(Moja) Njega masne kože lica

U ovom postu opisat ću (moju) njegu masne kože lica. Moram napomenuti da  navedeni proizvodi koji meni odgovaraju sa masnom kožom lica ne znači nužno da će svakome tko ima masnu kožu lica odgovarati. Svačija koža je drugačija, ne reagira jednako na iste proizvode, netko ima manje/ više osjetljivu kožu, tako da zapravo sami morate pronaći ono što najbolje "radi" za vašu kožu lica.

Neki, kao ja,  možda ulažu mnogo u preparativnu kozmetiku ali zbog problema unutar organizma i dalje imaju problema i svakodnevno se bore sa tim. Ne mogu reći da je to normalno, ali u današnje vrijeme je sve više takvih slučajeva. Možemo samo biti zavidne onima koje nemaju nikakvih problema sa licem i nastavit dalje svoju borbu :D 

Moram još reći da ovo nisu proizvodi koji su me riješili masne kože lica ( nit mislim da postoje takvi proizvodi koji djeluju dugoročno, jer je sve unutar organizma i hormona ). Ovi proizvodi samo pomažu da održavam svoju kožu u dobrom stanju, te da spriječe prekomjerno lučenje sebuma. Moja koža lica je cijeli život masna, dakle ne povremeno (kao što je kod nekih slučaj ) , nego konstantno masna , a u ljetnom razdoblju ekstremno masna.

Dakle, ovi proizvodi ne čine da mi koža više ne izlučuje sebum i ne masti se, nego samo pomažu da je to lučenje u manjim količinama.


GELOVI ZA UMIVANJE




Gel za umivanje je nešto osnovno i nužno potrebno za njegu masne kože lica. Moja najdraža i najduže korištena umivalica je Vichy iz Normaderm linije. Već nekih 8 godina sam vjerni korisnik , te sam probala sve tri vrste koje nude , od ovog običnog gela na slici, do piling gela te zadnje izdanog 3u1 gela za umivanje. Za mene se najbolje pokazao obični gel , dok preostala dva u suštini nisu loši , ali mi iritiraju kožu . 

Sljedeća umivalica je iz Clinique 3 step linije za masnu kožu lica. To je zapravo tekući sapun , koji mene nimalo ne isušuje a odlično uklanja sebum . Volim ga jer se jasno vidi da kožu ostavlja čistom, a ne izaziva mi nikakve iritacije .

 I na trećem mjestu su Garnier umivalice iz Pure Active linije. Pristupačna cijena, a odlično obavlja posao. Svaki put se zapravo iznenadim kako je dobar gel i osjećaj nakon umivanja. 

Ovo su zapravo jedine umivalice koje rotiram , jako sam zadovoljna s njima te nemam potrebu mijenjati ih. Traju dosta dugo, evo npr. Clinique mi traje već 7. mjesec ( što se da primijetiti po zameljanoj bočici ) i još ga ima za koristiti. Gelove za umivanje koristim najmanje dva puta dnevno, ujutro i na večer, a kada se šminkam i tri puta dnevno ukoliko šminku skidam popodne.  Uz njih još svaku večer, odnosno ne nužno večer nego svaki put kada skidam šminku koristim i Clarisonic Mia 2 koja je moje beauty otkriće prošle godine :) 

TONIK 



Ovo je dvofazni tonik koji koristim zadnjih 6 mjeseci . Definitivno radi ono što obećava:  matira i smanjuje pore. I to jasno vidljivo. Naravno , kao i svi drugi proizvodi za sužavanje pora, ne čini to na dugoročno, nakon par sati sve se već vraća na staro. No, ja sam jako zadovoljna sa učinkom, jer je lijepo vidjeti sužene pore makar na par sati :) . Koristim ga svaki dan, nakon umivanja lice, te prije kreme za matiranje.


MICELARNE OTOPINE



Micelarnu koristim nakon skidanja šminke vlažnim maramicama i dvofaznim Nivea odstranjivačem maskare . Micelarnom skinem one zadnje vidljive ostatke pudera , maskare i ostatka šminke. Pređem preko cijelog lica i vrata, te mi je uglavnom dovoljna jedna, eventualno dvije vatice jer želim biti sigurna da je sve skinuto , da ne vidim tragove maskare na ručniku :D 

Micelarne otopine ne koristim toliko dugo koliko umivalice, jer nisu toliko dugo popularne . Probala sam ih nekoliko , i najbolje mi se pokazala L'orelova jer odlično skine šminku, a nema odvratno gorak okus , nit ikakve druge nuspojave. Koristim je zadnjih godinu dana , no trenutno , prije par dana sam počela koristiti CD , jer sam poželjela nešto drugačije probati. Trenutno je dakle na testiranju, za početak mi se sviđa ali broj jedan je i dalje L'oreal .


MASKE ZA LICE




Maske za lice koristim od prilike dugo kao i gelove za umivanje, dakle probala sam ih mali milijun.  Trenutno imam dvije najdraže i koje odlično obavljaju posao na mojoj koži. Koristim ih najmanje dva puta tjedno,nekada i tri puta.

Prva je Himalaya Neem maska koju mi je Nikolina otkrila , i dok je pričala o njoj činila se toliko čudesna i dobra da to nije istina. Onda sam uzela od nje da probam i shvatila da je uistinu dobra, jer golim okom vidite što je sve izvukla iz vašeg lica. Po meni je cijena ove maske sitnica za ono što  čini.



Druga maska je od Lusha, Mask of Magnaminty. Lush obožavam, o cijeni neću raspravljati, neki proizvodi su im opravdani , neki ne , no ova maska je odlična. Zapravo, sve njihove maske koje sam probala , a bilo ih je dosta, su bile odlične. Jedni problem koji ja imam sa njihovim (svježim ) maskama je rok trajanja , no sreća, ova maska ne spada pod svježu tako da joj je rok trajanja puno duži. Obožavam njen učinak, koža bude tako mekana i vidljivo čista . Jedini mali minus je što se jako osjeti metvica, inače nemam problema sa mirisima  , ali ovo je toliko jako da meni suze krenu koliko se osjeti. Ali te suze zaboravi čim vidim učinak :D 


PILING 


Piling je nešto što ujedno i mrzim i volim. On je prijeko potreban mojoj koži , prije svega jer uklanja mrtve stanice i moja koža je onog tipa koji se prirodno sporo obnavlja pa time se još više mrtvih stanica nakuplja na površini . Volim ga dakle jer mi je prijeko potreban i jer se vidi velika razlika prije/poslije obavljanja pilinga, no ne volim ga jer je moja koža osim što je masna i osjetljiva. Pa mi mehanički piling često izazove pucanje kapilara te jako crvenilo . Zbog toga sam smanjila upotrebu  mehaničkih pilinga (kojeg sam prije obavljala najmanje jednom puta tjedno, nekada i dva, )  i pojačala upotrebu kemijskog pilinga ( trenutno svaku večer stavljam  ) . Trenutno mehanički piling obavim jednom u dva tjedna, kada ne koristim kemijski.

U tu svrhu kemijskog otklanjanja mrtvih stanica koristim Avene Cleanance K kremu. 


Ova krema je odlična zamjena te su jasno vidljive promjene na licu. Prije svega, nemam više toliko crvenila u licu jer ne koristim mehanički piling pa se koža ne iritira. Njen učinak je vidljiv odmah nakon prvog korištenja, zahvaljujući kiselinama koje ima u sebi. Smrdi , kisela je (logično) i spada u noćnu njegu zbog njenog sastava, s kojim nije preporučljivo izlagat se suncu. Ona mi je jako pomogla i donijela velike promjene u izgledu mog lica. 



KREMA PROTIV NEPRAVILNOSTI


Ovakvu vrstu kreme više ne koristim svaki dan. Nakon što sam kožu dovela u relativno dobro stanje , ovu kremu koristim samo po potrebi. Uglavnom par puta mjesečno, u onim danima, kada lica uglavnom podivlja. Odlično obavlja posao , ne znam više koja je tuba po redu , no nedavno su izbacili novu verziju ove kreme  pa sljedeću nju kupujem da probam. Jako brzo djeluje i ne isušuje lice .




MATIRANJE


Na ovom području je bilo toliko promašaja , toliko bačenog novca i toliko proklinjanja .... zašto pobogu neko piše da nešto MATIRA kada u njegovom učinku nema ni M od matiranja ??? 
Jasno je dakle da sam probala mali milijun kremica koji obećavaju da će matirati, no jedina koja je uistinu to i odradila , a da nije isušila kožu jer ova Murad krema. Ona je novo otkriće, početkom godine sam je naručila , zahvaljujući kolegici Jasmini sa bloga MAKEUP ARENA , jer ja i ona imamo slične probleme kože pa mi je savjetovala da nju probam. Nisam ni u jednom trenutku požalila novaca, jer je ovo definitivno krema koja radi ono što obećava. Samo ću reći : imam jako masnu kožu lica, trenutno sam u obvezama gdje ustajem rano i šminkam se u 7, a kući dolazim u pola 3, i u tom razdoblju SAMO JEDNOM popravljam situaciju na licu ( skupljanjem sebuma sa listićima i blotanjem pudera)   SAMO JEDNOM !!!


HIDRATACIJA



Hidratacija je čini mi se nešto od čega većina masnokožaca bježi . Svi misle ne treba meni to, dovoljno se sam mastim. To je greška ! Masnoj koži lica je izuzetno potrebna hidratacija jer je svakodnevno isušujemo različitim proizvodima za matiranje. Meni se najbolje u tu svrhu pokazala L'orealova krema i serum iz SkinPerfection linije . Potrošila sam ih skoro do samog kraja i trenutno neću ponovo kupiti kremu jer već godinama sam željela probati Cetaphil kremu i napokon sam je dobila . Za sada mogu samo reći da je Cetaphil jako bogata hidratantna krema i da će trajati čitavu vječnost jer ju je jako malo potrebno. Još sam uzela manje pakovanje od 85ml, a  razmišljala sam još dal da uzmem veliko od 456ml , vjerovatno bi mi godinama trajao ,sreća da nisam :D  Serum ću naravno kupiti ponovo čim dosegnem kraj .


SPF ZAŠTITA



Onim danima kada se ne šminkam, i ne koristim puder za SPF  zaštitom, kada želim izaći samo u šetnju po prirodi koristim ovu Kiehl's kremu sa visokim SPF, zajedno sa hidratantnom kremom ili serumom jer u takvim danima ne želim kožu matirati , pustim je da se odmori . Ovo je jedna vrlo lagana krema , lijepo se upije i ne ostavlja masni trag . Bilo mi je jako teško pronaći kremu sa visokim SPF a da ne masti i da nije teška za moju kožu. Probala sam ih nekoliko i jedino mi ona odgovara, i  jeftinija verzija koja mi je neočekivano dobro odgovarala je ona narančasta iz Dm-a  matt krema iz njihove Sun dance linije .



Već svi znamo da ni najskuplja šminka neće dobro izgledati na koži koja nije njegovana. Dakle, pozornost obratite prije svega na zdravlje i stanje vašeg lica. Koža lica je zapravo jako zahtjevna, sve promjene unutar organizma uglavnom su vidljive na površini lica. 

Pazite na sebe, svoje zdravlje i njegu kože . Jednog dana vidjet će te koliko ste to dobro obavljali, no tad će već biti kasno sa konkretne promjene :D


Jeste li Vi probali neke od ovih proizvoda? Zanima li Vas nešto više o pojedinom proizvodu ? 

Slobodno se u komentarima izjasnite ukoliko želite čitati detaljnije o nekim proizvodima.


Hvala na čitanju :*

Tanja

Broj komentara: 15

  1. super izbor proizvoda, mješovita sam, ali ljeti obožavam Murad Oil-Control Mattifier i Dr. Brandt koristim, no probaj Kiehls mikrodermoabraziju, meni je bolji omjer cijene i kvalitete :)
    i zanima me ovaj Kiehls tonik :)

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Baš sam kod nekoliko blogerica pročitala da preporučuju Kiehl's , i definitivno ću ga probati čim ovaj potrošim . Kiehl's tonik je onaj tip proizvoda od kojeg nisam očekivala puno, pa sam se iznenadila. Zbilja odlično suzi pore, i matira, samo što ja nakon njega odma stavljam Murad kremu pa se v ta stroga matiranost više ne osjeti, što se meni zapravo i sviđa. Lijepo suzi pore, i uz Benefit porefessional primer izdrži lijepih 4-5 sati, nakon toga lagano počinje popuštati...

      Izbriši
  2. Odličan izbor proizvoda, jako mi se sviđa tvoja postava! ;))
    Od svega nabrojanog izdvojila bih Magnaminty masku koju i sama obožavam. Definitivno je moj HG <3

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Hvala :)) Magnaminty je čudo, baš sinoć ju stavljam i gledam skoro ni do pola ju nisam potrošila, a koristim ju već dva mjeseca po 2 puta tjedno i shvatila sam da je isplativ odnos cijene i količine jer sam mislila da će se puno više i brže trošiti ali ne :) Još moram naglasiti da ju ne štedim, stavim pošteno :D Sad me opet panika hvata da ju neću stić potrošit do isteka roka :D Ne znam jel ju smijem možda par dana i nakon roka koristiti, jer ju držim u frižideru i nije nafilovana brutalnom kemijom ?

      Izbriši
  3. Dobra ti je ova postava, ponesto imam a nesto bih rado imala :D i meni je effaclar duo pri kraju a najbolji je u onim danima kad koza podivlja, potkozne brzo smiri i samo ga tako ciljano i nanosim...

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Baš me zanima šta bi rado imala ? Upravo zbog toga volim Effaclar što mi najbolje i najbrže smiri one bolne potkožne ( koji su mi se javljali od Garnier bb kreme pa dok nisam skontala da je od nje i prestala je koristiti ) Effalar me spašavao .

      Izbriši
    2. Kiehl's tonik, murad kremicu a cleanance K vec otkad hocu da kupim i kad sam napokon se odlucila, uzmem onu glikolnu masku s iherb-a i ksenija mi rece da ce mi bit previse da i jedno i drugo koristim, pa uzimam kad potrosim masku...

      Izbriši
    3. Kakva ti je maska ? Ja Avene obožavam, al kontam da naručim onu 10% glyoclic acid cream što je Babushka pokazivala :D

      Izbriši
    4. Meni je ova super a vjerujem da je ta i bolja jer ima veci postotak glikolne kiseline a babuska je nekad ovu andalou hvalila pa je presla na nju tako da je garant bolja...

      Izbriši
  4. Odličan post.. imam isti tip kože, tako da cu vjv nešto od ovih proizvoda ubaciti u korpu prilikom slijedeće kupovine

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Onda se u potpunosti razumijemo :) Drago mi je da ti se sviđa post , ukoliko te još nešto posebno zanima o nekom proizvodu slobodno pitaj :)

      Izbriši
  5. jedno pitanje..gdje ste kupili cetaphil? online shop?

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. kupila sam online na apoteci , a viđala sam i po apotekama ali u Njemačkoj .

      Izbriši
  6. Izvinjavam se za dupli post :), koji bi mi gel radije preporucila od ova dva isto to vazi i sa maskom za lice ? Imam veoma masnu T zonu punu, punu bubuljica i mitesera :(

    OdgovoriIzbriši