Catrice - Glamour Doll, Curl & Volume Mascara


Pozdravi. Za danas sam pripremila recenziju jedne krasne maskare, koju moje trepavice baš vole u zadnje vrijeme. Radi se o Catrice maskari, koja obećava intenzivno uvijanje, te izrazito crnu boju, ukratko, za oči kao kod lutke.
Ja sam poprilično zadovoljna ovom maskarom. Meni daje ono što je i obećala, dodatni plus je što i raščešljava trepavice. Ja imam prirodno ''slijepljene'' trepavice, a ova četkica ih baš lijepo razdvoji i raščešlja.
Nemam puno favorita među maskarama, ali ova je trenutno no.1. Čak se mjeri s mojom omiljenom L'oreal Wings maskarom. Dakako da mi je ova bolja zbog daleko povoljnije cijene. 


Poprilično je nezahvalno pisati recenziju maskare. Svima je poznato da nam ne odgovara ista maskara. Ja mislim da ovu definitivno treba probati. Vlada sveopća pomama za Essence, Lash Princess maskarom. Ako ste probali nju, znate da je odlična (barem većini vas). Ova je odlična kao i Essence maskara, s tim da Catrice puno bolje raščešlja trepavice.

Meni drži cijeli dan na trepavicama, Ne trusi se, i ne razmazuje okolo. 
Vrlo je jednostavna za nanošenje, jer joj četkica nije prevelika. Lijepo se prilagođava oku i dobro prekrije svaku dlačicu maskarom. 
Kada uvijem trepavice uvijačem, baš dugo stoje uvijene. Dobar se efekat postiže i bez uvijača, ali trepavice stoje uvijene nešto kraće vremena.

Maskara je intenzivno crne boje, što me je stvarno oduševilo. Ne volim kada maskara poprimi sivu boju, nakon što se osuši.


Četkica je napravljena od sintetičkih vlakana, gusto poredanih jedna do druge. Dlačice su joj jako mekane i fleksibilne, vjerovatno to pomaže da se svaka trepavica pojedinačno obloži maskarom. Mislim da će se svidjeti čak i velikim ljubiteljima gumenih četkica, u što se i sama ubrajam. Četkica je blago zaobljena na sredini.

Dolje je prikaz maskare na trepavicama sa dva nanosa. Ja ne znam zašto sam za prikaz stavila dva sloja, jer inače stavljam samo jedan sloj, koji dugo raspoređujem na jednom oku, sve dok se četkica ne ''očisti'' od maskare. Tako radim sa svim maskarama i to mi više odgovara nego stavljanje dva sloja. 

Moram napomenuti, da uživo, trepavice izgledaju puno raščešljanije nego ovako na slici. Morat ćete mi vjerovati.

Sve u svemu, jedna jako dobra maskara, koju se isplati isprobati. Trenutno za mene nema bolje, prvenstveno jer mi se sviđa efekat koji daje. 


Pozdravi od Nikoline....

*PR uzorak

Broj komentara: 10

  1. Ja pokušavam da uspostavim dobar odnos sa ovom i Essence maskarom, ali mi ne ide.. Izgleda da prvo moram naučiti baratati s tim četkicama da bih dobila efekat kao što je kod tebe.. :-) p.s. lijepe plave oči :-D

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Pa dakako. Baš je teško pisati o maskarama. Nikada nikome ne može biti ista

      Izbriši
  2. Meni se svidja, ja volim kad rasceslja, pisat cu i ja kad stignem :*

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Dakle nama odgovara.... Meni je isto dobro ovo raščešljavanje. Rijetko koja mi taj učinak ima

      Izbriši
  3. Ne mislim da sam ikad probala Catrice maskare :) Cudno jer inace letim za maskarama ko luda. Svidja mi se kako izgleda na tebi, probacu i ja pa sta bude.

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Ovo je i meni prva Catrice maskara. Inače sebi kupim Max Factr 2000 cal i ja mirna. Ono kada ih upakuju dvije po cijeni jedne. Inače se napatim dok se naviknem na neku

      Izbriši
  4. Meni ova maskara nikako ne odgovara. Ne podigne mi trepavice lijepo i uopšte ih ne uvija. Baš mi nekako tužno trepavice izgledaju kada je nanesem xD ali pakovanje je lijepo :D

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Eto vidiš, svakome drugačija.... Baš mi je žao, jer meni se pokazala odlična

      Izbriši
  5. ja jos nisam probala :D cekam da potrosim svoje dvije otvorene :P meni su uglavnom dobre te sto cesljaju i razdvajaju, ne volim nikako ulijepljene trepavice.

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Ja sam nedavno tako imala pet otvorenih maskara. Tek sam ih se riješila i skontala da koristim samo ovu dok je ne potrošim. stici ce na red sve

      Izbriši