Grupna recenzija Essence i Catrice proizvoda


Već neko vrijeme odgađam ovaj post. Čisto zbog njegove veličine i opisivanja puno proizvoda odjednom. Dugotrajan je to posao.
Ako pratite BiH blogerice, sigurno ste upoznate sa činjenicom da smo, nas dosta, dobile paketić proizvoda od firme Ovnak Vitez, koja je glavni distributer Essence i Catrice proizvoda za bosanskohercegovačko tržište.

Dosta stvari neću staviti u ovaj post, jer ste mogli pročitati puno toga kod kolegica, neke sam recenzije pisala i pojedinačno, a evo vam i neki od linkova na te proizvode, ako vas zanimaju: Catrice, Absolute Bright, paleta, Catrice Shimmering Bronzing Powder, Catrice Mattifying Powder-Waterproof, Catrice Lash Couture-Single Lashes, Essence Silky Touch Blush-Autumn Peach, Essence & Catrice manikure, Essence Smoothing Lip Polish-Megan Fuchsia, Essence 3D i Metal Glam sjene, Catrice Glamour Doll maskara.

Da ne bih nastavljala pisati puno pojedinačnih recnzija, evo jedna grupna. Namjera mi je bila da obuhvatim i proizvode koji su mi se svidjeli, kao i fail proizvode, jer na neke stvari se stvarno ne isplati trošiti više od par rečenica, a kamoli da idu u zaseban post.

Savjet, samo scrollajte do proizvoda koji vas zanima, a ostalo preskočite. Upozoravam vas, post je predugačak, pa ako sve budete čitali, mogle bi vam ispasti oči.

Počinjemo...

__________
ESSENCE - SOO BLUSH!, ESSENCE - SOO GLOW!
Essence Soo Blush, cream to powder rumenilo imam u nijansi 10 sweet as peach. Ovo je, kako mu i sam naziv sugerira, jedna topla, breskvasta nijansa, sa savršenim omjerom narančaste i roze boje, ako se mene pita. Pigmentacija rumenila je neka srednja. Moguće je nanijeti ga blago, a i nadogradiv je bez da izgleda umjetno i pretjerano.Rumenilo je opisano kao ''cream to powder''. Istina je da se ono osuši i lijepo fiksira na licu, ali ja nisam primjetila da se nanošenjem pretvara u praškasti proizvod, barem ne u tolikoj mjeri koliko se to osjeti kod, gore navedenog, highlightera.
Po nanošenju na lice, rumenilo ostavlja biserni sjaj. Šljokice ne sadrži, ali ima nešto u sebi što reflektira svjetlost, kao neki sedef, nisam sigurna kako da ga nazovem. Uglavnom, to je još jedna stvar koja mi se sviđa kod njega, a s njim ne koristim nikakav highlighter. On mi je sasvim dovoljan da osvijetli lice.
Ja sam ga probala nanositi i blendati prstima i ide s lakoćom. Međutim, to meni nije baš omiljeni način nanošenja bilo kakve šminke na lice, te ga najviše koristim sa malom bockalicom. Ja koristim onu iz Coastal Scents seta, ali ga nekada nanosim i sa Avonovom bockalicom.

Essence Soo Glow, highlighter u nijansi 20 bright up your life, je onaj u koje sam se zaljubila na prvi swatch. Riječ je o blijedo ružičastom highlighteru, koji posjeduje multichrome reflektirajuće čestice. Tako bih ga ja opisala.
Na licu ne ostavlja nikakvu boju, samo sjaj. Ne sadrži nikakve šljokice, ali tu i tamo zna se pojaviti poneka krupnija čestica shimmera.
Za razliku od rumenila, ovaj highlighter se malo bolje suši po nanošenju , pa se možda čini da se pretvara u praškasti proizvod, ali čisto sumnjam da tu ima neke magije. Proizvod se, najjednostavnije, dobro fiksira na lice i brzo suši.
Mislim da je ovo jedini highligter kojega ću ja uspjeti potrošiti do kraja. Isto mislim i za, gore navedeno, rumenilo. Stalno ih koristim otkako sam ih dobila. Tu i tamo rotiram ih sa drugim proizvodima, ali stalno se njima vraćam. Baš mi pašu i zaista mi je drago da sam probala ova dva proizvoda. Vrijedni su pažnje.

__________
ESSENCE - LONG LASTING EYE PENCIL, 18 BERRY MERRY
Berry Merry olovčicu sam kupila da bih je koristila na usnama, iako ona za to nije namijenjena. Svidjela mi se ova plumy nijansa i nisam je niti namjeravala koristiti na očima. Na usnama mi je super i kada je nanesem, nema šanse da će se pomijeriti.
Meni ništa loše nije napravila ustima, a sviđa mi se efekat koji daje.
Tamna, šljivasta nijansa, upotpunjena je bakarnim odsjajem, koji se uopće ne vidi, osim na swatchu, iako bih ja to voljela. Savršeno mi se nadopunjuje sa par ruževa i ja ću je nastaviti koristiti na svojim usnama, jer je jako kremasta, mekana i dugotrajna. Što je najbitnije, sviđa mi se nijansa. Na swatchu je otišla malo na smeđe, ali nije. Olovka je ljubičasta.
Nedavno sam je nanosila na waterline i nije mi se svidjela u toj ulozi.

__________
CATRICE - ULTIMATE COLOUR, 310 RED MY LIPS
Ako niste probali niti jedan Catrice ruž, bilo bi krajnje vrijeme da to ispravite. Nisu to neki ultra dugotrajni ruževi, ali su preugodni na usnama i za svoju nisku cijenu, pružaju ogromnu kvalitetu.
Započeti ću od ambalaže. Napravljena je od jako čvrste plastike, minimalistički i ugodna je oku. U ruci je dosta teža od većine ruževa, pa već samim time odaje dojam kvalitetnog proizvoda.
Ni sam proizvod, unutra, nije ništa lošiji. Ovi ruževi su odlične pigmentacije, mekane i mazive strukture. Na usnama ostavljaju kremasti finiš. Miris ovih ruževa je dosta slatkast, meni mirišu na med.
Moj je savjet da se sa crvenim, pink i tamnijim nijansama koristi i olovka, kojom ćete obrubiti usne da bi spriječili razlijevanje ruža preko ruba usana.
Konkretno malo o nijansi sa slike. Riječ je o nijansi, pod brojem 310, naziva, Red My Lips. Ovo je neka neutralna, bogata nijansa crvene, a savršeno joj paše lipliner sa slike dolje. Femme Fatale nijansa liplinera se čak puno bolje podudara sa ovim ružem, nego sa, dolje navedenim, Essence ružem.
Ako tražite crveni, kremasti ruž, toplo vam preporučujem da bacite oko na ovaj, velika je vjerovatnoća da će vam se svidjeti.

__________
ESSENCE - LIPLINER, 14 FEMME FATALE &  RUŽ, ADORABLE MATT!
 Femme Fatale olovka je jedna od boljih crvenih olovaka za usne, koje sam ja uspjela probati. Ugodna je za nošenje sama, preko cijelih usana, pod uvjetom da su vam usne u super stanju. Odličan je i kao olovka za obrubljivanje.
Radi se o nešto toplijoj nijansi crvene, ali se uklapa sa većinom crvenih ruževa, kakvog god podtona bili.
Struktura olovke je izuzetno mekana i maziva, skoro pa kremasta. Odlično se fiksira na usne i ne mrda.
Ove olovke su, u posljednje vrijeme, postale vrlo popularne i naišle su na jako puno pozitivnih recenzija i iskustava s njima.
Ja sam još jedna osoba koja od srca preporučuje ove olovke i smatram da se nećete pokajati odlučite li se za njih.

Adorable Matt! ruž je dio mat linije ruževa od Essencea, kako mu i samo ime govori.
Nijansa ruža je topla crvena i vuče mrvicu na malinastu. Ružem sam, također, jako zadovoljna, ali imam jednu zamjerku, a to je isušivanje usana. To je nekako očekivano s obzirom da je ruž mat. Meni on na usnama nije u postpunosti ona suha mat boja, nego ipak ostavlja neki polu-mat, polu-kremasti finiš. Lijepo se slaže sa Femme Fatale liplinerom i izuzetno je dugotrajan na usnama.

__________
ESSENCE - LASH PRINCESS, VOLUME MASCARA
Sada dolazimo do neke srednje kategorije proizvoda. Ono, nisu loši, nisu ni nešto super. Nit' smrde, nit' mirišu, što bi rekli.
Lash Princes maskaru sam kupila kada je tek izašla. Jednu sam dobila u paketiću, međutim, nju sam odmah proslijedila dalje, ne trebam dva ista proizvoda da stoje bezveze u kutu. Istoj sam se, na početku, oduševljavala i pričala o njoj u superlativu. Međutim, došlo je vrijeme kada sam probala Catrice, Glamour Doll maskaru, koja me oduševila pet puta više, ovu sam malo zanemarila i stajala je nekorištena. Prije par dana, uzmem je opet, međutim, nije niti blizu one maskare kojoj sam se na početku oduševljavala. I tako tri puta zaredom. Pa zar je moguće da odjednom tako ne valja. Formula je ok, stoji cijeli dan na trepavicama, ne trusi se i ne razmazuje se. Ali ona ne radi apsolutno ništa mojim trepavicama, osim što ih malo zacrni. One ostaju kao i bez maskare. Niti ih podiže, ma ni mrvicu, niti razdvaja, ma ništa.
Šta je u pitanju, ja ne znam, ali kako sam je voljela u početku, ovo mi je ogromna promjena. Ništa, neka još malo stoji po strani, možda se popravi.

__________
CATRICE - INFINITE SHINE LIP GLOSS, PINK TWICE
Jedno lijepo sjajilo, lijepe nijanse, te solidne pigmentacije. Svrstala sam ga u srednu kategoriju, jer ja ne volim sjajila, niti ih planiram nositi na usnama u skorije vrijeme. Iznimka je samo prozirno Bourjois sjajilo, kojega sam kupila nebrojeno puta u svome životu. Kupujem ga, mislim, već sedam godina, stalno, bez šale.
Ovo Catrice je dobro, jer nije baš ono super sticky, ali ako vjetar zapuše u krivom smjeru, a kosa dospije na vaše usne, sa ovako dobrom pigmentacijom, svašta bi moglo biti.
Nijansa sjajila je ono što mi se najviše sviđa kod njega. To je fuksijasta, hladna boja, sa plavo/ljubičastim sedefom u sebi. Sedef se jako primjeti u ambalaži, ali na usnama se uopće ne vidi. Jedina uloga koju taj sedef ima, jeste da učini ovo sjajilo hladnijim nego što jeste. Moram primjetiti da meni zubi s njim izgledaju bjelji.
Tko voli sjajila, izrazito dobre pigmentacije, ali ne kao kod tečnog ruža, neka proba ovaj u drogeriji. Možda vam se svidi.

__________
CATRICE - ANTI RED BASE
Sada krećem sa proizvodima koji mi se ne sviđaju, baš nimalo.
Moram priznati, jedva sam dočekala da probam ovu bazu za lice. Izgledala je tako obećavajuće.
Kada sam je isprobala, ono razočarenje najveće. Hajde pogađajte, ma znate o čemu pričam. Šljokice. Niti shimmer, niti sedef, nego krupne šljokice.
Hajde, prošlo bi nekako za večernjih prilika, oproštene bi bile i te šljokice, ali da radi ono što obećava, a to je neutraliziranje crvenila. A baš eto ne radi ni to. Nešto kao posvijetli lice, prepadneš se sebe u ogledalu, ali crvenilo je i dalje prisutno.
Šta ima veze, možda je dobro za produžiti šminku na licu, tko šiša crvenilo. But wait, ja, koja se nikada, ali aposlutno nikada ne zasjajim, od ovoga budem kao krompirić iz rerne.
Da ne spominjem zagušljiv miris, a tek priče kako je sve to otišlo greškom u prodaju, ma daj. Eto nikada nitko nije vidio da se u tisućama tubica ovoga proizvoda nalaze šljokice. Ako je greška, zašto je u prodaji.
to je to, ne želim više reći ništa.

__________
ESSENCE MATT EYELINER & HIGH SHINE EYELINER
Glup gluplji, eto im opisa. Prva stvar, ambalaža, pa što je to, pa isprskala sam i ogledalo i majicu i stolicu, grrr.... Nakon što sam počistila iznenadni nered, svidjela mi se četkica. Svidio mi se eto ko i proizvod. Mat tuš se lijepo nanosi, sjajni malo manje ravnomjerno ali podnošljivo.
Sat vremena poslije, nema moga eyelinera na očima. Mat bi popucao i obrisao se, a sjajni bi se ogulio u jednom potezu. Šta bi, ja vam ne znam reć', ali ću reći da se držite provjerenog njihovog vodootpornog eyelinera, u plavoj bočici, ako vam se prethodno svidio, naravno. Njega i dalje volim i koristim, a sa ovima ne znam što ću.


-SWATCHEVI-

s lijeve na desnu stranu: -Essence, Femme Fatale, -Catrice, Pink Twice, -Catrice, Red My Lips, -Essence, Adorable Matt

s lijeve na desnu stranu: -Essence, Berry Merry, -Essence, High Shine Eyeliner, -Essence, Matt eyeliner

s lijeve na desnu stranu: -Catrice, Anti Red Base, -Essence, Sweet As Peach, -Essence, Bright Up Your Life

Nadam se da ste izvukli nešto korisno iz ovoga posta i ako ste došli do kraja, čestitam vam. Ja sam post tipkala nekoliko dana, u par navrata. Ne mogu opisati odjednom jako puno proizvoda jer mi se sve pomiješa, pa ne znam što je što.

Hvala vam na čitanju i puno pozdrava. Nina

22 komentara

  1. Slažem se za Catrice ruž,oni koji nisu probali-moraju! Uz malu cijenu možete imati dosta kvalitetan i dugotrajan ruž :)

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Da odlicni su. Ja imam pet komada, a one nude nijanse su pri kraju, cak i jedna fuksijasta je do pola potrosena, sto smatram velikim uspijehom

      Izbriši
  2. glup, gluplji...ahahah i ja sve zamlatim kad tuš čupam iz ambalaže.
    a hvala ti na otkriću berry merry, dabogda ti svaki tuš i maskara valjali i ne imala ni jedan makeup fail ikad više. etooo.

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Boze ti hvala kada ti olovka valja. Reko, vidjet ces sad kad je probas, ono sto se dogada, tko me nagovori na ovo....kad ono ja pohvalila. Me je za usne nijansa ekstra, bas mi se svida onako tamna, hladna, sljivasta.

      Izbriši
  3. Catrice karmin mi se svidja pravo! :D

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. I meni, i meni... Meni su ti crvene, malo dosadne nijanse, ili mora biti ona duboka ko krv crvena, ili jako svijetla crvena. Ovaj essence ruz je vec za mene ona dosadna crvena, eto. Ne znam, cudna biljka.

      Izbriši
  4. BTW :D

    Nominovala sam te za Liebster award post ovdje: http://arkona-makeup.blogspot.com/2015/03/liebster-award-post-ooou-jea.html

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. I saw it. Vec sam ti tamo komentar nakacila. Odobriiiiiii....

      Izbriši
  5. Meni baza fino neutrališe crvenilo ali je puna silikona i dobijem bubuljice do nje :) Svi ostali proizvodi su mi ok posebno rumenilo i hajlajter. Ok za mat tuš bih se složila, zateže kapak kad se suši i kistić se teško izvlači ali shine mi je baš dobar :)

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Meni nista ne neutralise, samo obijelim od nje. Silikone u primerima ja volim, mada ih ne koristim na dnevnoj bazi. Ja sam zadovoljna onim plavim vodootpornim tusem, ova dva su oba losa. Ipak sam ja tip za gel linere.

      Izbriši
  6. Imam essence highlighter i nije on loš, ali ja s njime nisam kliknula. The balm je na tom području postavio poprilično visoke standarde pa me teško zadovoljiti. :D
    Catrice ruzeve jako volim, tako da me tvoj pozitivan feedback ne iznenađuje, dok sam essence olovkama za usne OPSJEDNUTA! :D

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Ubit cete me sa mary lou. Na ljeto cu ga kupiti sebi. A zao mi, imam puno highligtera, al je nezaobilazna, koliko god se ja odupirala. Essence olovke bi svi trebali probati, bez iznimke.

      Izbriši
  7. Nisam baš vična nanošenju highlightera ali ovaj Essence mi je odličan za kut oka i dio ispod obrva, olovke za usne su mi sjajne a Lash Princess najbolja maskara koju sam ikad probala, čudim se kad vidim da nekom ne odgovara, ja prije nje nisam ni znala kako mi dobro trepavice mogu izgledati!

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. To sam i ja na pocetku govorila. Ne razumijem ni sama u cemu je problem s ovom maskarom. Bila mi je i vise nego odlicna

      Izbriši
  8. Super ti je blog slucajno sam naletela pre neki dan ali me posebno interesuje tvoj zivot u Nemackoj kao student. Imam zelju da jednog dana zavrsim skolu u Nemackoj pa me sve zanima oko toga...

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Ti misliš na Tanju. Dvije nas pišu blog, ja sam Nina, a Tanja snima i youtube videe. Možeš joj se obratiti na našu face stranicu, ona će ti odgovoriti na upit.

      Izbriši
  9. I meni se Lash Princess na početku dopala, ali kako je vrijeme odmicalo, to sam više shvatala da mi se nikako ne dopada, baš mi je meh. Dijelimo mišljenje što se tiče baze, osim što moja nema takav miris, kod mene se gotovo i ne osjeti :)

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Eto vidiš. Što se tiče mirisa, do mene je. Imam jače čulo njuha od bilo kojeg drugoga. Valjda kompenzacija jer sam ćorava, hahaha, pa zato jače osjetim mirise.

      Izbriši
  10. Ja bih ostavila jedan dobronamjeran komentar i nadam se da me se nece pogresno shvatiti...
    Nekad mi se cini da ti se bas i ne da pisati, pa sve to nekako obavis sturo, kao da te netko natjerao da pises... u samom uvodu sam stekla takav dojam.
    Ja osobno obozavam iscitavati blogove i citati recenzije o proizvodima, bilo one pozitivne ili negativne.. no kada citam negativne, volim da je to nekako na lijep nacin prikazano... "Glup gluplji, eto im opisa" po meni zvuci neprofesionalno i nekako djetinjasto.
    Da se razumijemo, tekst kao tekst je po mom misljenju kvalitetan, sa svim bitnim informacijama, ali nekako bez emocije...
    Pozdrav, Ivana

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Hvala na primjedbi. Ja mislim da je blog mjesto gdje stvatko ima pravo reci ono sto zeli, a ja nisam nikakav profesionalac, pa stoga i post nije takvog karaktera. U svemu tome ima neka doza humora, koju ne primjete svi. Ja se jako potrudim oko svih postova. Neke pisem i po par dana, i gledam da kazem samo bitne informacije i da ne pretjerujem u kolicini teksta. To radim prema svom ukusu, jer ne volim ni ja citati eseje o proizvidima. Samo ono bitno. Ako mislis da je sturo i ako te nesto posebno zanima, uvijek mi mozes ostaviti komentar na koji cu rado odgovoriti. Ovaj post je zamisljen da u kratkim crtama dam svoje misljenje, jer je puno proizvoda na okupu i bilo bi previse teksta. Hvala, nadam se da ti se ipak nesto i svida u mojim postovima. Pozdrav.

      Izbriši
  11. meni je lash princess ok, koristim ju svaki dan već duže vrijeme i ok mi je kao i na početku. A ove tuševe nisam probala, vjerna sam njihovom liquid ink waterproof, koji mi je odličan pa nemam namjeru mijenjati. Ruževi se čine fini, i ta olovka ljubičasta također :D

    ah da rumenilo mi je odlično, baš mi se svidjelo, stalno ga koristim

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. I ja obozavam liquid ink, bas taj vodootporni. Nemoj ga mijenjati za neki od ova dva. Nisu ni blizu, sto se tice formule.

      Izbriši