MANIC PANIC * Dreamtone - color corrector *

Danas ću vam predstaviti nešto što mislim da svakom treba. Uvijek imamo nekih ljetnih ostataka bb krema, pudera tamnijih nijansi koji nam se samo nakupljaju i čekaju sljedeće ljeto i korištenje,jer nam u zimsko vrijeme budu tamni,  a onda se opet iznova kupi nešto drugo za ljetno vrijeme i tako u krug ... Samo se gomila. Ovaj proizvod sam odlučila kupiti prije svega jer mi je novi MAC puder mrvicu tamniji od vrata, što se u večernjoj varijanti i ne primijeti, ali ne mogu ja živjeti s tom činjenicom kad znam da je ipak mrvicu taman :D

MANIC PANIC Dreamtone , flawless foundation and color corrector - dolazi u bočici od 30ml po cijeni od 15€ ( naručeno u Njemačkoj preko ebay-a - dostavljač iz Njemačke ) . Mali minus samog pakiranja je što nema pumpicu, nego proizvod vadite pomoću "špatule" , što je i nehigijenski i teško za doziranje, uvijek nekako "odokativno" izvadim , pa kako bude :D Nažalost, nisam vidjela da je igdje u RH/BiH dostupan za kupiti, tako da ste primorane na online narudžbu.


Ja uglavnom stavim jednu stranu špatule, i onda dodam puder te postepeno dodajem još ako treba. Za ovakvo miješanje najbolje su one metalne podloge  ( što ja još nemam ) , no ja to za sada činim na ruci ili uzmem mali tanjirić koji prethodno dezinficiram te na njemu miješam. Ovaj proizvod koristim isključivo i samo za korekciju tamnijih podloga, jer za samostalno korištenje mi se čini gotovo pa nemoguće. Proizvod se teško blenda, ulazi u pore, i kad ga samostalno stavite izgleda kao bijela maska na licu ( ja sam probala samo na dio lica, čisto da vidim rezultat, i uopće mi se nije svidio ). Zato odlično obavlja ono za što ga i koristim, što će te najbolje vidjeti na slici ispod. 


Da bi vam najbolje prikazala rezultat koristila sam najtamniju podlogu koju sam imala ( Estee Luder BB krema, u nijansi medium ) . Kao što i vidite, posao je obavljen jako dobro , posvjetljeno za nekoliko nijansi.
Sviđa mi se funkcija ovog proizvoda, jer ovim mogu svi postići željenu nijansu koju trebaju , no meni osobno problem predstavlja doziranje. Nikada ne znam koliko točno mi treba da bi postigla svoju željenu nijansu, pa onda dodajem/oduzimam , prvi put sam ispala presvijetla, drugi put mi malo opet tamno bilo, ah koje muke!

Ne znam kako reagira sa svim podlogama koje postoje na tržištu i njihovim sastavom, ali čitala sam da super funkcionira sa podlogama temeljenim na vodi, a da baš nije pogodan onim na bazi ulja. To vam ne mogu reći iz iskustva, jer ne koristim podloge na bazi ulja . Meni ne mijenja samu konzistenciju ni pudera, ni bb kreme. 


Tu možete vidjeti sastav i kvalitetu slova, tako su već došla oštećena, ali to neću uzeti kao minus, jer mi to ne predstavlja nešto posebno .



Kad se sve zbroji i oduzme, mogu reći da ću ga opet kupiti, iako mislim da se neće tako brzo trošiti , te da će potrajati,jer mi ne treba velika količina da bi postigla ono što želim. Taj minus doziranja  nadam se da ću savladati sa vremenom :) Ali toliko sam oduševljena što postoji nešto ovakvo da sam vam morala odmah sa vama podijeliti iako ga imam tek nekoliko dana :)

Koristite li Vi ovaj ili sličan proizvod? Sviđa li Vam se ? Slobodno izjasnite svoje mišljenje u komentarima, i ako znate gdje mogu povoljnu kupiti onu metalnu podlogu za miješanje pudera , molim vas da mi napišete, hvala :)










Maaalo veći * New in * #1


Iskreno da vam kažem, nisam imala namjeru pisati postove ovakve vrste, jer kao prvo nestrpljiva sam da svaki dan/tjedan skupljam po malo što kupujem i onda na kraju mjeseca pišem o novim divotama koje sam kupila. Ja sam to sebi zamislila tako što bi vam svaki put na našoj  face stranici stavila slikicu nečeg novog, i eventualno napisala koju riječ o tome proizvodu i tek onda nakon određenog vremena testiranja slijedila bi recenzija. No, ovaj put je nešto drugačije, na vaš zahtjev i želju odlučila sam napisati post ovakve vrste, jer je zbilja vikend dobro bacio i ima dosta toga novog :) Moram naglasiti da ovo nisu nikakvi PR uzorci nit išta slično, te da mi nitko nije ponudio novce za objavu i komentiranje ovih proizvoda, sve je vlastita želja i volja :) U ovom postu će biti puuuuno više slika, već teksta, pa ako vas zanima, nastavite gledati :) Uživajte :*

Anny lakovi, nikad dosta :)

No name lakovi ,boje su relano ispale na slici


Artdeco lakovi, br.127 je malo ispao "plavkaste" boje, u stvarnosti je tamno ljubičasta 

Sa lijeva na desno: No name rozi lak, Artdeco učvršćivač i Artdeco (mislim) broj 49,ali nisam sigurna


Anny lakovi, u malo mutnom izdanju, ali boje su realno prikazane

Artdeco  sjajila, sredina br.55, desno br.52, nažalost od trećeg ne znam broj jer sam skinula foliju a zaboravila broj :(

Lijevo, Make Up factory sjajilo u nijansi 80, desno BeYu u nijansi 54

Umjetne trepavice koje općenito nikada nisam nosila u svome životu :D 


Artdeco Lip Base 

Lijevo Malu Wilz gloss&care ruž u nijansi 08. desno Artdeco u nijansi 34

Artdeco u nijansi 44, nažalost od Gotha ne znam broj, opet moja nestrpljivost, bacila kutiju :(

Lijevo, Inscene ruž br.412, Desno Make Up Factory u nijansi 256

Lijevo BeYu Glamour listick u nijansi 24 , te  BeYu lipcare protection 

Artdeco zaštita za usne sa SPF 30

Moda lipsick u nijansi 06 ( oba), samo je lijevo shiny, desno mat 

Lijevo Artdeco br.467, desno ne znam broj :(

Dodaj naslov

Lijevo Make Up Factory Sensitive Eye Shadow Bae,desno Artdeco baza  

Camouflage cream br.3, camouflage u sticku br.2 (vodootporna) ,te zeleni korektor

 Lijevo No name highlight stick , desno No name stick u crnoj boji


Artdeco krema za oči, desno baza za sjenilo

L-D , Misslyn vodootporna maskara, Make Up Factory Push up maskara,Make Uo Factory All in one maskara, Artdeco Clear mascara-Eye Brow gel, Malu Wilz lash exension gel

Malu Wilt perfect mat  foundation 06, te Artdeco kist za rumenilo

Artdeco sjenila 

Možete vidjet da su već oštećeni, moja nestrpljivost pri otvaranju sa dugim noktima :D 

Ne znam kad ću ih stić sve isprobati :D 

Još malo Artdeco sjenila, i jedno sjenilo za obrve, al mislim da ga u tu svrhu neću koristit 



Malu Wilz sjenila ( lijevo i sreina ), te desno sjenila za obrve

L-D, Malu Wilz rumenilo( jedva čekam da ga probam ),Artdeco bronzer br.2

Hm, pogodite sta se krije u ovim lijepim ambalažama ?

Artdeco divote :) Highlighter u nijansi 3

te Artdeco highlighter u nijansi 9

Naljepnice za nokte nisam nikada koristila, pa reko da probam :) Turpija nikad dosta ..

Ovo sam zaboravila slikat, pa naknadno stavljam :) BeYu puder u kamenu, br.5, te Misslyn highlights for eyes koji je iz ljetne kolekcije br.1

Artdeco olovke za usne u nijansi 10, i 08

Artdeco olovka za usne u nijani 50, Alkos olovka za usne čiji broj ne znam

Alkos automatic liner u smeđoj boji, te Malu Wilz olovka za oči br 51

Artdeco olovka za oči br 12, Misslyn olovka za oči br218


Make Up Factory olovka za usne br 48, te prazna Artdeco kutijca za rumenilo

Remington uvijač, 38mm , jedvaaaa čekam da ga probam :)

Versace Woman eau de parfem, na prvu reakcija" ajme pa ovo je za stare žene " , no nakon noći ,ujutru kad sam se probudila i osjetila njegov miris na posteljini pozitivno sam se iznenadila

To su moji noviteti od vikenda, sve detaljne informacije, odnosno recenzija bit će tijekom vremena, ne mogu reći koliko dugo će trajati to vrijeme,jer mi zbilja treba vremena da ovo sve testiram i dadnem neku svoju ocjenu , a još prije ovoga ima dosta stvari koje čekaju za svoj post.

Za sada ovo sve stoji u vrećicama, i to mi je tako tužno gledati. Nažalost, nemam prostora ni načina da sva moja kozmetika bude uz mene i dostupna cijelo vrijeme, jer živim takvim načinom života da sam 1-2 mjeseca doma u Kiseljaku, zatim 2-3 mjeseca u Zagrebu, pa 1-2 mjeseca kod dečka u Njemačkoj , i jednostavno zbog učestalog putovanja ne mogu sve smjestiti na jedno mjesto i imati sve na dohvat ruke. No, valjda ću se i ja nekada smiriti na jednom mjestu :)

 Ukoliko želite o nečemu  posebno i ubrzo da čitate slobodno se izjasnite u komentarima pa ću više pozornosti dati  tim proizvodima da bi post bio što prije :)

Hvala na čitanju :* Tanja



Lush - OATIFIX svježa maska za lice

Lush i ja imamo poseban odnos, malo se volimo, pa se malo ne volimo. No, uvijek mu se iznova vraćam zbog tih divnih mirisa , a i rezultata, samo što mi se koža lica nekad jednostavno zasiti i više ne vidim isti učinak samih proizvoda  kao na početku pa tada uglavnom napravim malu pauzu.

Probala sam dosta njihovih proizvoda, od krema , tonika, čistača za lice, njega za usne , i svi ti proizvodi su mi ujedno bili i odlični  i bljuv. Čudno, da, to je taj love-hate odnos :D

Danas ću vam predstaviti OATIFIX svježu masku za lice, koja služi za dubinsku hidrataciju kože. Iako je na samom pakiranju navedeno da je za suhu kožu lica, ja smatram da je hidratacija najbitnija i ja je koristim iako imam izrazito masnu kožu lica.


Ono što Lush kaže za masku : " Njeguje suhu i osjetljivu kožu uz pomoć zobi, banana, mljevenih badema, ilipe maslaca i vanilije, a miriše poput jako ukusnog doručka koji će fino nahraniti kožu. Zob je sjajna stvar jer ujedno umiruje kožu, a svakako ju i jedite jer pomaže u smanjenju kolesterola . Pročišćavajuća a ujedno i hidratizirajuća, ma savršena ! "  Ja se apsolutno slažem sa svim navedenim ! :)


Maska dolazi u klasičnoj crnoj posudici, u količini od 75g, po cijeni od 59kn ,kao i sve druge njihove svježe maske ( naglašavam na svježe ). Ono što me na prvu začudilo kod ove maske je njena sama tekstura. 
Do sada sam probala još njihove dvije svježe maske ( Brazened Honey i Cupcake ) i uglavnom su imale srednje gustu kremastu teksturu, koja se lijepo razmazuje i prima na lice. No, ovdje je drugačije. Ne znam kako bi točno I opisala, na oko izgleda kremasto, dok primite na prst i aplicirate na lice polako se "raspada" na komadiće , i tu onda nastaje borba :D 

Prilikom prvog korištenja sam se namučila, jer kako sam masku držala u hladnjaku bila je "stisnuta" i onda nisam znala kako te komadiće ( to su zapravo komadiĆi badema i zobi ) zadržati na površini kože , jer prilikom stavljanja dosta toga mi je  palo na pod :D 

Sljedeće korištenje je već bilo lakše, jer sam našla neku "taktiku" za stavljanje, tako što bi masku izvadila par minuta prije iz hladnjaka i laganim kružnim pokretima umasirala na lice sa glavom nagnutom na suprotnu stranu ,tako sam bila sigurna da neće komadići otpadati dok stavljam, a prilikom masiranja banana dolazi do izražaja jer ispušta blago "masnu" nazovimo to sluz , koja spaja te komadiće i onda im ne dopušta da otpadnu. Na slici ispod možete vidjeti kako to izgleda, i o kakvim komadićima pričam :D 




Masku držim najmanje 10 min , ako imam vremena držim je i po 20,30,40 min , jednom mi se desilo da sam ju držala i sat vremena, jer sam se zadubila u čitanje blogova i totalno zaboravila na nju :D 

Najbolji rezultat dobijem ako ju držim 20-30 min, zbilja odradi fantastičan posao . I ono preko ako ju držim super je rezultat, samo se to sve "skori" na površini lica pa čisto iz tog razloga ne volim duže držati, jer je teže za skidate. Inače, veoma lako se skine običnim umivanjem sa toplom vodom. 

Koža lica nakon maske bude izrazito nahranjena i mekana. Crvenilo koje mi se proteže po T-zoni nestane, koža postane sjajnija i elastičnija. Nema peckanja, nema svrbeža, nema niti jednog neugodnog osjećaja dok ju držim na licu. Nekada, ovisno po potrebi nakon maske stavim kremu/serum , a nekada mi uopće ne treba. Uglavnom, svoj posao super odradi i ja sam prezadovoljna.

Jedino što mi smeta i što ne volim općenito kod Lush-a jest njihova "politika" prodaje. Dobro, to je malo i logično sa njihove strane kao prodavača, no od strane mene, nas kao kupaca to mi je veliki minus.
Govorim o politici gdje prodaju proizvode sa najstarijim datumom. Okej, studiram ekonomiju pa malo i razumijem. Ali , uopće nije fin osjećaj kad nešto dobiješ/kupiš po određenoj cijeni i onda vidiš da rok upotrebe ističe za par dana. To mi se desilo već dva puta.

Jednom kad sam im odnijela 5 praznih posudica ( ukoliko skupite 5 praznih ambalaža, odnesete im i na poklon dobijete jednu svježu masku po vlastitom izboru ) dobila sam svježu masku za lice, sva uzbuđena idem doma, jedva čekam da je isprobam, kad šok , rok upotrebe za 5 dana ističe. Ne moram vam ni pisat koliko sam bila razočarana i tužna. Mislim, tko može masku od 75g ( a maske se uglavnom koriste 2-3 puta tjedno ) potrošiti u 5 dana ?

Drugi put , kad mi je još više bilo žao , jer sam platila tu masku , rok upotrebe joj je trajao još nekih 15 dana . Naravno da sam to skužila tek kad sam doma došla . Moj fail, naučena škola, sigurno ću sljedeći put pogledati taj rok i zatražiti drugu ukoliko bude potrebno.

Ova maska mi se jako sviđa, jer sam probala i skuplje koje ni približno nisu ostavile ovakav dojam. Definitivno ću je kupiti i drugi put , jer hidratizira odlično , smiruje crvenilo i daje zdravi sjaj licu.

Jeste li Vi probali ovu ili sličnu masku ? Ako imate za preporučiti još neku super masku za hidrataciju, slobodno komentirajte i napišite svoje dojmove :)











Benefit * The POREfessional * baza za sužavanje pora

The POREfessional baza za lice dolazi od poznatog nam brenda Benefit. Slogan kojim se ovaj proizvod vodi jest " Pores... now you see'em, now you don't" , no da li je uistinu to tako , možete pročitati u nastavku.


Dolazi u "mekanoj" tubi, koja je obilježena predivnom tirkizno plavom bojom, koju naprosto obožavam :D Po cijeni od 32,95€ ( kupljeno u Douglas-u, u Njemačkoj ) dobijete 22ml proizvoda, što zvuči " jako mala količina, prevelika cijena" .

Može se koristiti ispod makeup-a , nanese se na čistu, prethodno pripremljenu kožu lica za šminkanje (hidratiziranu) . Fokusira se na problematična područja, odnosno područja sa proširenim porama, te se izblenda prstima .

Također, može se koristiti i preko makeup-a , tako što se blago prstima pređe preko problematičnog područja i lagano blenda.


Ima oil-free formulu, te ostavlja lagani, svilenkasti osjećaj na licu. Onako nježni  osjećaj da poželite stalno prelaziti prstima po tom području gdje ste nanjeli , jer je tako fin osjećaj. Dakle, daje lijepi svilenkast osjećaj, ali ovaj proizvod osobno mene NE MATIRA , no u opisu proizvoda to i ne stoji , tako da to ne ulazi u nedostatke jer to i ne obećava :)  Ima neku bež boju, kremaste teksture ali prilikom nanošenja i blendanja ona  se u potpunosti izgubi i uopće se ne primijeti na licu .Ima blagi miris, ali zbilja blagi koji se ne zadržava puno na koži, ja ga već nakon par sekundi više ne osjetim .Proizvod nije komedogen , te meni osobno nije izazvao nikakve iritacije ili isušivanje kože.


Otvor na tubi jer jako mali , što mi je odlično, jer i ovako ga malo dođe još mi samo treba da ga slučajno istisnem više već što treba :) Sviđa mi se što je tuba "mekana" , pa kad dođem do kraja proizvoda  moći će se i zadnja kap izvući .


Ovo je od prilike količina koja je meni potrebna za moja problematična područja , a to je T-zona jer tamo najviše imam proširenih pora, te vjerujem i nadam se da će mi ovih 22ml potrajati barem nekoliko mjeseci s obzirom da mi ne treba ogromna količina. Za cijelo lice, u prosijeku treba neka količina veličine zrna graška. 

Nažalost, trenutno vam nisam u mogućnosti prikazati sliku koliko je ovaj proizvod učinkovit na mom licu, jer moja preloša kamera ne može ufatiti pravu kvalitetu i realnost učinka ovog proizvoda.

Ja vam samo iskreno mogu reći da ja obožavam ovaj proizvod i da nikud ne idem bez njega, skoro svakodnevno ga upotrebljavam i kad se ne šminkam, stavim ga samo preko kreme/seruma, jer obožavam efekt koji dobijem . To vam može dovoljno reći koliko je učinkovit na meni, masnokošcu, sa zbilja dosta proširenih pora i to velikih . 

Sviđa mi se ta lagana formula, predivni osjećaj nakon nanošenja, te sami učinak popunjavanja pora, nešto daleko najbolje što sam probala i što mi ne ostavlja onaj teški osjećaj maske na licu . 

Bez obzira na cijenu ,koja nije skromna ja ću  definitivno ovaj proizvod opet kupiti jer meni ispunjava ono što obećava :)

Obećavam da ću napraviti update sa slikicom kako to izgleda na mome licu ,čim dođem doma i dohvatim se kvalitetnije kamere.  

Jeste li Vi probali ovaj ili sličan proizvod? Sviđa li Vam se ? Ako imate neki sličan,  a učinkovit proizvod za preporučiti bila bi Vam jako zahvalna :) 

Hvala na čitanju, Tanja :*