Golden Rose - Holiday, Nail Color, kolekcija


Pozdrav dobri ljudi... dragi lakoholičari.... Vjerovatno sam već dosadila s lakovima za nokte, ali šta ću. Moram vam predstaviti Golden Rose, Holiday, lakove za nokte. Jednostavno moram.

Za one koji ne znaju, Holiday lakovi dolaze od brenda Golden Rose. Riječ je o lakovima koji posjeduju hrapavu teksturu, tzv. ''pijesak lak''. To ne znači da će vam zapinjati za odjeću, biti težak na noktima ili slično. Možda, ako ga nanosite prvi put, budete imali čudan osjećaj, ali brzo se navikne. Ja sam imala osjećaj, kao da su mi se nokti pretvorili u turpije.

Upravo zbog te njihove glavne odlike, hrapavosti, ove lakove mogu svrstati u dugotrajnije. Meni stoje tri dana bez mrdanja, četvrti dan tek vidim lagano trošenje na vrhovima, ali i dalje izgleda odlično. Sve u svemu, mislim da će preživjeti pet dana, a da izgleda odlično.

Četkica (već je postalo logično da ću je zaboraviti uslikati) je ravno sječena, plosnata i široka. Vrlo lako se rukuje njome, i u jednom sloju prekrije cijeli nokat.

Za neke nijanse je potreban samo jedan sloj, većini dva, a nekima i tri sloja da bi potpuno prekrio nokat. Saznat ćete to u nastavku. Na swatchevima su prikazana dva sloja laka.

Moram napomenuti da se hrapavost pomalo zna izgubiti, kod mat nijansi. Drugi-treći dan, sa njega spadne malo zrnaca, ali i dalje izgleda odlično. Shimmeraste su puno trajnije, ali njih je samim time i teže za skinuti, sa ovima mat nije problem.

Koštaju 4 do 4,50 KM, zavisi od prodajnog mjesta. Mislim da se svrstavaju u najskuplje GR lakove.

Još ću nešto napomenuti prije nego pređete na swatcheve. Pogriješila sam jer sam ih slikala prije nego su se potpuno osušili, pa se ne ističe dobro ta njihova hrapava tekstura. Efekat je puno jači kada se osuši do kraja i puno bolje se vidi ''pijesak''. Pa imajte to na umu.

..........
82 - 74 - 70
  • 82 Baza ovog laka je shimmer, šampanjac/zlatne boje, prožeta žuto/zlatnim šljokicama. Potreban jedan sloj za potpuno prekrivanje nokta.



  •  74 Blijedo žuta nijansa, sa sitnijim i krupnijim, zlatnim šljokicama. Potrebna tri sloja za potpuno prekrivanje nokta.



  •  70 Bijeli lak sa zlatnim, krupnijim i srebrnim, sitnijim šljokicama i bijelim shimmerom. Savršen za ljeto, savršen za zimu. Slova su se malo pobrisala, ali nema veze.Njega sam najviše i potrošila. Kao i prethodni, za prekrivanje potrebna tri sloja.



..........
85 - 61 - 62 - 75

  •  85 Jedna od mat nijansi. Baby plava/mint nijansa. Prekrivanje u dva sloja. 


  • 61 Electric plava, sedefasta nijansa. Prekrivanje nokta sa jednim slojem.


  • 62 Malinasta nijansa sa plavo/ljubičastim shimmerom. Ovaj lak je pravi kameleon. Na svakom osvjetljenju je drugačiji. Topla baza, sa hladnim shimmerom, prave lijep kontrast. Jedna mi je od omiljenih nijansi. Dva sloja potrebna.



  •  75 Barbie roza. Hladna nijansa roze sa srebrnim shimmerom. Ova nijansa nije nikako po mom ukusu. Lak je prelijep u bočici, ali na noktima mi izgleda nekako previše barbie, nije to za mene. To je zadnja nijansa na malom noktu, koja je izletila malo iz fokusa, ali šta ću.



..........
78 - 66 - 63
  • 78 Neon narančasta, sa srebrnim shimmerom. Potrebna dva sloja


  • 66 Za ljubitelje peachy nijansi. Prekrasna breskvasta nijansa sa pravim omjerom narančaste i roze. Nijansa je potpuno mat, bez ikakvog shimmera i šljokica. Potrebna dva sloja za prekrivanje nokta



  •  63 Baby pink nijansa, koja posjeduje sitni holo shimmer, koji se prelijeva na srebno ljubičasto i plavo. Nemoguće za uslikati, ali da  znate da je prisutan. U vrlo kratkom roku mi je postao jedan od omiljenih. Za prekrivanje nokta je potrebno dva sloja, ali i dalje bude malo proziran, pa ja stavim i treći sloj.



..........
80 - 57 - 58
  • 80 Neon žuta nijansa. Sadrži srebrni shimmer. Dva sloja potrebna za prekrivanje, ali za jaču boju, ja ipak nanesem i teći sloj.



  •  57 Prekrasan lak. Uz bazu, ciklama nijanse, sadrži rozi, srebrni, plavi i zlatni shimmer. Sve u jednom. Prekriva u jednom sloju. 


  •  58 Stigli smo do mog omiljenog. Ne znam šta je s ovim lakom, ali on je magičan i osvaja svakoga. Mislim da ljepši lak nemam u čitavoj kolekciji lakova. Baza laka je tamna bordo nijansa, sa puuuno zlatnog, crvenog i bakarnog shimmera i šljokica. Poklopac od čepa je misteriozno nestao, ali ništa zato.  


Napominjem još jednom, lakovi su puno hrapaviji kada se do kraja osuše. Ja sam bila nestrpljiva pa ih odmah slikala. Moja greška, nadam se da ćete mi oprostiti.

Volite li vi teksturisane lakove? Koji vam je najdraži? 
Pozdrav od Nikoline... :*

Broj komentara: 10

  1. Volim teksturce jer ih je najlakše za održavati na noktima što duže xD Ovdje su mi favoriti 57 i 82 :-)

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. bas jesu odlični za one kojima se ne da mijenjati lak svaki treći dan

      Izbriši
  2. Divni su svi do jednog! Čini mi se da nemam ni jedan ovakav lak i pitam se šta sam čekala do sada? Ali ajde, bar sam našla favorite: 82, 61, 75 i 58, njih bih najrađe nosila i prve kupila ;) L.

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Trk do gr radnje... Moras uzeti barem jedan. Svidjet ce ti se,garantiram.

      Izbriši
  3. 57 i 63 su prelepe nijanse i nadam se da su dugotrajnije od standardnih zato sto mi se njihovi lakovi posle 2 dana ljuste

    sparklygoddess.blogspot.com

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Na mojim noktima znaju izdrzati poprilicno dugo... Sve zavisi od noktiju, ali ovi teksturci su dugotrajniji od regularnih lakova, sigurno

      Izbriši
  4. Mene teksturci nisu privlacili, i onda sam greskom uzela dva catrice teksturca... i kad sam ih namazala odusevila se :D od ovih GR najvise mi se svidjaju 82 i 57 :D

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Ja sam opsjednuta teksturcima.... Bolje da i ne pricam (^v^)

      Izbriši
  5. Odgovori
    1. Da se mijenjamo, ja tebi holidaya, ti meni onih tetinih sa standa (^~^)

      Izbriši