CATRICE - SUN GLOW, MINERAL BRONZING POWDER


Što se tiče moje upotrebe bronzera, kod mene postoje faze koristim li ih ili ne. Trenutno sam u fazi kada se uopće ne želim šminkati bez bronzera, a jedno vrijeme sam ih skoro izbacila iz upotrebe. To je bilo ono vrijeme kada sam tek počela otkrivati konturiranje i eksperimentirala sa hladnim nijansama za konturiranje, kremasto konturiranje i sl.

Sada sam u fazi kada malo manje koristim rumenila, a bronzer prevladava. To mi najviše odgovara za dnevno šminkanje, jer usput malo ''zagrijem'' lice, dobijem blagu trodimenzionalnost na licu i brzo sam gotova. Nekada stavim malo rumenila, nekada dodam blage konture, nekada ga koristim samostalno.. Uglavnom, bronzer koristim stalno.

Kada mi je u PR paketiću od Ovnaka stigao ovaj bronzer, baš sam se obradovala jer se odavno nisam počastila jednim novim primjerkom.


Prvo neke osnovne stvari.

Bronzer dolazi u količini od 8 grama, što je za bronzere koje ja posjedujem nešto ispod prosjeka. Npr. Catrice, Matt Bronzing Powder dolazi u količini od 9.5 grama, a Flormar onaj veliki bronzer dolazi u količini od čak 33 grama.
Što se mene tiče, bronzer ne mogu nazvati baš nepotrošivim proizvodom. Imam ih barem sedam komada i na njih tri sam dotaknula dno. Zato me iznenađuje količina, ali količinu kompenzira sa pigmentacijom, koja je poprilično dobra, pa ga količinski ne treba puno.

Ja posjedujem nijansu 010 Golden Light i ona bi bila dobra za srednje svijetlu ili tamniju put. Dok za jako svijetlu put uvijek stojim iza Essence Sun Club bronzera u nijansi: Blondes ili Flormar Face & Body bronzera, nijansa 05.

Bronzer je mineralni, pečeni i bronzer kao takav koristim prvi put.
Zbog pečene teksture mi je jača pigmentacija bila za očekivati. Solidno pigmentiran proizvod s kojim, iako svijetle nijanse, vrlo lako možete pretjerati.
Moja je preporuka koristiti malo veće kistove i laganu ruku, kao i prije nanošenja preći preko obraza matirajućim puderom, jer zna ostati mrljavo i hvatati se za suhe dijelove.

Bronzer je prožet sitnim, zlatnim shimmerom, kojega ćete uočiti najviše u ambalaži i na swatchu, dok se na licu ne ističe baš previše. Tako da djevojke sa proširenim porama ne moraju strahovati da će ovaj bronzer to dodatno isticati.


Što se tiče nijanse, ovo je najtopliji bronzer kojega ja posjedujem. Ali to uopće ne znači da je narančast ili nešto slično. Više vuče na neku zlaćanu nijansu.
Za mene ne postoji hladan bronzer i ja od njega to ne očekujem. On nije ni namjenjen konturiranju, nego da da licu toplinu ili eventualno blagu osjenčenost lica, te zdravi izgled.

Dakako da postoji nekoliko vrsta bronzera s kojima se komotno možete iskonturirati, ali u drogerijama to nećete naći.

Nego, da se vratimo mi na ovaj naš proizvod.

Dakako da imam običaj sve proizvode njušiti. Ovaj miriše nekako medicinski, poput nekog lijeka.

Ambalaža je plastična, ali je dovoljno čvrsta i za nošenje u torbici. Meni je ispao i na pločice. Preživio je neoštećen.


Tekstura proizvoda je pod prstima svilenkasta, nešto tvrđa. Vrlo lako će ostati dovoljno proizvoda na kistu. Nećete morati kružiti po njemu da bi pokupili nešto.

Izuzetno se lagano blenda i nadogradiv je.

Bronzer se uopće ne trusi i nije kredast. Ambalaža uvijek ostaje čista, što je meni jedna od bitnih stavki, no ne i najvažnija.

Moram reći kako je ovo jedan od dugotrajnih proizvoda koje sam imala priliku nositi na licu. Nije baš da će meni nešto tek tako skliznuti s lica, ali neki proizvodi znaju da izblijede ili se skupe na nekim mjestima, dok negdje nestanu. S ovim to nije bio slučaj i smatram da je odličan za večernjih prilika i za malo ''ozbiljniju'' šminku.
Napominjem da je koža moga lica normalna.

Cijena je oko 10.50 KM


U sljedećem postu, bit će jedan look sa ovim bronzerom, ''all over me''. Nisam ga štedila na licu i look je inspiriran ovim bronzerom. Ako vas zanima, bit će post za dan ili dva. Ubacit ću link i ovdje.

Pozdrav

Nikolina

Broj komentara: 10

  1. jedva cekam look :D
    a bronzer jos nisam ni isprobala kako treba eto, ne stizem, jer sam se uhvatila nyx taupe konacno otkako imam onaj RT kist za kontur, napokon ga nanesem da se vidi neka razlika.
    i uz to rumenilo...ili samo rumenilo.

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Znam znaaam. Ja koristim onaj kosi, zaobljeni jessup kabuki. Slican je onom tvom RT i on mi najbolje nanosi Taupe. Ni jednim drugim kistom ne postizem bolji rezultat. Ja sada obicno nanosim Taupe, neko rumenilo i bronzer koristim kao "prijelaznu nijansu". Ta kombinacija mi je u zadnje vrijeme najdraza

      Izbriši
  2. Da je meni neko rekao da ću koristiti bronzer ne bih vjerovala, kako sam dobila ovo čudo ne idem bez njega nikuda :P haha - ja k'o top shop haha kontala sam da će mi biti previše žut ili narančast ali nije ok je. Meni ima lijep miris :D

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Mora ti netko, doslovno, ubacit u ruke da probas. Sve znam i sve mi je jasno. Meni niris ne smeta, ali bas mirise medicinski nekako. Aj dont nou

      Izbriši
  3. Ja kao i Danira - da mi je netko rekao da ću koristiti bronzer umrla bih od smjeha, al baš mi je legao. Ovo je ujedno i moj prvi bronzer. Da malo utoplim "casper" facu haha

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Jos kad otkrijes da ima i boljih, nema kraja. Ovaj je sasvim solidan...

      Izbriši
  4. Meni ovaj bronzer super izgleda, bas imam zelju da ga isprobam! :) <3

    OdgovoriIzbriši
  5. Meni je super, pisala sam i ja o njemu... Miris mi je ok, a volim sto nije previse pigmentovan.

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Ono, taman mu je pigmentacija. Lako nadogradit. Citala sam i kod tebe o njemu prije nego sam ga imala i bas mi drago sto sam ga isprobala

      Izbriši