CLARISONIC MIA2

Ovaj proizvod, koji je za mene malo čudo, željela sam još odavno. No, uvijek mi je bilo komplicirano doći do njega, s obzirom da se proizvodi u SAD-u, a samim tim to postaje još veći trošak uz njegovu ionako ( po meni ) visoku cijenu. Uvijek je bio moja tiha patnja, dok ga napokon nisam kupila.




Dostupan je u SAD-u po cijeni od 150-159$ , ovisno o boji/dezenu koji izaberete. To je dakle cijena ako direktno idete kupiti u trgovine . Može se naručiti preko interneta, no tada je skuplje, jer morate platiti i određenu poštarinu, a i postoje razni rizici prilikom takve kupovine, od pouzdanosti prodavača do carine i sl. Zbog takvih stvari se ja nikada nisam usudila naručit ga preko interneta , jer cijena mu nije mala, pa izgubljen novac bi me koštao nekoliko neprospavanih noći :D

Ja sam svoje čudo kupila u Njemačkoj, u Douglas-u , po cijeni od 149€ . Da, kad preračunate dosta skuplje, ali tim sam platila tu svoju sumnju i sigurnost da je original i odmah dobila proizvod u svoje ruke, nisam morala nestrpljivo čekati da stigne. Bile su dostupne dvije boje, bijela te limited edition u blago rozoj boji koju sam ja i kupila.



Unutar kutije dobijete punjač , koji je odmah prilagođen našoj struji, i ono što mi se posebno sviđa kod punjača jest da funkcionira na magnet, dakle na samoj četkici nema nikakvih "rupica" u koje bi se punjač trebao uštekati , nego se samo prisloni uz donji dio drške. Prije prvog korištenja treba se puniti 24h, te nakon toga je moguće korištenje od 24min. , što znači ako koristite ujutro i na večer po jednu minutu, 12 dana vam može izdržati jedno punjenje.



Dobije se još zaštitna kutija, koja je pogodna za putovanja , te Clarisonic refreshing gel cleanser od 30ml.
Uz ovaj osnovni paket dobijete već "osjetljivu" glavu četkice , koju je preporučljivo mijenjati svaka 3 mjeseca , a sve ostale vrste dostupne su po cijeni od 25€ . Dakle, svaka naredna 3 mjeseca ću morat izdvajati po 25€ za novu glavu četkice , što godišnje iznosi 100€ , hmmm , ne baš povoljno, noooo u nastavku ću vam opisati svoje dojmove te jesam li spremna izdvajati toliko novca... 

U upustvima za upotrebu preporučuju dva puta dnevno, ujutru i na večer po jednu minutu očistiti lice . Sviđa mi se što već ima ugrađen "timer" , koji je daje signal nakon 20sec tijekom kojih čistite bradu i nos, zatim sljedećih 20sec čelo, te po 10sec na svaki obraz. Ima dvije brzine, "nisku" i "normalnu".  Ovisno po potrebama koristim obje.
Prilikom prvog korištenja bila sam toliko uzbuđena , i ta jedna minuta mi je prebrzo prošla, i nakon svakog signala sam doslovno poskočila na drugo dio lica jer nisam željela izgubiti ni jedne sekunde. Prvi put sam koristila "nisku" brzinu, i činilo mi se da je to preblago za moje lice, s obzirom da je jako masno , sporo se ljušti i nečistoće se nakupljaju brzinom munje. No, koža je idalje bila meka, i očišćena samo što ja nisam imala osjećaj "gruboće" pa samim tim sam sumnjala u učinkovitost.

Tako sam sljedećeg jutra i noći, koristila "normalnu" brzinu, i zaključila kako je za mene najbolje ujutru korisitit "nisku" brzinu , a na večer "normalnu " , jer korištenjem "normalne" brzine dva puta dnevno osjećam da se koža malo iritira i bude crvenija nego sa kombinacijom nisko-ujutru/normalno-navečer.

Nakon samo tjedan dana korištenja već se vidi promjena na mojoj koži, pore se sporije pune, lice postaje sve mekanije i nježnije, ali očekujem još više promjena, tako da ću vas za nekoliko mjeseci obavijestiti o napretku.

Koristim ga svakodnevno sa svojim uobičajenim gelom za umivanje , te u budućnosti planiram izdvajati 100€ godišnje za nove glave četkice, jer je ovo naprosto moje malo čudo. Uvijek sam držala do važnosti čišćenja lica, i općenito njege, i uvijek sam mislila da to činim na najbolji način, uz razne pilinge, maske, skupocjene kreme, no tek sada vidim koliko mi je ovo nedostajalo. 

Smatram da ni jedna krema, neovisno o cijeni , ali i ona "najskuplja" i "najbolja" ne može djelovati na pravi način ako prethodno koža nije dobro pripremljena za upijanje proizvoda.

Ovakvim čišćenjem moja koža lica je definitivno pripremljena, i čini mi se kako moja noćna/dnevna krema tek sada pokazuje svoj učinak iako je koristim već duže vrijeme. 

Nedostatci su mi prije svega cijena, jer zbilja nije niska, nedostupnost, te mali izbor boja ( U Njemačkoj ), jer i u Douglas-u i na njihovoj stranici za Njemačku ( http://www.clarisonic.de/ ) dostupna je samo bijela boje i Rose, dok u SAD-u imaju mnogo veći i ljepši izbor :D 

Ja sam ovim proizvodom pronašla svoj mir i nadu da će i moje lice napokon ostati čisto, bez prištića , sa čistim porama :)

Sviđa li se Vama Clarisonic Mia2 ? Jeste li spremni izdvojiti novac za ovako nešto ?


Broj komentara: 15

  1. Kao i ti, i ja patim za Clarisonicom, ali za sad mi je to preskupo i preriskantno, kao što kažeš i sama. Možda ako me put nekad odvede u Njemačku :)
    Dobrodošle cure u blogosferu :)

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Prije svega hvala na dobrodošlici :) Može pogledati na internetu od Philiphsa VisaPure , ista mu je svrha kao i Clarisonic, čak mislim da on 10x brze čisti, a Clarisonic 6X. Nažalost, i njegova cijena je negdje oko 150+ € , a i još nije dostupan u Hr , mislim da je nama najbliže dostupan u Austriji .. Ali, kao najjeftinije rješenje preporučujem kupnju četkice iz Mullera , ili Dm-a, po cijeni od 20-tak kn, super zamjena za nešto ovako, a puno jeftinije.

      Izbriši
    2. ja koristim ebelin četkicu za čišćenje lica iz dm-a i nije loša,samo je potrebno koristiti uz minimalni pritisak na lice jer je mrvicu grublja

      Izbriši
  2. Dobrodošlica i mnogo dobrih postova da čitamo :)

    Uh, ovo je jako skupo pa i održavanje još, natjeralo bi me da opljačkam banku :)

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Zahvaljujemo :)) Da, skupo je, i ukoliko koža lica nije problematična i zahtjevna, mislim da se može naći i jeftinije zamjene koje bi imale sličan učinak . Nažalost, moja koža je prezahtjevna , pa se nadam da će je ovo dovesti u red :)

      Izbriši
  3. Dobrodošle u blogosferu, nadam se da ćemo se fino družiti :)

    Skroz mi je fensi Clarisonic, ali (nasreću) moje lice je totalno nezahtjevno i čisto, pa nema potrebe da izdvajam toliko novca za njega :)

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Hvala od srca :) Ti si onda prava sretnica ,i sigurno da ti zavidim na tome :D

      Izbriši
  4. Welcome cure. Nisam razmišljala o kupovini ovog čuda, moje lice je vrlo jednostavno za održavanje :)

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Hvala :) Blago se tebi, ja za pojam "jednostavno za održavanje" mogu samo sanjati :D

      Izbriši
  5. imam pitanje..da li nakon sta ga napunim prvi puta 24 sata da li i svaki sljedeci put kad se isprazni isto 24 sata ili? moj clarisonic danas stigao iz Amerike i upravo ga stavila na punjac :))))

    OdgovoriIzbriši
  6. Oprosti što malo kasnim sa odgovorom, ja sam svoj smao prvi put punikla 24 h, a svaki sljedeći put stavim ga na večer kad završim sa upotrebom i punim ga do sljedeće upotrebe , uglavnom se puni manje od 24h, ali nekada i više npr ako koristim masku umjesto njega ili sl. al uglavnom nije vazno koliko ćeš sljedeći put puniit, samo da se napuni do kraja :)

    OdgovoriIzbriši
  7. ok hvala ti puno..:)

    OdgovoriIzbriši
  8. Mene zanima da li se četkice okreću ili ne ? Ja sam svoj kupila u ZG ali osjećam samo lagane vibracije. Četkice se ne vrte. Da li je to neka greška ?

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Nije greska, cetkica se i ne treba vrtjetji, nego sonicno vibrirati :) ne brini, sigurna sam da ti je ispravna, samo nisi to ocekivala :)

      Izbriši
  9. Cao Tanja, super si. Pratim te redovno i tvoji saveti su jako korisni. Kupila bih ovu stvarcicu, pa me interesuje da li si imala faze ciscenja koze u vidu izbijanja novih pristica. To me jako plasi.
    Imam masnu kozu i cesto mi se javljaju komedoni tj zapusene pore. Kako deluje na njih.

    Unapred hvala.

    OdgovoriIzbriši