Dr.Brandt Microdermabrasion skin exfoliant & Pores no more vacuum cleaner

" The original , at-home alternative to an in-office microdermabrasion skin exfoliating procedure. Contains pharmaceutical-grade crystals, lactic acid and soothing botanicals. Polishes away dead skin cells, revealing radiance. Renews dull skin, provoding a healthy look , smoothes skin's texture."

To kaže Dr.Brandt za Microdermabrasion skin exfoliant kremu,koju možete nabaviti u Hrvatskoj, u bolje opskrbljenim apotekama po cijeni od 700kn . Za tih 700kn dobijete proizvoda u količini od 60g , i s obzirom da ga vrlo malo treba prilikom jedne upotrebe vjerujem i nadam se da će potrajati dovoljno dugo da barem po trajnosti opravda ovako visoku cijenu. 

U nastavku pročitajte moje osobne dojmove koje sam stekla tijekom korištenja ovog proizvoda u razdoblju od 2 mjeseca (  u kombinaciji sa Pores no more vacuum celaner ) .


Dr.Brandt piling krema za lice koja u sebi sadrži farmaceutske kristale, laktozu i umirujuće bilje obećava dosta toga. Prije svega obećava otklanjanje mrtve stanice kože, blistavost i izglađivanje teksture kože.

No, koliko je obećano zapravo i stvarno učinkovito ?

U uputama stoji da se ovaj proizvod koristiti 1-2 puta tjedno, sa 3 dana razmaka između , a ovisno o potrebama i osjetljivosti kože može se koristiti i 1 tjedno, ili ako nekom odgovara i sa više razmaka.

Ja sam koristila 2 puta tjedno, jer je moja koža lica zahtjevna , mrtve stanice se nakupljaju velikom brzinom, a ljuštenje površinskog sloja kože je jako sporo, tako da meni kao sama vrsta pilinga super odgovara.

Izuzetno mi se sviđa citrusni miris, možda nekom to smeta, ali meni je odličan, te sami osjeća pod rukom tijekom masiranja lica koje traje u prosjeku 3 minute.

Prvi dojam mi nije bio WOW , jer s obzirom na cijenu očekivala sam puno više. Iako se ne držim onog da što je skupo, mora biti i dobro, ili suprotno ono što je jeftino mora biti i loše, ali od ovog sam stvarno očekivala puuuno više baš zbog te paprene cijene.

Bez obzira na prvi dojam, ja sam idalje uzbudljivo čekala da prođu ta 3 dana da bi ponovo mogla koristiti jer sam se nadala svaki put da će biti bolji rezultati. No, kako su dani prolazili moji dojmovi nisu bili bolji, nego isti kao na početku.

Dakle, koža lica je mekša i nešto blistavija, ali samo taj dan. Znači za mene ima kratkoročni učinak, jer već sutra bude sve po starome.
Sve ukupno ne mogu reći da je loš proizvod, on odradi svoje , ali za ovoliku cijenu očekivala sam neke dugoročne rezultate . Mislim da se za ovakav efekt mogu pronaći jeftinije varijante .

U kombinaciji sa ovom piling kremom koristila sam jos i Vacuum cleaner, gel za izvlačenje mitesera. 


To je sredstvo za uklanjanje masnoća i mitesera formulirano sa alfa i beta hidroksi kiselinama te silicijevim dioksidom . Po cijeni od cca 400+kn (ovisno o apotekama) dobijete 30g proizvoda koji obećava upijanje nečistoće i višak masnoća iz pora.,obnavljanje teksture i glatkoće kože.

Ovaj proizvod sam koristila također 1-2 tjedno, nakon čišćenja lica za piling kremom, jer poučena iskustvom mogu reći da ovakav i svaki sličan proizvod ne može ispravno funkcionirati i donijeti dobre rezultate ako prethodno nisu uklonjene mrtve stanice. 

Dakle, nakon čišćenja nanese se tanki sloj na problematično područje, nanosi se lokalno , ne po cijeloj površini lica, izbjegavajući područje oko očiju. Ostavi se  5-10 minuta da djeluje, dok se ne osuši i ne poprimi plavu boju. Tako piše u uputama, no ja tu plavu boju još nikada nisam vidjela :D Ostavim do kraja da se osuši , ali to uglavnom bude neka bjelkasta boja. Sad ne znam jel tu problem u meni i mojim raspoznavanjem boje ili je nešto drugo u pitanju :D Probala sam stavljati i veće/manje količine , ali boja je uvijek neka ta bjelkasta. Nakon što se osuši ispere se toplom vodom.

Također i od ovog proizvoda sam očekivala više, opet zbog te visoke cijene. Pore ne budu u potpunosti očišćene, budu relativno sužene i to su oni kratkoročni rezultati , samo za taj dan, a mislim da svi mi uglavnom tražimo nešto što će nam donijeti koristi i dugoročne rezultate.

Kada uzmem u obzir visoku cijenu , i posao koji obavljaju ova dva proizvoda u kombinaciji mislim da ih neću ponovo kupiti, nego ću ići u potragu za nečim efektnijim.


Mislite li vi da cijena opravdava kvalitetu ? Jeste li probali ovaj ili sličan proizvod ? Ukoliko imate preporuka za nešto slično bila bi vam jako zahvalna :) 






2 komentara

  1. Dr.Brandt Microdermabrasion skin exfoliant citala sam o ovom prepratu,kod nas u Srbiji ga nema,ali meni je nesto primamljiv.. :)

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Primamljiv mi je svaki proizvod sa ovakvom funkcijom :) Jeste tražili sličan proizvod od nekog drugog proizvođača?

      Izbriši