Sleek - i-Divine, Oh So Special paleta + lookovi


Ovo je prva recenzija koju ja pišem o nekoj paleti, ili sjenilu, općenito. Ponekad spomenem nešto kao favorita, ali to je to.
Rijetko kupujem palete. Imam jednu veliku paletu sa ebaya, nekoliko Flormar paleta, Artdeco palete, a najviše koristim pigmente i mono sjenila. Skoro pa uvijek su mi puno bolja pojedinačna sjenila, nego cijela paleta, a nije ni ova izuzetak. Nisu sve nijanse baš dobre, posebno ove svjetlije i moram se baš potroditi oko njih da se pokažu u punom sjaju.
Kako god, njihova cijena opravdava kvalitetu, a sa dobrom bazom sve funkcionira.




Sleek palete dolaze u standardnom kartonskom pakovanju, u koji je smještena elegantna crna ambalaža od čvrste plastike. Ambalaža je sklona prljanju i otiscima prstiju, što nije baš izgledno nakon nekog vremena i treba je stalno briskati, ali to je ono što je meni manje bitno.
Unutar palete se nalazi  ogledalo cijelom dužinom i širinom gornjeg dijela, što je zapravo jako praktično i ogledalo je iskoristivo, te će biti super za putovanja.

Preko sjenila ćete naći zaštitnu foliju, koja, ako je sačuvate, će štititi ogledalo od prljanja i miješanja sjenila jedan sa drugim. u slučaju ako se neko sjenilo razmrvi.
Na foliji su ispisana imena svakog sjenila, ali po mom mišljenju, bilo bi bolje da su imena napisana unutra na ambalaži, jer folija često ispada i lako je zagubiti, a ja volim da znam imena svakog sjenila pojedinačno.

Unutra ćete naći i spužvasti aplikator, koji je nebitan meni, ali jako potreban mojoj djevojčici i ona ga koristi za igru, pa eto, nije neiskoristiv. Ne bacajte, dajte djeci. Lol.


Oh So Special je paleta sa dvanaest mineralnih sjenila, od kojih je pet sa shimmerom i metalik završetkom, a sedam sjenila je mat završetka. Sva sjenila su pretežno neutralna, osim ove peachy nijanse u gornjem redu, a ni ovu srebrnkasto plavu nijansu ne bih svrstala među neutralne.

Cijena ove palete na Sleek sajtu, iznosi 11.99$, što je čini izuzetno isplativom i povoljnom. Sa cijenom poštarine, mene je koštala otprilike 26KM. Za dvanaest sjenila, to je i više nego prihvatljivo, ako usporedimo sa nekim mono sjenilima drogerijskog ranga, koja koštaju od tri do desetak KM.

Konkretno sa ovom paletom, moguće je postići puno različitih lookova, od dnevne, večernje i svečane šminke.
Ovo je moja prva Sleek paleta, ali sigurno ne i posljednja. Sada imam želju da ih probam barem još dvije.


Nemojte da vas fotografije zavaraju. Sjenila nisu tako velika kakvim se doimaju, kao ni sama paleta. Nisam se iznenadila veličinom kada sam je dobila, jer sam već pripremljena na te stvari i obično se proizvodi doimaju puno većim na fotografijama, nego to u stvarnosti jesu.

Napomenut ću vas da su sjenila dosta svjetlija bila kada sam ih tek dobila. Vidite na slici kakva su bila. Na prvu sam se bila baš razočarala crnom, koja je izgledala sve samo ne crno. Nakon prvog swatchanja, odahnula sam, jer je nijansa izrazito crna, kao i nijansa The Mail i Wrapped Up. Puno su bolje nakon skidanja prvog sloja.

Neka sjenila su malo tvrđa, neka su mekana i puterasta, ali nisam primjetila da se pretjerano truse i rasipaju.
Sjenila se izuzetno lagano blendaju preko baze i ne skidaju se blendanjem.  Bez baze ne koristim niti jedno sjenilo, pa vam ne mogu reći kako će se ponašati tako. Mislim da bi s nekim nijansama moglo biti problema, jer se ne bi uopće uhvatila za kapak.

Sa bazom postižem puni intenzitet sjenila, kao u ambalaži, iako neke nijanse moram nadograđivati, dok ne postignem željeni rezultat.


  • BOW, boja bjelokosti. Ovo je najsvjetlija nijansa u paleti, a time i najslabije pigmentirana. Od onih nijansi je za koju nikada nećete posegnuti za stavljanje preko pokretnog dijela kapka, ali može poslužiti za dio ispod obrva, mada ga neće nešto posebno posvijetliti. Vjerujem da će se boja puno bolje očitavati na tamnijoj puti, nego na mojem albino licu. Šteta. Sjenilo je baš mekano, pa sam zato očekivala više od njega.
  • ORGANZA je prekrasna, topla, peachy, shimmerasta sjena. Lijepa je preko cijelog kapka i u unutarnjim kutovima očiju. Kao highlighter na obrazima je famozna. Ja je često nanenesem na središnji dio kapka, za onaj spotlight efekat. Njegova tekstura mi je nešto poput presovanog pigmenta. Slično L'oreal Infallible sjenilima
  • PAMPER nijansa je idealna kao prijelazna nijansa u pregibu. Mada sam je ja koristila i preko cijelog kapka, vidjet ćete to na slici looka. Da bi postigla njen puni intenzitet na kapku, koristila sam je preko bijele baze i nadograđivala. Radi se o pastelnoj breskvastoj nijansi. Nije nešto naročito dobra pigmentacijom, ali iskoristiva je. Lijepa je za utopliti malo pregib, naročito ako radite sa hladnim sjenilima, pa da unesete ''hint of something'' u svoj look, a da se previše ne ističe. Tekstura je mekana i sjenilo je lijepo blenda.
  • GATEAU, za ovu nijansu važi sve isto kao i za nijansu Organza, samo sa razlikom u boji i podtonu. Riječ je o hladnoj nijansi roze boje, koja se više ističe svojim sjajem, nego samom nijansom. Pod umjetnom rasvjetom je prava zvijezda. Prelijeva se u neke zlaćane nijanse.

  • RIBBON, sjenilo zanimljivog naziva. Radi se dosta intenzivnijoj verziji nijanse Pamper. S tim je i nešto pigmentiranija, mada me ni ona nešto ne oduševljava. Nijansa je prekrasna breskvasta i na ljeto će biti savršena. Nešto je tvrđa od ostalih, ali i dalje se lako da raditi s njom.
  • GIFT BASKET nijansu koristim najčešće od svih ovih shimmerastih. Jako je zahvalna u većini neutralnih lookova. Mekano i pigmentirano sjenilo, zlaćano-bakrene nijanse. U samo jednom nanosu, ostavlja svoj puni intenzitet na kapku.
  • THE MAIL. E ova nijansa, pored još jedne, saznat ćete koje, mi je najdraža u cijeloj kolekciji. Koristim je samo kao prijelaznu nijansu i za tu svrhu je idealne pigmentacije. Sva sjenila izgledaju super kada se blendaju preko nje. Sjenilo je mekano, neke svijetle, senf nijanse, ružno zvuči, ali to nije ni najmanje. To što vidite na slici je nešto svjetlije nego sada, pričala sam vam zašto, iznad. Na swatchu se vidi realna nijansa.
  • BOXED nijansa je također nešto svjetlija na slici, ali na swatchu ćete dobiti realniji doživljaj. Isto, sjenilo je mekano i blenda se s lakoćom. Radi se o tamnijoj taupe nijansi, no ipak nešto toplijoj. Bit će korištena u većini lookova.

  • GLITZ sjenilu sam se najmanje radovala, moram priznati. Čak sam jednom rekla da bih je najradije izbacila i stavila neko mat sjenilo, ali kada sam dobila paletu, zaljubila sam se. Nijansa je prekrasna, iako to nije nešto što ja nosim. Srebrne sjene izbjegavam jer mi djeluju jeftino na meni, ova je posebna. Prelijeva se na plavičasto i dosta je hladna. Prekrasna mi je za staviti preko crnog sjenila na pokretni dio kapka, pa tako look dobiva jednu drugu dimenziju. Nosim je na drugom looku, niže. Kao i sve ostale shimmeraste sjene iz palete i ova je jednako puterasta i pigmentirana.
  • CELEBRATE je jedna od nijansi zbog koje sam se ja na kraju i odlučila za kupovinu ove palete. Jednostavno, nijansa je prekrasna i zaista posebna. To je tamna, berry, ljubičasta nijansa, sa bakrenim, metalik završetkom. Dovoljno je samo dotaknuti i ona ostavlja punu boju. Prepigmentirana je i jedva čekam kreirati više lookova s njom.
  • WRAPPED UP je, također, ona nijansa koja je bila svjetlija na početku, kada sam je tek dobila, nego sada. S pravom ću reći da mi je to druga najkorištenija nijansa u paleti. To bi bila mat, mauve nijansa, koja je, meni, idealna za pregib i pravljenje toplijih lookova. Stalno je koristim i to je jedna jedinstvena nijansa u cijeloj mojoj kolekciji. Prekrasne je mekane teksture, srednje, ali nadogradive pigmentacije. Najvolim!!!
  • NOIR ni na šta ne liči na ovim slikama. Sivo, izblijeđeno. Nakon swatcha, skuzila sam da je to izuzetno pigmentirana, čista, mat crna boja. U ovoj paleti, ona ima najtvrđu teksturu od svih sjenila i pod prstima je pomalo kredasta. Posebno mi je drago zbog činjenice da se ne trusi, a to je jako bitno sa crnim sjenilima. Bit će često u upotrebi.


-SWATCHEVI-

s lijeve na desnu stranu: -BOW, -ORGANZA, -RIBBON, -GIFT BASKET, -GLITZ, -CELEBRATE

s lijeve na desnu stranu: -PAMPER, -GATEAU, -THE MAIL, -BOXED, -WRAPPED UP, -NOIR

-LOOKOVI-

Ovaj sam look kreirala u žurbi, ali sam ipak odlučila da okinem koju fotku. Malo jeste neuredno, ali tu je da vam pokažem neka sjenila u akciji i varijacije od dnevne do večernje šminke.
Ispod obrve i u unutarnjem kutu oka je nijansa Bow.
Kao prijelazna nijansa je The Mail, a u pregibu se nalazi Boxed.
Na pokretnom dijelu kapka je nijansa Pamper.


Drugi look je večernja, bold šminka.
Ispod obrva i u unutarnjem kutu je nijansa Bow.
Prijelazna nijansa je The Mail, a u pregibu je Wrapped Up.
Na vanskom i u unutarnjem dijelu pokretnog kapka, nanijena sam nijansu Celebrate, a u sredini se nalazi nijansa Glitz.

Hvala na čitanju.
Nikolina

Broj komentara: 25

  1. Paleta mi je divna, jer me jako podsjeća na mješavinu više paleta koje imam (Naked 3, Electric, Stila..). Definitivno bih sve nijanse koristila, a Sleek paletice su već dugo na mojoj WL i nikada da nađem trenutak kada ću ih konačno početi skupljati - iz nepoznatog razloga. Lookovi su, kao i uvijek, predivni! Hvala što si mi sad stvorila zazubice :D

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Heheh, neces bankrotirat od Sleeka, nemas brige. Hvala ti

      Izbriši
  2. Baš je divna paleta. Nijansa Organza mi je favorit. I divni lookovi, svaka cast!

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Hvala ti. Paleta je krasna, sad moram jos nabavit neku

      Izbriši
  3. Jedna od ljepsih paleta koje imam, a ujedno mi je i prva od Sleeka. Nijansu the mail sam vec potrosila :D stalno sam je koristila. Sviđa mi se prvi look :)

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Ee, i meni je prva. Dugo sam mislila da mi od sleeka nista ne treba. Isto mislimo. The mail mi je favorit kao prijelazna nijansa, vjerujem da cu je potrositi najprije, kao i ti. Stvarno je jedinstvena i idealne pigmentacije. Hvala ti

      Izbriši
  4. Ovo mi je najljepsa paleta od Sleek-a. I ja je planiram naruciti iako ne nosim cesto sjenila, ali ove nijanse mi se bas svidjaju. I svida mi sr prvi look :)

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Super je. I meni je bila prvi izbor među njihovim paletama paletama. Ja bih možda samo ubacila neku zagasito ljubičastu umjesto ove jake breskvaste, ali nema veze. Hvalaaa

      Izbriši
  5. Baš je special :-) A lookovi su divniiii :-*

    OdgovoriIzbriši
  6. divna paleta,a tek look-ovi :) imam jednu njihovu paletu i jedva čekam da si naručim još koju,baš sam zadovoljna

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Hvala ti. Koju paletu ti imas? Ja cu si uskoro nabaviti drugu.

      Izbriši
  7. Ja trenutno koristim Storm paleticu, ova nije bila na stanju kada sam poručivala, inače poručila sam je sa sajta makeuplaza.rs za sve djevojke iz Srbije. Prvo sam se gadno razočarala kad sam otvorila paletu, mislila sam da je nekvalitetna, da je toliko praškasta da će se raspadati. Međutim, ispostavilo se da zaista uz bazu traje cijeli dan, potrebno je malo vještine oko nanošenja sijenki koje su malo praškastije nego ostale. Ali prilično dobra paleta, s obzirom na cijenu u Srbiji od nekih 14e zajedno sa poštarinom.

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Pa nije puno razlika u cijeni, vidis, do bih, sa njihovog sajta izade 13€ sa postarinom

      Izbriši
  8. Imam je i prezadovoljna sam! Jedino me malo nervira što se prlja ali i to joj daje neku draž :)

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Jeste, cim ima malo korektora po prstima, sva se umelja.

      Izbriši
  9. lijepi lookovi, lijepa ti, lijepe slike i odlicna recenzija. ti znas da ja volim onu v2 mat najvise, pa akao razmisljala o sljedecoj narudzbi, izvidi i nju.

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Fala, fala, fala i fala... Pogledat cu kod tebe recenziju, ona mi je zbog mat nijansi sad prva na spisku...

      Izbriši
  10. Zanji look je presexy!!!! :D Vise je sexy od palete! :DDDDDDDDDDDD

    OdgovoriIzbriši
  11. Koji ti je ruz na ovoj zadnjoj slici odlican je :)

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Moj miks koji nosim u posljednje vrijeme, ako negdje idem navecer. Preko usana nanesem prvo maybelline color tattoo, permanent taupe, preko njega stavim flormar long wearing L33 ruz. Poslije nekog vremena nema potrebe popravljati color tattoo ispod, samo ponavljam flormar. Zacudo, usne mi nije isusio

      Izbriši
    2. Ako vec trazis takav ruz, slican je Kiko Luscious Cream u nijansi 524 taupe

      Izbriši
    3. Hvala :) nemam gdje kupiti Kiko, pa cu probati ovu gornju varijantu

      Izbriši