Trenutne top 3 podloge


Namjera mi je bila prvo pisati o trenutnim favoritima što se tiče preparative i dekorative, u posljednje vrijeme. S obzirom da mi se tek nakon određenog perioda skupi proizvoda koje volim, pa nemam potrebu pisati često taj tip posta. Kako je se nakupilo dosta toga, ja sam odlučila podijeliti favorite na više postova, pa ću započeti najprije sa podlogama.

Ovo su podloge koje najviše rotiram u posljednje vrijeme. Obično ih koristim za različite situacije, za potrebe jačeg prekrivanja, za dnevnu šminku, te, za dugotrajnu, večernju šminku. Sve su se pokazale i više nego odlične, a jedna me posebno iznenadila.


__________
ZA JAKO PREKRIVANJE

MAX FACTOR, PAN STIK (12 TRUE BEIGE)
Ova podloga je za mene veliko iznenađenje, pozitivno, dakako. Ako mislite da je preteška, da, jeste. Teža je na licu od većine podloga, ali, budući da je namijenjena za normalnu do suhu kožu lica, to znači da će izgledati izvrsno, bez cakey izgleda lica, što je jako rijetko za podloge koje prekrivaju u potpunosti.

Ja je izbjegavam koristiti preko cijelog lica, jer nemam potrebe. Obično je koristim samo na bradi ili kao kamuflažu. Ovo će biti odlična stvar za prekrivanje podočnjaka, budući da se ne uvlači u borice i pore, barem meni nije, ako ga fiksiram puderom, dakako. Ali, ako ga odlučim nanijeti preko cijelog lica, to radim bockalicom. Nanesem podlogu na bockalicu, direktno iz ambalaže, i taj jedan potez preko podloge bude mi dovoljan za prekrivanje lica.
Miriše na one starinske podloge koje je davno nekada imala moja mama.

Prekrivanje mu je, kako sam već rekla, potpuno. Finiš koji ostavlja poslije nanošenja je sjajan i daje onaj dewy izgled lica. Ja ga ipak matiram kamenim puderom jer ne volim preslikavanje podloge na odjeću ili mobitel, što bi bez matiranja, ova podloga radila.

Ja ga nisam koristila za dnevne prilike preko cijelog lica, navečer da i on mi stoji na licu nepromijenjen cijelu večer. Da ne spominjem da se prekrasno fotografira jer ne sadrži spf u formuli. Za dnevne prilike on mi obično služi za prekrivanje podočnjaka ili gamadi na licu.

True Beige je neutralna nijansa, meni se savršeno stapa sa kožom lica. Tako da je pogodna za srednje svijetli ten, neutralnog podtona.

__________
DNEVNI MAKEUP
SHISEIDO, SUN PROTECTION (SP 40)
Ovo je jedna izuzetno dugotrajna  i vodootporna podloga. Sadrži spf 30, pa je namjenjena, najprije za ljetni period. Ja ga koristim i zimi jer je nijansa ove podloge meni idealna za taj period, a ljeti mi je dosta svijetla.

Zbog tog spf-a neka vam ne pada na pamet nanijeti podlogu za večernji izlazak, ako znate da ćete se slikati.
Imate birati između spf-a 30, te spf-a 50. Ja čim potrošim ovaj primjerak, kupujem novi, jer sam izuzetno zadovoljna podlogom.

Jedan sloj je dovoljan za srednje prekrivanje. Nadogradiv je i drugi sloj u potpunosti prekriva. Jedino je potrebno sačekati nekih pet mnuta da se prvi sloj osuši i upije u kožu do kraja.
Nakon sušenja podloge, na licu se matira i ostaje mat. Ja imam normalnu kožu lica i nikada ga ničim ne fiksiram, dok bih masnoj koži to preporučila. Podloga je smudge-proof, tj. ne razmazuje se nakon sušena i ne preslikava se na odjeću niti na mobitel. Zbog svoje vodootporne formule, morat ćete se jače potruditi oko skidanja sa lica. Ja to činim sa uljem, pa umivalicom, pa mi nije toliki problem.

Podloga prekrasno miriše. Poput onih proizvoda za sunčanje. Nijansa će odgovarati svjetloj puti, toplog do neutralnog podtona. Formula mu je jako tečna. Iako je otvor zaista malen, treba se naviknuti na doziranje. Skoro je kao voda tečan.

Podloga je namijenjena za svaki tip kože lica. Meni, koja imam normalnu kožu, odgovara, a Tanji, koja ima masno lice, ma pročitajte njenu recenziju ovdje.

__________
VEČERNJA ŠMINKA
REVLON, COLORSTAY, NORMAL/DRY SKIN (220 NATURAL BEIGE)
Colorstay imam jako dugo. Nisam ga koristila tako često jer sam potpuno fulala podton podloge. Naime, riječ je o hladnom podtona, koja ja, kao neutralna, mogu iznijeti samo u večernjim satima. Tako mi ne odudara od boje vrata previše. Sama nijansa je ok, mada je mogla biti jedan ton svjetlija.
Ja imam ovaj za suhu i normalnu kožu, a možete birati između te formule i formule za masnu kožu lica, koja je dosta teža i sa jačom prekrivnom moći, a vjerujem da je i trajnija na licu.

Zbog spf-a 15 nije baš preporučljiv za slikanje blicem. Ali, kada ga prepudram sa Rimmel, Stay Matte kamenim puderom, taj spf se neutrališe i nije tako strašno.

Ja ga obično koristim u kombinaciji sa Pan stikom, i ta mi kombinacija baš paše, te je dugotrajna na licu i mogu se osloniti na nju da mi se ništa neće pomjeriti ili razmazati.
On sam je također dugotrajan i nemam ga potrebe prepudravati, ali za svaki slučaj, ja to uradim.
Na licu je dewy, ali poslije pola sata, baš se upije u kožu i matira se, ako ja to prethodno i ne napravim sa kamenim puderom.

Potpuno prekriva i nešto je gušći od, gore navedenog, Shiseida. Iako nema pumpicu, ja sam se navikla na doziranje, no već kada je pri kraju, to postaje problem. Još jedan minus je miris. Nekako miriše na kemiju, mada to meni ne smeta previše.
Mislim da ću ga opet kupiti, upravo u ovoj formuli za suhu i normalnu kožu, ali ovaj put u drugoj nijansi, sa neutralnim ili žućkastim podtonom.


Na swatchevima, dolje, možete vidjeti razliku u podtonovima podloga. Prva je neutralna, druga topla, a treća je hladna

swatchevi (s lijeve na desnu stranu) - MAX FACTOR (PAN STIK), -SHISEIDO (SUN PROTECTION), -REVLON (COLORSTAY)

HVALA NA ČITANJU I
 POZDRAV OD NINE...

Broj komentara: 16

  1. Potpisujem sve za shiseido, mi volimo iste pudere i maskare :D
    Moram isprobat revlon ali za mjesovitu kozu a i citam u zadnje vrijeme o auri cover me da ima jako prekrivanje pa mozda i njega.

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Revlon je toliko hvaljen da ga ja ne bih preskocila zasigurno. Meni pase ovaj za normalnu kozu, al mislim da bolje prekriva onaj za masnz i mjesovitu kozu. Meni je kod pudera najbitnija dugotrajnost na kozi od bilo cega drugog, a ovaj je zasigurno trajan. Haj probaj revlon....eto

      Izbriši
  2. Htjela bih probati shiseido kad ga već svi toliko hvalite :-) A Revlon više nema u Tuzli kupiti, njega sam baš htjela zbog tog ''photoshop prekrivanja'' :-D

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Cuj Revlon bio u TZ, pa sto se ne hvalis. Kasno sad. Photoshop prekrivanje po meni ima samo flower perfection od bourjois, sve ostalo mi nije to to, al revlon je dobar, mislim da bi i tebi bio dobar ovaj za normalnu kozu

      Izbriši
    2. Ima Ema, PA REKOOOO SAM! :D Na slatini u trznom, 26 maraka, idi malo njuskaj, nije sve u dm-u i cm-u :D

      Izbriši
    3. Ako ima, poslat cete mi jedna od vas dvije puder. Uzet cu ja odmah jedan

      Izbriši
    4. Ja nisam viđala u onoj parfimeriji u gradu, a ići ću njuškati po Slatini kad budem imala vremena.. Ako ga nađem javiću ti Nina :-D

      Izbriši
  3. Pan Stik je zakon za prekrivanje! I upravo je idealan za kamuflazu, moj dobar prijtelj pogotovo tokom pms-a :) A od Shiseido sam davno koristilaneki njihov puder za suvu kozu i ludak bacim ambalazu i sad da me neko na streljanje povede ne znam mu ime :/ Oni imaju bas fine podlog!

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Nisam probala druge shiseido. Zelja mi je probati onaj u visokom crnom staklenom pakiranju. Pan stik zakon

      Izbriši
  4. Htela bih da probam Pan Stik, cula sam dosta pozitivnih komentara, moracu uskoro da ga nabavim. :)

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Nadam se da ce ti odgovarati. Probaj i javi dojmove

      Izbriši
  5. MF Pan stik je fantazija... Ja mislim da bi to svaka djevojka trebala imati negdje u ladici. Prekrivanje je jako i težak je pa kontam da nije najpametnije nositi ga svaki dan pa makar to bilo i samo na podočnjacima ali da je dobar, WOOWČINA! I više od dobar. SSunProtection je HG puder ljeti i to najviše jer je vodootporan, jbg ima nas koji se šminkati moramo i na +40 i zato, thumbs up for that... Još da isprobam Revlon, sve nekako hoću pa zaobiđem pa ne znam gdje bih i šta bih a malo sam negativnog pročitala o njemu tako da, soon.

    Vidim da ti odgovaraju jači puderi pa ne znam jesi probala Vichy Dermablend, mogu ti reći, ako ubodeš sa nijansom da je jako dobar, mislim, ne hvale ga bespotrebno na sve strane. :D

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Volim jace pudere iz razloga jer preko dana volim bb kreme. Kada vec biram puder uvecer, obicno radim i neku jacu sminku i volim da je lice full prekriveno. Meni je najbitnije da je puder bas dugotrajan, inace mi uopce ne valja. S obzirom da imam normalno lice, ako puder ne drzi jednako dok ga ja ne skinem, za mene vise ne postoji.mislim da ne trazim previse, haha

      Izbriši
    2. Maja ga uzela jer sam ja predlozila :P :D mora valjat!

      Izbriši
  6. Ja ne mogu živjeti bez Revlona. Svašta sam isprobala, i jeftinije i skuplje ali taj puder je meni vrh vrhova.
    Prema Max Factoru imam neobjašnjivu averziju tako da ću preskočiti ovaj stick, ali me Shiseido puder već jako dugo intrigira i mislim da ću ga nabaviti ovoga ljeta. Moram samo provjeriti nijanse, nadam se da će najsvijetlija biti dovoljno dobra za moju krečastu put. :D

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Shiseido je kao stvoren za ljeta. Osjecaj je kao da nemas nista na licu, bas je ultra lagan. Dugotraja, vodootporan, nema sanse da ce se preslikati na odjecu, sto uzasno mrzim. Stvarno je za svaku pohvalu i preporucijem ti da ga probas ili ako imas priliku naci tester, jos bolje.

      Izbriši