EMBRYOLISSE | Lait - Creme Concentre | recenzija


Kada su u pitanju preparativni proizvodi, kao sto mozete vidjeti, za recenziju uvijek cekam sami kraj proizvoda, jer zelim biti sigurna u ono sto kazem i napisem o tom proizvodu. Neki su takvi da nas na prvu oduseve, dok neki znaju razocarati, ali daljnim koristenjem se zapravo pokazu odlicnim
Upravo takvu situaciju sam imala sa ovim proizvodom, a rijec je o Embryolisse kremi, koja je u beauty svijetu jako razvikana kao must-have proizvod, jer se s njom navodno moze skinuti sminka, moze sluziti kao baza, jednostavno je predstavljena kao cudo iz backstage-a. 

NYX - EYE SHADOW BASE, WHITE


NYX bijelu bazu za kapke sam imala jako dugo na popisu želja. Ponajprije jer me privlačilo to što Temptalia ima jako visoke ocjene za ovu bazu i govori o njoj u superlativu. Ima neku srednju ocjenu na makeupalley, ali tamo većina stvari koje tražim ima srednju ocjenu pa me ni to nije pokolebalo pri naručivanju baze.

Međutim, ja sam donekle zadovoljna bazom, ali ima jednu veliku manu i što se mene tiče, za korištenje na npr. klijentima za mene bazu čini neupotrebljivom, što nije slučaj samnom. Ali doći ćemo do tog dijela.


Baza dolazi u malenoj plastičnoj teglici, što će možda neke odbiti, budući da ljudi ne vole ovakve ambalaže iz higijenskih razloga i zbog toga jer je vađenje prstima, ako imate duže nokte, ''prljav posao''.
Zbog same teksture baze, koja je jako mekana, i topi se u dodiru s kožom, baza je vrlo lako mogla ići u neku mekaniju tubicu na istiskanje.

Imam bijelu NYX olovku u nijansi Milk, koju sam jako često upotrebljavala kao bazu na kapku za pojačavanje intenziteta sjenila, pa sam zaključila da bi i ovo radilo jednak posao s time da je ovo u biti baza, pa mi neće trebati primer ispod nje, kao ispod Milk olovke, a moći ću je bez problema koristiti na cijelom kapku za sva sjenila.
Nisam se prevarila što se tiče efekta koji radi sa sjenilima. Izuzetno dobro pojača intenzitet svakog sjenila i izvuče iz svakog maksimum.

Preko ove baze, blendanje je kao san i svakoga tko posjeduje fluffy kist i nju u kombinaciji, može učiniti maherom blendanja sjene.
Nigdje sjene ne ''zapinju'' kao kod npr. Artdeco baze, koja je po meni savršena, osim što je zahtjevna što se tiče blendanja preko nje. Sve se nanosi ravnomjerno i uz par poteza kistom, brzo ćete postići onaj ''superizblendani'' makeup na očima, bez puno truda.
Osim što se ne moraju nadograđivati sjenila po pet puta, da bi ste dobili na intenzitetu, neće vam se sjena zalijepiti na jednu točku, koju ćete poslije mukom raširiti po ostatku oka.


Vrlo je teško dizirati ovu bazu iz jednog razloga, uvijek je ima previše na četkici kojom je vadite iz teglice. Najbolje je nanijeti prstima na kapak, da bi ste nanijeli najtanji mogući sloj, koji ćete dobro utapkati u kožu, a svaki višak morate ukloniti jer je onda nakupljanje baze i sjenila u pregib neizbježno. Meni je trebalo par puta da se ispraksiram. Da bi osigurali jaku pigmentaciju sjenila na očima, nije nužno da vam se kapak bijeli od baze, bez brige.
Za razliku od Milk olovke, ova baza je dosta kremastija i masnija, ali ako imate Milk, ovo vam zaista ne treba, jer i ona čini istu stvar, samo što ide plus za Milk, ona može u waterline.

Ova baza definitivno nije namijenjena masnim kapcima. Što se mene tiče nije ni suhim niti normalnim. Sama od sebe je nekako masna i pravi vam nakupine sjenila u pregibu, koliko god malo da je stavite.
Moji kapci nisu masni i čak i bez baze, samo preko pudera ili korektora, sjenilo mi se nikada ne nakuplja.
Ja sam riješila problem, tako što bazu stavljam preko Artdeco baze i ta mi kombinacija savršeno odgovara, ali to definitivno nije nešto što sam zamišljala pri kupnji, što, vjerujem, ne želite ni vi, pa dobro razmislite treba li vam ova baza.
Baza će isto tako funkcionirati ako je nanesete samo na pokretni dio kapka, samo kako biste intenzivirali neka sjenila, ali opet, preko neke druge.


Što se tiče sveukupnog dojma, puno je pluseva kod NYX bijele baze, ali ako stavimo sve na vagu, jako puno težine nosi to nakupljanje sjenila u pregib, koje, istina, nije tako strašno, ali definitivno nije niti zanemarivo s obzirom da baze za rješavanje tog problema i služe, jel...
Moja neka ocjena je 3 od 5, samo jer postižem savršen efekat makeupa na očima s njom, a ocjenu umanjuje to što moram koristiti dodatni proizvod kako bi riješila problem nakupljanja.

swatch baze:

U prodaji možete naći još tri nijanse, osim ove, a to su: Pearl White, Skin Tone i Black. Kod nas košta 16,00 KM, na Alexandar Cosmetics sajtu, a možete ga poručiti i preko FB stranice NYX Bih, te na sjtovima tipa beautyjoint.com ili Ebay.


usporedba Nyx bijele baze sa još nekim primerima koje posjedujem:

Ima li tko preporučiti neku bazu? 

Do čitanja....
Nina

DEPILACIJA ŠEĆERNOM PASTOM


Pozdrav svima. Dugo me nema. Čudno mi je uopće započinjati novi post, jer kada dugo ne tipkam, baš ni zafali inspiracije za pisanje. Ali da ne duljim o tome, tipkati ću o svojim iskustvima sa šećernom pastom za epilaciju. Moram priznati na početku iskustva nisu bila najugodnija, a i sada nisam posve na ti sa ovom tehnikom uklanjanja dlačica.

Moja prva iskustva sa šećernom pastom bila su prije nekih četiri ili pet godina, kada sam pastu pokušala izraditi sama kod kuće i da se pohvalim, uspjelo mi je. Pokušala sam odstraniti dlačice pastom i išlo je vrlo dobro. Međutim nisam ovladala samom tehnikom epilacije i sve mi se činilo jako dugotrajno i zamorno, pa sam odustala od svega.