Što sve nosim na more ?

Moram priznati da je ovaj post  bio izazov za mene. Do sada nisam ni bila svjesna koliko toga nosim sa sobom dok nisam počela spremati fotografije za post. Uvijek sam znala da nosim puno toga iz beauty kategorije, no kada sam još i odjeću pripremila toga je zbilja bilo previše. Nakon toga slijedio je zadatak što izbaciit i kako, jer sve mi treba :D

Naglasit ću da ja idem na more uvijek na duži period , te da su uvijek prisutna neka druženja i obiteljske večere, te skoro svaku večeru nosim make-up , ovisno o tome koliko  vremena planiram provesti vani toliko teške/lagane podloge i ostatak šminke koristim. No, ja sam onaj tip cure koja bez obzira što je ljeto i vani 30+ volim na sebi imati barem podlogu, nešto na usnama i sređene obrve...Tako da npr ne mogu proći sa jednim ružem i jednim sjajilom i sl. jer svaki dan koristim pa razumite količinu toga što nosim :D

Kroz nekoliko fotografija prikazat ću vam što nosim sa sobom , i vjerovatno sam još usput pri spremanju ubacila neke sitnice, no u suštini ovo je ono što ću najčešće koristiti. 



Zaštita od sunca ( proizvodi za tijelo ) , te sam zajedno sa tim proizvodima na fotografiju ubacila i Sun dance matirajući fluid kao njega nakon sunčanja ( iako je trebao ići na fotografiju gdje su proizvodi za lice, ali tu mi se ljepše uklapao :D ). Dakle ja obavezno prvih par dana koristim izrazito visoku zaštitu za tijelo ( spf 50) , dok kasnije to smanjujem na spf 20. Kasnije u ranojutarnjim terminima i kasno poslijepodne koristim ulja ili ove godine ću po prvi put koristit pekmez za brzo tamnjenje koje u sebi nema spf zaštite, ali onda se čuvam i sklanjam pod hlad.

Matirajuću fluid za lice nakon sunčanja nisam još nikada koristila, čini se zanimljiv proizvod pogotovo meni kao masnokošcu pa jedva čekam da ga isprobam .



Bourjois dezedoranse sam spomenula na našoj facebook stranici kako su me oduševili i mirisom i trajnošću. Nosim ih sa sobom da vidim kako će se ponašati na većim temperaturama, ukoliko prođu test - šleper dezedoransa izvozim iz Hr jer ih nažalost nisam vidjela na policama ni u BiH ni u Njemačkoj.

Nivea ulje za izrazito suhu kožu koristim samo ljeti, kada ne nosim hlače i duge rukave. Nemam izrazito suhu kožu tijela, ali volim je nahraniti nakon sunčanja. Losione ne volim jer se neki znaju "perutati" , tako da mi ovo ulje super dođe. 

Kao tuširalicu koristit ću Le Petit Marseiliais - prvi put sam kupila i skroz mi se sviđa , toliko da moram još i ostale verzije isprobati :)

Nivea baby puder  - nešto što uvijek imam uz sebe, smanjuje upale/crvenilo ili bilo kakve druge iritacije izazvane od previše vode/sunca itd. 



Znam da neki kad su na moru ne peru kosu svaki dan nego je drže u soli i imaju super frizure. E pa ja nisam taj tip i perem je šamponom svaki dan nakon kupanja. Znam da to baš i nije dobro, ali jednostavno ne mogu izdržati onaj osjećaj soli u kosi , te kako mi kosa bude isušena i zapetljana nakon što je ne bi oprala.

Tako jednom tjedno koristm Macadamia masku za kosu, a ostalim danima L'oreal šampon iz Energie linije te regenerator iz Total repair linije. Ulje i lak koristim samo ako ću na neki način stilizirati kosu, jer je ne želim svakodnevno bombardirati raznim proizvodima. 

Spas za zapetljanu kosu je TT četka koju imam u putnoj verziji, a za stiliziranje koristim Vogetti wonder brush .
 


Za čišćenje lica ponijela sam i neke stvari koje me ne oduševljavaju ali ih želim potrošiti, jer neću da mi se proizvodi nakupljaju. Tako npr. My own gentleman uljni odstranjivač šminke mi uopće nije dobar toliko koliko su sve kolegice blogerice pričale o njemu. Šminku rastopi na pola i onda opet moram koristiti svoje klasične odstranjivače kao npr. vlažne maramice + balein dvofazni i micelarnu. Možda ja previše očekujem od ovog proizvoda ali nisam oduševljena jer nakon njega opet moram koristiti klasične porizvode kao i inače, a htjela sam smanjiti količinu tih priozvoda za uklanjanje šminke. 

Kud god idem ja tu ide i Clarisonic četkica ! Ona mi je u nepunih godinu dana promijenila stanje kože lica ( uz još odgovarajuću preparativu) da je to jasno vidljivo i mnogi prijatelji koji me nisu vidjeli duže vremena komentiraju stanje kože lica. Jednostavno je spas za moje lice  !



 Kiehl's spf50 - zaštita od sunca za lice - to koristim često i kad nisam na moru pa je nisam svrstala na prvu fotografiju gdje su proizvodi za sunčanje. Iako znam da bi trebali koristiti spf zaštitu i za ostatak tijela tijekom godine, ali jednostavno kod mene to ne ide :D Ova krema mi se do sada pokazala kao najlaganija, iako nisam isprobala trenutno nove iz apoteke (mislim na Lrp itd ) kojima su promijenili formulu pa ne mogu uspoređivati sa tim novo-izbačenim verzijama, ali ne uzrokuje mi probleme, nakon nje lice očistim Clarisonicom i nema začepljenih pora. 

Za hidrataciju nosim Cetaphil kremu - obožavam je, hranjiva je nevjerovatno a ne uzrokuje probleme na licu.

Za matiranje u zadnjih 6 mjeseci koristim Murad kremu i oduševljena sam, ona je već pri kraju pa kao ispomoć još uzimam MAC Skin refind zone - koji matira instant i što je najbolji taj mat efekt traje ! To dvoje u kombinacije traje i do 6h bez prosijavanja , da, da, 6h bez blotanja!

Kao primere još sam ponijela Benefit POREfessional i Balea ( tek trebam isprobati pa me zanima kako će se ponašati an većim vrućinama ) .

Kao noćnu nijegu koristim Avene Cleanance K ( i Cetaphil za hidrataciju, ali ne koristim skupa, nego izmjenjujem ) . Znam za kiseline koje posjeduje Avene Cleanance K, stoga isključivo i koristim samo na večer, te sutradan obavezno spf 50.


Ricinus ulje sam nedavno počela koristiti u noćnoj njezi, stavljam ga na obrve i trepavice pa iščekuujem rezultate za koji mjesec :D 

Vjerovatno se čudite zašto nosim dva fiksirajuća proizvoda ? MAC Fix+ kod mene apsolutno nije dobar kao fiksirajuće sredstvo šminke, čak suprotno napravi nered u roku minute. To je sve jer imam masnu kožu lica i jedostavno nije primjereno za moj tip kože lica. Dugo vremena mi je stajao sa strane dok mu nisam pronašla odgovarajući primjenu. Sada ga stavljam nakon čišćenja lica a prije stavljanja podloge. U tu svrhu mi je odličan, jer kako koristim matirajuće primere i podloge ono mi odlično pripremi kožu i nedopušta da svi ti matirajući proizvodi izgledaju suho. 

U svrhu fiksiranja šminke od nedavno koristim Kryolan sprej. Imam samo riječi hvale! Zbilja veliko HVALA Jasmina što si me potakla na kupovinu :* Ovo je spas za produljenje trajnosti šminke , pogotovo za mene masnokošca . Ne koristim ga svakodnevno, nego samo ukoliko izlazim vani gdje znam da ću se duže vremena zadržati, plesati, uznojiti itd :) 




Od kistova nosim ono osnovno što mi je potrebno za podlogu i oči. Prevladavaju RT kistovi koji su mi odlični a pristupačni cijenom. Zbilja ih obožavam, iako je najnoviji ljubimac Sigma F80 , Ovim putem se još jednom zahvaljujem dotičnoj osobi koja mi ga je poklonila jer sam ga toliko silno željela i dugo godina je stajao na wl , a sada je moj , HVALA :) :* 
 


Što se tiče podloge trenutno moram nositi sa sobom i one svijetle i one tamne nijanse. Sad sam još ( po mom ukusu ) svijetla, ali potamnim jako brzo . Stoga moram imati sve pri ruci :D U tu svrhu ponijela sam Garnier bb kremu, L'orela Mat' Magique i Mac Studio Fix fluid, te kao korekor koristit ću Mac Pro Longwear.



Za fiksiranje tekuće podloge tu je Mac blot powder i Dior Loose powder koji je u nijansi 003 pa će mi super doći kada potamnim. 

Kao bronzer nosim jedan jedini nezamjenjivi - Benefit Hoola :)



Od rumenila nosim trenutno dva najviše korištena a to su Illamasqua Ambition i MAC Margin. Već vidim da Ambition neću ni pogledati jer sam opsjednuta sa Margin, ali šta ću, moram imati još jedan za svaku slučaj :D



Ovo su apsolutno svi proizvodi za oči i obrve. Inače sam lijena za sjenila jer nemam ja vremena za blendanje , ali ljeti sam posebno lijena :D Stoga nosim Kanebo Sensai paleticu u svakom slučaju ako poželim nešto lijepo na kapcima, te Alverde sjenilo u nijansi Magic Sand koji zajedno sa Mac Groundwork Paint Pot-om čini moj dnevni look. Obožavam kombinaciju ta dva proizvoda, a još uz dodatak gel eyeliner-a spremna sam za van uz neki jači ruž. 

Za obrve koristim Maybelline color tatto  u nijansi Taupe, Illamasqua  sjenilo u nijansi Thunder te sve skupa još fiksiram sa Maybelline Browdrama maskarom - ovu kombinaciju obična voda ne može skinuti :D 



Dvije maskare koje sam mislila da ću samo nositi, no moram priznati da sam još ubacila dvije. Maybelline vodootporna maskara za donje trepavice i Essence extreme za gornje .



Ovo su proizvodi za njegu usana, no također moram priznati da u torbi imam još po koji proizvod kao npr. Carmex ili neko drugo labelo. Jednostavno toga uvijek imam po nekoliko komada u torbi i uvijek ih nosam sa sobom. 

Kao spf zaštitu za usne koristit ću Artdeco High Protection Lip Stylo SPF30 , a preko noću uglavnom stavim Murad Soothing Lip ( s kojim nisam baš oduševljena, ali se treba potrošiti ) . 
Lush Scrub korisitm po potrebi , a sada vjerujem da će biti više potrebe nakon svakodnevne izloženosti suncu.



Proizvodi za usne ( uz prepartivu ) su moja opsesija. Uvijek moram nešto imati na usnama pa makar i balzam u boji . Neki od proizvoda koju cu nositi su YSL u nijansi 32, Artdeco sjajilo u nijansi 55, Nyx butter gloss u nijansi Merengue te Dior sjajilo  u nijansi 216. 



Od ruževa tu su Artdeco u nijansi 51J, Make-up Factory u nijansi 35K te L'oreal  u nijansi 288 (Intense Fuchsia ). Nadam se da ih neću ubaciti još nekoliko :D 


 
 Bipa olovke za usne su primjer proizvoda koji je jeftin , a odličan. Nosim ih tri, nude, roza i crvena i s njima nikada ne možete pogrješiti. Ukoliko prethodno dobro pripremite usne možete ih i samostalno koristiti, a vuku na suhu stranu. 



Što se tiče noktiju tu sam najskromnija - nosim jedan lak za njegu , Eveline 8u1 , te Dior u nijansi 653 Darling. Sama sam sebe iznenadila, ali jednostavno negdje sam morala i odvadit :D



Za kraj prikazujem nešto što se uvijek nalazi u mojoj torbi a to je : nekoliko gumica za kosu, njih imam na sve strane :D Obavezno antibakterijski gel i krema za ruke, Himalaya krema ( ja ju zovem za sve i svašta ) . Blot papirici ( ne nužno Essence, u principu svi rade isti posao, koji su pristupačni njih kupim ). Carmex ili neki drugi proizvod za njegu usana, te Victoria's Secret mirisni sprej za tijelo ( ne nužno Victoria's Secret ) samo da je mirisni sprej za tijelo.

I to je to od mojih proizvoda, nisam još ubacila parfem  jer sam zaboravila, ali nosit ću Avon Femme koji me apsolutno iznenadio. Odavno nisam kupila ništa od Avona pa sam i zaboravila kako znaju biti dobri.  Još neki od stvari koje nisam ubacila ali se podrazumijeva da su stalno tu su npr. vlažne maramice, vatice,pasta za zube i ostatak proizvoda iz intimne njege. 

Vjerovatno se čini puno toga, ali izbacila sam koliko sam mogla izbaciti  , jednostavno ja ne mogu ići sa jednim ružem i jednim puderom na toliko vremena, no no ! :D


Pišite mi šta vi mislite,  je li ovo previše proizvoda, šta mislite da sam trebala izbaciit, a šta možda ubaciti ?
Sve ideje i prijedloge o tome kako izabrati i što ponijeti prihvaćam , ali ozbiljno vam kažem meni je ovo sve nužno potrebno :P

Želite li o nekom proizvodu detaljno čitati, slobodno se izjasnite u komentarima što vas zanima te ću se potruditi napisati recenziju .

Pozdravček od Tanje :*

Broj komentara: 14

  1. Wow, ovo je stvarno bio iscrpan post :D I ja kad odlazim na more idem na duže vrijeme (oko mjesec dana) i jako puno toga nosim od kozmetike, tako da te shvaćam. Ne želim se naći u situaciji da mi nešto zatreba, a nemam to :D
    Ni ja nikada nisam koristila matirajuću fluid za lice nakon sunčanja pa me baš zanimaju komentari :)

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Onda se u potpunosti razumijemo :) Čim se vratim sa mora i dobro testiram fluid pišem dojmove :)

      Izbriši
  2. hahah uslikaj nam i taj kofer-neseser da vidim koliki je i javi gdje si kupila, treba i meni da kupim da ne nosim dva :D

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Uglavnom stavim u Nike onu manju putnu torbu ako putujem sama bez auta, haha, a ako idem autom onda to poredam po nekoliko nesesera ili ukrasnih vrećica, i sve fino rasporedim po dijelu tijela hahha

      Izbriši
  3. Samo to? hahahah :D Šalim se, ne bih niti ja ponijela manje :D

    OdgovoriIzbriši
  4. Nije ti ovo puno,ma joook.... Ja na more uopce ne nosim dekorativu,sto je bas cudno za mene,jer sam vise tip za dekorativu. A znas da kod mene lice nije zahtjevno,meni treba samo neka masnija krema i umivalica,a kako ne nosim dekorativu,ne treba mi nista za skidanje iste.. Moja ti,tesko se Mirjani :D

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Ti si sretnica s tim zahvalnim licem :) Mirjana uvijek trpi, šta će , mora :D

      Izbriši
  5. Gdje kupiti ovaj pekmez? Cini se kao zanimljiv proizvod :)

    OdgovoriIzbriši
  6. Ma to je jako malo :-P Nadam se da ćeš sve rotirati da nisi džaba ponijela :-P

    OdgovoriIzbriši
  7. ja sam si zbavila ricinus ulje i stavljam ga (kako kad) na trepavice i ipak mi se primjeti da su gušće, a nekad ga stavljam u diy maske za kosu ali rijeđe pa još čekam na rezultate :D

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Ja ga ponajviše stavljam na obrve, nadam se da će djelovati :)

      Izbriši