno nigdje ne možemo bez tog interneta. Mene je to pozitivno iznenadilo :) U ordinaciji radi mladi , visoko školovani dr.Dalibor , koji svojim znanjem i iskustvom radi čuda. Osim zavidnog  znanja, dr.Dalibor ima smisla za humor, te vas nasmijava dok ne oplačete ali od smijeha, ne bola :)

O samom procesu bijeljenja zubi i kako se to čini ja vam neću puno pisati, da ne bi slučajno nešto krivo napisala. Stoga, Ovdje na videu možete vidjeti kako se to točno radi, uz koju opremu i tehniku .

Tretman bijeljenja je trajao nekih sat ipo , uz pauze , te je zahtijevao max. mirovanje ,jer ne želite imati posljedice bijeljenja i na vašem zubnom mesu ili negdje drugo :)
Stupanj bjeline koju će te vi dobiti nakon ovog procesa zapravo ovisi o kvaliteti vaših zubi. Koliko sam shvatila dr.Dalibora, što je vaša caklina slabija, više će vam se zubi izbijeliti ali samim tim će biti i osjetljiviji , dok oni kvalitetniji i sa debljom caklinom poprimaju manje .

Iz osobnih razloga  a i tehničkih, jer nemam slike "prije" ,  neću vam prikazivati sliku mojih zubi prije i poslije, no kako je bit zapravo u boji zuba prikazat ću vam to sa slike preuzete sa interneta.





Moji zubi su bili žuti pri korijenu u nijansu A3, što je treći sa lijeve strane, nakon bijeljenja oni su cijelom dužinom zuba bijeli B1 , što je ujedno i najbjelja nijansa u toj skali. Sami tretman bijeljenja i osjećaj uz njega koji ide ovisi o vašoj razini i shvaćanju šta je za vas bol , i koliko se strpljivi . Ja iskreno nisam uopće očekivala da će imalo boliti ili prouzrokovati neki neugodni osjećaj, no neki pacijenti su imali bolno iskustvo da su morali prekidati tretman. Za mene taj osjećaj nije bio bol, nego kao da mi zubi trnu , pa na trenutak osjetiš da se nešto čudno dešava na samoj površini zuba , kao neko slabo vibriranje, žuljanje , ne znam točno opisati taj osjećaj, ali za mene definitivno nije bol, ali moram napomenuti da ja imam  visoku razinu boli . Nakon tretmana, kroz nekih 10 dana može se zapravo vidjeti tek pravi rezultat koji ste dobili bijeljenjem jer kroz 10 dana od tretmana zubi još lagano bijele.

Zubi su nakon tretmana nekoliko dana i osjetljivi na hladno, toplo i kod mene se pokazalo i na pojedinu vrstu hrane. Zato treba pripaziti tih nekoliko dana, eventualno koristiti slamku ili prilagodit tekućinu na odgovarajuću temperaturu.

Uz pravilnu njegu i održavanje sama bjelina zubi može se održati dugo, uz neka žrtvovanja naravno. Ako želim da mi rezultat što duže traje ( više od 2 godine ) mogu zaboraviti na ispijanje crnog vina i kave .
Dr.Dalibor je savijetovao korištenje Colgate Max white one  paste za zube, te Listerine Stay white tekućine za ispiranje usne šupljine. Koliko sam vidjela ima više verzija ove paste za zube, ja sam uzela ovu u crvenom izdanju. Ne košta vas puno, a sprječava mnogo toga .



Uz ovo koristim novootkrivenu Curaprox četkicu za zube,koja me oduševila. Tako je mekana , a opet odlično obavlja svoju funkciju. Ono što mi je posebno lijepo jest sami izgled četkica, veliki raspon boja, a sami oblik je jako minimalistički , pomalo čak i socijalni :D


Četkice možete kupiti u dm/cm/Muller trgovinama, po cijeni od 30-tak kn , ili nekih 8KM u BiH, a vidjela sam u Mulleru pakovanje od 3 četkice po cijeni od 70-tak kn, tako da je to isplativije. 


Sama "glava" četkica nekako ne obećaje puno , nisam imala velika očekivanja, no bila sam znatiželjna i morala sam je kupiti. Sad sam sretna što se nisam pokajala :)


Ja sam izuzetno zadovoljna sa rezultatom bijeljenja zubi , razlika je velika , a sama boja izgleda prirodno i lijepo, a ne vještački kao u većine Amerikanaca, što nisam željela ni u snu .  Preporučujem svakome, tko je u mogućnosti i ima želju , jer ne moram vam ni reći koliko mi sada i ruževi na usnama izgledaju puno ljepše uz ljepšu boju zubi.  Ukoliko imate bilo kakvih dodatnih pitanja o samom bijeljenju zubi , te općenito ako vas nešto zanima preporučujem da se obratite dr.Daliboru , koji je susretljiv i rado će vam odgovoriti na vaše upite .


Jeste li vi ikada išli na ovaj ili sličan tretman ? Kakva su vaša iskustva? 


Hvala na čitanju :*



Broj komentara: 15

  1. Steta sto nema slicice.:)

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Ponajviše zbog tehničkih problema, nemam prikladne slike koja bi prikazala stanje "prije" :)

      Izbriši
  2. Ja sam radila izbjeljivanje sa gelom i kalupom. Dobila sam inekcije u kojima se nalazio gel i to sam stavljala u kalup pa na spavanje :) Prezadovoljna sam rezultatima i nisam imala nikakvih negativnih reakcija.

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. I meni je zubar to ponudio, to je kao kućno izbjeljivanje , ali sam ja nekako sumnjala u sebe i nekako sam više vjerovala da će to zubar bolje obaviti , pa sam uzela tu opciju, ali rekao mi je da je rezultat apsolutno isti.

      Izbriši
  3. Ih, ko da sam znala da ce i tebe ko i mene pitati sto nema slicice. :-)
    Ne znam sta ljudima znaci da gledaju u necije zube, sem ako nisu radoznali, kad ionako nikome nisu isti, i ne budu isti rezultati izbjeljivanja.
    Super da si zadovoljna rezultatima i da ti nisu previse osjetljivi, meni je zubarka pricala da je bilo koji su jaukali u stolici. Valjda je to sve do gledji i kvalitete i debljine zuba.
    Ja sam izbjeljivala onim trakicama i bas je dobro ispalo.
    Stigle su mi i Crest Supreme, ali zasad jos nema potrebe, kad oslabe rezultati ovih za nekih 6-8 mjeseci izbijelicu i njima, duplo su jace sto se tice hidrogena kojim izbijeljuju.

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Jesi uzimala crest s ebaya...ja sam koristila professional effects,izgleda da su ove nove supreme

      Izbriši
    2. Ma možda bi nekako i prešla preko svojih nezadovoljnih zubi i stavila sliku kada bi je imala, ali stvarno nemam prikladne slike koja bi pokazala stanje "prije" , zato mi je zbilja žao što nisam mislila na vrijeme. Koliko tebi dugo traje rezultat sa trakicama ? I odakle ih naručuješ ?

      Izbriši
    3. Crest sam nabavila preko zubara, imala sam nedavno priliku da tako napovoljnije i najbrze narucim. Izbjeljivala sam White Smile trakicama, nema ni mjesec dana, i inace su mi bijeli, ali sam svejedno vidjela razliku, jer su mi trojke bile malo zuce. E, sad ne znam koliko ce rezultati potrajati, ne pijem kafu, tamne cajeve i ne pusim, pa se nadam prilicno dugo. Onda cu probati Crest i vjerujem da ce biti jos bolje. Mozda iskoristim 2 sad pred NG radoznala sam jer su duplo jace od White Smile, barem ove supreme.

      Izbriši
    4. Koliko su te onda došle preko zubara ( ako ne možeš javno napisati, može i mail ) , ali znatiželjne smo :) Javi nam obavezno prvi dojam!

      Izbriši
  4. Kakva je to recenzija bez slika prije i poslije?

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Apsolutno ista kao i ova recenzija sa prikazom slike ( skinute sa interenta ) na kojoj je jasno vidljiva skala nijansi , te čitko i jasno napisano koja je nijansa bila prije, te nijansa nakon bijeljenja :)

      Izbriši
  5. I ja razmišljam da se odlučim najbolje za profesionalno izbjeljivanje zubi jer ne želim da si kućnim metodama napravim nešto krivo, pa onda spašavaj :) inače, baš sam zadovoljna ovim postom, lijepo si opisala cijeli proces :) pozdrav
    zubni implantati split

    OdgovoriIzbriši
  6. baš sam se odlučila na izbjeljivanje zubi prirodnom metodom, no isprobala sam neke i nije mi se vsvidio rezultat, jt. nakon dužeg vremena nije ga bilo. Možete li mi reći koliko je štetno za caklinu
    ići na izbjeljivanje kod stomatologa? Hvala!

    OdgovoriIzbriši