AVON - DREAMS


U posljednje vrijeme Avon izbacuje zbilja dobre parfeme. To nisu oni isti parfemi od prije par godina. Velika većina koju sam pomirisala bila mi je odlična. Što iz kataloga, što ovih koje imam, a imam ih jako puno. Moj favorit je uvijek Little Black Dress, kojega koristim samo za blagdane i praznike. Ne pitajte me zašto. LBD je jednostavno moj praznični parfem i miriše mi na praznike i to je to. Cherish mi je svakodnevni parfem, on je number one, a sada je ovaj.... ovaj jednostavno ima ono nešto što me osvojilo na prvi miris u katalogu i bilo mi je izuzetno drago ugledatii ga u svojoj Avon vrećici.

U katalogu me najprije podsjetio na voljeni CK Euphoria, ali sada nemam isto mišljenje. Dreams ima sasvim neku drugu osobnost.
Kako mu ime kaže savršen je za sanjarenje i zaista je topao i mekan.
Ja bih još rekla da je i svestran.Mogu se zamisliti kako mirišem na njega u toploj flanelnoj pidžamici, kao i u elegantnoj haljini i visokim potpeticama.


Iako bočica izgleda vrlo nevino i zrači proljetnom svježinom, unutar nje se krije jedna opojna i vrlo upečatljiva mirisna vodica.

Dreams se svrstava u cvjetno drvenastu kategoriju mirisa.
Na početku miris je vrlo cvjetni i blago slatkast, pomalo oštar, rekla bih.  Kroz neko vrijeme osjetim njegove tople drvenaste note kedrovine, kada mi je najdraži. Moram priznati, kada sam čitala o njemu, nije mi se svidjela ruža u sastavu i imala sam neko iskrivljeno mišljenje, no ruža mu daje elagantan i decentan štih i nije tako intenzivna na mojoj koži.


Gornje note su sočna šljiva i voće. Šljivu definitivno mogu prepoznati i na mojoj koži kasnije dominira. Kako je i sam Avon to opisao, u tom periodu ''miriše na nevinost i optimizam''.

Ako bih baš morala opisati ga u tri riječi, to bi bile: topao, sanjiv i tajanstven.

Iako na početku vrlo intenzivan, kasnije ostaje prozračan i ne guši. Njegova slatkoća lagano hlapi, ali još je prisutna.


Miris je namijenjen svim generacijama. Ako ste u najboljim godinama, vraća vas u neke bezbrižnije dane. Iako djeluje sanjivo, ipak odaje dojam da čvrsto stojite na zemlji. Ako ste mlađi, vrlo vjerovatno parfem opisuje upravo vas i svidjet će vam se.

Miris intenzivno osjetim na sebi neka tri sata, nakon čega ga osjetim tek povremeno, na mah i tako mi je najbolje. Zaboravim na miris i odjednom ga osjetim, pa se oduševim svaki put nanovo.
Iako ga ja ne osjetim intenzivno, moram priznati da ga drugi oko mene bolje osjete i često mi kćerkica spomene kako lijepo mirišem. Odmah mi je dodatno porastao u očima.


Bočica je vrlo zgodna za nošenje i iako je ovo parfem od 50 ml u staklenoj ambalaži, nije jako teška i oblikom je jednostavna za ubaciti u torbu.
Zbilja slatko izgleda, sa čepom u obliku kristalića, sa jednostavnim natpisom na sebi, bez dodanih ''điđanija'' po sebi.


Eau de Parfum je u trenutnoj Avon brošuri po promotivnoj cijeni od 24, 90 KM za 50 ml.

Da bi upotpunili svoju Dream mirisnu kolekciju i dodatno intezivirali miris, losion i sprej za tijelo dobijete na poklon uz narudžbu.



Do čitanja...
Nina




Broj komentara: 8