Lush - OATIFIX svježa maska za lice

Lush i ja imamo poseban odnos, malo se volimo, pa se malo ne volimo. No, uvijek mu se iznova vraćam zbog tih divnih mirisa , a i rezultata, samo što mi se koža lica nekad jednostavno zasiti i više ne vidim isti učinak samih proizvoda  kao na početku pa tada uglavnom napravim malu pauzu.

Probala sam dosta njihovih proizvoda, od krema , tonika, čistača za lice, njega za usne , i svi ti proizvodi su mi ujedno bili i odlični  i bljuv. Čudno, da, to je taj love-hate odnos :D

Danas ću vam predstaviti OATIFIX svježu masku za lice, koja služi za dubinsku hidrataciju kože. Iako je na samom pakiranju navedeno da je za suhu kožu lica, ja smatram da je hidratacija najbitnija i ja je koristim iako imam izrazito masnu kožu lica.


Ono što Lush kaže za masku : " Njeguje suhu i osjetljivu kožu uz pomoć zobi, banana, mljevenih badema, ilipe maslaca i vanilije, a miriše poput jako ukusnog doručka koji će fino nahraniti kožu. Zob je sjajna stvar jer ujedno umiruje kožu, a svakako ju i jedite jer pomaže u smanjenju kolesterola . Pročišćavajuća a ujedno i hidratizirajuća, ma savršena ! "  Ja se apsolutno slažem sa svim navedenim ! :)


Maska dolazi u klasičnoj crnoj posudici, u količini od 75g, po cijeni od 59kn ,kao i sve druge njihove svježe maske ( naglašavam na svježe ). Ono što me na prvu začudilo kod ove maske je njena sama tekstura. 
Do sada sam probala još njihove dvije svježe maske ( Brazened Honey i Cupcake ) i uglavnom su imale srednje gustu kremastu teksturu, koja se lijepo razmazuje i prima na lice. No, ovdje je drugačije. Ne znam kako bi točno I opisala, na oko izgleda kremasto, dok primite na prst i aplicirate na lice polako se "raspada" na komadiće , i tu onda nastaje borba :D 

Prilikom prvog korištenja sam se namučila, jer kako sam masku držala u hladnjaku bila je "stisnuta" i onda nisam znala kako te komadiće ( to su zapravo komadiĆi badema i zobi ) zadržati na površini kože , jer prilikom stavljanja dosta toga mi je  palo na pod :D 

Sljedeće korištenje je već bilo lakše, jer sam našla neku "taktiku" za stavljanje, tako što bi masku izvadila par minuta prije iz hladnjaka i laganim kružnim pokretima umasirala na lice sa glavom nagnutom na suprotnu stranu ,tako sam bila sigurna da neće komadići otpadati dok stavljam, a prilikom masiranja banana dolazi do izražaja jer ispušta blago "masnu" nazovimo to sluz , koja spaja te komadiće i onda im ne dopušta da otpadnu. Na slici ispod možete vidjeti kako to izgleda, i o kakvim komadićima pričam :D 




Masku držim najmanje 10 min , ako imam vremena držim je i po 20,30,40 min , jednom mi se desilo da sam ju držala i sat vremena, jer sam se zadubila u čitanje blogova i totalno zaboravila na nju :D 

Najbolji rezultat dobijem ako ju držim 20-30 min, zbilja odradi fantastičan posao . I ono preko ako ju držim super je rezultat, samo se to sve "skori" na površini lica pa čisto iz tog razloga ne volim duže držati, jer je teže za skidate. Inače, veoma lako se skine običnim umivanjem sa toplom vodom. 

Koža lica nakon maske bude izrazito nahranjena i mekana. Crvenilo koje mi se proteže po T-zoni nestane, koža postane sjajnija i elastičnija. Nema peckanja, nema svrbeža, nema niti jednog neugodnog osjećaja dok ju držim na licu. Nekada, ovisno po potrebi nakon maske stavim kremu/serum , a nekada mi uopće ne treba. Uglavnom, svoj posao super odradi i ja sam prezadovoljna.

Jedino što mi smeta i što ne volim općenito kod Lush-a jest njihova "politika" prodaje. Dobro, to je malo i logično sa njihove strane kao prodavača, no od strane mene, nas kao kupaca to mi je veliki minus.
Govorim o politici gdje prodaju proizvode sa najstarijim datumom. Okej, studiram ekonomiju pa malo i razumijem. Ali , uopće nije fin osjećaj kad nešto dobiješ/kupiš po određenoj cijeni i onda vidiš da rok upotrebe ističe za par dana. To mi se desilo već dva puta.

Jednom kad sam im odnijela 5 praznih posudica ( ukoliko skupite 5 praznih ambalaža, odnesete im i na poklon dobijete jednu svježu masku po vlastitom izboru ) dobila sam svježu masku za lice, sva uzbuđena idem doma, jedva čekam da je isprobam, kad šok , rok upotrebe za 5 dana ističe. Ne moram vam ni pisat koliko sam bila razočarana i tužna. Mislim, tko može masku od 75g ( a maske se uglavnom koriste 2-3 puta tjedno ) potrošiti u 5 dana ?

Drugi put , kad mi je još više bilo žao , jer sam platila tu masku , rok upotrebe joj je trajao još nekih 15 dana . Naravno da sam to skužila tek kad sam doma došla . Moj fail, naučena škola, sigurno ću sljedeći put pogledati taj rok i zatražiti drugu ukoliko bude potrebno.

Ova maska mi se jako sviđa, jer sam probala i skuplje koje ni približno nisu ostavile ovakav dojam. Definitivno ću je kupiti i drugi put , jer hidratizira odlično , smiruje crvenilo i daje zdravi sjaj licu.

Jeste li Vi probali ovu ili sličnu masku ? Ako imate za preporučiti još neku super masku za hidrataciju, slobodno komentirajte i napišite svoje dojmove :)











4 komentara

  1. Ja kupim sebi zobene pahuljice, malo ih namocim vodom i cistim lice :-D

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Super ideja :) Jel umiješaš još išta u to ili samo voda ?

      Izbriši
  2. Mnogo volim Lush ali su ga, nažalost povukli iz Srbije :(

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Šteta, a online prodaju i dostavu ( sa hrvatske Lush stranice) čine samo unutar Hrvatske .

      Izbriši