NYX - EYE SHADOW BASE, WHITE


NYX bijelu bazu za kapke sam imala jako dugo na popisu želja. Ponajprije jer me privlačilo to što Temptalia ima jako visoke ocjene za ovu bazu i govori o njoj u superlativu. Ima neku srednju ocjenu na makeupalley, ali tamo većina stvari koje tražim ima srednju ocjenu pa me ni to nije pokolebalo pri naručivanju baze.

Međutim, ja sam donekle zadovoljna bazom, ali ima jednu veliku manu i što se mene tiče, za korištenje na npr. klijentima za mene bazu čini neupotrebljivom, što nije slučaj samnom. Ali doći ćemo do tog dijela.


Baza dolazi u malenoj plastičnoj teglici, što će možda neke odbiti, budući da ljudi ne vole ovakve ambalaže iz higijenskih razloga i zbog toga jer je vađenje prstima, ako imate duže nokte, ''prljav posao''.
Zbog same teksture baze, koja je jako mekana, i topi se u dodiru s kožom, baza je vrlo lako mogla ići u neku mekaniju tubicu na istiskanje.

Imam bijelu NYX olovku u nijansi Milk, koju sam jako često upotrebljavala kao bazu na kapku za pojačavanje intenziteta sjenila, pa sam zaključila da bi i ovo radilo jednak posao s time da je ovo u biti baza, pa mi neće trebati primer ispod nje, kao ispod Milk olovke, a moći ću je bez problema koristiti na cijelom kapku za sva sjenila.
Nisam se prevarila što se tiče efekta koji radi sa sjenilima. Izuzetno dobro pojača intenzitet svakog sjenila i izvuče iz svakog maksimum.

Preko ove baze, blendanje je kao san i svakoga tko posjeduje fluffy kist i nju u kombinaciji, može učiniti maherom blendanja sjene.
Nigdje sjene ne ''zapinju'' kao kod npr. Artdeco baze, koja je po meni savršena, osim što je zahtjevna što se tiče blendanja preko nje. Sve se nanosi ravnomjerno i uz par poteza kistom, brzo ćete postići onaj ''superizblendani'' makeup na očima, bez puno truda.
Osim što se ne moraju nadograđivati sjenila po pet puta, da bi ste dobili na intenzitetu, neće vam se sjena zalijepiti na jednu točku, koju ćete poslije mukom raširiti po ostatku oka.


Vrlo je teško dizirati ovu bazu iz jednog razloga, uvijek je ima previše na četkici kojom je vadite iz teglice. Najbolje je nanijeti prstima na kapak, da bi ste nanijeli najtanji mogući sloj, koji ćete dobro utapkati u kožu, a svaki višak morate ukloniti jer je onda nakupljanje baze i sjenila u pregib neizbježno. Meni je trebalo par puta da se ispraksiram. Da bi osigurali jaku pigmentaciju sjenila na očima, nije nužno da vam se kapak bijeli od baze, bez brige.
Za razliku od Milk olovke, ova baza je dosta kremastija i masnija, ali ako imate Milk, ovo vam zaista ne treba, jer i ona čini istu stvar, samo što ide plus za Milk, ona može u waterline.

Ova baza definitivno nije namijenjena masnim kapcima. Što se mene tiče nije ni suhim niti normalnim. Sama od sebe je nekako masna i pravi vam nakupine sjenila u pregibu, koliko god malo da je stavite.
Moji kapci nisu masni i čak i bez baze, samo preko pudera ili korektora, sjenilo mi se nikada ne nakuplja.
Ja sam riješila problem, tako što bazu stavljam preko Artdeco baze i ta mi kombinacija savršeno odgovara, ali to definitivno nije nešto što sam zamišljala pri kupnji, što, vjerujem, ne želite ni vi, pa dobro razmislite treba li vam ova baza.
Baza će isto tako funkcionirati ako je nanesete samo na pokretni dio kapka, samo kako biste intenzivirali neka sjenila, ali opet, preko neke druge.


Što se tiče sveukupnog dojma, puno je pluseva kod NYX bijele baze, ali ako stavimo sve na vagu, jako puno težine nosi to nakupljanje sjenila u pregib, koje, istina, nije tako strašno, ali definitivno nije niti zanemarivo s obzirom da baze za rješavanje tog problema i služe, jel...
Moja neka ocjena je 3 od 5, samo jer postižem savršen efekat makeupa na očima s njom, a ocjenu umanjuje to što moram koristiti dodatni proizvod kako bi riješila problem nakupljanja.

swatch baze:

U prodaji možete naći još tri nijanse, osim ove, a to su: Pearl White, Skin Tone i Black. Kod nas košta 16,00 KM, na Alexandar Cosmetics sajtu, a možete ga poručiti i preko FB stranice NYX Bih, te na sjtovima tipa beautyjoint.com ili Ebay.


usporedba Nyx bijele baze sa još nekim primerima koje posjedujem:

Ima li tko preporučiti neku bazu? 

Do čitanja....
Nina

Broj komentara: 11

  1. Ulozi u MAC paintpot i bices rahat :)
    Meni iskreno niti jedna jeftinija ilitiga drugstore baza ne moze pomoci sa mojim masnim kapcima.

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Definitivno zelim soft ochre. Mislim, otkako gledam youtuberice od sesnaeste, a sad mi je 24, hahah. Mac mi je trenutno nedostupan, a da znas kako je meni nezgodno traziti nekoga da obavlja kupovinu umjesto mene... Ako bude prilike, sigurno cu ga kupiti

      Izbriši
  2. Ja koristim Avonovu i Catrice i dobre su mi, mogla bih i ovu kupiti al šta će mi tri baze ko će i ove dvije potrošiti :P

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Meni trebaju baze za koristenje na drugima najvise. Bas mi je bitno da osigura dugotrajnost sminke. Catrice imam od nedavno i isto mi se i ona uvlaci u pregib, a stvarno nemam masne kapke. Nedavno sam htjela kupiti Inglotovu, ali im je tester nekakav suhonjav pa me odbilo.

      Izbriši
  3. Koristila sam avon bazu i bila mi je okej, mada sada vidim kako su druge mnogo bolje i predobro izgleda senka preko njih. :)

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Avon baza je odlicna za neutralne lookove jer izdrzava fenomenalno

      Izbriši
  4. Divne fotografie! Mislim iz uporedne slike da je jasno koliko je dobra kada je u pitanju postizanje većeg inteziteta, ali vidim i da neke druge nisu ništa manje loše, a možda čak bolje kada je u pitanju produžena trajnost.

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Sto se tice trajnosti, sve ostale su bolje. Sto se tice pojacavanja intenziteta nyx je oooodlican

      Izbriši
  5. Avon baza mi se super pokazala i Catrice također :D probala sam artdeco al meni nije pretjerano legla, i brzo se osuši u kutijici....probala sam još P2 bazu za sjenila i ona je ok, i MUA bazu koja je osrednja...

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Mah. Nisam dosad nicim u potpunosti zadovoljna. Morat cu nabavit nesto puno bolje

      Izbriši
  6. Imam je neku od MAC-a .. nesto paintpot ali mi se pola izbrisalo sta pise ... najbolja baza ikad ali je malo skupa no zaista vrijedi :) Super ste btw :)

    www.theglamfreak.blogspot.com

    OdgovoriIzbriši